Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

31 Αυγούστου 2009

Ελλαδιστάν στα πρότυπα του Ιράν

φυσικά δεν περίμενα από τους πολιτικούς μας να μην είναι ποίμνιο. Το ξέρω πως είναι ένα πιστό ποίμνιο αλλά τούτοι έχουν αρχίσει και το παρακάνουν σε σημείο που θα προκαλέσουν άσχημες αντιδράσεις κάποια στιγμή. Μας οδηγάνε σε ένα ακόμα πιο θεοκρατικό σύστημα από αυτό που ήδη έχουμε. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά μας σπρώχνουν όλο και πιό πίσω. Εκτός του ότι άρχισαν τις λιτανείες για την ευλογία των καρπών λες και ζούμε στον μεσαίωνα, εκτός του ότι τους έπιασε όψιμο ενδιαφέρον για το περιβάλλον, εκτός του ότι πλουτίζουν ως οι ελάχιστοι που κερδίζουν αστρονομικά ποσά εν μέσω γενικότερης φτώχιας, εκτός του ότι επιχειρούν να αναλάβουν την κρατική πρόνοια αποκλειστικά δική τους, εκτός του ότι έχουν θρονιαστεί μέσα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, τώρα με απόφαση του γελοίου Σπηλιωτόπουλου αυτού του γλοιώδους υποκείμενου που έχουμε για υπουργό παιδείας (ανάθεμα την ώρα) οι παπάδες μπαίνουν και στις δημόσιες βιβλιοθήκες όπου θα έχουν τον πλήρη έλεγχο του τι μπαίνει και τι βγαίνει. Γνωρίζοντας ο Σπηλιωτόπουλος πως χάνουν μάλλον τις εκλογές τρέχει να γεμίσει τις βιβλιοθήκες με παπάδες.

Εκκλησία και πολιτεία σε αγαστή συνέργεια προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τον κόσμο αγράμματο μην τυχόν και μάθει κάτι παραπάνω από το έκτρωμα του ευαγγελίου τους. Επιχειρούν εξόφθαλμα πια να διατηρήσουν τον βυζαντινισμό τους σε σημείο που πλέον προκαλεί όχι μόνο την κοινή λογική αλλά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Πλέον στο ελλαδιστάν του 2009 κινδυνεύουμε να γίνουμε ταλιμπάν και με την βούλα. Αναρωτιέμαι ποιό θα είναι το επόμενο βήμα τους. Μήπως να κάνουν πρωθυπουργό τον αρχιεπίσκοπο και πρόεδρο της δημοκρατίας τον πατριάρχη;

Αναρωτιέμαι επίσης μήπως ήρθε η ώρα να βγούμε στον δρόμο και να ξυρίζουμε παπάδες;  Διότι και η υπομονή έχει τα όριά της…

(κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση) 

Καταγραφή2

Καταγραφή

 Καταγραφή1

23 σχόλια:

  1. Όπως απάντησα και στο bromisteraki, είναι έξυπνοι οι τράγοι εδώ. Σου λέει, κοίτα στο Αμέρικα που επιστήμονες και παπάδες πλακώνονται.... ας το παίξουμε εδώ ΚΑΙ επιστήμονες ώστε να προλάβουμε την επικείμενη ρίξη.

    Περίμενα λίγη παραπάνω αξιοπρέπεια από έναν από τους μεγαλύτερους καταπατητές δασικών και αρχαιολογικών εκτάσεων της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μου στείλεις την εισήγηση της μοναχής θεοσέμνης, θα έχω μεγάλο ψυχικό όφελος από την μελέτη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ελληνάκι σοβαρά το λες πως περίμενες αξιοπρέπεια; Για ποιούς επιστήμονες μιλάς; Του ΑΠΘ; αυτοί είναι επιστήμονες με ράσα, όλος ο πλανήτης γελάει μαζί τους.

    @Στέλιο, να σου στείλω την μοναχή να σου κάνει αγιασμό καλύτερα; Για την ψυχούλα σου βρε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προκαλέσουν άσχημες αντιδράσεις κάποια στιγμή?
    Θα έπρεπε έδω και πολύ καιρό να έχουν προκληθεί αυτές οι αντιδράσεις οπότε μπααααα.... δεν βλέπω να γίνεται τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορεί, θα υπάρχει κάποιο όριο. Ελπίζω δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αδερφέ τι εννοείς με το "έκτρωμα του ευαγγελίου τους", αλλά αν εννοείς την υποκρισία των παπάδων συμφωνώ, αν όμως εννοείς το ευαγγέλιο το καθ'εαυτό ως"έκτρωμα" τότε έχεις άδικο, γιατί είναι άλλο η ερμηνεία των λόγων του ευαγγελίου και άλλο η αλήθειά του.
    Ο καθένας σ'αυτό τον τόπο ερμηνεύει το ευαγγέλιο κατά το δοκούν, ειδικά οι παπάδες, και αυτό είναι κρίμα όταν μάλιστα αποτελούν καιτην επίσιμη έκφραση της χριστιανοσύνης στην έλλαδα!!!!
    Ως πανθεϊστης, δεν σου κάνει εντύπωση η "υπερασπισή" του ευαγγελίου από μέρους μου αλλά ο καθένας δικαιούται να έχει τις πεποιθήσεις του!!! Η ελευθερία και οι αρετές που κυρήττει το ευαγγέλιο είναι πολύ ανώτερες κάθε δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση ότι λίγο πριν οι ταγοί μας χάσουν την εξουσία , σπεύδουν να κάνουν ένα δωράκι στους τράγους. Σας θυμίζω την κατάργηση του "φόρου παγκαρίου" από το Σημίτη, ο οποίος λίγο αργότερα έχασε και κυβέρνηση και κόμμα.

    Το κακό είναι ότι μετά την αλλαγή της κυβέρνησης τα δώρα τους προς το παπαδαριό δεν επιστρέφονται. Ευλογείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος Αύγουστος 31, 2009 12:56 μμ @:
    "Η ελευθερία και οι αρετές που κυρήττει το ευαγγέλιο είναι πολύ ανώτερες κάθε δημοκρατίας."

    Έχεις δίκιο φίλε μου. Τζάμπα σπαζοκεφάλιαζαν οι αρχαίοι Έλληνες, ή ο νεώτερος πολιτικός στοχασμός με την ανούσια δημοκρατία, με τα πολιτικά δικαιώματα και με τις ελευθερίες και με την πολιτική επιστήμη γενικότερα.
    Τζάμπα έχυσαν τόσο αίμα τόσοι άνθρωποι (ώστε να μπορείς εσύ να έρχεσαι εδώ και να τσαμπουνάς ελεύθερα τις θεοσοφίες σου, χωρίς να διατρέχεις κανέναν κίνδυνο εκτός από αυτόν του αυτοδιασυρμού σου). Άλλωστε "αφ' ής στιγμής μάς εδόθη το ιερόν ευαγγέλιον, περιττεύει πάσα άλλη έρευνα", έτσι δεν είναι;

    Άλλωστε, τί να κλάσει η δημοκρατία μπροστά στη μόνη αληθινή ελευθερία και αρετή δηλ. την θεοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nα επισημάνω επίσης ότι,όπως κάποτε φωνάζαμε "έξω οι κνίτες από τους αγώνες" (ενν. όχι τους αθλητικούς...), τώρα μού φαίνεται ότι θα αρχίσουμε να φωνάζουμε "έξω οι παπάδες από τις βιβλιοθήκες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή το συνέδριο είνα διεθνές ελπίζω να μην είναι προαπαιτούμενο πριν τη Θεία λειτουργία οι ξένοι που θα έρθουν να πρέπει να βαπτιστούν ορθόδοξοι;

    Παραγματικά καραγκιοζιλίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε μια χώρα
    που στις πανεπιστημιακές αίθουσες
    έχει πάνω από τον πίνακα
    χριστούς και παναγίες,
    δεν μπορώ να περιμένω τίποτε,
    απολύτως τίποτε,
    κανένα όριο
    κανένα μη περαιτέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι αηδία σκέτη... Αλλά γι'αυτό είναι τόσο προκλητικοί, επειδή μπορεί να γκρινιάζουμε 5-6 (και παραπάνω ίσως) άτομα αλλά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση τόσα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιοκάστη αυτό είναι που με προβληματίζει. Τόσα χρόνια και αντίδραση δεν υπάρχει το καζάνι όμως βράζει και αν δεν μειωθεί η πίεση θα σκάσει ξαφνικά με τέτοια ένταση που δεν θα μείνει τίποτα όρθιο τριγύρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΤΑΣΗ (επειδή "όλα τα συστήματα ανατρέπονται εκ των έσω" -δικό μου αυτό)
    Αποστολή βιβλίων στη βιβλιοθήκη των Σερρών Ελληνικού περιεχομένου σαν ΔΩΡΕΑ , για να δούμε αν θα τα κάψουνε κι αυτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και γιατί μόνο στις Σέρρες; αφού ΣΕ ΟΛΕΣ τις βιβλιοθήκες παπάδες ανέλαβαν την διοίκηση.
    Φυσικά και θα τα κάψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι απολογητές δεν έχουν λόγο εδώ μέσα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. -ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΜΙΑ ΔΩΔΕΚΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΛΟΓΟΥ - ΚΕΛΣΟΣ - ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΘΥΡΑΘΕΝ ΒΑΣ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 40 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΚ 54623 ΤΗΛ.2310 241917 ΕΙΣ ΤΗΝ Δ.Κ.Β.ΣΕΡΡΩΝ ΙΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ Κ.Κ.ΘΕΟΛΟΓΟΣ (ΚΟΥΒΑΣ) ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟΥ.- Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Π.ΣΞΝ. καλύτερα να τα δώσεις κάπου που θα πιάσουν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μόνο όταν βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μπορούν να επικρατήσουν. Με κάθε τρόπο να διατηρούν τον φόβο (τανκς, πρόωρες εκλογές, κόλαση κλπ κλπ) και βέβαια για να υπάρξει αυτή η διατήρηση με κάθε τρόπο πρέπει να φτιάχνουν τις γενιές των πολιτών έτσι ώστε να σιχαίνεται το διάβασμα, να ακολουθεί τα καροτάκια και να βολεύεται που η τράπεζα παίρνει το σπίτι του διπλανού του αλλά το δικό του το γλυτώνει κάνοντας κάθε είδους ρεμούλα έναντι των γύρω του. Κι έχει και τη δικαιολογία έτοιμη: εδώ κλέβει κοτζάμ εκκλησία, εγώ τι να κάνω;
    Κι έχουν και τους τάχα επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους... εμετική κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η λύση όμως δεν είναι στα αντιεμετικά αλλά στην κάθαρση όσων προκαλούν τους έμετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Hypericum Perforatum είπε...
    Σε μια χώρα
    που στις πανεπιστημιακές αίθουσες
    έχει πάνω από τον πίνακα
    χριστούς και παναγίες,
    δεν μπορώ να περιμένω τίποτε,
    απολύτως τίποτε,
    κανένα όριο
    κανένα μη περαιτέρω"

    εγω ρε φιλε που ειμαι 5 χρονια στο πολυτεχνειο γιατι δε θυμαμαι καμια εικονα σε καμια αιθουσα? εγω γιατι θυμαμαι μονο τσιγαρα, κραυγες, πολιτικοποιηση μεχρι τα μπουνια, τσιγαρα, τραμπουκισμους κιαλλα τσιγαρα και βαρυμαγκες με πιο βαρια τσιγαρα? γιατι στο πσνεπιστημιο θυμαμαι απτις αιθουσες τα σκουπιδια παντου? τους φραπεδες σας, τις βρωμερες αναπνοες σας, τις ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ σας??

    αλλα εσας το σκατο αυτο που εχετε για μυαλο σας λεει οτι μια ξεχασμενη εικονα του γαμωχριστου μπορει να φταιει??

    βρε καθυστερημενα ζζζζζωα εχετε υποψιν σας οτι σε 500 φορες πιο θεοκρατικα πανεπιστημια μορφωθηκαν ανθρωποι οπως ο Michelangelo Buonarroti, ο Giotto, ο Leonardo da Vinci (λεω αυτον για να καταλαβετε για τι πραγμα μιλαω γιατι μονο αυτον ξερετε).. αλλα που να καταλαβετε πνιγμενοι μεσα στα κλειστοφοβικα σας κομπλεξ, τον ελληνο-κουλτουρο-κιτς μικροκοσμο σας..
    τα αποτελεσματα της σκεψης σας και της ιδεολογιας σας ειναι παντου στην ελλαδα πλεον. απο τα πανεπιστημια, στις καταληψεις, στο κεντρο της αθηνας. νικησατε. η μαλακια νικησε στην ελλαδα. κατα κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. βρε σαχλαμάρα που έχεις πάρει σβάρνα τις δημοσιευσεις και βρίζεις ασύστολα... τα 'χεις παίξει εντελώς ε; χαχαχα περιμενε τα καλύτερα έπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails