Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

20 Μαΐου 2009

Κυνήγι δημοκρατικών ξεκίνησε ο ΛΑ.Ο.Σ.

Κάθισα λοιπόν σήμερα το απόγευμα στο μπαλκόνι μου να απολάυσω την άνοιξη και να διαβάσω τις εφημερίδες μπαλκονάτα έξω που ο χειμώνας μου το είχε στερήσει. τα συνηθισμένα διάβαζα απο δω και από κει, εκλογές μίζες δημοσκοπήσεις φρου φρου και αρώματα… τα κλασσικά στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Τα προσπέρασα αδιάφορα και βαριεστημένος και πέρασα στο δεύτερο επίπεδο του τοπικού τύπου. Πάντα έχει ενδιαφέρον ο τοπικός τύπος, είναι πολλές φορές πιο κοντά στην καθημερινότητα των ανθρώπων και δίνει συνήθως μια πληρέστερη εικόνα των τοπικών κοινωνιών. Κι έτσι όπως ξεφύλλιζα τα πρωτοσέλιδα πέφτω πάνω σ’ ένα άρθρο που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ο κ. Πολατίδης βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ έκανε μια φασιστική επίδειξη κοτζαμπασισμού που σίγουρα θα του δώσει τα εύσημα και τα παράσημα του Καρατζαφύρερ.

    Βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ.- Ηλίας Πολατίδης:
«Η ηγεσία της συντεχνίας θεωρεί ότι το σχολείο είναι τσιφλίκι του κάθε καθηγητή» ο οποίος μπορεί να εξυβρίζει τον οιοδήποτε άνευ αντιλόγου
«Για τα ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά που αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σερρών και της ΟΛΜΕ εις βάρος μου επιφυλάσσομαι να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου»
Σέρρες 19/05/2009
    Εξαιτίας καταγγελίας της ΟΛΜΕ που είναι αντιγραφή αντίστοιχης της ΕΛΜΕ Σερρών και που αναφέρεται με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου και διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια οφείλω να αναφερθώ στα γεγονότα σχετικά με την συμπεριφορά καθηγήτριας του 3ου Γυμνασίου Σερρών.
Μέχρι σήμερα απέφυγα να το κάνω παρ’ όλες τις προκλήσεις από την πλευρά της ΕΛΜΕ Σερρών σεβόμενος την διαδικασία της προκαταρκτικής εξετάσεως που διενεργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.
Μετά από καταγγελίες γονέων του 3ου Γυμνασίου Σερρών, πληροφορήθηκα ότι η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας που δίδασκε το μάθημα της Ιστορίας στην Γ’ Γυμνασίου αναφέρθηκε στο κόμμα του ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι είναι κόμμα του κεφαλαίου, ότι τα συνθήματα που λέει εναντίον του κεφαλαίου δεν τα πιστεύει αλλά προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό όπως ο Χίτλερ και να μην πιστεύουν ούτε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ούτε τα τοπικά στελέχη διότι είναι ψεύτες και άλλες ανυπόστατες συκοφαντίες.
    Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΛΑΟΣ διότι εγώ ήμουν στην Αθήνα. Του ζήτησα να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Σερρών και να ελέγξει εάν αληθεύουν οι καταγγελίες.
    Την  Τρίτη 31/3/09 επικοινώνησε με τον κ. Διευθυντή και του ανέφερε τις καταγγελίες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα( 15-20 λεπτά) ο διευθυντής κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Ε. από το τηλέφωνο του σχολείου και του έδωσε να μιλήσει με την καταγγελλόμενη καθηγήτρια. Η καθηγήτρια δεν αρνήθηκε ότι ανέφερε στην αίθουσα όσα καταγγέλθησαν αλλά υπερασπίσθηκε την ορθότητά τους .
    Τις επόμενες ημέρες υπήρξαν καταγγελίες από γονείς ότι κατόπιν της τηλεφωνικής αυτής συνομιλίας υπήρξαν απειλές στα παιδιά ότι “Τώρα θα δούν τι σημαίνει φασισμός” και ότι αν δεν ομολογήσουν ποιά ήταν αυτά που έκαναν την καταγγελία θα κατεβάσει τους βαθμούς σε όλη την τάξη.
    Τις νέες καταγγελίες μετέφερα εγώ ο ίδιος τηλεφωνικώς στον διευθυντή το Σάββατο 4/4/09. Ο Διευθυντής με προσεκάλεσε να συζητήσουμε το θέμα στο γραφείο του στο σχολείο μαζί με την καθηγήτρια .
    Την Δευτέρα 6/4/09 και ώρα 8.15 π.μ. συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ  επισκέφθηκα το 3ο Γυμνάσιο. Εκεί είχα συνομιλία με τον διευθυντή ενώ η καθηγήτρια απουσίαζε. Ο Διευθυντής την κάλεσε στο τηλέφωνο και αυτή ζήτησε να μιλήσει σε μένα. Μου ανέφερε σε ιδιαιτέρως θρασύ τόνο ότι δεν απαντάει παρά μόνο σε γραπτές καταγγελίες από δημόσια αρχή και όχι σε κόμματα. Πριν προλάβω να της υπενθυμίσω ότι ομιλεί σε βουλευτή αλλά και ότι είναι υποχρεωμένη να απαντά σε οποιονδήποτε Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος  πληρώνει τον μισθό της από το υστέρημά του, έκλεισε το τηλέφωνο.
Ο Διευθυντής αρνούμενος να πιστέψει ότι μου έκλεισε το τηλέφωνο την κάλεσε και πάλι και αυτή το επιβεβαίωσε.
    Την κ. Καθηγήτρια δεν την γνωρίζω ούτε κατ’ όψιν μέχρι σήμερα.
    Για να καταδείξω την γελοιότητα των καταγγελιών της ΟΛΜΕ μένω μόνο στο γεγονός ότι χαρακτηρίζουν φασιστική εισβολή την συνομιλία ενός βουλευτή με τον διευθυντή ενός σχολείου εντός του γραφείου του μετά από πρόσκληση του τελευταίου.
    Από όλη την ανακοίνωση φαίνεται ότι η ηγεσία της συντεχνίας θεωρεί ότι το σχολείο είναι τσιφλίκι του κάθε καθηγητή ο οποίος μπορεί να εξυβρίζει τον οιοδήποτε άνευ αντιλόγου.
    Εάν η συμπεριφορά της καθηγήτριας είναι σύμφωνη με τους νόμους και τους κανονισμούς τι ακριβώς φοβάται η καθηγήτρια, η ΕΛΜΕ Σερρών και η ΟΛΜΕ.
Για τα ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά που αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σερρών και της ΟΛΜΕ εις βάρος μου επιφυλάσσομαι να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. 
       Ηλίας Πολατίδης
       Βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ.

Κύριε φασίστα του φασιστικού-νεοναζιστικού ΛΑ.Ο.Σ. μήπως νομίζετε πως ζούμε στην εποχή του Μεταξά όπου μπαίνατε μέσα στα σχολεία και εκτελούσατε επιτόπου όποιον άτυχο σας είχαν ρουφιανέψει οι σπιούνοι σας; Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα. Άλλωστε η καθηγήτρια παραδέχτηκε πως πράγματι είπε στα παιδιά την αλήθεια, περί φασιστικού ΛΑ.Ο.Σ. δηλαδή. Θα μπορούσε να την κατηγορήσει κάποιος αν έλεγε ψέματα πως δηλαδή ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα δημοκρατικό κόμμα προοδευτικών αντιλήψεων και μπλα μπλα μπλα μπαρούφες οι οποίες βέβαια θα άρεσαν στον κ. Πολατίδη και ας ήταν και ψέματα. Δεν έβρισε εσένα φασίστα η καθηγήτρια ω βολευτή, για το κόμμα σου είπε μόνο πως είναι φασιστικό και έχει απόλυτο δίκιο. Αλλά είναι και το άλλο. Ποιός σου είπε εσένα φασιστάκο πως επιδή είσαι βουλευτής έχεις δικαίωμα να επεμβαίνεις στα σχολεία; Δεν υπάρχουν αρμόδια όργανα επί τούτου; Μόνο οι φασίστες και οι παπάδες έχετε κάνει τα σχολεία ξέφραγα αμπέλια και νομίζετε πως έχετε κάθε δικαίωμα να επεμβαινετε όπου σας γουστάρει και σας κάνει κέφι. Φασίστες, ε φασίστες. Πάνε ρε οι εποχές που ξέρατε. Βολευτήτε με ένα 4% ηλιθίων σαν και του λόγου σας και άντε στην γωνιά σας να πείτε ότι γουστάρετε.

Είχε και συνέχεια όμως η αρθρογραφία στην ίδια εφημερίδα και σε διπλανή στήλη για το ίδιο θεμα όπου η κ. Αριάδνη Παπαφωτίου βέζει τα πράγματα στην θέση τους.

•    Διαβάζοντας την καταγγελία της ΟΛΜΕ (δείτε σε άλλη στήλη) κατά του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη, μπήκα σε σκέψεις για πολλά πράγματα που αφορούν:
•    κατά πρώτον στην λειτουργία και δικαιοδοσία ενός βουλευτή,
•    κατά δεύτερον στον τρόπο που μία υπηρεσία ερευνά θέματα που αφορούν υπαλλήλους της,
•    και τρίτον στο εάν υπάρχουν αφενός όρια στην έκφραση προσωπικής γνώμης του καθηγητή κατά τη διάρκεια παράδοσης του μαθήματός του, αλλά αφετέρου και μηχανισμοί προστασίας του στην περίπτωση αβάσιμων ή ανώνυμων κατηγοριών.
•    Μίλησα χθες το απόγευμα τηλεφωνικά με τα δύο κεντρικά πρόσωπα, από το σύνολο των εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Σας μεταφέρω τους ισχυρισμούς τους έτσι όπως μου τους διατύπωσαν συζητώντας μαζί μου το θέμα.
•    Ηλίας Πολατίδης Βουλευτής Σερρών ΛΑΟΣ: «Δεν εισέβαλα στο 3ο Γυμνάσιο, αλλά πήγα προσκεκλημένος για πρωινό καφέ από τον Γυμνασιάρχη. Την προηγουμένη του τηλεφώνησα ζητώντας να συναντηθώ με την καθηγήτρια για την οποία μας έγινε ανώνυμη καταγγελία ότι χαρακτήρισε φασιστικό το κόμμα μας, διδάσκοντας Ιστορία σε Τμήμα της Γ` Γυμνασίου.
•    Τελικά και επειδή η καθηγήτρια απουσίαζε την ώρα που πήγα, μίλησα τηλεφωνικά μαζί της από το γραφείο του Γυμνασιάρχη. Δεν αρνήθηκε ότι μίλησε μέσα στην Τάξη με αυτόν τον τρόπο για το κόμμα μας, και μου έκλεισε στο τέλος το τηλέφωνο.
•    Έκανα καταγγελία στον Προϊστάμενο Β/θμιας Σερρών και ξεκίνησε προκαταρκτική. Περίμενα τα αποτελέσματά της για να μιλήσω δημόσια. Στην ΟΛΜΕ απευθύνθηκε η ίδια για συνδικαλιστική προστασία, μάλλον βλέποντας πως τα πράγματα δεν είναι καλά γι` αυτήν .
•    Μου μετέφεραν επιπλέον πως απείλησε τα παιδιά της Τάξης να της αποκαλύψουν ποιό έκανε την καταγγελία, διότι ειδάλλως, θα τους κατέβαζε τους βαθμούς».
•    Β.Ε. Καθηγήτρια Γαλλικών- διδασκαλίας Ιστορίας: «Δίδαξα στην Γ` Τάξη το κεφάλαιο της Ιστορίας που αφορά στον Φασισμό, και ό,τι αναφέρεται στο βιβλίο σχετικά με το Χιτλερικό και το κόμμα του Μουσολίνι.
•    Τα παιδιά είχαν απορίες για το πώς ένας λαός μπορεί να εκλέγει κόμματα που ονομάζονται εθνικο-σοσιαλιστικά όπως του Χίτλερ, που όμως μετά κυβερνούν φασιστικά.
•    Συζητήσαμε για τον χαρακτηρισμό των κομμάτων ανάλογα με τη θέση που κάθονται στα έδρανα της Βουλής: ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερά, ΝΔ κεντροδεξιά, ΚΚΕ και ΣΥΝ αριστερά και ΛΑΟΣ άκρα δεξιά.
•    Όταν ενημέρωσα για τις εξελίξεις τους μαθητές μου, μου ζήτησαν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν το τι ειπώθηκε μέσα στην Τάξη, αν και δεν θέλω να μπλέξω τα παιδιά στην ιστορία αυτή.
•    Ο Βουλευτής μιλώντας μου με απαράδεκτα έντονο τρόπο στο τηλέφωνο, μου ζήτησε να απολογηθώ για την διδασκαλία μου. Του είπα ότι θα έπρεπε να γνωρίζει την εξουσία που εκπροσωπεί και τα όριά της και του έκλεισα το τηλέφωνο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με επίσης απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου, από στέλεχος του ΛΑΟΣ Σερρών.
•    Δεν απείλησα κανέναν μαθητή με τους βαθμούς. Κάνω τις συνήθεις συστάσεις για αύξηση των προσπαθειών τους, καθημερινά.
•    Είμαι στην εκπαίδευση 15 χρόνια, ήμουν Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου πριν έρθω στις Σέρρες και διδάσκω Ιστορία πάνω από 10 χρόνια.
•    Θεωρώ πως ο Βουλευτής δεν έκανε καταγγελία αλλά αναφορά καταγγελίας ανωνύμου. Είναι διαφορετικά πράγματα κι έτσι έπρεπε να αντιμετωπιστούν από τη Δ/νση Β/θμιας. Περιμένω κι εγώ το πόρισμα».
Αριάδνη Παπαφωτίου

Εδώ ο φασίστας βουλευτής δίνει πραγματικό ρεσιτάλ ναζισμού. Πήγε λέει συνοδεία μάλιστα για… πρωινό καφέ στο γυμνάσιο. Δεν με λες ρε μεγάλε, το συνηθίζεις αυτό με τους πρωινούς καφέδες στα γυμνάσια; Καφενεία είναι ρε τα γυμνάσια και τα λύκεια; Σαχλαμάρα;! Καλά σου έκανε και στο έκλεισε το τηλέφωνο ρε και άμα έχεις πρόβλημα να φωνάξεις τον Πλεύρη γκεστάπο του Καρατζαφύρερ σου γελοίε. Και γιατί δεν λες ποιοι είναι αυτοί που σου έκαναν την καταγγελία; Και γιατί την έκαναν σε σένα και όχι στους αρμόδιους; Κεχαγιά στα σχολεία σε βάλανε φασίστα; Πολύ καλά σου έκανε η καθηγήτρια (πες τα χρυσόστομη) και στο έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο, σιγά το πρόσωπο δηλαδή, και έχει δίκιο εσύ δεν έκανες καμιά καταγγελία αλλά αναφορά ανωνύμων καταγγελιών που λόγω του γνωστού φασιστικού ήθους του κόμματός σου αλλά και των γκεμπελικών μεθόδων που ως γνωστό εφαρμόζει αυτές οι ανώνυμες καταγγελίες δεν είναι παρά κοινές συκοφαντίες. Απλώς η καθηγήτρια είπε την κοινή αλήθεια και εσύ ως γνήσιος φασίστας κοιτάς πως να την τιμωρήσεις να την φιμώσεις. Για παραδειγματισμό μάλλον, έτσι δεν είναι;

Το συμπέρασμα όμως αγαπητό μου ημερολογιάκι είναι πως τα πρωτοπαλίκαρα του φασίστα Καρατζαφύρερ έχουν ξαμοληθεί να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον τολμάει να πει την αλήθεια. Γνωστή θα μου πείτε η μέθοδος. Ναι αλλά καλό θα ήταν να γίνει ευρύτερα γνωστή. Ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.

2 σχόλια:

  1. Να προσέχει η καθηγήτρια, διότι όταν όπως λέει και το Αδώνιδα, "επιστρέψουν και θα τρέμει η γη", θα προωθηθεί στην εθνικήν οδοποιίαν πάραυτα.

    ΕυχαρισΘώ

    Νάρκισσος Μπουμπουκίδης

    Τομεάρχης - Κλαδάρχης εκπαίδευσης Λάος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά σίγουρα η καθηγήτρια θα ανοίγει δρόμους σκάβοντας με τα νύχια. Δίπλα δίπλα θα είμαστε άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails