Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

8 Μαρτίου 2009

Τσατσαρο-λογίες ή τσαρλατανο-λογίες

Τις προάλλες ο sfrang δημοσίευσε την άποψή του περί ενός ακόμα μάγου Τσάτσαρη με τ’ όνομα. Και αυτός όπως όλοι οι μάγοι, γκουρού, μύστες, θαυματοποιοί και τσαρλατάνοι, θύμωσε που κάποιοι… αγράμματοι όπως ο sfrang, δεν πιστεύουν στις αηδίες περί θαυμάτων τους και μπήκε ανώνυμος στο blog απειλώντας με μηνύσεις, γιατί λέει δεν είναι μάγος.

Έχω μια απορία που κανένας τσαρλατάνος, μάγος, γκουρού δεν μου έχει απαντήσει. Γιατί έχουν τόση μανία με τις μηνύσεις και δεν κάνουν τα μαγικά τους να μας καεί το βίντεο ή το pc για παράδειγμα κι έτσι να ησυχάσουν από εμάς τους αγράμματους που δεν ξέρουμε για την μια ανώτερη θέση στον 12ο ουρανό με την κωδική ονομασία Ομικρον 9,12 και δεν μπορούμε να αναστήσουμε ένα νεκρό βρέφος απλώς κοιτώντας το; Γιατί δεν παίρνουν τους κακορίζικους πιστούς τους να πάνε στον δωδέκατο ουρανό, στο άλφα του κενταύρου, στον Σείριο, στον παράδεισο, στην κόλαση, στα νεφελίμ, στα χερουβίμ, στα τερερ'ιμ και όπου αλλού έχουν επικοινωνία τέλος πάντων και να μας αφήσουν εμάς εδώ ήσυχους;

Γιατί πρέπει να καταπίνουμε φραπελιές και να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για άλλον κόσμο και τα σαλόνια μας για να υποδεχτούν ανώτερα εξωσυμπαντικά όντα όταν γύρω μας έχουμε τόσα ενδιαφέροντα και τόσα δύσκολα να μελετήσουμε; Γιατί πρέπει να περιμένουμε τους Ελ και όλα τα ιμ-ιμ εξαπατώντας τον ανθρώπινο πόνο; Γιατί πρέπει να γλύφουμε θαυματουργές εικόνες, πτώματα που μοσχοβολούν αιθέρια έλαια και κόκκαλα, που ανασταίνουν νεκρούς και γιατρεύουν πάσα νόσο και πάσα μαλακία, με αντάλλαγμα την τυφλή μας πίστη, αντί να πηγαίνουμε σε κανα αμφιθέατρο; Γιατί ν' ακούμε την Θώδη αντί να διαβάζουμε κανά βιβλίο;

Η απάντηση κατ’ εμέ είναι και πάλι η ίδια. Ποίμνιο. Ποίμνιο πιστών, που «θρέφεται» από άλλους κόσμους, από άλλους γαλαξίες, από άλλες ζωές. Και πληρώνει κι ακριβά γι αυτό. Εκπαιδευμένο ποίμνιο και εν όψει οικονομικής κρίσης δεν μένει παρά να γίνει διαδήλωση πιστών για την… ακρίβεια στα θαύματα και στην επικοινωνία με άλλους κόσμους θεούς και υπερόντα.

Εν τέλει αυτό το τροπάρι με τις απειλές και τις μηνύσεις από μάγους και γκουρού πασών των θρησκειών, των υπερόντων, των όντως όντων κλπ έχει καταντήσει τόσο γελοίο όσο και τα θαύματά τους, τα κόκκαλα και τα κουφάρια των αγίων τους, οι στάχτες των παπούδων τους και οι θαυματουργές εικόνες τους.

Αϊ στον κόρακα όλοι μαζί, στο άπειρο και ακόμα παραπέρα….

14 σχόλια:

  1. Και αρνείται ότι είναι ο μαγο-προφήτης αυτοπροσώπως, αλλά υποδύεται τον ενδιαφερόμενο νέο, απόγονο γονέων με πανεπιστημιακή μόρφωση (αυτό είναι το απωθημένο του) και απειλεί εκ μέρους του παμμέγιστου, ο οποίος επιτυγχάνει από την επικοινωνία του με «Υπερθέσεις του Φωτός» των Συμπάντων, από τις οποίες αντλεί και διατυπώνει «υπερ-επιστημονικές» γνώσεις, όπως γράφει στο βιογραφικό του... Η Θώδη έχει τουλάχιστον και φωνάρα -που λέει ο λόγος-, ο μύστης τι να πει και τι να τραγουδήσει... :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τραγουδήσει μαζί με την Θώδη σε πρωινή εκπομπή το "μάγια μου κανες κυρά μου" Γάντι τους πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε Κλείτωρα. Τι λες τώρα.
    Δεν φεύγουν γιατί θυσιάζονται για μας τους αδαείς...
    Μένουν μαζί μας για να μας κάνουν καλλίτερους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως το πρόβλημα με τους διάφορους "θιγμένους" από τα μπλογκς όλο και μεγαλώνει.
    Εδώ μέχρι και ΕΣΗΕΑ την προηγούμενη εβδομάδα σημείωνε: "αόρατες οργανώσεις, αόρατοι μπλόγκερ, ορατοί αρθρογράφοι" απειλούν, λέει, και στοχοποιούν τους επαγγελματίες δημοσιογράφους!

    Ε ρε Θώδη που τους χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω στο βιογραφικό του (ας το πούμε έτσι): "Ο άνθρωπος από τη γη και τους ουρανούς", τι μεγαλείο μετριοφροσύνης! Μόνος του τα βρίσκει άραγε ο μεγάλος ή έχει συμβούλους δημοσίων σχέσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζήλεψαν όλοι την δόξα του Ιησού και του Μωάμεθ.
    Σκέφτομαι πως τελευταία πολλή πολυκοσμία πλάκωσε στους ουρανούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έχω ξαναπεί και αλλού.
    Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει μέτρο.
    Αφήστε τον στον πόνο του να λέει ότι θέλει.
    Άλλωστε το λέει και ο λαός μας. "Ο τρελός μόνο στον εαυτό του κάνει κακό."
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύκαρπε, για σένα μάλλον θα είναι εύκολο. Φτιάξε μου ένα μπανεράκι μπορείς; "Θέλω να σωθώ απ' όσους θέλουν να με σώσουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το χειρότερο είναι ότι στον κύκλο του είναι και μια που δηλώνει αντιεισαγελέας, όπως διάβασα στο ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.
    Τι να πεις για αυτό (!);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να μη μου λάχει να με δικάζει διότι έτσι και αλλιώς τέτοιους δικαστικους βγάζουν τα πανεπιστήμιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς τους δήθεν μορφωμένους βαυκαλίζεστε και βγάζετε το άχτι σας γράφοντας ιστολόγια. Ρε τι απόπατος είναι αυτό εδω πέρα!!!

    Πάντα τέτοια! Πραγματικά προάγετε την σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κλείτωρ, Ξέρεις κανέναν μορφωμένο να έχει αναστήσει νεκρούς; Όλοι αμόρφωτοι ήταν, δεν είχαν καν αντίληψη για τη σημασία τού (δήθεν) γεγονότος και, φυσικά, ήταν επιρρεπείς στις μαγείες και στα θαύματα. Αυτή η καταραμένη μόρφωση τα κατέστρεψε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Θώδη που αναφέρθηκε πριν, τουλάχιστον βρήκε το δρόμο της, τώρα σειρά έχουν οι μάγοι και άλλοι τσαρλατάνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σωστό, ένας ένας να παίρνουν σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails