Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

3 Φεβρουαρίου 2009

Ευθανασία

Το δικαίωμα για έναν αξιοπρεπή θάνατο είναι ίσο με το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή. Ελπίζω να προλάβω να ζήσω για να πεθάνω όπως εγώ θέλω όταν έρθει η ώρα μου.

Ευθανασία μετά από 17 χρόνια σε κώμα για την 37χρονη Ελουάνα Ενγκλάρο

Η Ελουάνα Ενγκλάρο, η γυναίκα που βρίσκεται σε κώμα εδώ και 17 χρόνια και έχει γίνει το σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα στην ευθανασία στην Ιταλία, μεταφέρθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σε ένα νοσοκομείο του Ούντινε όπου θα μπορέσει να πεθάνει, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Το ασθενοφόρο που μετέφερε την 37χρονη Ελουάνα έφυγε λίγο μετά τη 1:30 από την κλινική του Μιλάνου όπου νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση από τον Ιανουάριο του 1992, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε.

Φυσικά το Βατικανό επιμένει διαστροφικά και θρασύτατα μιλάει για δολοφονίες, αλλά έτσι είναι αυτοί οι παπάδες. Διεστραμένοι. Στέλνουν στην φωτιά τους ζωντανούς και προσπαθούν να αναστήσουν τους νεκρούς. Τι να πείς; Θέλουν να είναι οι μοναδικοί που δικαιούνται να ορίζουν και ζωή και θάνατο. Κι επειδή στην ζωή χάσανε τους έμεινε μήπως ορίζουν ακόμα τον θάνατο. Να μείνει και κάποια απόφαση για τον.... θεό ρε γαμώτο!

«Η διακοπή της παροχής τροφής και νερού στην Ελουάνα ισοδυναμεί με ειδεχθή δολοφονία και η Εκκλησία δε θα σταματήσει να το φωνάζει. Δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω το ότι δε δίνουν τροφή σε κάποιον», τόνισε ο καρδινάλιος.

Αναφερόμενος στη δικαστική απόφαση που επιτρέπει τη διακοπή της παροχής τροφής και νερού στην Ελουάνα, η οποία επικυρώθηκε από το Εφετείο το Νοέμβριο, ο καρδινάλιος Μπαραγκάν εξήγησε ότι «η θέση της Εκκλησίας, η οποία υπερασπίζεται τη ζωή, παραμένει η ίδια και δεν μπορεί να αλλάξει εξαιτίας μιας δικαστικής απόφασης».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κλείτωρ,

    τυγχαίνει να διαβάζω τώρα την Ουτοπία του Τόμας Μωρ. Σένα σημείο μιλά για την ευθανασία και λέει: Όταν η άρρωστια είναι αθεράπευτη και προκαλεί ασταμάτητο βασανιστικό πόνο, οι ιερείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισκέπτονται τον ασθενή και του λένε τα εξής πάνω κάτω: " Ας δούμε τα πράγματα όπως είναι. Ποτέ δεν θα καταφέρεις να ζήσεις φυσιολογικά. Φέρνεις μόνο ενόχληση στους άλλους και βάρος στον εαυτό σου - στην πραγματικότητα ζεις μια μεταθανάτια ζωή. Γιατί να συνεχίζεις λοιπόν να τρέφεις τα μικρόβια; Γιατί διστάζεις να πεθάνεις; Γιατί δεν δραπετεύεις σ'ένα καλύτερο κόσμο; Ή πες ότι συμφωνείς και εμείς θα φροντίσουμε για την απελευθέρωση σου. Είναι απλώς κοινή λογική να περικόψεις τις ζημιές σου. Είναι ακόμα πράξη ευσέβειας να πάρεις συμβουλή από τον ιερέα, γιατί αυτός μιλάει από μέρος του Θεού."
    Η επίσημα επικυρωμένη ευθανασία θεωρείται έντιμος θάνατος.

    Εγώ θα πρόσθετα πιο έντιμος από αυτό που γίνεται τώρα, όπου χιλιάδες άνθρωποι, (διασωληνωμένοι και με ένα κάρο χημικές ουσίες μέσα στο σώμα τους) ξεψυχάνε μαζικά μέσα σε νοσοκομεία.
    Επίσης τι σόι ήταν αυτοί οι ιερείς που είχε στο μυαλό του;
    Αλλά τι κάθομαι και λέω, για την Ουτοπία μιλούσε ο άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβώς ιπτάμενε Ολλανδέ. Για την ουτοπία μιλούσε που θα μείνει ουτοπία ώσπου κάποιοι κάποια μέρα να την κάνουν (εν μέρη έστω) πραγματικότητα και μια άλλη νέα ουτοπία να πάρει την θέση της. Έτσι πάνε οι πολιτισμοί μπροστά. Αξίζει να αγωνιζόμαστε γι αυτό νομίζω.
    Σαφώς πολλές φορές αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία σήμερα είναι απάνθρωπο. Πολλές φορές ούτε καν το δικαίωμα να πεθάνεις στο σπίτι σου, στο κρεββάτι σου δεν σου δίνουν και ας είναι ανίατη περίπτωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..KAI ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩΜΕΝ ΑΝΕΥ ΤΗΣ- ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ - ΕΛΟΥΑΝΑΣ;; ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ "ΕΖΗΣΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΣΕΝ ΣΦΟΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!! ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΠΕΣ ΙΕΧΩΒΑ,ΠΑΠΑ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΚΑΣΤΟΥ ΕΥΣΕΒΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΚΟΥ.ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!.. ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ, Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails