Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

31 Ιανουαρίου 2009

Πιασ' τ' αβγό και κούρευτο.

Νέος όνομα και πράγμα, υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων (παρακαλώ δώστε βάση στο «θρησκευμάτων») αλλά με μυαλά περασμένων αιώνων. Με το που ανέλαβε ο Σπηλιωτόπουλος το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βάλει τον Μπαμπινιώτη υπεύθυνο για την «αναμόρφωση» της… παιδείας δείχνοντας με αυτή του την επιλογή, το είδος της «αναμόρφωσης» που επιθυμεί. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο υπουργός για την παιδεία δήθεν, αλλά αφορά το «θρησκευμάτων» μόνο και όχι το «παιδείας» η επιλογή του αυτή, αφού ο κ. Μπαμπινιώτης ήδη συμμετέχει μια παιδείας της οποίας και ο ίδιος έχει ευθύνες στην ήδη υπάρχουσα κατάντια της και τις απόψεις του περί ελληνοχριστιανικής παιδείας και… ανεξιθρησκίας δεν τις έκρυψε ποτέ:

Υπάρχουν δηλ. σήμερα, στις αρχές τού 21ου αιώνα, συμπατριώτες μας, ελάχιστοι ευτυχώς, μερικοί από τους οποίους αποτελούν γραφικές μάλλον φιγούρες, που υποστηρίζουν ότι εχθρός τού Ελληνισμού υπήρξε και είναι ακόμη και σήμερα ο Χριστιανισμός και ότι όποιος πιστεύει στις αξίες και τα ιδανικά τού Ελληνισμού είναι αυτομάτως αντίθετος προς τον Χριστιανισμό, που ως θρησκεία υπέσκαψε και έβλαψε τον Ελληνισμό! Το αποκορύφωμα αυτής τής φαεινής «σύλληψης» είναι ότι η αποδοχή τού Ελληνισμού συνδέεται αυτομάτως με την απόρριψη τής χριστιανικής θρησκείας... (απο το BHMA)

αλλά αφού είναι φανατικός πιστός του Ιαχβέ τι αλήθεια μπορεί να κάνει για την παιδεία πέρα απ’ όσα ήδη έχει κάνει; Μήπως να επαναφέρει το κατηχητικό στα υποχρεωτικά μαθήματα; Θα δούμε πάλι παπάδες καθηγητές στα σχολεία; Είναι δυνατόν να μεγαλώσουμε ανεξίθρησκους πολίτες όταν ο... αναμορφωτής δηλώνει πως:

Οταν όμως ταυτίζεται στο μυαλό κάποιων με την απόδοση τιμής προς τον Ελληνισμό και με την ανιστόρητη παραδοχή ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός υπήρξαν δύο αγεφύρωτα εχθρικοί κόσμοι, τότε πρόκειται για έμμονη ιδέα που καταλήγει σε επικίνδυνη έως ύποπτη πολιτισμική παραχάραξη μιας ιστορικής πραγματικότητας. H πραγματικότητα είναι ότι ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός, δύο μεγάλα πολιτισμικά μεγέθη, που ξεκίνησαν πράγματι με σύγκρουση κατόρθωσαν να περάσουν ήδη από τους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους σε μια θαυμαστή, ιστορικά τεκμηριωμένη, συμπόρευση, η οποία στηρίχθηκε σε αναγνώριση τού συμπληρωματικού χαρακτήρα των δύο πολιτισμικών μεγεθών από τους ίδιους ανθρώπους, τους Ελληνες χριστιανούς. Αυτό επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία μεγάλων Πατέρων τής Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, οι οποίοι είχαν σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών και γνώριζαν εις βάθος τη σημασία των ελληνικών γραμμάτων, τής ελληνικής γλώσσας και τής ελληνικής σκέψης και οι οποίοι πίστευαν και δίδασκαν ότι ο Χριστιανός έχει πολλά να κερδίσει από τη μελέτη των ελληνικών κειμένων. H διδασκαλία περί αθανασίας τής ψυχής, καθώς και οι ηθικές αξίες που αναδύονταν μέσα από τα κείμενα των μεγάλων τραγωδών, ακόμη και μέσα από την ποίηση (μην ξεχνάμε πως ο Γρηγόριος ο Θεολόγος ήταν και μεγάλος ποιητής) δεν διέφευγαν την προσοχή των Πατέρων που είναι γνωστό ότι γνώριζαν βαθιά την ελληνική φιλοσοφία, τη ρητορική και την ελληνική σκέψη και παιδεία γενικότερα. Τιμούν και διδάσκονται οι Πατέρες από τον ορθό λόγο των αρχαίων Ελλήνων, ενώ προσπερνούν τη μυθολογία τους όσο αντανακλά τις ανθρώπινες αδυναμίες τού Δία ή τής Ηρας ή διαφόρων μυθολογικών ηρώων. (απο το BHMA)

Τέτοια και χειρότερα είναι αναμενόμενα από τον κ. Μπαμπινιώτη, τέτοιος είναι τέτοια θα πράξει. Ειλικρινά επαφίεμαι στην Ε.Ε. να μην πάθουμε τα χειρότερα, αλλά ωστόσο τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να κάνουν την πρωινή προσευχή στα προαύλια και τα σταυρωμένα ομοιώματα του νεκρού «θεανθρώπου» δικαστή θα συνεχίσουν να κρέμονται απειλητικά πάνω από τους πίνακες και τα κεφάλια των μαθητών και των καθηγητών. Με τον ελληνοχριστιανό κ. Μπαμπινιώτη το μάθημα των θρησκευτικών θα συνεχίσει να υφίσταται ως υφίσταται για να μην πω πως θα αναβαθμιστεί κιόλας.

Όμως του νέου υπουργού παιδείας δεν του αρκούσε μόνο αυτό. Ως πλήρης υποτακτικός, ως ποίμνιο έπρεπε να δώσει και τα προσωπικά του διαπιστευτήρια. Έπρεπε να δηλώσει εγγράφως την υποταγή του και πραγματικά ήταν το δεύτερο πράγμα που έκανε. Ήταν η δεύτερη υπογραφή που έβαλε για την... αναμόρφωση της παιδείας όπως την ονειρεύεται (διότι με τ’ όνειρο θα μείνει). Ιδού ο δούλος του θεού και αν αυτό λέγεται μήνυμα υπουργού εν έτη 2009 τότε κλάψτε την παιδεία για άλλη μια φορά:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 2009

Σήμερα στρέφουμε τη σκέψη και τη μνήμη μας στους τρεις μεγάλους Ιεράρχες, οι οποίοι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα ελληνικά γράμματα. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών που τιμάται κάθε χρόνο στα σχολεία μας ως η Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και της παιδείας γενικότερα, μας υπενθυμίζει τους πρωταρχικούς σκοπούς που οφείλει να υπηρετεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, που δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση γνώσεων και στη συνεχή βελτίωση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, αλλά επεκτείνονται σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμελιωδών κοινωνικών αξιών και αρετών, όπως είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο, ο αυτοσεβασμός και ο αλληλοσεβασμός, ο αλτρουισμός και η κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός με επίκεντρο την αγάπη τους για τα παιδιά και με στόχο την πρόοδο και την προκοπή τους, υπηρέτησαν μέσα από το λόγο και το έργο τους το πολύτιμο αγαθό της παιδείας, δίνοντας ένα απαράμιλλο παράδειγμα της άρρηκτης σύζευξης ανάμεσα στην υψηλή καλλιέργεια και την κοινωνική δράση. Και οι τρεις έδειξαν υποδειγματική προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία κι η ζωή τους ήταν γεμάτη από τους αγώνες τους γι’ αυτή. Τα συγγράμματά τους, αλλά και η προφορική τους διδασκαλία έδωσαν δόξα και αίγλη στη χριστιανική παιδεία.

Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδυάζουν τις γνώσεις τους αυτές και προσφέρουν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας.

Σε μία εποχή που οι νέοι αναζητούν το δρόμο τους σε μια περίπλοκη και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών μπορούν να τους προσφέρουν υγιή πρότυπα προς μίμηση, να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με σθένος τις όποιες δυσκολίες και να τους γεμίσουν με την αισιοδοξία του ανθρώπου που διαθέτει ανοικτούς πνευματικούς ορίζοντες, ευγένεια ψυχής και κοινωνική αλληλεγγύη.

Με το ασήκωτο βάρος της παρακαταθήκης των Τριών Ιεραρχών η σημερινή εποχή απαιτεί απ’ όλους μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για μια ποιοτικότερη, σύγχρονη ελληνική παιδεία. Μια παιδεία που θα συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις ανάγκες των παιδιών και των νέων μας και θα αποκτά δυναμικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα, ώστε να αναδειχτούν τα καλύτερα στοιχεία κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα το διάλογο και τη συνεννόηση με όλες τις πλευρές εργαζόμαστε ακατάπαυστα με όλες μας τις δυνάμεις. Διότι είναι χρέος μας να επενδύσουμε στους νέους, να επενδύσουμε στην παιδεία, να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας.

Τελικά όπως φαίνεται η "αναμόρφωση" της παιδείας σημαίνει άνοιγμα του κρυφού σχολειού. Έτσι θα γίνει και πραγματικότητα η ιστορική ύπαρξη των κρυφών σχολειών και δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις για τα περί μύθου ύπαρξής τους. Εμπρός για το κρυφό σχολειό του 2009!

Φεγγαράκι μου λαμπρό

φέγγε μου να περπατώ

να πηγαίνω στο σχολειό

να μαθαίνω γράμματα

γράμματα σπουδάγματα

του θεού τα πράγματα

τα κολλυβογράμματα

Μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά…

μαύρη μαυρίλα πλάκωσε

μαύρη σαν καλιακούδα.

19 σχόλια:

  1. Νομίζω, ότι η συνεισφορά του νέου Υπουργού Παιδείας θα είναι η επαναφορά του κυριακάτικου εκκλησιασμού των μαθητών. Κάθε Δευτέρα θα δίνουν στο σχολείο βεβαίωση του παπά της ενορίας ότι εκκλησιάστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι να φορέσουνε και τις ποδίτσες τις μπλε να γίνουν τα σχολεία στρουμφοχωριά ελλήνων χριστιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη κάνεις πλάκα!
    Αυτό θα ήθελαν οι παπάδες και για αυτό ωρύονται από άμβωνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από ιδεοληπτικός είσαι και ... ανορθόγραφος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν με λες Κλείτωρ!
    Τι υπονοεί ο ανώνυμος;
    Ότι, αν εκκλησιαζόμαστε, θα μάθουμε, εκτός των άλλων και ορθογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Κλείτωρ:
    "Ειλικρινά επαφίεμαι στην Ε.Ε. να μην πάθουμε τα χειρότερα"

    Δηλ. δεν έχεις εμπιστοσύνη στις κομματοθρησκευτικές οργανώσεις των ελληνοπρεπών (χα χα!);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ>> ΑΚΟΥΣΟΝ,ΑΚΟΥΣΟΝ!!.ΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΣΧΙΛΙΕΤΗ - ΚΑΙ ΒΑΛΕ - ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΒΡΙΔΙΑΚΟΥ
    ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΕΣ Π.Χ. Ο ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΚΟΣ<< ΜΠΑΙΜΠΙΝΟΥΤ>> ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ, ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΝ.
    Π.ΣΝΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Κουπάκια, ούτε και ο ίδιος δεν ξέρει τι εννοεί απλώς ένοιωσε πως ήθελε κάτι να πει να βγάλει τ’ απωθημένα του, κι άφησε την χολή του. Ξύδι.


    @Διόδοτε, εεεεεεέλα βρε Διόδοτε αφού τα ανέκδοτα γέλιο προκαλούν και εδώ η κατάσταση είναι για κλάματα. Άλλες δυό γενιές αγράμματων ξέρεις τι σημαίνει; Σημαίνει άλλες δυο γενιές τέτοιου είδους κομματοθρησκευτικές οργανώσεις. Δράμα η κατάσταση δηλαδή.


    @Π.ΣΝΞ δεν πρόκειται περί κατοχής κατά την γνώμη μου. Δεν κατέχουν τίποτα. Απλώς αυτοί είναι. Έτσι είναι όλοι και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα δεν μπορεί να θεωρηθεί κατεχόμενη. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε εποχές κρίσης επαναφέρουν τα ηθικοπλαστικά των παπάδων για να μαζέψουν το ποίμνιο, να το κάνουν να αποδετχεί τα μέτρα λιτότητας που είναι απαραίτητο να επιβληθούν, λόγω της δικής τους απληστίας...

    Πάντως, αν και ο Μπαμπινιώτης είναι πολύ επικίνδυνος, τελικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, οπότε ολίγον μας απασχολεί τι έχει στο μυαλό του και τι θα ήθελε να υλοποιήσει.

    ΥΓ: Εκτός από ποδιές των κοριτσιών, θυμάμαι ότι είχαν και κοτσίδες. Όσο βλέπω εκείνη την Γιούλια από την Ουκρανία αναρωτιέμαι, μήπως έχει εμπνεύσει τον Μπαμπ. και μεταφέρει τη μόδα στα σχολεία μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα διαβάσει κάτι άρθρα του Μπαμπινιώτη, είναι τραγικός.. Από το κακό στο χειρότερο πάμε, ευτυχώς που υπάρχει και η Ε.Ε όντως και μπορεί να βάλει κανένα φρένο στην παράνοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτός από το τραγικό των προσευχών και των εκκλησιασμών , υπάρχει και το τραγικώτερο. Δεν γίνεται έπαρση σημαίας και δεν λένε τον Εθνικό Ύμνο σε κάνένα σχολείο 1ας και 2ας εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το προβλημά σας είναι ολοφάνερο. Πασχίζετε να το λύσετε μα δεν μπορείτε. Ο μοναδικός Ιησούς Χριστός και η αιώνια Εκκλησία Του σας έχουν καθίσει για καλά στο στομάχι εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια και δε μπορείτε με τίποτα να τα χωνέψετε. Όσα καθαρτικά και αν πάρετε δεν πρόκειτε να σας ωφελήσουν. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά σας..........
    Φιλικά
    Ξενοφάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό με τα καθαρτικά είναι παλιό βασανιστήριο της εκκλησίας αλλά βλέπω πως σας είναι ακόμα αγαπητό. Καθείς στο είδος του Ξενοφάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όντως αγαπητέ Κλείτορα η Εκκλησία προσφέρει καθαρτικό (ομιλώ για την αληθινή Εκκλησία του Χριστού και όχι για "εκκλησίες" - μαϊμούδες τύπου φεουδοπαπισμού ή καπιταλιστικοπροτεσταντισμού. Το καθαρτικό αυτό δεν είναι βασανιστικό, αλλά ουράνιο βάλσαμο. Είναι η ηρεμία και η ψυχική νηνεμία που προσφέρει ο Σωτήρας Χριστός σε κάθε δεκτική καρδιά. Δισεκατομμύρια άνθρωποι όλων των εποχών γεύτηκαν τη σωστική χάρη του Χριστού και εξέφρασαν αυτή την πραγματικότητα με τον πιο πειστικό τρόπο. Όσον αφορά για τα βασανιστήρια της ιστορίας αυτά είναι (σχεδόν αποκλειστικά) τα προσφιλή εργαλεία των αθεϊστών "ορθολογιστών" κάθε εποχής. Επιγραμματικά αναφέρω τις γκιλοτίνες των Γάλλων "διαφωτιστών" με τα 5.000.000 θυμάτα της Γαλλικής "επανάστασης", τα 50.000.000 θύματα της νιτσεϊκής - ναζιστικής "εκκαθάρισης της αρείας φυλής", τα 30.000.000 θύματα των μαρξιστοσοβιετικών "γκουλάνγκ" και των 3.000.000 αγρίως σφαγιασθέντων αθώων από τον αθεϊστή Πολ Ποτ στην Καμπότζη (αυτά ως ελάχιστο δείγμα). Κάντε τη σούμα και θα καταλάβετε το μέγεθος (της φανερής τουλάχιστον)"προσφοράς" των εχθρών του Χριστού στην ανθρωπότητα! Κάντε μια αμερόληπτη σύγκριση μεταξύ της αληθινής Εκκλησίας του Χριστού και όλου του αθεϊστικού, αγνωστικιστικού, μηδενιστικού κλπ συρφετού και θα καταλάβετε ποιος είναι ο πραγματικός ευεργέτης της ανθρωπότητας και ποιοι οι πραγματικοί της τύραννοι και οι διαχρονικοί της δήμιοι. Και ένα τελευταίο: Η ιστορία έχει τους δικούς της επιστημονικούς κανόνες για τη μελέτη και την κατανόησή της, επομένως κάθε απόπειρα προσέγγισής της με κριτήρια ιδεολογικά, ψυχολογικά και ωμελημιστικά, οδηγούν τουλάχιστον σε ασελγή κακοποίησή της. Ολοζώντανο παράδειγμα ο "μεγάλος" "ιστορικός" Γιάννης Κορδάτος!!!! και οι συν αυτώ θλιβεροί αθεϊστές "ιστορικοί" οι οποίοι συνεχίζουν να αναμασούν τα αντιεπιστημονικά "ιστορικά" του ξεράσματα! Ας μη μιλήσουμε (τώρα) για τον άθλιο Αμπαιλέν....
    Αυτά για την ώρα
    φιλικά
    Ξενοφάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καθαρτικό (γενικής χρήσης κατα το δοκούν)απο την αληθινή και όχι την ψεύτικη (ποιος θα μας πει ποιά είναι ποιά;)και τσουβάλιασμα με σύγκριση ανόμοιων μεταξύ επαναστάσεων, δικτατοριών και πολεμικών γεγονότων με τον... χριστιανισμό. Και στην συνέχεια για να σιγουρέψεις την... άποψη διαγράφεις και μερικούς ιστορικούς που δεν σου κάνουν την χάρη. Ξέρεις, μου την δίνει να με περνάνε για ηλίθιο ποίμνιο Ξενοφάνη, το βυζάντιο πέθανε προ πολλού και τέτοιες αηδίες να τις λες στον άμβωνα της ενορίας σου όχι εδώ. Ή μήπως επειδή άδειασαν οι ενορίες ξεχυθήκατε στο ιντερνετ; Αντίο Ξενοφάνη, δεν την θέλω την λυκοφιλία σου. Τώρα είναι σειρά μου να μιλήσω κι εσύ να σωπαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -ΝΑΙ,ΝΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΙΚΗΝ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ!!.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΝ ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΙ,ΙΔΕΙΩΧΕΙΡΩΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΑΛ...ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΣ ΔΕΟΥΣΑΣ ΤΙΜΑΣ ΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ 1ΗΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ... ΜΑ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΔΙΑ "ΣΩΣΤΙΚΗΝ" ΧΑΡΙΝ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ- ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ - 14.ΟΟΟ ΝΗΠΙΑ, ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΔΗΛΑ-ΔΗ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ!!!.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ, ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΚΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΙΕΡΟΠΡΕΠΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. Ο.Κ.ΦΙΛΤΑΤΕ ΞΕΝΟΦΑΝΗ; Π.ΣΞΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντα είχα μια απορία: ο Χρίστος αφόδευε;Θέλω να πώ, ενεργείτο κανονικά και τακτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ..ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΤΑΤΑ!! ΕΝΕΡΓΕΙΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ!!.ΔΕΝ ΟΡΑΤΕ ΤΑ ΑΠΕΠΤΑ ΤΟΥ, ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΟΙΚΟΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΠΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΥΑΓΗ ΨΥΧΟΣΩΤΗΡΙΑ ΚΗΦΗΝΩΝ,ΑΡΡΕΝΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΘΗΛΕΩΝ;; ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ!!. Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails