Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

10 Ιανουαρίου 2009

χούντα είναι, θα περάσει ΙΙ

από το όλο σκηνικό χούντας που μας κυβερνά δεν θα μπορούσε να λείπει και το χριστιανικό παράλογο. Χούντα χωρίς χριστιανισμό δεν γίνεται στο ελλαδιστάν. Οι αντιπρόσωποι του χριστού στην Ελλάδα έκαναν κατ' εντολή μάλλον του... αγίου πνεύματος μήνυση επειδή λέει ένα θεατρικό έργο βλασφημούσε τα... θεία τους και προσέβαλε το θρησκευτικό τους αίσθημα. το ακόμα χειρότερο είναι πως αντί αυτή η γελοία μήνυση να μπει στο αρχείο προχωρά σε εκδίκαση. Αν είναι δυνατόν! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Δεν πάει άλλο αγαπητό μου ημερολόγιο. Νοιώθω πως ξεπερνάω τα όρια μου, νοιώθω πως θα εκραγώ! Κάθε μέρα που περνά με σπρώχνουν όλο και περισσότερο προς την έκρηξη.

Χεσμένο λοιπόν το έχω το άγιο πνεύμα και αδιαφορώ για το θρησκευτικό αίσθημα του οποιουδήποτε που στηριζόμενος σε αυτό θέλει να λογοκρίνει τα πάντα. Το θρηκσευτικό τους αίσθημα να το κρατήσουν για τον εαυτό τους και ν' αφήσουν τα δικά μου αισθήματα ανενόχλητα. Άλλωστε ούτε στο σπίτι τους πήγε κανείς να τους ενοχλήσει ούτε στην εκκλησία τους απαγόρεψε κανείς να πάνε. Αυτοί με ποιό δικαίωμα επεμβαίνουν στα δικά μου θεάρεστα καλλιτεχνικά δρώμενα; αν δεν τους αρέσει ας μην πάνε να δούνε το έργο. Κανείς δεν τους υποχρέωσε.  Αυτοί οι άθλιοι όμως είναι ελεύθεροι να χαρακτηρίζουν τον οποιοδήποτε "αμαρτωλό ανθρωπάριο" αλλά εγώ δεν έχω (κατ' αυτούς) το δικαίωμα να αποκαλώ τον θεό τους απατεώνα. Ε λοιπόν όχι μόνο έχω το δικαίωμα αλλά και κάνω χρήση αυτού. Το άγιο πνεύμα σας είναι μια απάτη ολκής και κάντε μου μήνυση να με δικάσετε μόνο φροντίστε να έχετε ως μάρτυρες κατηγορίας το ίδιο το άγιο πνεύμα αλλιώς παραδεχτείτε πως είστε κοινοί απατεώνες αφού δεν μπορείτε να το παρουσιάσετε. Σιγά δηλαδή μην πρέπει σώνει ντε και καλά να υποταχθώ στα παραμύθια σας επειδή έτσι σας αρέσει!!!

Με μια... παράλογη δίκη μας προϋπαντεί ο νέος χρόνος. Δεν αφορά τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπεδίου αλλά το... άστρο της Βηθλεέμ, τη φάτνη της, το Αγ. Πνεύμα και την ταυτότητα του θείου Βρέφους. Ο λόγος για το νέο παράλογο κρούσμα δίωξης της, κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα, ελευθερίας της Τέχνης και της έκφρασης, με την αστεία και, στην πραγματικότητα, αστοιχείωτη κατηγορία της «βλασφημίας κατά των θείων». Θύματα, οι συντελεστές και οι ηθοποιοί του έργου του Γιάννη Καλαβριανού «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος», που παρουσιάστηκε το 2006 στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου», και μαζί τους ο ιδιοκτήτης του θεάτρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Δύο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη (14/1), ο Καλαβριανός, ο Θεοδωρόπουλος, ο Ευθύμιος Παπαδημητρίου, η Αναστασία Μποζοπούλου, η Μαρία Κοσκινά και ο Χρήστος Θεοδωρίδης θα δικαστούν για «προσβολή των Θείων της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας». «Σε μια εποχή που η χώρα ταλανίζεται από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κάποιοι επιμένουν να κατασκευάζουν εχθρούς και να ψάχνουν παντού ενόχους, εκτός από τον εαυτό τους», τονίζουν οι μηνυόμενοι, που θεωρούν «τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός να μηνύονται καλλιτέχνες για θεατρική παράσταση, ιδίως όταν δεν είχαν καμία διάθεση προσβολής».
Το χρονικό της μήνυσης μας φέρνει στη βραδιά της 21ης Φεβρουαρίου του 2006, όποτε, έπειτα από «σύρμα» που έπεσε σε κύκλους σκληροπυρηνικών θεοσεβούμενων, το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» κατακλύστηκε από εκατό περίπου «Ορθόδοξους Χριστιανούς». Προπηλακίζοντας και χτυπώντας θεατές, ουρλιάζοντας «είστε Αντίχριστοι» και «θα σας κάψουμε», οι μαυροφορεμένοι «διαμαρτυρόμενοι» απαιτούσαν να κατεβεί η παράσταση επειδή... προσέβαλε το θρησκευτικό τους αίσθημα.

«Το Αγιο Πνεύμα δεν κάνει λάθη»
Το παράδοξο είναι ότι κανείς τους δεν την είχε παρακολουθήσει, και, το κυριότερο, κανείς δεν δέχτηκε την πρόσκληση του Θεοδωρόπουλου να μπει και να τη δει δωρεάν, προκειμένου να διαπιστώσει ότι μόνο βλάσφημη δεν ήταν. Ηρωάς της δεν ήταν ο Θεάνθρωπος, όπως νόμιζαν, αλλά ένας «πειραγμένος» νεαρός που του τη «σβούρηξε» ότι είναι ο Χριστός και στο τέλος προέκυψε Βούδας. (Εν Ελλάδι βουδιστές, που ήσασταν;)
Λίγες μέρες μετά τα επεισόδια εστάλη στο θέατρο η μήνυση των Ειρήνης Γαβριλάκη και Ιωάννας Παπανδρέου. Σύμφωνα με αυτή, «ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έχουν διαπράξει βλασφημία τεραστίου μεγέθους χάριν ψυχαγωγίας, χάριν διασκεδάσεως και χάριν κέρδους!!! Φρίξον ήλιε και στέναξον γη.
Ο ηθοποιός, ένα αμαρτωλό ανθρωπάριο, παριστάνει ότι αυτός είναι το θείο βρέφος και παραποιεί τα ιερά κείμενα χάριν της τέχνης. Το έργο συνιστά μεγάλη βλασφημία κατά του Αγ. Πνεύματος εφόσον αναφέρει ότι το άστρο της Βηθλέεμ οδήγησε τους μάγους σε λάθος φάτνη. Το άστρο της Βηθλέεμ καθοδηγείται όμως από το Αγ. Πνεύμα και επομένως είναι αδιανόητο εξωφρενικό και παρανοϊκό να δεχτούμε ότι το Αγ. Πνεύμα έκανε λάθος -Θου κύριε τι αναγκάζομαι να γράψω».
«Είναι εξοργιστικό», κατέληγε η μήνυση, «στη χώρα μας να εμπαίζετε το ιερότατο πρόσωπο του Χριστού μας από τυχάρπαστους, ασήμαντους εμπαθείς "καλλιτέχνες". Και θα ήταν ακόμα πιο απαράδεκτο να μείνουν ατιμώρητοι. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την ανώτατη ποινή για παραδειγματική τιμωρία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/01/2009

2 σχόλια:

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails