Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Ιουνίου 2008

Πάλι με ψέμματα

 

Μήνυμα του αρχιεπισκόπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το φυσικό περιβάλλον δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο οίκος του Θεού μέσα στον οποίο τοποθέτησε τον άνθρωπο, για να ζήσει και να διαχειρίζεται τα υλικά αγαθά που του προσφέρει. Για να απολαμβάνει αυτά τα αγαθά, πρέπει να ζει μία πνευματική ζωή...», αναφέρει στο μηνυμά του με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Κατά τη σημερινή ημέρα,, προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και κάθε ημέρα, «πρέπει να σκεπτόμαστε πως οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε έναντι του περιβάλλοντος ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και υπεύθυνοι πολίτες. Συνήθως μιλώντας για το περιβάλλον εννοούμε τους συνανθρώπους μας, την οικογένεια, τους φίλους, την κοινωνία. Είναι κι αυτό ένα σύμπτωμα της εποχής μας, να αγνοούμε το φυσικό περιβάλλον, να υποτιμάμε και να περιφρονούμε την αξία του, να θεωρούμε, ότι είναι όχι φιλικό προς εμάς, αν και όχι εχθρικό, ότι έχει δημιουργηθεί μόνο για να εξυπηρετεί τη βούλησή μας. Ότι δηλαδή είναι αντικείμενο το οποίο μας επιτρέπεται να το αλλοιώνουμε προκειμένου να το προσαρμόζουμε στις δικές μας ανεξέλεγκτες και ατέρμονες ανάγκες και επιθυμίες».

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει οτι «η αρχή την οποία πρέπει να εφαρμόσει ο άνθρωπος για να σεβασθεί το περιβάλλον, είναι η αρχή της αγάπης. Ο άνθρωπος σήμερα, που δε σέβεται αυτή την αρχή, ρυπαίνει το περιβάλλον. Ρυπαίνει το περιβάλον, διότι δεν σέβεται τον εαυτόν του, αλλά και τον συνάνθρωπό του».

kathimerini.gr

 

Στο σχολείο μας μαθαίνατε πως ο Αδάμ και η Εύα εξορίστηκαν από τον παράδεισο και για τιμωρία βρέθηκαν στην γη. Τώρα γιατί μας τσαμπουνάει ο εκπρόσωπος πως είναι ο οίκος του θεού του; Και τι εννοεί ομιλώντας για πνευματική ζωή; Τους ψαλμούς του Δαυίδ μήπως ή την απαγόρευση των τεχνών, των επιστημών και των γραμμάτων που είχαν επιβάλει οι όμοιοί του όταν μπορούσαν;

Αν θέλεις αρχιεπίσκοπε να κοροϊδέψεις κάποιον κορόιδεψε τον εαυτό σου όχι τους άλλους. Ο κόσμος μας δεν είναι ούτε κτίσμα ούτε οίκος του θεού σου. Ο κόσμος μας είναι οι θεοί μας. Από αυτούς εξαρτιόμαστε είτε σου αρέσει, είτε όχι. Ο άνθρωπος εξαρτιέται απο την φύση και όχι η φύση από τον άνθρωπο.

Αν λοιπόν συνεχίσετε να συμπεριφέρεστε ως χριστιανοί όπως προτρέπεις, τότε απλώς θα συνεχίσετε να αδιαφορείτε για τον κόσμο αυτό, αφού ο σκοπός σας περιορίζεται στον άλλο... κόσμο. Ο άλλος κόσμος δεν είναι το ζητούμενο για εσάς; Έτσι δεν είναι; Που ακούστηκε χριστιανός να λατρέψει τα δέντρα και τις πηγές; Τα βλέπει και αντί να τα λατρεύει δοξάζει τον... μεγαλοδύναμο που δεν τον έχει δει ποτέ.

Εσείς οι χριστιανοί δεν είστε που ξυλεύατε τα ιερά δέντρα των πανθεϊστών; Εσείς οι χριστιανοί δεν είστε που καίγατε τα ιερά δάση της Αρτέμιδος; Γιατί το γυρίσατε το παραμύθι τώρα; Επειδή βλέπετε την φυσική λατρεία να επιστρέφει μήπως;

Για να μην λέτε όμως πως είμαι κακοπροαίρετος, ας υποθέσω πως πράγματι εννοείτε όσα λέτε. Τότε γιατί κύριε αρχιχριστιανέ δεν διαθέτεις την εκκλησιαστική περιουσία κινητή και ακίνητη προς όφελος του περιβάλλοντος; Γιατί το ποίμνιό σου συνεχίζει να καταπατά, να ξυλεύει και να ρημάζει τους εθνικούς δρυμούς; Θες να σου φτιάξω μήπως έναν κατάλογο με τις διεκδικήσεις της εκκλησίας σου επί δασότοπων και αγρών; Τελειωμό δεν θα έχει. Από την Καισαριανή και το δάσος των Μουσών έως την Πάρνηθα και την Βάγια Κάλντα, απαιτείτε με βυζαντινά χρυσόβουλα και οθωμανικά χαΐρια εκτάσεις που αλλιώς θα γίνουν ή είναι ήδη δάση.

Αυτό το χάλι λοιπόν δεν είναι σύμπτωμα της εποχής μας εξυπνούλη αρχιεπίσκοπε. Είναι αποτέλεσμα της παιδείας σας που θέλει τον κόσμο αυτό μισητό ως τόπο εξορίας και αυτό που χρειάζεται δεν είναι η κούφια αγάπη που δολίως διακηρύσσετε. Αυτό που χρειάζεται είναι να λατρέψουμε τον κόσμο μας. Να λατρέψουμε τον αέρα που αναπνέουμε. Αυτόν, όχι τον άλλο.

3 σχόλια:

  1. Μιλάει (τολμάει) για προστασία του περιβάλλοντος (!!!) αυτός, που είναι ο βασικός αίτιος της καταστροφής του δάσους των Μουσών στην πρώην έδρα της μητροπόλεώς του , για να γίνουν τεράστια (2) συνεδριακά κέντρα ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο θράσος.
    Είναι η πάγια τακτική της θρησκευτικής εξουσίας : "εμείς τα σκεπάζουμε (εξουσιάζουμε)όλα με το (μαύρο)πέπλο της προστασίας μας. Κι όλοι εσείς οι απ' έξω (σας κολλάμε) και με την ταμπέλα του άπιστου , του ειδωλολάτρη, του αλλόθρησκου και του άθεου, είστε που δεν ενδιαφέρεστε ή που ...καταστρέφετε ότι ο ...Θεός μας επέτρεψε να διαχειριζόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails