Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Απριλίου 2008

Σκουπιδολαγνεία;

Πάρτε σκουπίδια να 'χουμε. Αν είναι κάτι που βρωμάει πετάξτε το εκεί αν δεν βρωμάει πετάξτε το οπουδήποτε.

Μόνο για τα κουφάρια μας μετά θάνατο φροντίζουμε επιμελώς για το τι θα γίνουν. Για όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια μας αδιαφορούμε μέχρι να μας πνίξουν. Σκουπίδια της φύσης καταντήσαμε.

Από το φυλάκιο της κεντρικής πύλης απουσιάζει ο δημοτικός υπάλληλος. Είναι στο πλάτωμα όπου τα φορτηγά ρίχνουν τα σκουπίδια.
Απορριμματοφόρα του Δήμου Μεγαρέων, αλλά και κάποια φορτηγά που ανήκουν σε εταιρείες που εκτελούν «χωματουργικές εργασίες».
- «Πηγαίνει ο δρόμος μέχρι εκεί κάτω;», ρωτάμε τον φύλακα που μόλις μας είδε, πλησίασε προς το μέρος μας.
- «Μπα, με αυτό που ανεβήκατε, θα βρείτε στα σίγουρα. Θέλετε να πετάξετε κάτι;».
- «...όχι... ναι...».
- «Αν είναι κάτι που μυρίζει, πετάξτε το εδώ... διαφορετικά, υπάρχουν κάδοι έξω από τη χωματερή».
- «Ευχαριστούμε...».

Ελευθεροτυπία - Παλιές παράνομες χωματερές με «φρέσκα» σκουπίδια

2 σχόλια:

  1. Σκουπιδια ημασταν...και στα σκουπιδια θα καταντησουμε...οσο τραγικο και αν ακουγεται αυτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails