Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Οκτωβρίου 2007

Χούντα στα σχολεία

Μόλις επέστρεψα από την απογευματινή εργασία μου και τα πρωτοβρόχια έστω και αργοπορημένα, με συνόδευαν στον δρόμο της επιστροφής. Μεγάλη η κούραση αλλά τούτη η βροχούλα δίνει μια ελπίδα πως ίσως ζήσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας λίγο καλύτερα εάν και εφόσον αλλάξουμε τάχιστα τον τρόπο ζωής μας ως προς τον σεβασμό της φύσης, της μάνας γης που τόσο την έχουμε ανάγκη.
Μπαίνοντας στο σπίτι χαιρέτησα την οικογένεια και καθίσαμε να κουβεντιάσουμε όπως κάνουμε κάθε μέρα για το πως ήταν η μέρα μας. Η ελπίδα της βροχής που έπεφτε είχε δροσίσει και την καρδιά μου και αισθανόμουν πολύ καλά μέχρι που έπεσε ο κεραυνός. Κεραυνός όχι σαν αυτούς που ρίχνει ο Δίας αλλά από τους άλλους που τους ρίχνουν κάτι περίεργοι που εγώ δεν τους καταλαβαίνω μα τον Δία! Ή μάλλον δεν τους γουστάρω γενικώς.
Μου ανακοίνωσε ο γιος μου πως ο καθηγητής γυμναστικής ενημέρωσε την τάξη πως όποιο παιδί δεν λάβει μέρος φέτος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα βαθμολογηθεί στο τρίμηνο κάτω από την βάση με βαθμό εννέα (9) και θα αποβληθεί από το σχολείο για δύο (2) ημέρες.
Κεραυνοβολήθηκα φυσικά, θυμήθηκα κάποιες άλλες εποχές με μαθητικές στολές, ποδιές και κούρεμα με την ψιλή. Θυμήθηκα τον δικτάτορα Μεταξά που επέβαλε αυτές τις παρελάσεις, θυμήθηκα που ήμουνα ο γιος του αναρχοκουμουνιστή και έπρεπε να είμαι ο χειρότερος για τους καθηγητές μου, θυμήθηκα θυμήθηκα.....

Την Δευτέρα θα επισκεφθώ τον... γυμναστή. Έχω κάποιες ερωτήσεις να του κάνω.

10 σχόλια:

  1. Κλείτωρα

    Δες στους Schooligans τι γράφουν στην περίπτωσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός, να επισκεφτείς τον Γυμναστή αλλά και τον Γυμνασιάρχη/Λυκειάρχη. Να πας και στο Υπουργείο Παιδείας, από την αρμόδια διεύθυνση μέχρι τον Υπουργό. Η συμμετοχή στην παρέλαση και σε κάθε σχολική γιορτή, είτε γίνεται από τους μαθητές εθελοντικά και με ευχαρίστηση, είτε καθόλου. Υποχρεωτικά συμμετέχουν μόνο οι εκπαιδευτικοί!

    Πάντως, εγώ είχα την άποψη, όταν πήγαιναν τα παιδιά μου σχολείο, ότι στις 28 Οκτωβρίου γίνεται παρέλαση εναντίον του φασισμού και του ναζισμού και στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν για λογαριασμό μας, από απλούς φαντάρους μέχρι τον Δαβάκη. Στις δε 25 Μαρτίου γίνεται παρέλαση εναντίον των Οθωμανών και του εκκλησιαστικού μηχανισμού που συνεργάστηκε μαζί τους και στη μνήμη του Κολοκοτρώνη, του Καραΐσκου και των υπόλοιπων παιδιών.

    Έτσι το ξέρουν ακόμα τα παιδιά μου, γι' αυτό βγάζουμε και σημαία εκείνα τα τριήμερα. Άμα χαρίζεις στους καραβανάδες τις γιορτές μνήμης για σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αυτοί τις μετατρέπουν σε ευκαιρίες προπαγάνδας, εξαναγκασμού και τιμωρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω στο προηγούμενο ότι η εκδήλωση αναγνώριση και η απότιση τιμής στους αγωνιστές, δεν γίνεται υποχρεωτικά με την παρέλαση, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, όπως γράφει ο Schooligan. Αλλά και μια παρέλαση, δεν θα ήταν κακό πράγμα, παρά τον στρατοκρατικό χαρακτήρα της, αν επικρατεί το πνεύμα που προανέφερα - στην ανάγκη να εκφραστεί αυτό το πνεύμα και με σχετικό πανό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαραδεκτο.Εκτος απο την επισκεψη που θα κανεις στο Γυμνασιο θελω το ονομα του καθηγητη και του σχολειου στο οποιο ειναι.Αυτες οι πραξεις παραπεμπουν σε εποχες χουντας και πρεπει να καταγγελονται επωνυμα.
    prezatv@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε συ κλείτορα άμα έχουν όντως έτσι τα πράγματα ναι είναι για σφαλιάρες ο καθηγητίσκος.δηλαδή πρέπει να είναι διανοητικά ανάπηρος για να αμολήσει τέτοια μαλακία!
    αλλά μπας και τους έκανε καμιά πλακίτσα και το πήρανε τα παιδιά στα σοβαρά?
    γιατί μου ακούγεται υπερβολικά τραβηγμένο για να είναι αληθινό!!

    γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπω ανατριχιαστικό πράγμα.

    Συμφωνώ με την Πρεζα tv μόνο που αν έκανε αυτό το πράγμα του εκεί που θα κατήγγειλε το γυμναστή όχι μόνο δε θα τον επέπλητταν αλλά μπορεί να του έλεγαν και μπράβο.

    Είμαι κατά της ωμής βίας αλλά αν κλείτωρ πήγαινες και του ριχνες του κυρίου μερικές ψιλές δε θα σε αδικούσα διόλου

    Ανωνυμος είπε " ρε συ κλείτορα άμα έχουν όντως έτσι τα πράγματα ναι είναι για σφαλιάρες ο καθηγητίσκος.δηλαδή πρέπει να είναι διανοητικά ανάπηρος για να αμολήσει τέτοια μαλακία!"

    Μπα δε νομίζω. Υπάρχουν πολλοί που λένε τέτοια. Και γω όταν πήγαινα μας τα λεγανς. Η διαφορά με μενα ήταν ότι γούσταρα παρέλαση, μα πιο πολύ τις πρόβες που κάναμε, για να χάνω μάθημα. Δε μ αρεζε καθόλου το σχολείο. χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το περιστατικό είναι απολύτως πραγματικό. Το διασταύρωσα πολλάκις.
    ΠΡΕΖΑ ΤV άσε να του δώσω μια ευκαιρία να επανορθώσει και αν δεν τα καταφέρω εγώ πρώτος απο εδώ θα δημοσιεύσω το όνομά του αφού προηγηθεί η γραπτή καταγγελία στους αρμόδιους φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι απέδωσε η συνάντηση με τον καθηγητή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τον επισκέφτηκα σήμερα το πρωί. Μου ζήτησε συγνώμη ενώπιον του συλλόγου καθηγητών απολογούμενος πως έχει έλλειψη... εθελοντών μαθητών. Υποσχέθηκε πως δεν θα ξαναεπαναλάβει το λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. > δεν θα... ξαναεπαναλάβει το λάθος;

    Τι καθηγητής είπαμε πως είναι; Α, αφού είναι καθηγητής γυμναστικής, το κατανοώ το ιδίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails