Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

9 Νοεμβρίου 2006

το απολαύσα!

Τον καλύτερο τους εαυτό έδωσαν επί σκηνής η Φωτεινή Παπαδόδημα, ο Γιώργος Παλαμιώτης και η εκλεκτή παρέα Ελλήνων και Αφρικανών μουσικών στο κατάμεστο από κοινό, πολιτιστικό κέντρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, αφήνοντας καταπληκτικές εντυπώσεις. Δυναμικός ρυθμός, ιδιαίτερες μελωδίες και ατελείωτος χορός έχτισαν τις πέντε εξαιρετικές παραστάσεις από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Στοιχεία από το album TALES OF THE HOLY, που ήδη κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία, αλλά και από τη μυστική περιοδεία τους συνδυάστηκαν με τρόπο μοναδικό. Η μοναδική, αρμονική συνύπαρξη των παραδοσιακών οργάνων από την Ελλάδα, την Μικρά Ασία και την Αφρική συνεπήρε το κοινό.

Η Φωτεινή Παπαδόδημα επί σκηνής, συνδύασε το τραγούδι με τη μελωδική αφήγηση αλλά και τον εντυπωσιακό αφρικανικό χορό της. Ο Γιώργος Παλαμιώτης με το ορμητικό, άταστο μπάσο του και τον ασυγκράτητο αυθορμητισμό του προσκαλούσε τους μουσικούς σε μια ηχητική μυσταγωγία, πλούσια σε δυναμικούς ρυθμούς και εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς.

Οι μουσικοί που τόσο έξοχα συμπλήρωσαν με την ενέργεια και το ταλέντο τους τις εμφανίσεις στο πολιτιστικό κέντρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είναι οι: Άγγελος Πολυχρόνου και Κωστής Κοπανάρης στα κρουστά, Χρήστος Γκοτσίνας στα τύμπανα, Moussa Hema από τη Burkina Faso στο balafon, κρουστά και φωνή, Ousmane Keita από το Mali στο n’goni, djembe και φωνή, Αλέξανδρος Τσάμης στο tabla, o Fergus Curri στο upright bass, o Σταύρος Κονταράτος στο repenique/didgeridoo, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο λαούτο.

Οι video-art προβολές που πλαισίωσαν την παράσταση, αποτέλεσαν χωρίς αμφιβολία άλλο ένα βασικό συστατικό της σαγηνευτικής ατμόσφαιρας που κατάκλυσε το χώρο και γοήτευσε κοινό.

Η συνέχεια των παραστάσεων του προγράμματος Eleusis Live σε Ελλάδα και εξωτερικό θα ανακοινωθεί σύντομα.

e-go

1 σχόλιο:

  1. Πήρε το όνομά της από το βασιλιά Κλείτορα που βασίλεψε στην αρχαία πόλη

    Κλείτωρ, δύο χιλιόμετρα δυτικά της Κλειτορίας. Ο περιηγητής Παυσανίας που

    επισκέφτηκε τον Κλείτορα το 170 μ.χ. έγραψε μεταξύ άλλων: τα σπουδαιότερα ιερά

    των Κλειτορίων είναι της Δήμητρας, του Ασκληπιού και τρίτο της Ειλειθυίας κόρης

    της Ήρας, θεά της ευτοκίας. Ανέδειξε Ολυμπιονίκες και τον Κριτόδαμο νικητή σε

    πυγμαχία παιδιών, τους Αλκέτον και Κλεομάντην. Αριθμούσε την αρχαία εποχή πάνω

    από 30.000 κατοίκους.

    Είχε νομισματοκοπείο, απόρθητα τείχη και αρχαίο θέατρο. Οι Κλειτόριοι δικαστές

    ήσαν περίφημοι για την ευθυκρισία τους.

    Το έτος 1880 βρέθηκε στον αρχαίο Κλείτορα ανάγλυφο άγαλμα του στρατηγού

    ιστορικού Πολύβιου που σήμερα είναι στο Δημαρχείο Λευκασίου. Ανασκαφές τα

    τελευταία έτη στον αρχαίο Κλείτορα έκαμε η αρχαιολογική υπηρεσία Πατρών με την

    αρχαιολόγο Μαρία Πετριτάκη.

    Βρέθηκαν σπουδαία ευρήματα και μεταξύ άλλων ένα χρυσό στεφάνι, κρανίο

    πολεμιστή μέσα στην περικεφαλαία του, αγγεία και νομίσματα. Από το 1995 κάθε

    χρόνο τον μήνα Μάιο παίζονται αρχαία δράματα στο αρχαίο θέατρο από μαθητές

    Λυκείων και Γυμνασίων των Πατρών και του Αιγίου. Το αρχαίο θέατρο έχει άριστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails