Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

16 Οκτωβρίου 2015

Δέκα χιλιάδες γκόμενες γυμνές απάνω σε μια βέσπα

κι εγώ να μην μπορώ

ΠΑΝΟΥΣΗΣ - Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Πρώτη κυκλοφορία: 1980 (Κασέτα)
Εκδότης: Opera
Copyright: Opera
Παραγωγή: Μουσικές Ταξιαρχίες
Disco Tsoutsouni


Η αυτοκρατορία των αισθήσεων

Τα ταξί έχουν απεργία
κι ειν' απαρηγόρητη η Μαρία
που να βρει ταξί για την κυρία
που 'ναι καλεσμένη στης κυρίας Ζηνοβίας
που να βρει ταξί για την κυρία
που 'ναι καλεσμένη στης κυρίας Ζηνοβίας
Και τώρα τι κάνουμε Μαριγώ
Τι ήθελα η καημένη και έφυγα απ' το χωριό
Ποιος ακούει την κυρία άμα χάσει το κουμκάν
κάλιο να 'πεφτα στα χέρια της κου-κλουξ-κλαν
Μαλαματένια ρουλεμάν
και δυο χρυσόψαρα τρελά
στις όχθες του μυαλού μου
αμάν αμάν αμάν
καλέ κι εσύ
να κάθεσαι, μωρή,
και να κοιτάς τους άλλους
γιατί γιατί γιατί
Τα ταξί έχουν απεργία
κι είν' όλο νεύρα η Αγλαΐα
έχει ραντεβού και ήδη έχει αργήσει
και θα φύγει ο γκόμενος και ποιός θα τη φιλήσει
έχει ραντεβού και ήδη έχει αργήσει
και θα φύγει ο γκόμενος και ποιός θα της το κλείσει
Και τώρα τι κάνουμε Αγλαΐα
και δεν είναι λύση η μαλακία
Ανάθεμα την απεργία βρήκανε κι αυτοί την ώρα
τώρα που 'χω μια φαγούρα στην ηβική μου χώρα
Δέκα χιλιάδες γκόμενες γυμνές
απάνω σε μια βέσπα
κι εγώ σε μια κολώνα της ΔΕΗ
πισθάγκωνα δεμένος, δεμένος ο καημένος
Και δεκατρείς αναπληρωματικοί της Β' εθνικής
να μου φωνάζουν εν χορώ
"Βάλ' τους χέρι" κι εγώ να μη μπορώ

14 Οκτωβρίου 2015

Απολαύστε “αριστερή” κυβέρνηση!

Όταν έλεγα στα “συντρόφια” ότι ούτε αυτοί ούτε ο σύριζα είναι αριστεροί (με την έννοια του αριστερά = πρόοδος) αλλά παίζει να είναι “τα συντρόφια” πιο συντηρητικοί των συντηρητικών, “τα συντρόφια” με βρίζανε και με λέγανε φιλελεύθερο κι όχι αναρχικός που δηλώνω. Βέβαια τα περισσότερα “συντρόφια” αγνοούν πως φιλελευθερισμός και αναρχία είναι πολύ περισσότερο κοντά απ’ όσο μπορούν να φανταστούν αλλά και κάτι λίγα “συντρόφια” που ξέρουν την πραγματική απόσταση μεταξύ φιλελευθερισμού και αναρχίας δεν μιλάγανε γιατί τους συνέφερε να υποστηρίξουν το προβατάκια τους έναντι της αλήθειας.

Ομολογώ ότι κάποιες στιγμές σκέφτηκα να κάνω χρήση του δικαιώματός μου και να πά να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ διότι ενδόμυχα ήθελα να βγει, σίγουρος εγώ για το τι κουμάσια είναι, ώστε να μπορώ κι εγώ πια να βρίζω “τα συντρόφια” με αποδείξεις.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια αλλά το πράγμα με “τα συντρόφια” άρχισε να ξεκαθαρίζει μ΄ εκείνη την περίφημη αραβική δήθεν άνοιξη που την υποστήριζαν “τα συντρόφια” γιατί λέει ο λαός… επανάσταση… πλατείες… δικτάτορες… τύραννοι… αίμα… ελευθερία ή θάνατος χωρίς σχεδόν κανείς από αυτούς να έχουν καμία απολύτως γνώση για το πώς ζούν οι άραβες τι κουλτούρα και τι παιδεία έχουν, τίποτα. Μιλούσαν για Λιβύη Συρία Τυνησία Αίγυπτο κλπ χωρίς να έχουν ιδέα γι αυτούς τους ανθρώπους εκεί πως ζουν και πως σκέφτονται. Τώρα λοιπόν που σφάζονται, που τους βάλαμε να σφάζονται δείτε “συντρόφια” τι ωραία που είναι στην Λιβύη στην Αίγυπτο στην Συρία και στην Τυνησία. Εκεί που “τα συντρόφια” έβλεπαν λαϊκές επαναστάσεις εγώ έβλεπα την Γαλλία να θέλει τα πετρέλαια της Λιβύης την Αγγλία να θέλει τα λιμάνια της Τυνησίας και τις ΗΠΑ να θέλουν τον δρόμο μεταξυ ανατολή δύσης που περνάει από την Συρία. Όλα αυτά τα κράτη στα οποία έγινε η δήθεν αραβική άνοιξη ήταν τ’ απομεινάρια σύμμαχοι της παλαι ποτέ σοβιετικής ένωσης που έπρεπε να αναδιανεμηθούν. Κι εκεί που “τα συντρόφια” βλέπουν άνοιξη εγώ βλέπω μαύρο κατάμαυρο χειμώνα κι επιστροφή στον μεσαίωνα.

Αλλά καλό μου ημερολόγιο σήμερα έφαγα και το κερασάκι της τούρτας. Από σήμερα θα τα δαγκώνω άσχημα “τα συντρόφια”. Μιλάμε θα πέσει άγρια δαγκωνιά. Και ξέρεις ποιο είναι το καλό με μένα ε; το ξέρεις, Τα έχουμε ξαναπεί. Είμαι μόνος δεν έχω φίλους δεν έχω παρέες δεν έχω συναναστροφές απλώς υπάρχω και δεν υπάρχω περιφερόμενος στον μικρόκοσμό μου κβαντικά, πράγμα που πρακτικά σ’ αυτή την περίπτωση σημαίνει πως δαγκώνω ανερυθρίαστα!!!

Απολαύστε αριστερή κυβέρνηση! Ε ρε τι έχει να γίνει…!!!

 

Οι αναλήψεις της Εκκλησίας δεν έχουν capital controls

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

Δικαίωμα ανάληψης μετρητών έως 10.000 ευρώ το μήνα έχουν οι Μητροπόλεις, ενώ το αντίστοιχο όριο για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επεκτείνεται στις 20.000 ευρώ το μήνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου εξαιρεί την Εκκλησία από τους περιορισμούς κινήσεως κεφαλαίων (capital controls) που ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα όσο και για τις επιχειρήσεις της χώρας. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα αναλήψεων 60 ευρώ ημερησίως από λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες και όχι από έναν, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Εκκλησίας.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης:

Πρωτ. 4705
Αριθμ. Διεκπ. 2122
Αθήνησι 29η Σεπτεμβρίου 2015

Διά του παρόντος διαβιβάζομεν Υμίν την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 απόφασιν του Αξιοτίμου κ. Υπουργού Οικονομικών, υπό τον τίτλον «Ρυθμίσεις θεμάτων περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων», δημοσιευθείσαν εις το υπ’ αριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, τεύχ. Β΄, ως και το από 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, συμφώνως προς τα οποία (παράγρ. 1, εδ. ιθ και κ), κατ’ εξαίρεσιν των επιβληθέντων περιορισμών κινήσεως κεφαλαίων, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών διά τας Ιεράς Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και διά την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως, εξ ενός πιστωτικού ιδρύματος και εξ ενός λογαριασμού, επί τη προσκομίσει υπευθύνου δηλώσεως του νομίμου εκπροσώπου αυτών, ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψιν εντός του τρέχοντος μηνός εξ άλλου λογαριασμού του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Αι ως άνω συναλλαγαί θα διεκπεραιούνται απ’ ευθείας διά του δικτύου των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

13 Οκτωβρίου 2015

το κράτος φασίστας σε όλο του το μεγαλείο!

το παιδί υποχρεούται να μάθει απ’ έξω κι ανακατωτά τα της ελληνοορθοξίας όπως επίσης υποχρεούται να μην μάθει τέχνες φιλοσοφία κι επιστήμες (πλην και κατ’ εξαίρεση παπαγαλίας αυτών) αλλιώς σας παίρνουμε το παιδί. 
 
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ

Της παίρνουν το παιδί επειδή αμφισβητεί το εκπαιδευτικό σύστημα!

«Θέλουν να με χωρίσουν από το παιδί μου επειδή αξιώνω μια πιο δημιουργική διαδικασία εκπαίδευσης, χωρίς εξαναγκασμούς και υποχρεωτικά μαθήματα. Επειδή θέλω να εκπαιδεύεται με κέφι και όχι στο πλαίσιο ενός αναξιόπιστου σχολικού συστήματος εκπαίδευσης».

<p>«Θα είναι απάνθρωπο να με χωρίσουν από την κόρη μου επειδή και μόνο έχω επιλέξει έναν άλλο τρόπο εκπαίδευσης», λέει η Χριστιάνα Σοφία. Στη φωτογραφία με την 8χρονη κόρη της</p>

«Θα είναι απάνθρωπο να με χωρίσουν από την κόρη μου επειδή και μόνο έχω επιλέξει έναν άλλο τρόπο εκπαίδευσης», λέει η Χριστιάνα Σοφία. Στη φωτογραφία με την 8χρονη κόρη της

Είναι τα λόγια μίας μητέρας που έχει επιλέξει την εκτός σχολείου εκπαίδευση για την 8χρονη κόρη της. Κι ενώ το δικαίωμα για διδασκαλία κατ’ οίκον (home schooling) είναι νόμιμο και ήδη θεσμοθετημένο σε κράτη-μέλη της ΕΕ, η Εισαγγελία Αθηνών δήλωσε ότι εκδίδει παραγγελία να... πάρουν το παιδί από τη φυσική του μητέρα επειδή δεν πάει σχολείο! Με άλλα λόγια, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι είναι προτιμότερο για ένα παιδί να απομακρυνθεί -με τη συνδρομή της αστυνομίας- από τη φυσική του μητέρα και μάλιστα χωρίς δίκη!

Με την υπόθεση ασχολείται η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - «Πλειάδες» μέσω της προέδρου της, δικηγόρου Ηλέκτρας-Λήδας Κούτρα, που αμισθί έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της μητέρας, αλλά και τη διεκδίκηση θεσμοθέτησης του δικαιώματος στη μη τυπική - εξωσυστημική εκπαίδευση.

Εκπαιδευτικός η ίδια -αρχικά αγγλικών και εν συνεχεία σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα-, η Χριστιάνα Σοφία γνώρισε «από μέσα» το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η ίδια είναι μητέρα δύο ακόμα παιδιών, 29 και 23 χρόνων σήμερα, που έχουν περάσει όλες τις βαθμίδες του σχολείου, έχουν μάλιστα φοιτήσει και στο πανεπιστήμιο.

Εκπαιδευτικός η ίδια
«Γνωρίζω «από πρώτο χέρι» το εκπαιδευτικό σύστημα για πολλά χρόνια. Για μένα ήταν συνεχής, καθημερινή η προσπάθεια να διατηρηθεί το πνεύμα τους ελεύθερο, ανάλαφρη η ψυχοσύνθεσή τους και ανοιχτός ο νους τους. Ομως τα μεγάλα παιδιά μου πήγαν σε σχολεία της Κύπρου, όπου υπάρχει ανώτερο επίπεδο και καλύτερες συνθήκες σχολειοποίησης, χωρίς παραπαιδεία. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα», εξηγεί στο «Εθνος».

«Οταν γεννήθηκε η μικρή μου, είχα προβληματισμό. Πού να πάει σχολείο; Πήγε στο νηπιαγωγείο, αλλά στην ηλικία που έπρεπε να πάει σχολείο, ήταν εντελώς ανώριμη. Τότε διαπίστωσα ότι τα παιδιά εξαναγκάζονται στη σχολική μάθηση γιατί σε αυτήν την ηλικία αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να παίξουν και να γνωρίσουν τον κόσμο».

Γι’ αυτόν τον λόγο, για τη μικρή της κόρη επέλεξε να μην τη στείλει στο σχολείο, αλλά να αναλάβει προσωπικά την παιδεία της. «Στο εξωτερικό αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Εδώ... με κοιτούν σαν να κατέβηκα από τον Αρη. Οταν κανείς γνωρίζει το παιδί, διαπιστώνει ότι είναι ένα ευτυχισμένο κοριτσάκι. Με πλούσιο λεξιλόγιο, φαντασία, ανεπτυγμένη σκέψη. Αλλά κι εγώ δεν την αναγκάζω, δεν της επιβάλλομαι. Ακολουθώ τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της. Γι’ αυτό και όταν της λέω να κάνουμε μαθηματικά, πετάει από τη χαρά της. Το κυρίαρχο είναι το ότι με ενδιαφέρει η ψυχική ηρεμία του παιδιού», τονίζει η Χριστιάνα Σοφία. Με τη βοήθεια, την επιμονή και την υπομονή της, η 8χρονη κόρη της έχει αγαπήσει την ιστορία και τη μυθολογία, λατρεύει τα μαθηματικά, είναι σε θέση να κάνει... ξενάγηση στα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου, γράφει το δικό της παραμύθι, εξοικειώνεται με τους υπολογιστές και κοινωνικοποιείται μέσω του παιχνιδιού.

«Θα είναι απάνθρωπο να με χωρίσουν από την κόρη μου επειδή και μόνο έχω επιλέξει έναν άλλο τρόπο εκπαίδευσης», καταλήγει η μητέρα, ενώ η μικρούλα από δίπλα συμπληρώνει: «Δεν θέλω να φύγω από τη μητέρα μου. Την αγαπώ».

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
«Ζητήσαμε να κριθεί η υπόθεση δικαστικά»

«Ζητήσαμε ανεπιτυχώς από την Εισαγγελία να αφήσει την υπόθεση να κριθεί δικαστικά, με όλες τις εγγυήσεις που μια τέτοια διαδικασία οφείλει να έχει στις δημοκρατικές κοινωνίες. Ούτως ή άλλως, η διάταξη που επιτρέπει στην εισαγγελέα Ανηλίκων να αφαιρέσει επιμέλεια με διαταγή της αφορά σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού -και πάλι οφείλει να εισάγει την υπόθεση στο Δικαστήριο εντός 30 ημερών», δήλωσε στο «Εθνος» η πρόεδρος της ΜΚΟ «Πλειάδες», Ηλέκτρα - Λήδα Κούτρα.

«Η μεταχείριση που είχε αυτή η μάνα από την Πολιτεία, μέσω των πράξεων και των παραλείψεων της Εισαγγελικής Αρχής, ακριβώς επειδή τόλμησε να ισχυριστεί ότι ασκεί ανθρώπινο δικαίωμα εκείνης και του παιδιού της παρέχοντάς του απο-σχολειοποιημένη εκπαίδευση, δεν αποτελεί μόνο παραβίαση του δικαιώματος μάνας και παιδιού να μην υφίστανται δυσανάλογη παρέμβαση στην οικογενειακή τους ζωή, αλλά, κατά τη νομική μου άποψη, συμποσούται σε εξευτελιστική μεταχείριση και παραγνώριση της έκτασης της εξουσίας της Πολιτείας πάνω σε όσους βρίσκονται στη δικαιοδοσία της», συμπληρώνοντας πως «απ’ τη μια μεριά έχουμε τη μη εγγραφή στο σχολείο, που αποτελεί πταισματική παράβαση που επισύρει πρόστιμο, και από την άλλη έχουμε πληθώρα υπερνομοθετικής ισχύος κειμένων, που εγγυώνται την εκπαίδευση σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των γονέων».

Σχολειοποίηση
Οπως μας εξηγεί η δικηγόρος, η εκπαίδευση δεν ταυτίζεται με τη σχολειοποίηση. «Ακόμα και ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την εκπαίδευση, διατύπωσε σε έκθεσή του το 2007 ότι η εκτός σχολείου μάθηση θα έπρεπε να αποτελεί μια νόμιμη εκπαιδευτική επιλογή σε όλα τα κράτη που κύρωσαν τη Σύμβαση».

«Μια αστυνομική επιχείρηση αφαίρεσης επιμέλειας, η οποία θα αποσπάσει βίαια ένα 8χρονο σωματικά και ψυχικά υγιές κοριτσάκι από τη μητέρα του, υποτίθεται για το "συμφέρον" του, χωρίς μάλιστα η μάνα να έχει λάβει έστω και ένα έγγραφο της Πολιτείας στα χέρια της και πριν η υπόθεση επιμέλειας εισαχθεί σε δικαστήριο, θα είναι μέτρο που θίγει βάναυσα πληθώρα δικαιωμάτων και των δυο τους. Θα πρέπει η Πολιτεία να υπαναχωρήσει από μια τέτοια συντριπτική δικαιωμάτων προσέγγιση, να συνεκτιμήσει το υπόμνημα των 128 σελίδων με το οποίο η μητέρα εξηγεί ποια δικαιώματα ασκεί», καταλήγει η δικηγόρος.

Οπως μας ενημερώνει, μητέρα και παιδί προσφεύγουν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αίτημα λήψης ασφαλιστικού μέτρου «λόγω παραβιάσεων των άρθρων 3, 5, 6, 8, 9, 10, 13, 14 και 17 της ΕΣΔΑ, καθώς και του 2ου άρθρου του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση». Συνήθως το Δικαστήριο αυτό απαντά εντός ημερών και αν το αίτημα γίνει δεκτό υποδεικνύει στην κυβέρνηση όσα θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν.

7 Οκτωβρίου 2015

τέλεια εποχή για μπλουζ

Βρέθηκα σε γυναικοπαρέα και τα λέγαν. Κάποια στιγμή από ευγένεια ίσως, με ρώτησαν την γνώμη μου σαν άντρας λέει. Είναι τέλεια μέρα για μπλουζ, τους απάντησα κι έμειναν να κοιτάνε μέχρι που τις βοήθησε η σύζυγος βάζοντας και την μουσική. Δεν μου ξαναμίλησαν. Ε ρε καημένε ντουνιά…!! Είπα να πάω βόλτα αλλά έριχνε καρεκλοπόδαρα κι έτσι έφτιαξα έναν χαλβά πολίτικο να περάσει η ώρα να γλυκάνω και τα κορίτσια, καλό μου ημερολόγιο. Εύχομαι όλη αυτή η μιζέρια να παράξει τέχνη τουλάχιστον, έτσι σαν αντιστάθμισμα στην ασχήμια με το κάλλος της. Αλλά δεν ελπίζω όμως. Μάλλον θα πνίξουν τον πόνο τους με ουίσκι και σκυλάδικα ως συνήθως.

Ruth Brown - Good Day For The Blues

5 Οκτωβρίου 2015

η επιστροφή του ασώτου

Joe Lee Wilson - Return of the Prodigal Son

Παρά(πολύ)ξενος.

Καλό μου ημερολόγια, είναι οι καιροί σήμερα τέτοιοι που όλοι έχουν κάτι να πουν και περιέργως εγώ που γλώσσα δεν έβαζα μέσα μου, πλέον ελάχιστα έχω να πω. Την ξέρω την φάση. Την έχω ξαναπεράσει αλλά σ’ επαγγελματικό επίπεδο όπου όταν δεν είχα πιά τίποτα να πω άρχισα να δημιουργώ. Η διαφορά είναι πως στον επαγγελματικό τομέα η δημιουργία ήταν ζητούμενο και συνεπώς γνωστό ενώ στην ολιστική του φάση, που μου συμβαίνει τώρα κι αφορά όχι μόνο το επάγγελμα αλλά ολόκληρον εμένα, δεν ήταν ζητούμενό μου και δεν ξέρω που θα καταλήξει. Με άλλα λόγια, έχω αρχίσει και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το ότι πλέον δεν έχω τίποτα να πω. τόσο που σκέφτομαι να σιωπήσω εντελώς για να σκάσει γρηγορότερα. Γιατί σίγουρα κάπου θα σκάσει αλλά που;

Γυμνά καλώδια ~ Eίναι οι άλλοι παράξενοι ή είμαι εγώ;

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails