Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

24 Φεβρουαρίου 2015

Ο λακές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Μιλάμε για στρατευμένο λόγο! Ο άνθρωπος δίνει ρέστα. Ο Δήμος Χλωπιτσιούδης τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση και στις καρέκλες κάθονται τ’ αφεντικά του, το γύρισε το τροπάρι. Τώρα ο Δήμος χλωπιτσιούδης εκεί που έβλεπε προδότες βλέπει ήρωες κι ας μην άλλαξε απολύτως τίποτα επί της ουσίας. Γλύψε Δήμο, γλύψε, που θα πάει θ’ ανέβεις κι εσύ δόλιε γλύφοντας κι έρποντας, τυφλός και κουφός αλλά θ’ ανέβεις. Με αυτά που γράφεις όλο και κάποιο αφεντικό θα τα δει και θα πάρεις κι άλλη προαγωγή από το TVXS στην ΑΥΓΗ! Κι όσο θυμάμαι πως κάποτε με είχες κατηγορήσει πως βρίζω τον τσίπρα επειδή δεν τα πήρα από τον ΣΥΡΙΖΑ….! Ενώ εσύ Δήμε… ήθελα να ήξερα σε πληρώνουν με την λέξη ή με το κομμάτι αν και μάλλον υποψιάζομαι πως γλύφεις μόνο για να δεις κι εσύ τ’ όνομά σου γραμμένο στα κατάστιχα της εξουσίας και που ξέρεις ίσως ίσως σε δούμε κι εσένα πρωθυπουργό μια μέρα.  Καλά σας είπε ο Γλέζος βαφτίζετε το κρέας ψάρι εσείς οι νεοκαλόγεροι της πολιτικής. Βεβαίως από εμένα θ’ ακούσεις μόνο την αλήθεια όπως εγώ την βλέπω. Για παραμύθια απευθύνσου στους εταίρους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΟ-θριάμβου, υποστηρικτές όπως Άνθιμος, Αμβρόσιος,  Μπαλτάκος, Καμμένος Χαικάλης και κυρίως το 80% των ραγιάδων που μέχρι χθες χλεύαζες. Γλύψε Δήμε γλύψε, ουδέν κρυφόν υπό του ήλιου!!! Παραμύθιασέ μας στρατευμένε στοχαστή της αριστερής διανόησης.

Καλό μου ημερολόγιο ιδού το απύθμενο δείγμα αντιστροφής της πραγματικότητας! 

Ο πρώτο κύκλος της διαπραγμάτευσης φαίνεται να ολοκληρώθηκε. Κοιτώντας προς τα πίσω όλο το διάστημα των πρώτων επαφών, ήταν εμφανής η πίεση που ασκήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο να υπαναχωρήσει στις αξιώσεις της, αλλά με σαφή στόχο να απαξιωθεί στο νου των Ευρωπαίων πολιτών και των Ελλήνων φυσικά… Στόχος της γερμανικής και της νεοφιλελεύθερης φρουράς ήταν να μην τολμήσει κανένας άλλος λαός να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει αξιοπρεπή διαβίωση.

Και τούτο φαινόταν όχι μόνο στις εμπρηστικές κι επιθετικές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών αλλά και στο πλήθος των δημοσιευμάτων που προσπαθούσαν να χαλιναγωγήσουν την ελληνική κοινή γνώμη και την κυβέρνηση. Κι όσο οι πολίτες συμπαραστέκονταν στους δρόμους στην κυβέρνηση, τόσο "λυσσούσαν" τα δημοσιεύματα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ήταν ο πόλεμος των αγορών (και των λακέδων τους) ενάντια στη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ίδια την αστική δημοκρατία. Και οι αγορές εκφράστηκαν μέσω του Σόιμπλε και των επικεφαλής της Ιβηρικής με δριμύτητα.

Σε μία ευρωπαϊκή οπτική όμως η αποτυχία τους να συρθεί η Ελλάδα ταπεινωμένη και η νέα ελληνική κυβέρνηση εξαθλιωμένη, αποτελεί νίκη, επιτυχία.

Και τούτο επειδή η Γερμανία ηττήθηκε στην προσπάθειά της να ηγεμονεύσει στην ΕΕ. Από τις διαρροές για τις -προ συνεδριάσεως- συναντήσεις του Ντάισελμπλουμ με Σόιμπλε και Βαρουφάκη, αποδείχθηκε ότι ο δάκτυλος στη σκανδάλη ήταν της Γερμανίας που επηρέαζε τους δορυφόρους της. Για άλλους λόγους και η Πορτογαλία με την Ισπανία...

Μία μικρή και χρεοκοπημένη δύναμη με την υποστήριξη των πολιτών και της ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησής της αντιστάθηκε. Δε σύρθηκε σε υποταγή όπως απαιτούνταν, σε ατίμωση της "δημοκρατικής" επιλογής των πολιτών και του ηθικού τους που αρνούνταν να υποταχτούν... Η Γερμανία απομονώθηκε στους G20 ως ταραξίας της παγκόσμιας οικονομίας... Αμφισβητείτε πλέον ανοιχτά ο ηγεμονικός στόχος στην ΕΕ.

Η συμφωνία αποτέλεσε μια γερμανική ήττα, όχι επειδή έχασε η Γερμανία, αλλά επειδή δεν κατάφερε να επιβληθεί ο γίγαντας, δεν κατάφερε να σύρει την εκλιπαρούσα Ελλάδα στην απολυτότητα της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής εμμονής και στην προτεσταντική -κατά Weber- ηθική.

Το γερμανικό αδιάλλακτο ΟΧΙ, μετατράπηκε σε ΝΑΙ στην ελληνική πρόταση υπό όρους. Αντίθετα, οι ισπανική και πορτογαλική κυβερνήσεις βρέθηκαν εκτεθειμένες πλέον απέναντι στους λαούς τους.
Αναδείχθηκε ότι υπάρχει άλλο δρόμος από την υποταγή στο νεοφιλελευθερισμό. Όσοι έβλεπαν μονόδρομους, το έκαναν με σαφή αδιαφορία απέναντι στο λαό και με σαφέστατο νεοφιλελεύθερο πλάνο για διάλυση του δημόσιου τομέα και των εργατικών τάξεων, αδιαφορώντας για τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη, που ήθελαν να τη διαλύσουν (και το πέτυχαν σε σημαντικό βαθμό).

Όχι μόνο τελικά δεν υπήρξε ήττα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά είχαμε την απόλυτη διεθνοποίηση της ελληνικής αντίστασης στον πόλεμο των αγορών και την αποκάλυψη του αληθινού "προσώπου" του νεοφιλελευθέρου ολοκληρωτισμού.

Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός λαός, φάνηκε για πρώτη φορά τόσο υπερήφανος. Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποδεικνύουν εκείνο που καμία υποταγμένη κυβέρνηση δε θα είχε, όσο κι αν σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές, ενώ συνέτασσαν (Χρ. Λαζαρίδης κατά δημοσιεύματα) κι υπέγραφαν (Αντώνης Σαμαράς) κείμενα κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Και στο πλευρό τους φυσικά όλος ο νεοφιλελεύθερος εσμός (βλ. 24 "προσωπικότητες" ή εκείνους που προσπάθησαν να πιέσουν σε υποταγή την ελληνική κυβέρνηση (βλ. διοργανωτές της κινητοποίησης "διαδηλώνουμε με ευρωπαϊκή σημαία").

Στα σημαντικά που αναδείχθηκαν αυτό το μήνα, είναι για τον υπογράφοντα το άρθρο η διαφάνεια που υπήρχε στις διαπραγματεύσεις... Ειλικρίνεια, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς διαρροές, αλλά επίσημα και καθαρά, τέθηκαν όλα τα ζητήματα (και πιέζοντας τους πολιτικούς και εκθέτοντάς τους στους Ευρωπαίους πολίτες... Οι φάκελοι του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με όλες τις πληροφορίες των Βρυξελλών, επώνυμα κι επίσημα.

Η κυβέρνηση πλέον θα χρειαστεί ισχυρή κινηματική πίεση, ώστε να προχωρήσει σε αναπτυξιακά βήματα (δόσεις οφειλετών, πρώτη κατοικία, εργασιακά, συντάξεις-μισθοί κλπ).
Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για νέου τύπου κινηματικές διεργασίες υποστήριξης του προγράμματος που στήριξε ο λαός... Οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν... Η συμφωνία-παράταση καταδεικνύει ότι όλο το επόμενο τετράμηνο θα συνεχίσουμε τη λογική των εκβιασμών. Όσο η χώρα παραμένει με τέτοιο χρέος, τόσο θα υπάρχουν εκβιασμοί. Για αυτό είναι αναγκαία η απομείωση του όρου...

 

Η Ελλάδα δε σύρθηκε ηττημένη! | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

6 σχόλια:

  1. Για να δω τι θα γίνει και με το Unfollow, το δήθεν αντιδραστικό, αριστερίστικο περιοδικό.
    lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα γνωστά: "παραλάβαμε καμένη γη" "είμαστε δεσμευμένοι από συμφωνίες" "η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού" "θέλουμε αλλά δεν μας αφήνουν οι κακοί" "μας σαμποτάρουν οι καπιταλιστές" "μας πολεμούν οι πλούσιοι" κλπ κλπ κλπ

      Διαγραφή
    2. Το ***** που τους πέταγε λέω γω.

      Διαγραφή
    3. δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς! χρωστάμε! το θέμα είναι ότι ενώ το ήξεραν πως δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς επέμεναν με ψέματα {ΘΑ καταργήσουμε το μνημόνιο μ' έναν νόμο} κι εκλέχτηκαν στα ψέματα. Αν έλεγαν την αλήθεια εγώ θα τους ψήφιζα κι ας είναι ανεπάγγελτα κομματόσκυλα αλλά αν ΔΕΝ έλεγαν ψέματα θα τους ψήφιζα μόνο εγώ.... χαλαρώνουμε και τ' απολαμβάνουμε

      Διαγραφή
    4. Μπορούν να κόψουν από τις συντάξεις και τους μισθούς του δημοσίου, αλλά δεν τολμάνε.
      Αυτές που είναι από 1000 ή 1500 ευρώ και πάνω.

      Διαγραφή
    5. πολλά μπορεί να κάνει αλλά όχι με τα ψέματα. ο γραικύλος όσο περισσότερα και χονδροειδέστερα ψέματα του λες τόσο περισσότερο του αρέσει. Ε, καιρός για πραγματικότητα...

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails