Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

1 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νίκος δεν είναι τέρας ούτε τρομοκράτης

αλλά είναι θρασύς, τους εκνευρίζει σε μια εποχή που μπάτσοι και κατήδες έχουν θυμώσει που τους κόψαν τον μισθό και διψάνε για αίμα. Με λύπη μου σας λέω πως (ΚΑΙ) αυτό το παιδί είναι ήδη νεκρό. Θυσία των εξουσιαστών προς τέρψη μπάτσων και δικαστών.

Γράψε κάτι για τον Νίκο, δεν είναι αυτό το τέρας που περιγράφουν κάποιοι...». Δυο ημέρες γυρίζει στο μυαλό μου αυτή η φράση από το SMS που ήρθε από το εξωτερικό. Ανήκει σε μια παιδική του φίλη. «Πόσο παιδική;», θα πείτε. Ο Νίκος, είναι μόνο είκοσι χρονών. Πορεύτηκαν μαζί από τα πρώτα τους χρόνια και μέχρι την εφηβεία. Στα καλύτερά τους χρόνια, τότε που όλα τα παιδιά ανοίγονται στον κόσμο.

Τώρα λοιπόν που η σκόνη έκατσε, έστω προσωρινά, να σας γράψω δυο λόγια για τον Νίκο. Δυο μόνο, για ένα από τα τέσσερα παιδιά που κατηγορούνται για ληστεία στην Κοζάνη. Ένα από τα παιδιά των σοκαριστικών φωτογραφιών που έδωσε η αστυνομία στην δημοσιότητα. Με έντονα τα ίχνη βασανισμού και ας λέει ο,τι θέλει ο Δένδιας.

Ο Νίκος, ήταν σαν όλα τα παιδιά, τα παιδιά μας. Είχε τις παρέες του, τους φίλους του, την ομάδα του, τις ανησυχίες του. Δεν ήταν ιδιόμορφος, δεν ξεχώριζε με αρνητικό πρόσημο. Ο Νίκος ήταν ένα από τα χιλιάδες παιδιά, που αμφισβητούν, οργίζονται, ερωτεύονται, ανησυχούν, ονειρεύονται. Δεν χρειάζονται άλλες περιγραφές της ιδιωτικότητάς του, αρκετό διασυρμό θα υποστεί το επόμενο διάστημα. Και αυτός και η οικογένειά του.

Ο Νίκος, έπαψε να είναι σαν τα παιδιά μας, ένα παγωμένο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008. Όταν είδε τον κολλητό του φίλο να πέφτει πλάι του νεκρός από την σφαίρα του Κορκονέα. Από τότε, ο Νίκος δεν ήταν σαν όλα τα παιδιά. Απομονώθηκε, απομακρύνθηκε, οι φίλοι τον έβλεπαν λιγότερο. Όπως φάνηκε αργότερα, αναζήτησε άλλους δρόμους, άλλες διεξόδους για να διοχετεύσει όλο αυτό που είχε εισπράξει στα 16 του χρόνια. Και δεν ήταν λίγο ε;

Δεν είμαι ψυχολόγος, δεν παριστάνω τον ερμηνευτή συμπεριφορών, δεν είμαι ο ειδικός. Απλά, γράφω αυτό που γνωρίζω. Ναι, ο Νίκος δεν είναι το τέρας που περιγράφουν κάποιοι...

Ο Νίκος δεν είναι τέρας | ΠΡΟΣΩΠΑ | Protagon

5 σχόλια:

  1. Και ο αρχιμαλάκας Θάνος Τζήμερος από (πού αλλού;) τη lifestyle μπατσοφυλλάδα άθενζ βόισ:
    http://m.athensvoice.gr/index.php?r=site/page&view=article&id=82345&cat=politics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι τα δημοκρατικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν όλες τις απόψεις αλλιώς διαβάζουμε ριζοσπάστη ιντυμεντια ή χρυση αυγή (αναλόγως τα... γούστα μας) όπου δεν επιτρέπονται διαφορετικές απόψεις.

      Διαγραφή
    2. και προς απόδειξη αυτών που λέω δύο ακόμα άρθρα γνώμης πρωτοσέλιδα στην γνωστή AV

      http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BF-%CE%BD-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9


      http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BF-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9

      Διαγραφή
    3. Είναι πράγματι πολύ καλοί επιχειρηματίες εκεί στην άθενζ βόισ.

      Έχουν την Αγγελική Σπανού που γράφει ό,τι της παραγγείλει το αφεντικό της (όπως εδώ που του κάνει πίπες: http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=43934:kaigontas-tin-athens-voice-tis-aggelikis-spanoy&catid=76:arthografeia&Itemid=122).
      Τί αξιοπιστία μπορεί να έχει μια τέτοια κειμενογράφος, είναι ανέκδοτο.

      Έχουν και τον μαστουρωμένο Θανάση Χειμωνά που αυτοαναιρείται:

      "Ο Νίκος Ρωμανός είναι ένα παιδί που έζησε ένα φριχτό γεγονός και εν συνεχεία, όντας εξαιρετικά ευάλωτος ψυχικά, υπέστη μια αλύπητη πλύση εγκεφάλου από τους ινστρούχτορες της πιο ακραίας μορφής του αντιεξουσιαστικού χώρου. Άτομα που τον θεωρούν αναλώσιμο εξακολουθούν να τον καθοδηγούν ακόμη και σήμερα που βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής "

      και αμέσως πιο μετά:

      "πρόκειται για ένα άτομο ευφυέστατο με πολύ ισχυρή προσωπικότητα.

      Εγώ κάτι τέτοιους σαν τον Θ. Χειμωνά και την Α. Σπανού, δεν τους εμπιστεύομαι ούτε για να μου γράψουν τα ψώνια απ' τον μπακάλη...

      Μετά από αυτούς δεν μου κάνει εντύπωση που η άθενζ βόισ έχει επενδύσει και στον Τζήμερο.

      Χίλιες φορές ο Βρυσοσπάστης (ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα στο σημείο να το πω αυτό)...

      Διαγραφή
    4. προσωπικά δεν διαβάζω μόνο ότι συμφωνώ, το αντίθετο πρώτα διαβάζω αυτά με τα οποία μάλλον διαφωνώ.

      χιλιες φορές ριζοσπάστης; ...ούτε εγώ περίμενα ότι θα το πεις ποτέ αυτό....

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails