Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

14 Οκτωβρίου 2014

Απατεώνας ο Σώρρας, αγύρτης, λιμοκοντόρος αλλά περήφανος Έλλην!

 

Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος.

Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους», απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Ο σωτήρας Σώρρας
Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ άρχισε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η απάντηση των Αμερικανών
Κι αν όλοι λίγο-πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία… κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημη απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης.
Ειδικότερα, στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:
«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (σ.σ.: τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».
Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι... εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.
«Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος: «Αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

iefimerida.gr

8 σχόλια:

  1. χιχιχιχιχι.......ο πρόεδρος του 15μελούς θα τον χρειαστεί.........Μόνον αν είναι αλήθεια αυτά, μόνον και μόνον τότε (ικανή και αναγκαία συνθήκη λέγαμε στα μαθηματικά) θα μπορέσει το κάθε βαρεμένο, το κάθε μυαλοκαμένο της επωνομαζόμενης αριστεράς να ικανοποιήσει την κάθε μπούρδα του....

    Ξέρεις τι είναι να είσαι για 40 κοντά χρόνια θρεφτάρι του συστήματος πασόκ και τώρα να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια στον κορύτο του συνοθυλεύματος της κάθε αρλουμπολογίας (και φευ να την λες και αριστερή θέση....να μαγαρίζεις δηλαδή τη λέξη αριστερά) για να ξανα μουτσιουλήσεις από τον κρατικό κοβαρνά.........(απευθύνεται στον όποιο πασόκο, στελεχάρα και μη, βουλευτάρα, συνδικαλιστάρα και αγωνισταρά που με ύφος πατερναλιστικό και πολλάκις ναρκισιστικό βγαίνει να σε ......σώσει με το πρόγραμμά του και χωρίς τσίπα και αιδώ να σου λέει ότι είναι και αριστερό....)


    Έλα μ....ί στον τόπο σου και σένα σε μάρανε ο σιώρας.......Το ότι υπήρξαν πολλοί που τον πίστεψαν είναι το θέμα, όπως και πολλοί πιστεύουν τους προαναφερόμενους του συνοθυλεύματος σύριζα και μετά μου λές γιατί σου φωνάζω.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!!, γι' αυτό καλά κάνεις και την κάνεις και αν μπορείς μην έρχεσαι πάλε πίσω γιατί δεν μπορεί........θ' αρχίσω να πιστεύω ό,τι ίσως και να μας ψεκάζουν......

    Ζηλεύω λιγουλάκι το ησυχατήριο του καθένα.....πειράζει?????. Τι να κάνω μ' έχει τρελάνει η σκουρλέτειος λογική......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ δεν ξέρω τίποτα, έχω πιάσει εξώστη και κάνω χάζι. έτσι κι αλλιώς ό,τι είχα να πω το έχω πεί κι ας μην είχα ανάγκη αλλά τρελό μ' ανέβαζαν μαλάκα με κατέβαζαν - ε, στ' αρχίδια μου κι εμένα. αν μ' απασχολεί κάτι αυτήν την εποχή είναι το μεσανατολικό που πάει να σκάσει και να δούμε τι θα γίνει. τα περί Ελλάδος στ' αρχίδια μου, ξέρω τι θα γίνει, ό,τι και με τον αντρέα το 82 αλλά στο πιο δύσκολο για τον τσίπρα λόγω ευρώ και πάμε πάλι απ' την αρχή και στ' αρχίδια μου. Ο Σιώρας όμως; Ναιιιιι αυτούς που τον πίστεψαν σημειώνω με την ανάρτηση κι απορείς διότι μάλλον θεωρείς πως το θέμα είναι περί ευκολοπιστίας. Αμ δε! Δεν είναι ευκολόπιστοι όπως ευκολόπιστοι δεν είναι οι χρυσαυγίτες ψηφοφόροι. Είναι νοοτροπία κι αν ως κοινωνία δεν το διαπιστώσετε-κατανοήσετε για να δείτε τι θα κάνετε... εμένα στ' αρχίδια μου.

      Διαγραφή
  2. :-)
    Δεν τολμώ να το πιστέψω!!!
    Έλεγε δηλαδή ψέμματα τόσον καιρό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι πολιτικοί λένε αλήθεια;
      σημ. δες τώρα αν και πόσο θα μεταβληθεί η δημοτικότητά του και βγάλε συμπέρασμα για την κοινωνία σε 15 χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω εσένα τι σε νοιάζει και τι σε κόφτει, πάντως εγώ ανησυχώ για τον μαύρο το Λαφαζάνη.

    Μια το Τέξας, μια το Αγιονόρος, μια ο Πάπας, μια οι όρκοι πίστης στην ευρωζώνη και τις αγορές, μια η κάθε αρλούμπα του κάθε τυχάρπαστου που βγαίνει στο γυαλί κια λέει την όποια ηλιθιότητά του, αλλά το χτεσινό ίσως είναι και το καθοριστικό...........για την υγεία του.......η συνάντησις του αιώνος μεταξύ προέδρου του συνοθυλεύματος και Προεδράρας Πανάρα!!!!!!


    Δεν υπάρχει ΕΛΕΟΣ σου λέω και συ σιούρα κλέφτικα.........αλλά μην νομίζεις ότι θα την βγάλεις καθαρή γιατί όταν έρθει η "αριστερά" το τσίπουρο και το βαγενάκι θα ανήκκει και σε μένα, γι' αυτό το νου σου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxα τι μου θύμησες τώρα με το τσίπουρο! ήθελαν οπωσδήποτε από αυτό που πίνω, ντε και καλά, με το στανιό που λένε, τσιμπούρια μου είχαν γίνει οπότε έκανα συμφωνία πως θα τους δώσω αλλά μόνο μια φορά έτσι για το καλό και από κει και πέρα ουδέν διότι είναι λίγο (οσο και να 'ναι λίγο είναι) οπότε τι έκανα; τους γέμισα ένα πεντόλιτρο καθαρό φαρμακευτικό οινόπνευμα που το ξέπλυνα με τσάμπουρα και ιδού το θαύμα, τέτοιο τσίπουρο λέει δεν είχαν ξαναπιεί χαχαχαχαχαχαχα ακόμα το μελετάνε και τους ΄μάλιστα όταν λάχει τους κουρδίζω για να λένε πόσο καταπληκτικό τσίπουρο ήταν το οινόπνευμα να μου φτιάχνουν το κέφι εν αγνοία τους.

      Διαγραφή
  4. Και Κλείτορα άκου από τι γλυτώνεις.

    Το σμαρτ που σήμερα το πρωί σκότωσε μια γυναίκα με το 10χρονο αγγελούδι της αναγκάστηκε να βγει στη λεωφόρο γιατί δεν μπορούσε να περάσει από το πεζοδρόμιο λόγω του περιπτέρου και παρκαρισμέων αυτοκινήτων..........

    Προφανώς ο περιπτεράς είχε κάνει το περίπτερο σούπερ μάρκετ με τέντες νάυλον και κάθε είδους ψυγεία και ξελόντζες

    Προφανώς κάποιοι ελληναράδες είχαν παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο

    Και προφανώς το καθίκι που οδηγούσε το σμαρτ είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα λένε για να ξεφύγει από ένα ψιλοτρακάρισμα με έναν ταξιτζή ή έτρεχε το γκόλντεν μπόυ για ...μίτιγκ.....

    Και ο περιπτεράς και ο παρκαρισμένος στο πεζοδρόμιο και το γκόλνεν μπόυ είναι εξίσου δολοφόνοι,αλλά εκείνοι που έχουν διαπράξει έγκλημα καθοσιώσεως είναι η πολιτεία, το σχολείο και η εν γένει αγωγή μας......

    Γλύτωσες αδερφέ από το τρελοκομείο και τους εγκληματίες (χωρίς εισαγωγικά) ......γλύτωσες από εμάς ούλους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα για το κοινό καλό είναι ασεβέστατε. Για το κοινό καλό ο περιπτεράς κλείνει το πεζοδρόμιο. Για το κοινό καλό ο άλλος παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, για το κοινό καλό έτρεχε ο σμαρτ και για το κοινό καλό δάσκαλος γίνεται ο κάθε τυχάσπαρτος όπως για το κοινό καλό θα βγει ο σύριζα ολε. Αν ενδιαφέρεσαι ψάξε παλιά ανάρτησή μου για το "κοινό καλό" γιατί εγώ βαριέμαι και λέω να πάω μια βόλτα.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails