Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

27 Μαΐου 2014

Όταν η πραγματικότητα αντιστρέφεται ο σκοπός είναι δόλιος!

Στο TVXS του κομματάρχη διάβασα ένα άρθρο που μ’ έκανε να συγκινηθώ σε σημείο λύπης. Διότι είναι πράγματι λυπηρό να βλέπεις πως όταν τους τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζουν τις μαγγανείες και τις λογικές ακροβασίες προκειμένου να στηρίξουν τα έωλα.

Idiot λέει στ’ αγγλικά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες σημαίνει ο ηλίθιος και προέρχεται από το αρχαιοελληνικόν ιδιώτης όπου ιδιώτης σημαίνει ο βλαξ, ο αμέτοχος στα κοινά. Μέχρι εδώ λοιπόν όλα σωστά κι ολόσωστα αλλά δείτε τώρα τι καταλαβαίνει το TVXS για το ποιος είναι αυτός που δεν συμμετέχει στα κοινά! Κατά την γνώμη του λοιπόν στα κοινά δεν συμμετέχει όποιος δεν ψηφίζει!!! Ενώ ο ψηφοφόρος που ψηφίζει συμμετέχει λέει στα κοινά και γι αυτό έχει και δικαίωμα να κρίνει κατόπιν (σημειώστε το κατόπιν).

Ας το περάσουμε τώρα από την βάσανο της σκέψης. Ο ψηφοφόρος πράγματι συμμετέχει; Επιλέγοντας μια φορά στα τέσσερα χρόνια ποιος θα τον αντιπροσωπεύσει εν λευκώ (αλλιώς θα ήταν εκπρόσωπος) και μετά για τέσσερα χρόνια ουδεμία ευθύνη έχει κι ουδεμία γνώμη και καμιά άποψη παρά μόνο ό,τι που οι αντιπρόσωποί του κι αμα του αρέσει. Αν δεν του αρέσει πρόβλημά του. Τι κάνει λοιπόν ο ψηφοφόρος; Κατά πόσο συμμετέχει; Μα βεβαίως για ΜΙΑ (1) μέρα κάθε τέσσερα χρόνια. Μια μέρα κάθε τέσσερα χρόνια, μια μέρα συμμετοχής ανα τετραετία αρκεί για να μην είσαι ηλίθιος!

Πάμε τώρα να δούμε τι κάνει κι εκείνος ο ιδιώτης, ο ηλίθιος ντε. Αυτός συμμετέχει κάθε μέρα πλην μιας μέρας ανα τετραετία. Ο ηλίθιος κάθε μέρα που περνά και για κάθε τι που συμβαίνει έχει γνώμη έχει άποψη σκέφτεται και συνδιαλέγεται με όσους άλλους ηλίθιους σαν κι αυτόν απέχουν της κάλπης ως αυτή έχει. Ο ηλίθιος ιδιώτης αρνείται ν’ αντιπροσωπευτεί εν λευκώ για τέσσερα χρόνια και θέλει να έχει γνώμη άποψη και ψήφο για όλα και κάθε μέρα αν χρειάζεται και θέλει να έχει εκπρόσωπο κι όχι αντιπρόσωπο. Εξ’ ου κι ηλίθιος ιδιώτης.

Έχουμε λέει το άρθρο του tvxs δημοκρατία και οι ηλίθιοι ιδιώτες δεν την στηρίζουν απέχοντας. Μόνο που όταν άνοιξε να διαβάσει περί πολιτεύματος στο Σύνταγμα ο ηλίθιος δεν διάβασε πως έχουμε δημοκρατία ,ετσι νέτα σκέτα αλλά προεδρική δημοκρατία κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Κι έψαξε ο ηλίθιος ο ιδιώτης που είναι αγράμματος και βλαξ και δεν ξέρει, έψαξε και βρήκε πως αυτό το πολίτευμα λέγεται ρεπούμπλικα κι όχι δημοκρατία και πως το εφεύραν και το εφάρμοσαν οι Ρωμαίοι μάλλον επί… ρωμαικής δημοκρατίας!

Όμως οι Ρωμαιοι δεν αναφέρονται στο κείμενο του έξυπνου που δεν είναι ιδιώτης. Αντιθέτως αντί των Ρωμαίων ως το σωστό παράδειγμα, δίνεται για παράδειγμα η αρχαία ελλάδα και η δημοκρατία των Αθηναίων του Περικλή. Και ψάχνει και πάλι ο ηλίθιος ιδιώτης που δεν συμμετέχει στα κοινά κι ανακαλύπτει ότι στην αρχαία Αθήνα διοικούσαν με κλήρωση κι ο καθένας με την σειρά του και δεν είχαν επαγγελματίες πολιτικούς και πως όποιος έκλεβε ή ψεύδονταν τιμωρούνταν άσχημα, πολύ άσχημα. Ψάχνει ο ηλίθιος ιδιώτης κι ανακαλύπτει πως στην δημοκρατία της αρχαίας αθήνας ιδιώτης δεν ονομαζόταν αυτός που δεν ψήφιζε ότι του πασάριζαν κι εν λευκώ για τέσσερα χρόνια αλλά ονομαζόταν ιδιώτης κι ήλίθιος εκείνος που δεν είχε γνώμη δεν είχε άποψη δεν είχε κριτική ικανότητα οπότε κι αναγκαστικά περιοριζόταν στα του οίκου του διότι τι να κάνει στην αρχαία αγορά κάποιος που δεν μπορούσε καν να καταλάβει για ποιο θέμα μιλάνε κάθε φορά; Ούτε καν στην κλήρωση δεν έμπαινε ως ιδιώτης.

Στην αγγλία λέει παρακάτω λένε πως για να έχεις δικαίωμα να παραπονεθείς πρέπει να συμμετέχεις (στις εκλογές) κι αν δεν ψηφίσεις δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις. Χμ αν κρίνω από τις τελευταίες εκλογές στην Αγγλία….

Αν κάποιος έξυπνος (not idiot) βλέπει πως διοικούν κλέφτες και λαμόγια και ψεύτες και αγύρτες, αν θέλει να τους βρίσει πρέπει πρώτα να τους ψηφίσει και κατόπιν έχει όλο τον χρόνο μπροστά του και κάθε δικαίωμα επί τέσσερα χρόνια να τους βρίζει κάθε μέρα. Αλλά μόνο αν τους ψηφίσει! Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!!! Θα σε κάνω αρχηγό να με δέρνεις και να σε βρίζω! Αν εγώ δεν σε ψηφίσω γι αρχηγό εσύ μπορείς να με δέρνεις αλλά όχι εγώ να σε βρίζω αφού δεν σε ψήφισα. Καλόοοο εεεε;

Και μην ξεχνάτε εσείς οι λοιποί idiots σαν κι εμένα, μην ξεχνάτε πως δεν μπορούμε να εκλέξουμε όποιον θέλουμε αλλά μόνο από την γκάμα που μας δίνουν κάθε φορά. Κι αν δεν σε εκφράζει κανείς, αν όλους αυτούς τους δοτούς τους θεωρείς κλέφτες ψεύτες κι απατεώνες κι αν έχεις κι αποδείξεις για αυτά, τότε είσαι ηλίθιος idiot. Ενώ αν ήσουν έξυπνος θα τους ψήφιζες για να δικαιούσαι να τους βρίσεις κιόλας αλλά χωρίς να δικαιούσαι ν’ αναιρέσεις και την ψήφο σου κατόπιν!

Ρε Στελλάρα Κούλογλου, σάλτα ρε να συνουσιαστείς μπας και ξελαμπικάρεις κι εσύ και τα τσιράκια σου κι άσε εμάς τους ηλίθιους να σκούζουμε. Συνεχίστε εσείς οι έξυπνοι… μια χαρά τα πάτε. Ασταδιάλα πήγαινε να ψηφίσεις κανείς δεν σου το απαγορεύει αλλά μετά βγάλε τον σκασμό ηλίθιε και κάτσε να δεις τι (ξανα) έκανες ενόσω εμείς οι ιδιώτες θα σε βρίζουμε για την επίμονα άθλια κάθε φορά επιλογή σου! Εγώ φαί που βρωμάει σκατίλα ούτε καν το πλησιάζω κι εσύ μου λες πρώτα να φάω και μετά να κρίνω τα σκατά! Ασταδιάλα ξανά και φάτα μόνος σου!

κλικ εδώ για το άρθρο  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/eisai-o-ilithios

6 σχόλια:

  1. Κλασικός αριστεράντζας Πήττας με την "εμβριθή" αποψάρα του. Να τού υπενθυμίσω μόνο τού ημιμαθή εξυπνάκια κρυφοσταλινικού ότι ο Καστοσριάδης όρισε τον κοινοβουλευτισμό (και γενικά τον αντιπροσωπευτισμό) ως φιλελεύθερη ολιγαρχία, ή ως ολιγαρχία (κοινωνικής) συναίνεσης. Δηλαδή ως αυτό που πραγματικά είναι.

    Εδώ δύο κείμενα άρθρο από άνθρωπο που είναι πραγματικά γνώστης της πολιτικής ιστορίας και της ιστορίας των ιδεών και όχι αριστεράντζας της συμφοράς:
    Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ
    http://oikonomouyorgos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_25.html
    H ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΥΤΟΠΙΑ
    http://oikonomouyorgos.blogspot.gr/2011/08/h.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι καλός ο οικονόμου, τον διαβάζω. Διαφωνούμε σε πολλά αλλά είναι καλός και είναι περισσότερα αυτά που συμφωνούμε κι ευτυχω΄ς που σε κάποια διαφωνούμε να 'χω τροφή για σκέψη. Τον Καστοριάδη δεν τον θέλουν οι "προδευτικοί" ποτέ δεν τον ήθελαν, τους έβαζε (βάζει) δύσκολα κι αν δεν τον βρίζουν ακόμα το κάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους μπας και, αλλά που να 'ξεραν...

      Διαγραφή
  2. Αν η εξουσία θεωρούσε επικίνδυνη την ψηφο για τα συμφέροντα της.
    Δεν θα εδινε το δικαίωμα ψήφου στο πολίτη.
    (V)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν φταίει η ψήφος αυτή καθαυτή! ίσως είναι η μόνη που δεν φταίει. Για τον φταίχτη δες κομματικό εκλογικό σύστημα και προεδρευομένη αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nόμιζα οτι είμαι ''μόνος'' με τέτοιες φριχτές και αντιτουριστικές απόψεις.
    Καλό πράμα και η παρέα.

    ΤΌΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μόνος; πρώτο κόμμα η αποχή και ο κανένας! Αγαπητέ μάλλον οι ψηφοφόροι αισθάνονται μόνοι τους εξ' ου και η απέλπιδες προσπάθειες αυτού που λένε "συσπείρωση". Κατανοείς το βάθος του τι σημαίνει "συσπείρωση"; Πρακτικά σημαίνει "μην δίνετε και τόση σημασία στο τι λέμε, απλά πιστέψτε και μαντρωθείτε για να πείσουμε τους εαυτούς μας πως ηλίθιοι είναι οι άλλοι κι όχι εμείς". Κλασσικά ποίμνια...

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails