Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

28 Ιουλίου 2013

Αντίο, ένα ακόμα αντίο…

μεγάλε J.J. CALE. κάπου εδώ τριγύρω θα είσαι πάντα, καβάλα στις νότες σου να με στριφογυρίζεις. Αθάνατος! 

24 Ιουλίου 2013

Λύκαια 2013

Τα Λύκαια οι πανάρχαιοι αγώνες πολιτισμού και αθλητισμού αναβιώνουν φέτος για άλλη μια φορά στην Ιερή Κορυφή των Αρκάδων στο Λύκαιο Όρος. Μια σπουδαία γιορτή για τον αθλητισμό που λίγοι γνωρίζουν έξω από τα όρια της Πελοποννήσου. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τα Λύκαια ήταν ο πρόδρομος των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων.

Μια πανάρχαια γιορτή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που αναβιώνει εδώ και 40 χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκαίου Όρους, διοργανώνεται από τις 27 Ιουλίου ως τις 4 Αυγούστου.
«Η απλή συμμετοχή είναι διάκριση» λένε οι διοργανωτές που καλούν αθλητές και πολίτες να λάβουν μέρος στους αγώνες. Τα κυριότερα αγωνίσματα που αναφέρονται είναι ο δίαυλος, το στάδιο, ο δόλιχος, το πένταθλο, το παγκράτιο, η πάλη, η πυγμή, αρματοδρομίες, η συνωρίς, το τέθριππον, πωλικόν, το τέθριπον τέλειον και άλλα...

 

Συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, του Δ.Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καρυωτών "Ο Λύκαιος Δίας"

Οι αθλητικοί αγώνες των αρχαίων Λυκαίων, καθιερώθηκαν από τον μυθικό ήρωα και βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα και πραγματοποιούνταν προς τιμήν του Λυκαίου Διός. Οι αγώνες, σύμφωνα με τον Παυσανία, ήταν οι παλιότεροι που διοργανώθηκαν και αποτελούσαν τη σημαντικότερη γιορτή μετά τα Ελευσίνια Μυστήρια.
Τα Λύκαια είχαν το θρησκευτικό μέρος και το αθλητικό. Μέχρι τον 2ο αιώνα μ.Χ διεξάγονταν στο Λύκαιο Όρος και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Μεγαλόπολη και γίνονταν το καλοκαίρι (Ιούλιο- Αύγουστο) κάθε τέσσερα χρόνια. Αποτέλεσαν την πρώτη κοινή γιορτή των ανθρώπων, την πρώτη μαζική ανθρώπινη εκδήλωση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καρυωτών κάνει 40 χρόνια προσπάθεια για την αναβίωση των αγώνων σε μία μάλιστα εποχή που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να θέσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το αγώνισμα της Πάλης. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε φέτος η βοήθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας φιλάθλων πάλης και των άλλων φορέων (δήμος Μεγαλόπολης, Περιφέρεια Πελοποννήσου) ώστε να διοργανωθούν διεθνείς αγώνες πάλης στο αρχαίο στάδιο του Λυκαίου Όρους. Οικονομικά συμβάλλει και η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης που θα καλύψει το κόστος μεταφοράς των διεθνών αθλητών, το κόστος για τις παλαίστρες, για το αθλητικό υλικό, για τους κριτές, τους γιατρούς και τα μετάλλια.

 

22 Ιουλίου 2013

You got to hidey-hidey-hide, the old man is down the road

 

αδυναμία ή δύναμη; να ‘σαι πάντα η δύναμη. Δεν ξέρεις ούτε που πας, ούτε γιατί πας, μπες παντού, αποκρίσου σε όλα. Δεν θα σε σκοτώσουν πιο πολύ απ’ ό,τι αν ήσουν πτώμα!

12 Ιουλίου 2013

πανηγύρι μου είν’ ο δρόμος και φαγί μου είν’ ο λίβας

 

Τέλους κανενός, καμιάς αρχής

Τη δική μου γνώμη φράχτης

δεν ορίζει, είμαι του Τίποτε

Πανελεύθερος ο κράχτης

Είμαι εγώ που σβήνω το Γιατί

Κι είμαι ο απαρνητής του Κάτι

Αεροπέρνα ακαβαλίκευτο

Της ερμιάς αδάμαστο άτι!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails