Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

26 Μαΐου 2013

Βρίσκεστε εδώ….

You take a man and a woman
That just can't get along,
Sick and tired of doing each other wrong.
Painful words are spoken,
Precious vows are broken
'Till them both are left alone in here
Oh, oh, this is where the blues begins

A young man on the street,
Trying hard to make his way,
Out there in this mean world it gets harder every day.
He tried to find a good fight,
He was starting a new life,
But the dark side keep closing in.
Oh, oh, this is where the blues begins

Where the blues begins
Way down on the bottom,
You got the struggle to survive,
Where the blues begins,
Hard luck and trouble,
Takes it's toll on the life

It's that same old fight,
You know you just can't win,
Oh, oh, this is where the blues begins

Where the blues begins
Way down on the bottom,
You got the struggle to survive,
Where the blues begins,
Hard luck and trouble,
Takes us totally on the line

It's the same old fight,
You know you just can't win
Oh, oh, this is where the blues begins.
It's the same old fight,
You know you just can't win

25 Μαΐου 2013

«Δεν έχω χρήματα, "δεν μπορώ", αλλά... μπορώ να δέρνω»

Έτσι ελληναράδες, δείξτε τι είστε στην πραγματικότητα. δείξτε μας πως σας μεγάλωσαν οι μανάδες σας και τι παιδεία σας έδωσαν στα σχολεία. Τώρα που δεν υπάρχει το χρυσό παραπέτασμα των ευρώ που κρυβόσασταν από πίσω του δείξτε τι πραγματικά είστε ώστε όλοι να καταλάβουν πόσο πιθήκια είστε, αγράμματοι αμόρφωτοι χοντροκομμένοι βάρβαροι από την εποχή των σπηλαίων και χειρότερα. Εμπρός ελληναράδες, τώρα που δεν έχετε λεφτά δείξτε το πραγματικό σας πρόσωπο, δείξτε ρε καθάρματα τι έχει αξία για σας μετά το χρήμα. Ουστ θρασύδειλα σκουλήκια! Αυτός είναι αλήθεια ο πολιτισμό σας, καθάρματα.

 

«Δεν έχω χρήματα, "δεν μπορώ", αλλά... μπορώ να δέρνω» είναι το συμπέρασμα της νέας έρευνας που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο. Η έρευνα καταδεικνύει σημαντική αύξηση στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης γυναικών, που συνδέονται άμεσα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κρούσματα βίας εναντίον γυναικών έχουν αυξηθεί κατά 47% τους τελευταίους μήνες στη χώρα, με μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
Η οικονομική κρίση, η βία και η συνωμοσία της σιωπής ήταν το εκρηκτικό κοκτέιλ της έρευνας που καλείται, μετά την ολοκλήρωσή της, να απαντήσει στο ερώτημα: Γιατί ο οικονομικά «ευνουχισμένος» άνδρας, ξεσπά στη σύντροφό του;
Αρνητικοί πρωταγωνιστές είναι -συνήθως- άνεργοι άνδρες λίγο μετά την ηλικία των 40, άνδρες με έντονο εργασιακό στρες, με πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και με «κουρεμένη» σεξουαλική δραστηριότητα, καθ' ομολογίαν των συντρόφων τους που απάντησαν στην τηλεφωνική έρευνα. 
«Η ύπαρξη κρουσμάτων βιασμών στην οικογένεια και ξυλοδαρμών δεν υπήρχε ως δείγμα στις 10 παλαιότερες έρευνες μας, κατά την περίοδο του μνημονίου. Ανδρες και γυναίκες τηλεφωνούσαν για "περίεργα" σεξουαλικά προβλήματα και "ύποπτες" ατυχίες στην ερωτική ζωή» αναφέρουν οι επιστήμονες.
Τι έδειξε η νέα έρευνα:
- Τα κρούσματα βίας (σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής) έχουν αυξηθεί κατά 47% τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με μια στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
- Όσον αφορά στη μορφή βίας που εκδηλώνουν οι άνδρες, είναι: λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμοί (23%), βιασμοί (18%), πρόκληση τραυμάτων (8%).
- Σχετικά με την οικονομικό «προφίλ» των ανδρών που εκδήλωσαν βία έναντι των συντρόφων τους, το 44% ήταν άνεργοι, το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση και μόνο το 17% ήταν εύρωστοι οικονομικά.
- Παράλληλα με την αύξηση της σεξουαλικής και σωματικής βίας, τον τελευταίο χρόνο της κρίσης μειώθηκε δραματικά η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, κατά 34%.
- Το μνημόνιο έχει επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών: πάρα πολύ (39%), αρκετά (30%), καθόλου (31%).
- Τα συνηθέστερα συναισθήματα που αναφέρουν οι άνδρες: ανασφάλεια (61%), θυμός (50%), απογοήτευση (35%), φόβος (19%), αντίδραση (18%), θλίψη (8%) και ελπίδα (7%).
Η έρευνα της ΕΜΑΣ και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, καταλήγει στη διαπίστωση ότι «…η σεξουαλική βία, ενδοοικογενειακά, είναι δείκτης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής αποσάθρωσης».
Αποδεικνύει, δε, πως τα όρια και οι αντοχές ομαλής συμβίωσης και πολιτισμένου διαλόγου έχουν ξεφύγει, επικροτείται κρυφά και φανερά η βία απέναντι στον αδύνατο, με φανερό και επικίνδυνο τρόπο.

Η οικονομική κρίση ξυπνά πρωτόγονες αντιδράσεις

Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Διαπιστώνουμε ότι η σεξουαλική βία, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ανικανότητα, βρίσκεται σε κατακόρυφη αύξηση. Η οικονομική κρίση γίνεται αυτόματα κοινωνική και πολιτιστική, "κτυπώντας" κυρίως το ανδρικό φύλο που έχει ταυτίσει τη ρώμη, το χρήμα και το σεξ σαν απόλυτες δυνάμεις της αρρενωπότητας.
»Τα παραδείγματα που αξιολογήσαμε ως "ηχηρά και ανησυχητικά" επιβεβαιώνουν τον φόβο ότι στη χώρα μας έχουν ξυπνήσει πρωτόγονα ένστικτα ταπείνωσης, μέσα από σεξουαλικά υπονοούμενα, αλλά και ναζιστικές συμπεριφορές εξόντωσης».
Η σωματική βία λειτουργεί ως υποκατάστατο της χαμένης σεξουαλικής ικανότητας των ανδρών στη χώρα μας, λένε οι ειδικοί καθώς εξηγούν οτι σήμερα ο άνδρας είναι οικονομικά «ευνουχισμένος» και βίαιος.
Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την ψυχολογία του σημερινού "υφεσιακού" άνδρα ως εξής, λέει ο κ. Κωσταντινίδης: «Ίσως να μην "μπορώ"... αλλά μπορώ να δέρνω, να υποτάσσω, όχι ερωτικά, αλλά σωματικά και αυτό το ισοζύγιο με ισορροπεί. Με την κυβέρνηση δε μπορώ να τα βάλω, ούτε με τον στρατό, με την αδύναμη σύζυγο - σύντροφο μου, όμως, θα δείξω ποιος έχει το πάνω χέρι…».
Η Φωτεινή Ασημακοπούλου καθηγήτρια ιστορίας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζει ότι σε μια κοινωνία σε κρίση, ο σεβασμός στο πρόσωπο χάνεται και στη θέση του μπαίνουν οι έμφυλες κατηγοριοποιήσεις που αμφισβητούν και ισοπεδώνουν την ιδιαίτερη υπόσταση του κάθε ανθρώπου. Η κατηγοριοποίηση οδηγεί αναπόφευκτα στην ιεράρχηση και τη βαρβαρότητα που καταλήγει σε ολοκαύτωμα, όπως έδειξε η ιστορία, λέει η κ. Ασημακοπούλου.
«Τα κλασικά εγχειρίδια της ψυχιατρικής μας προτρέπουν να αναζητήσουμε πίσω από έναν βιαστή κάποιον ανίκανο άνδρα ή ένα βιασμένο παιδί. Στα ίδια εγχειρίδια θα μπορούσαμε σήμερα να προσθέσουμε ότι μια κοινωνία που παίρνει από τους άνδρες τη φωνή, τον ανδρισμό και την πανοπλία του προστάτη της οικογένειας, τελικά, τους αφήνει ταπεινωμένους, δειλούς, γονυπετείς, χωρίς φωνή, χωρίς φαλλό, ευνουχισμένους. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα γίνουν και βίαιοι» καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Όχι δεν τελείωσα!!!! έχει κι άλλο! Διότι τ’ αρσενικά καθάρματα βρίσκουν και τα κάνουν. Διαβάστε και φρίξτε! Φρίξτε εις διπλούν διότι με την ίδια νοοτροπία μεγάλωσαν και πολλά πλείστα όσα δικά μας κορίτσια που διακατέχονται από την ίδια ακριβώς “λογική”! μαζοχίστριες να τις πω; Ηλίθιες; Δεν ξέρω τι να πω! ξέρω τι φταίει αλλά δεν ξέρω τι να πω! Αισθάνομαι λύπη κι αηδία. Είναι οι ίδιες μανάδες που μεγάλωσαν τους λεβέντες τους σαν ζώα και μην νομίζετε πως είναι μακριά από εμάς. Είναι πολλές οι ηλίθιες κι εδώ στο ελλαδιστάν που μεγαλώνουν πασάδες από την μια και δούλες από την άλλη.

Ευτυχώς που είμαστε στην ΕΕ αλλιώς… θυμάμαι την δύστυχη την γιγιά με την μπουργκα και τα μαύρα, την δική μας την γιαγιά μέχρι και την δεκαετία του ‘60, εκεί που θέλουν να μας γυρίσουν οι… εθνοσωτήρες μας!

ΖΗΤΩ Η Ε.Ε.!!! ΖΗΤΩ Η ΤΡΟΪΚΑ! Θα τσούξει αλλά θα γίνουμε ανθρώποι έστω και με το στανιό!

Μουσουλμάνες σοκάρουν - "Σκλάβες του σεξ οι φυλακισμένες" και "ναι στο ξύλο στις γυναίκες"

Δύο απίστευτες δηλώσεις από μουσουλμάνες, δημόσια πρόσωπα στις χώρες τους. Η μία από πολιτικό του Κουβέϊτ η οποία υποστηρίζει ότι οι φυλακισμένες γυναίκες πρέπει να “γίνουν σκλάβες του σεξ”!
Η άλλη από την Τουρκία, η οποία υπερασπίζεται την βία κατά των γυναικών που στην γειτονική χώρα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Διαβάστε τις δηλώσεις όπως έχουν μεταφραστεί από τα tourkikanea.gr
Η Κουβετιανή πολιτικός Σαλβά Αλ Μουταγιρί είπε : “Τις γυναίκες που βρίσκονται στις φυλακές μας ως ¨κρατούμενες πολέμου¨ να τις κάνουμε σκλάβες του σεξ για τους άντρες μας” .
Η Μουταγιρί ζήτησε να νομιμοποιηθεί η σκλαβιά του σεξ, και είπε πως οι μη μουσουλμάνες κρατούμενες των φυλακών είναι ιδανικές για αυτήν την δουλειά.
Πρόσθεσε πως η “εισαγωγή” μιας σεξουαλικής παρτενέρ στο σπίτι, θα αποτρέπει τον άντρα από την μοιχεία, και έτσι δεν θα διαταράσσεται η κοινωνική τάξη.
Η Μουταγιρί είπε πως η ιδέα αυτή θα είναι καλή για τις αλλοδαπές “κρατούμενες πολέμου”, καλύτερη από το να πεθάνουν από την πείνα, και πρόσθεσε : “Δεν υπάρχει κάτι το ντροπιαστικό σε αυτό και δεν είναι αμαρτία”.

Τουρκάλα υπέρ …του ξύλου κατά γυναικών


Η Σιμπέλ Ουρεσίν που είναι σύμβουλος στους δήμους του Φάτιχ και του Εγιούπ του ΑΚΡ, και είχε έρθει στην επικαιρότητα με τις δηλώσεις της που υπερασπιζόταν την πολυγαμία, συνεχίζει τις παράδοξες δηλώσεις της.

Η Σιμπέλ Ουρεσίν που παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη ως “οδηγός ζωής των συντηρητικών”, σε συνέντευξη της στο περιοδικό Ίκρα, υπερασπίστηκε την βία σε βάρος των γυναικών. Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Βατάν, όταν ρωτήθηκε “για ποιο λόγο φτάνει ένας άντρας να γίνει φονιάς και να σκοτώσει ; Για ποιο λόγο αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει βία ;”, απάντησε :
“Σίγουρα επειδή οι γυναίκες βγάζουν γλώσσα ! Οι γυναίκες απέκτησαν χρήματα και το εγώ τους ανέβηκε πολύ. Ξέρουν πολλά και μιλάνε πολύ, ενώ στην γυναίκα πάει να είναι αφελής και ευγενική. Έτσι είναι στην θρησκεία μας.
Ναι μπορεί να ξέρει πολλά η γυναίκα, αλλά το σωστό δεν είναι να λέει αυτά που ξέρει, πιστεύω πως της πάει πολύ περισσότερο να σωπαίνει. Πραγματικά γνωρίζω τέτοιες νύφες και γυναίκες που εγώ εκνευρίζομαι, το να τρελαθεί ο άντρας τους είναι πολύ φυσιολογικό. Εσύ στα καλά καθούμενα θα με βαρούσες; Είναι φανερό πως υπάρχει κάποια πρόκληση.
Γιατί χτυπάνε οι άντρες ; Διότι οι γυναίκες συνεχώς μιλάνε, για αυτό και εγώ πιστεύω πως σε τέτοιες γυναίκες, τους πρέπει το ξύλο.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις στις οποίες κάποιος μεθυσμένος ή ψυχολογικά άρρωστος δέρνει την γυναίκα του, αλλά αυτά είναι πολύ σπάνια”.
Μάλιστα τραβώντας το θέμα ακόμη περισσότερο, η Σιμπέλ Ουρεσίν αναφερόμενη στις δολοφονίες γυναικών δήλωσε πως “μα τι να κάνει ο άνθρωπος, η γυναίκα τον τρέλανε”.

Αυτές οι ηλίθιες μέχρι να γεννήσουν είναι θύματα αλλά μόλις γίνουν μητέρες είναι θύτες και μάλιστα οι χειρότερες!

24 Μαΐου 2013

ανακάτεμα βούρκου, τα σκατά στον αφρό.

Εγώ δεν είμαι τυχαίος, είμαι χρόνια στην πολιτική, εγώ συνέβαλα στη διάλυση, εγώ θα ξαναχτίσω τη χώρα. Και θα την ξαναχτίσω με τους όρους που εγώ θέλω. Θα την ξαναχτίσω δίνοντας άδειες για ξενοδοχεία. Με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που έφτιαξα οι ξενοδόχοι μπορούν να χτίζουν παντού, οι μεγάλοι ξενοδόχοι, οι ξενοδόχοι σαν τη γυναίκα μου και τον πεθερό μου.
Κάνω αυτό που μου αρέσει και λογαριασμό δεν δίνω. Τα κατάργησα όλα για την ανάπτυξη. Παλιά ήθελες 15 στρέμματα για να χτίσεις ξενοδοχείο, τώρα θέλεις τα μισά. Στα δάση, όπου θες. Για μεγάλες επενδύσεις μιλάω. Τις ξέρω εγώ τις μεγάλες επενδύσεις από μέσα.
Επρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις.
Επρεπε να με ευγνωμονείς. Διόρισα και τη γυναίκα ρε, δεν ντρέπεσαι ρε γελοίε; Σκύψε τώρα να μου γλείψεις τα παπούτσια. Το μαγαζί είναι δικό μου, διορίζω αβέρτα. Και δεν ντρέπομαι σαν τους άλλους που μιλάνε για αξιοκρατία και διαγωνισμούς. Εγώ ακόμη και τώρα, που καταρρέει η χώρα τιμώ τον ψηφοφόρο μου και του βρίσκω δουλειά στο μαγαζί μου.
Οχι, δεν του βρίσκω δουλειά στα ξενοδοχεία της γυναίκας μου, το δικό μου μαγαζί είναι το κράτος. Ο δημόσιος τομέας, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας. Επρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις επειδή εγώ στέλνω επιστολές, με την υπογραφή μου. Λέω: να εξετάσετε την περίπτωση ώστε ο ψηφοφόρος να συνεχίσει να εργάζεται ανεξάρτητα από την απόφαση του ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, εγώ είμαι το ΑΣΕΠ. Ακούς εκεί, επιλογή προσωπικού.
Επρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις.
Εχω τη δύναμη να αλλάξω τα πάντα. Ποιος έλεγε ότι «δεν μπορείς να αλλάξεις το σπίτι όπου γεννήθηκες». Ποιος το έλεγε, ο Κομφούκιος, ο Νταλάρας, δεν θυμάμαι, κάποιος διάσημος το έλεγε. Εγώ το άλλαξα. Όχι μόνο το σπίτι. Αλλαξα όλο το χωριό. Τις Πρασσιές στο Ρέθυμνο. Οχι, δεν έβγαλα λεφτά από την τσέπη μου, έβγαλα λεφτά από τη δική σου τσέπη. Επρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις, τόσο δυνατός είμαι.
Λέγανε ότι οι Πρασσιές είναι αδιάφορου κάλλους. Πήρα κονδύλια από εδώ, πήρα κονδύλια από εκεί και έφτιαξα τα πάντα στο χωριό. Για εκατό κατοίκους έκανα έργα εκατομμυρίων. Πλατείες, αναπαλαιώσεις, υποδομές. Ότι υπάρχει γύρω γύρω από το σπίτι μας το φρέσκαρα για να έχουμε ωραία θέα. Όχι με δικά μου λεφτά, με δικά σου και με ευρωπαϊκά.
Επρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις.
Τα σχέδιά μου έχουν βάθος χρόνου. Τι νομίζεις, ότι έφτιαξα τις Πρασσιές σε ένα χρόνο; Όχι ρε γελοίε, έχω πρόγραμμα. Βάλε κάτω και μέτρα πόσα λεφτά έχω ρίξει στο χωριό μου σε μια δεκαετία.
Ξεκινήσαμε γερά το 2003. Πήραμε 667.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πριν στεγνώσουν τα τσιμέντα, το 2009, πήραμε από το ΕΣΠΑ 980.000. Τη μελέτη την έκανα εγώ, είχα ιδρύσει μια Μη Κυβερνητική με τον αδερφό μου. Μετά πήραμε επιπλέον 305.000 για να φτιάξουμε τα απέναντι σπίτια, τις προσόψεις. Πέρασαν λίγα χρόνια και βάλαμε υπόγεια τα καλώδια του ρεύματος, με 123.000 ευρώ. Φτιάξαμε αποχέτευση με 173.000 και για τα λύματα βρήκα άλλες 473.000.
Επρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις, ρε γελοίε. Εσύ δεν έκανες τίποτα για το δικό σου χωριό. Δεν έχεις κυβερνήσει, δεν έχεις διορίσει, δεν έχεις μοιράσει χρήμα. Και θέλεις να ασχοληθείς και με την πολιτική. Αντε από δω ρε γελοίε.
** Το φανταστικό υπουργικό παραλήρημα είναι εμπνευσμένο από όσα απηύθυνε ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, βουλευτής ΠαΣοΚ, στον κ. Σπύρο Γαληνό, βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Απολαύστε το βίντεο

23 Μαΐου 2013

22 Μαΐου: Δίκη ΕΠΣΕ – ΚΙΣ για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση Κώστα Πλεύρη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/
___________________________________________________________

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Μαΐου 2013


22 Μαΐου: Δίκη ΕΠΣΕ – ΚΙΣ για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση Κώστα Πλεύρη

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως στις 22 Μαΐου 2013 ενώπιον του ΣΤʼ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών είναι προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών του ΕΠΣΕ Andrea Gilbert και Παναγιώτη Δημητρά και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Βενιαμίν Αλμπάλα, Λέοντα Γαβριηλίδη, Μωϋσή Κωνσταντίνη και Αβράαμ Ρεϊτάν για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα και συκοφαντική δυσφήμηση του Κώστα Πλεύρη μετά από έγκληση του τελευταίου. Ψευδή και συκοφαντικά κατά το κατηγορητήριο είναι όλα όσα περιέχονται στις καταθέσεις ή δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής των κατηγορουμένων (τα οποία είχαν οδηγήσει στην πρωτόδικη καταδίκη του Κωνσταντίνου Πλεύρη για αντισημιτισμό στις 13 Δεκεμβρίου 2007 που ανατράπηκε με «επονείδιστη» -κατά τον Καθηγητή Μιχάλη Σταθόπουλο- απαλλακτική εφετειακή απόφαση στις 27 Μαρτίου 2009 που επικύρωσε η πλειοψηφία του Αρείου Πάγου στις 15 Απριλίου 2010). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι θεωρούνται ψευδή και συκοφαντικά ότι ο συγγραφέας εκδήλωνε στο βιβλίο του την επιθυμία του να μην υπάρχουν Εβραίοι στην Ευρώπη ή για την ολική εξαφάνισή τους, ότι έβριζε και προσέβαλε το σύνολο των Εβραίων, ότι εξέφραζε αντισημιτικές απόψεις στα κείμενά του, ότι προέτρεπε σε πράξεις βίας κατά των Εβραίων, ενώ αληθές θεωρείται πως στρεφόταν κατά των Εβραιοσιωνιστών και δεν προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Μάρτυρες κατηγορίας κατά των ΕΠΣΕ – ΚΙΣ είναι ο Κώστας Πλεύρης, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και οι ακροδεξιοί εκδότες Ιωάννης Σχοινάς και Χρήστος Κοσσιώρης. Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 οι μάρτυρες αυτοί απουσίαζαν. Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο αναγκάστηκε να αναβάλει την εκδίκαση για τις 22 Μαΐου 2013 και καταδίκασε για λιπομαρτυρία τους αδικαιολόγητα απόντες Άδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Σχοινά και Χρήστο Κοσσιώρη και διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους κατά την επόμενη δικάσιμη. Υπενθυμίζεται πως κατά την κατάθεσή του στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, στις 21 Ιουνίου 2007, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ενόρκως πως θεωρεί το περιεχόμενο των μηνύσεων των κατηγορούμενων σε βάρος του Κώστα Πλέυρη «άκρως ψευδές και συκοφαντικό για το πρόσωπο του μηνυτή [Κώστα Πλεύρη που] θίγει την τιμή και την υπόληψή του».

Τέλος, το ΕΠΣΕ επισημαίνει την πλήρη σιωπή όλων των κομμάτων, σχεδόν όλων των ΜΜΕ, καθώς και των άλλων ελληνικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για τη δίκη αυτή. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η σιωπή όλων εκείνων που με σειρά άρθρων και ανακοινώσεων καταδίκαζαν την παραπομπή του Κώστα Πλεύρη σε δίκη γιατί κατά την άποψή τους παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης του τότε κατηγορούμενου. Προφανώς η παραπομπή σε δίκη των μηνυτών του Κώστα Πλεύρη δεν παραβιάζει κανένα δικαίωμα (ελευθερίας έκφρασης ή άλλο) των κατηγορουμένων εκπροσώπων του ΕΠΣΕ και του ΚΙΣ. Τα άτομα και οι φορείς αυτοί εμφανίζονται έτσι ως υπερασπιστές της ελευθερίας της έκφρασης μόνο του ρατσιστικού λόγου και όχι του αντιρατσιστικού λόγου και της αντιρατσιστικής δράσης.

Αντίθετα, την τελική αθώωση του Κώστα Πλεύρη καταδίκασαν άμεσα ή έμμεσα το 2013 ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Νιλς Μούιζνιεκς και το 2009 η Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων στον ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ανησυχία για τη δίκη των στελεχών ΕΠΣΕ και ΚΙΣ έχουν εκδώσει Παγκόσμια Οργάνωση κατά των Βασανιστηρίων και Διεθνής Αμνηστία: «η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει ότι κατηγορίες όπως αυτές έχουν αποτρεπτική επίδραση στην ελευθερία έκφρασης και στη δυνατότητα των υπερασπιστών ανθρώπινων δικαιωμάτων να επιτελέσουν το έργο τους».[1]


[1] Αντίστοιχες ιστοσελίδες: https://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet.CmdBlobGet&InstranetImage=2275537&SecMode=1&DocId=2004246&Usage=2, http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-IV-2009-031-GRC.pdf, http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3511 http://www.omct.org/human-rights-defenders/urgent-interventions/greece/2010/10/d20976/ και http://www.amnesty.org.gr/greece-concerns-about-the-trial-of-human-rights-defenders

Τα γνώρισα και τα ονόμασα “ακοινώνητα δίκτυα”

Παρόλο που  ο εθισμός στο διαδίκτυο δεν έχει μελετηθεί τόσο διεξοδικά όσο οι άλλες εξαρτήσεις και δεν έχει ακόμα επισήμως «πολιτογραφηθεί» ως ψυχική διαταραχή, απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους, ειδικούς και μη.  Η συνεχής ενασχόληση, για μη επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους, με το διαδίκτυο και ιδιαίτερα τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια και το ανεξέλεγκτο on line shopping αρχίζουν και αντιμετωπίζονται με την ίδια σοβαρότητα όπως ο διαδικτυακός τζόγος και η διαδικτυακή πορνογραφία.

Όσοι ξοδεύουν υπερβολικό χρόνο στο διαδίκτυο, ακόμα και συμμετέχοντας σε «αθώα» κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, ίσως χρειάζεται τελικά να αναρωτηθούν τι συμβαίνει. Είναι μοναχικοί τύποι, έχουν κατάθλιψη, αναζητούν μια νέα κοινωνική ταυτότητα ή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο δίκτυο σχέσεων εκ του ασφαλούς;

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να επικοινωνούν και να συνδέονται με τους άλλους αποφεύγοντας την έκθεση της πρόσωπο με πρόσωπο επαφής ή θέλουν να νοιώθουν σημαντικοί ως μέλη μιας ομάδας, ακόμα και αν δεν την έχουν συναντήσει ποτέ, καθώς υφίσταται μόνο στον κυβερνοχώρο. Έχουν την ανάγκη να διαμορφώνουν και να προβάλλουν μια ελεγχόμενη, επιλεκτική εικόνα για τον εαυτό τους. Το διαδίκτυο επιτρέπει τις μεταμφιέσεις και ευνοεί το χτίσιμο ψευδοεικόνων. Μερικές φορές τα ψευδώνυμα χρησιμοποιούνται όχι τόσο για να προφυλάξουν τα προσωπικά στοιχεία όσο για να συμπληρώσουν την επινόηση μιας νέας περσόνας. Άλλοι μπορεί να κρατούν το πραγματικό τους όνομα, αλλά η εικόνα που προβάλουν  απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Τα κοινωνικά  δίκτυα όπως το facebook, το twitter, το linkedin, το instagram και τόσα άλλα έγιναν τα νέα –ηλεκτρονικά- χωριά του πλανήτη. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτά συζητούν, αντιπαρατίθενται, φλερτάρουν, προκαλούν, επιτίθενται, αλλά χωρίς να παίρνουν το ρίσκο να κοιτάξουν τους άλλους στα μάτια. Κάνουν αναρτήσεις και σχολιασμούς, μετρώντας την αποδοχή των άλλων από τον αριθμό των likes, των κοινοποιήσεων και των σχολίων. Το διαδίκτυο τους προσφέρει μια αίσθηση ισχύος, αποτελεσματικότητας και κοινωνικής αποδοχής.

Κάποιοι, ωστόσο, βαθμιαία βυθίζονται μέσα σε αυτό και δυσκολεύονται να βγουν στην επιφάνεια. Ξοδεύουν καθημερινά πολλές ώρες χάνοντας την αίσθηση του χρόνου ή «μπαινοβγαίνουν» διαρκώς στο διαδίκτυο στη διάρκεια της ημέρας διακόπτοντας άλλες δραστηριότητές τους. Αν εργάζονται καθυστερούν στη δουλειά τους και αν είναι έφηβοι κάνουν συχνές απουσίες από το σχολείο, επειδή ο ελεύθερος χρόνος δε τους φτάνει. Το διαδίκτυο υποκαθιστά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και γίνεται η κύρια ενασχόλησή τους. Απομονώνονται από τους άλλους και αναζητούν μέσα από αυτό την ευχαρίστηση. Όταν χρειάζεται να απομακρυνθούν ή όταν δεν μπορούν να συνδεθούν αισθάνονται εκνευρισμό, θυμό, στεναχώρια. Η εξάρτηση από το διαδίκτυο, σύμφωνα ορισμένους επιστήμονες, θεωρείται πιο ισχυρή από τον εθισμό στο αλκοόλ και τον καπνό. Για αυτό πολλές φορές η υποτροπή είναι συχνή, ιδίως αν οι χρήστες δεν μπαίνουν στον κόπο να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που τους προσφέρει το διαδίκτυο και γιατί το αποζητούν.

Εσείς, έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσες ώρες περνάτε στο διαδίκτυο  ή πόσες φορές «μπαινοβγαίνετε» στη διάρκεια της ημέρας κοιτώντας τη σελίδα σας σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;

 

Χαράλαμπος Πουλόπουλος

news247

* Ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας  Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Είναι πρόεδρος της επιστημονικής και  συμβουλευτικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (W.F.T.C.) και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων (E.F.T.C).

22 Μαΐου 2013

Ανοιχτή επιστολή στον ΠΑΠΑ-ΑΜΒΡΟΣΙΟ

 

Παπά-Αμβρόσιε θέλω να σ’ ενημερώσω πως επειδή τυχγάνει να μιλάω κι εγώ με τον θεό τακτικότατα, προχθές εκεί που τα λέγαμε ήρθε και ο Χάρος στην παρέα όπου μεταξύ τυριού κι αχλαδιού μου είπε εμπιστευτικά ότι τον επόμενο χειμώνα θα πεθάνεις αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι πως όπως μου είπε ο Χάρος κι επιβεβαίωσε και ο θεός κάνοντάς μου ένα νεύμα όλο νόημα μέσα από τα υπέροχα άσπρα γένια του, το χειρότερο είναι ότι θα πας στον διάολο ο οποίος μάλιστα σου έχει και θέση κρατημένη σε καζάνι με κομμουνιστές.

Εγώ ως καλός άνθρωπος οφείλω να σ’ ενημερώσω Αμβρόσιε και κοίτα να λάβεις τα μέτρα σου και να μετανοήσεις πριν τον επόμενο χειμώνα γιατί μετά θα είναι πολύ αργά.

Ξέρω ότι τώρα που σου μεταφέρω τα μελλοντικά σχέδια του Χάρου αυτός θα θυμώσει γιατί μου τα είπε εμπιστευτικά και ίσως επειδή τα μαρτύρησα (είμαι μάρτυρας) να με στείλει κι εμένα στον διάολο όπου θα τα λέμε, αν και θα χρειαστεί να περιμένεις μιας κι εγώ αργώ ακόμα (είπαμε έχω τα μέσα, έχω βύσμα που λένε μιας και είμαστε φίλοι με τον θεούλη και συχνά πίνουμε καφέ, γλυκό πολλά βαρύ τον πίνει) αλλά κάνε υπομονή κι όταν έρθω θα σε μάθω να τραγουδάς το Bella Ciao και να χορεύεις καρσιλαμά κι έτσι θα είμαστε μια ευχάριστη παρέα.

Βέβαια αν μετανοήσεις τότε θα πάμε και οι δύο στον παράδεισο όπου ως μετανοημένος θα πρέπει να δώσεις και δείγματα φρονημάτων οπότε καλού κακού μάθε να τραγουδάς και τον ύμνο του ΕΑΜ γιατί αλλιώς ούτε ο θεός θα σε πιστέψει ότι αληθώς μετανόησες. Άλλωστε όπως συχνά μου λέει τον έχεις μουρλάνει στο παραμύθι….

Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ λοιπόν και κοίτα να μετανοήσεις πριν είναι αργά. ΑΜΗΝ.

«Θεσμοφόρια 2013»

Τον αρχαίο γυναικείο αγροτικό θεσμό των «Θεσμοφορίων» αναβιώνουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Μουσείο Ακρόπολης, και το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η... επίσημη πρώτη των «Θεσμοφορίων 2013» θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης την ερχόμενη Παρασκευή (24 Μαΐου) στις 6 μ.μ. από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Θα ακολουθήσει διήμερο εκδηλώσεων ελληνικής γαστρονομίας για την προβολή της ελληνικής γεωργίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της χώρας μας.

Η αναβίωση του αρχαίου αγροτικού θεσμού έχει στόχο να συνδέσει τον πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα και να αναδείξει σε πανελλαδικό επίπεδο, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα.

Στη διάρκεια των αρχαίων Θεσμοφορίων γίνονταν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις γεωργικών προϊόντων της περιοχής, βραβεύσεις των καλύτερων προϊόντων ή ζώων, ανταλλαγή σπόρων ή ζωικού κεφαλαίου κ.ά.

Παρόμοιες γιορτές

Παρόμοιες γιορτές οργανώνονται κάθε καλοκαίρι σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως η Γιορτή του Μελιού, η Γιορτή της Ντομάτας, η Γιορτή των προϊόντων του Γυναικείου Συνεταιρισμού Α. Ποροϊων Σερρών, η Έκθεση των Προϊόντων του Πηλίου, η Έκθεση αγροτικών προϊόντων Χανίων «Αγροτικός Αύγουστος», η Γιορτή Ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών σπόρων στο Πελίτι Παρανεστίου Δράμας, το Πανηγύρι Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο και πολλές άλλες.

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η οργάνωσή τους υπό την υποστήριξη ενός ενιαίου θεσμού, ο οποίος θα εξασφαλίζει την προβολή τους, την ενσωμάτωσή τους στο τουριστικό προϊόν της χώρας και τον συνδυασμό τους με άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικές γεύσεις από αγροτικά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

Την Κυριακή 26 Μαΐου, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, οι Περιφέρειες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα που συνθέτουν το «Ελληνικό Πρωινό», τα οποία θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η «Παλέτα Κυκλαδίτικων Τυριών» και θα ακολουθήσει γευσιγνωσία τυριών και τοπικών κρασιών.

Οι εκδηλώσεις των «Θεσμοφορίων 2013» αποτελούν συνέχεια της σύμπραξης που επιχειρεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με το υπουργείο Τουρισμού για το πάντρεμα του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, με τον τουρισμό και τον πολιτισμό για την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Επιδίωξή τους είναι η καθιέρωση και ο εορτασμός των «Θεσμοφορίων» κάθε χρόνο σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

21 Μαΐου 2013

άντε πάλι τα ίδια!

με το καλημέρα ανοίγω το ταχυδρομείο στο μήνυμα με τον τίτλο “sos δεν την γλυτώνεις με τίποτα”! Ο Μαοϊκός Τσίπρας δέχτηκε συμβουλές πάλι από τον Ζίζεκ που σαν καλός πρεζάκιας πρίν δώσει τις συμβουλές του χτύπησε μια δόση στην  λαγόνιο αρτηρία κι αφού άρχισε να ξύνεται όπως όλοι οι πρεζάκηδες(δείγμα ότι η πρέζα έχει κάνει την δουλειά της)  απεφάνθη ‘οτι εγώ που δεν πιστεύω στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι για τα γκουλάγκ χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο δε Τσίπρας ο λεβέντης που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του, το κοπρόσκυλο που δεν ξέρει τι θα πει ρόζος κάλος κι ιδρώτας, το κομματόσκυλο που μεγάλωσε μέσα σ’ ένα κομματικό γραφείο, άκουγε τον πρεζάκια με μεγάλη προσοχή και μάλλον το σκεπτόταν σοβαρά το θέμα, ίσως να προσπαθούσε να βρεί και την κατάλληλη τοποθεσία για το γκουλάγκ που θα με στείλει.

από την άλλη μεριά ο άλλος ο φασίστας χρυσαυγίτης αφού την άκουσε κι αυτός από τα πολλά λιβάνια κι αφού περιμένει κι αυτός πότε θα μ’ εξορίσει τώρα έβαλε και τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα διότι λέει δεν θα μπορεί να κυνηγά ανενόχλητος τους γκέι τους γυμνιστές τους μαύρους τους άθεους κι όποιον γενικά δεν γουστάρει ο φασίστας.

Οι “άνθρωποι” ζουν στο 1945 κι αγωνίζονται για να γίνουμε όπως το 1950! Ο ένας ονειρεύεται γκουλάγκ κι ο άλλος Μακρόνησο κι εγώ είμαι ο στάνταρ πελάτης και των δύο! ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ και οι μεν και οι  δε μουνόπανα κι αυτοί και οι ψηφοφόροι τους! Γαϊδούρια που μαλώνουνε σε ξένον αχυρώνα.

20 Μαΐου 2013

πετάξτε το να το φαν τα όρνια! Έτσι πρέπει!

ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΕΣ!

 

Δύσκολο να βρεθεί νεκροταφείο στη Μασαχουσέτη ή σε ολόκληρη τη χώρα που θα δεχθεί να ταφεί ο νεκρός βομβιστής της Βοστώνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα στο CNN διευθυντής γραφείου τελετών.

«Πιστεύω ότι πιθανότατα φοβούνται τυχόν αντεκδίκηση από συγγενείς ανθρώπων που έχουν ταφεί εκεί, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου.

«Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Και είναι καθαρά ένα συναισθηματικό πρόβλημα. Αλλά πρέπει να κηδέψουμε αυτό το παιδί. Οποιος κι αν είναι, σε αυτή τη χώρα, κηδεύουμε τους ανθρώπους», είπε.

Την Κυριακή, ο θείος των αδελφών Τσαρνάεφ, Ρούσλαν Τσάρνι, ήταν ο μόνος συγγενής που βρέθηκε στο γραφείο τελετών του Στέφαν και εκτέλεσε την ισλαμική παράδοση της προετοιμασίας της σορού για την ταφή, δηλαδή το πλύσιμο και το σκέπασμά της με σάβανο. Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τη χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, Κάθριν Ράσελ.

«Εχω μείνει μόνος να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση. Και θέλω να πω ότι δεν υπάρχει μέρος που να μπορεί να ταφεί ο Ταμερλάν. Δεν υπάρχει μέρος που να αποδεχθεί τη σορό του», τόνισε ο Τσάρνι. Ο ίδιος θέλει να ταφεί ο Ταμερλάν στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, καθώς «εκεί μεγάλωσε», όπως ισχυρίστηκε.

Ομως οι Αρχές της πόλης έχουν απορρίψει μετά βδελυγμίας την περίπτωση αυτή.

Ο Στέφαν είπε ότι εκείνος και η οικογένεια σκέφτονται να απευθυνθούν σε ένα μουσουλμανικό κοιμητήριο έξω από τη Μασαχουσέτη, ωστόσο εξέφρασε φόβους ότι μπορεί κι εκεί να μην γίνει δεκτός. Η σορός του Τσαρνάεφ θα μπορούσε να σταλεί εκτός της χώρας, αλλά η πιθανότητα αυτή ακόμη εξετάζεται.

Ο Στέφαν δήλωσε ότι αν δεν βρεθεί σημείο να ταφεί ο Ταμερλάν, θα ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να βρει εκείνη. Πηγή: CNN

13 Μαΐου 2013

… οι φασίστες τέλος και με τον νόμο! θα τους ταράξω στην νομιμότητα!

Με στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ θα τιμωρούνται εφεξής όποιος ή όποιοι από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση από το κόμμα.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού» που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα» και το οποίο πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για το πρώτο στην ουσία νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει με σκληρές ποινές περιπτώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας. «Το νομοσχέδιο μεριμνά ώστε να καλύπτεται όλο το εύρος των σχετικών πράξεων. Συχνά οι υπαίτιοι αυτών των εγκλημάτων ξεφεύγουν επικαλούμενοι προφάσεις περί ελευθερίας λόγου» δηλώνει στο «Βήμα» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης, ο οποίος εξηγεί ότι «οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην πρωτοπορία και οι νομοθεσίες προχωρούν πολύ περισσότερο από όσο ορίζει ως ελάχιστο η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πρέπει να η Ελλάδα να ενταχθεί σε αυτές τις πρωτοποριακές ρυθμίσεις και όχι να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην αντιρατσιστική νομοθεσία με μισόλογα, εξαιρέσεις και αποτρεπτικές ποινές που αντί να λύνουν μεγαλώνουν το πρόβλημα. Τέτοιες ατελέσφορες ως τώρα ρυθμίσεις εκμεταλλεύονται οι ξενόφοβοι και οι ρατσιστές επικαλούμενοι τη δημόσια τάξη ώστε να ξεφύγουν και να δρουν ανενόχλητα».

Αρκεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου κάποιος βουλευτής να αναφερθεί ακόμη και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με τη φυλή, το χρώμα και την καταγωγή ή ακόμη να πλέξει το εγκώμιο των φασιστών και των ναζιστών εγκληματιών πολέμου, να χρησιμοποιήσει τα σύμβολά τους, να χαιρετίσει όπως χαιρετίζουν αυτοί και θα αρθεί αυτομάτως η βουλευτική  ασυλία του, θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει, αν το κρίνει ένοχο, τι είδους από τις παραπάνω ποινές θα του επιβάλει και θα του στερήσει τα πολιτικά του δικαιώματα για δύο ή ακόμη και τρία χρόνια.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι εκπίπτει πάραυτα του βουλευτικού αξιώματός του και δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όσο διαρκεί η στέρηση των πολιτικών  δικαιωμάτων του. Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό του κόμματος, που πέραν των άλλων (στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων κτλ.) θα στερεί από το κόμμα του και την κρατική επιχορήγηση, για την οποία τόσο πολύ ορισμένοι αρχηγοί κόπτονται.

Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» αναφέρουν ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας αντιμετωπίζεται θετικά από όλα τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου με κάποιες μικρές, προς το αυστηρότερο, προσθήκες. Με τον τρόπο αυτόν δεν απαιτείται πλέον να βρίσκονται τρόποι να κηρύσσεται ένα κόμμα έκνομο και σταματούν μια και έξω οι όποιες δικαιολογίες όταν συγκεκριμένο κόμμα επικαλείται τη δημόσια τάξη για να ξεφεύγει του νόμου και να δρα ανενόχλητα.

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας καθυστέρησε πολύ ως προς τη θέσπιση αυστηρών κανόνων με αποτρεπτικές ποινές κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και πολλές φορές βρέθηκε στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για καθυστέρηση. Μάλιστα προσφάτως σε ένα γεύμα εργασίας των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την αρμόδια επίτροπο κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ η χώρα μας δέχθηκε τις παρατηρήσεις της λέγοντας ότι έχει μείνει πίσω και ότι πρέπει να προσαρμοστεί στην κοινοτική νομοθεσία.

7 Μαΐου 2013

ΖΗΤΩ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

Είχα μια συνάντηση χθες μ’ έναν φίλο όπου για πολλοστή φορά ετέθη το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχω χρόνο για μακροσκελή ανάλυση, οπότε συνοπτικά κατά πως μου αρέσει άλλωστε.

Το θέμα: Την δεκαετία που μας πέρασε διαμορφώθηκε μια νέα αντίληψη περί της τεκνοποίησης. Πλέον οι περισσότερες γυναίκες αρέσκονται να ζευγαρώνουν με κάποιον της αρεσκείας τους ή μη κι αμέσως μετά την γέννα παίρνουν διαζύγιο απαιτώντας φυσικά και την ανάλογη διατροφή από τον υποτιθέμενο και προσωρινό σύζυγο για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Βρίσκουν οι κυρίες ένα αντικείμενο αρσενικό για γονιμοποίηση καλύπτουν την φυσική τους ανάγκη της μητρότητας και μετά ο μαλάκας πληρώνει για να μεγαλώσει κι ένα παιδί που δεν θα το δει ποτέ του. Βέβαια οι κυρίες θεωρούν πως με δυο ώρες κάθε Τετάρτη και κανα δυο σαββατοκύριακα τον μήνα καλύπτεται και η πατρότητα αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι επί της ουσίας χέστηκε το αρσενικό αν θα βλέπει το παιδί ή όχι, χέστηκε να μην το δει και ποτέ του. Μάλλον καλύτερα είναι!

Από την άλλη μεριά όμως κι εμείς οι άντρες (πλην φλώρων) έπρεπε ν’ αντιδράσουμε σ’ όλο αυτό το ανέκδοτο και βεβαίως αυτό γίνεται επίσης φυσικά. Έτσι κι αφού η φύση του άντρα (την οποία φύση του την καταπίεσε για χάρη των θηλυκών) είναι απλώς να γονιμοποιεί αδιαφορώντας τι θα γίνει μετά, αν γκαστρωθεί το θηλυκό, αν θα γεννήσει τι θα γεννήσει πως θα το μεγαλώσει κλπ κλπ κι αφού πλέον όλες ψάχνουν για ΤΟΝ μαλάκα που θα τις γονιμοποιήσει και θα τους μεγαλώσει μέσω διατροφής το τέκνο τους, ε καθώς φαίνεται ( και πιστέψτε με το έχω διαπιστώσει σ’ όλο το ηλικιακό φάσμα του αντρικού πληθυσμού) οι άντρες το γυρίσαμε κι εμείς στο… φυσιολογικό. Όποια σηκώσει τα πόδια (δηλαδή όλες) την γαμάμε και φεύγουμε κι ούτε τα’ όνομά της δεν ξέρουμε ούτε αυτή το δικό μας. Περί γάμου δε… ούτε κουβέντα να μην ακούμε οι άντρες. Διότι αγαπητές κυρίες, ο άντρας είναι από την φύση του φτιαγμένος και ικανός να γονιμοποιήσει χιλιάδες γυναίκες αφήνοντας χιλιάδες απογόνους αλλά δεν είναι από την φύση του φτιαγμένος να μεγαλώνει κι όλα αυτές τις χιλιάδες παιδιά κι ούτε φυσικά τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο αφύσικο.

Κυρίες μου: Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΝΕ! Όποια ανοίγει τα πόδια να ξέρει πως το γαμήσι θα είναι χωρίς μέλλον, ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε και το αρσενικό έκανε φτερά πριν ακόμα στεγνώσει το κρεβάτι πλην βεβαίως των φλώρων κι όσων είναι στα αζήτητα, οι οποίοι ναι μεν παντρεύονται αλλά το παιδί μάλλον είναι κάποιου τύπου που απλώς γαμεί και φεύγει. Διότι είπαμε να κάνουμε λίγο πίσω και να σας βοηθάμε στο μεγάλωμα των παιδιών αλλά όχι από την θέση του μαλάκα που υπάρχει μόνο για να πληρώνει. Αλλιώς μεγαλώστε τα μόνες σας. Για εμάς τους άντρες έτσι κι αλλιώς αυτό ήταν ανέκαθεν ζητούμενο κι αν δεν το κάναμε ήταν λόγω κοινωνικών επιταγών κι όχι λόγω της φύσης μας. Όμως αρκετά πια με την σκλαβιά της οικογένειας χιλιάδες χρόνια τώρα! Καιρός να ζήσουμε κι εμείς φυσιολογικά ως άνθρωποι! Γαμώντας και φεύγοντας κι όποια δεν θέλει απλώς να μην σηκώνει τα πόδια.

Διότι αγαπητές δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά άρχισε η χειραφέτηση των αρσενικών και θα πέσει πολύ γέλιο. Καλή τύχη σας εύχομαι λοιπόν κι ας χαρούμε την ισότητα των φύλων. Πλέον οι γυναίκες δουλειές έχετε, σπίτια έχετε, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχετε, ε μεγαλώστε τα παιδιά σας μόνες σας! Εμείς τα’ αρσενικά ακολουθόντας την φύση μας επί ίσοις όροις θα γαμάμε αδιακρίτως κι όποια γκαστρώνεται θα την αφήνουμε και πάμε γι άλλη διότι όπως προείπα: Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΝΕ!

1 Μαΐου 2013

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ATHENS PRIDE ΧΤΥΠΕΙ ΚΕΝΤΡΟ!

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ! Αν μην τι άλλο δείχνει ότι όποιος ασχολείται με το πνεύμα αδιαφορεί για τις ερωτικές προτιμήσεις του καθένα διότι αλλιώς ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΟΦΟΣ αλλά κάτι άλλο, δεν έχει σημασία τι αλλά σοφός πάντως όχι!

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

Η μαχητική και μαχόμενη θεά της Σοφίας είναι το ίδιο το πνεύμα της πόλης μας. Ο Παρθενώνας, ναός προς τιμή της, το παγκόσμιο σύμβολό της. Φέτος ενστερνιζόμαστε αυτό το σύμβολο στο διπλό και διφορούμενο σύνθημά μας, το εμπλουτίζουμε και το διεκδικούμε: Εμείς, οι λεσβίες, οι γκέι άνδρες, οι τρανς γυναίκες και άντρες, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες και άντρες (οι LGBT) αυτής της πόλης είμαστε το ίδιο αναπόσπαστο κομμάτι της Αθήνας, όσο καιτα σύμβολά της. Κι αντίστροφα, η πόλη αυτή, μαζί με τα σύμβολά της, μάς ανήκει όσο ανήκει σε καθένα και καθεμία που τιμά τη θεά της μαχόμενης Δημοκρατίας.

Με τη Σοφία της νομοδότριας θεάς της πόλης στο πλάι μας μαχόμαστε γιατην ισότητα, διεκδικούμε το δημόσιο χώρο, συμβολικά με την Παρέλαση του Athens Pride και πραγματικά όλο το χρόνο. Πολεμούμε μαζί της για την ειρηνική συνύπαρξη όλων όσων αγαπούν την ειρήνη και τον άνθρωπο στην πόλη μας.

Η θεά Αθηνά δεν ταιριάζει στα στεγανά ούτε των φύλων ούτε των εποχών. Η πιο σοφά μαχητική εκ των θεών ντύνεται πολεμιστής. Ο μύθος τη θέλει ναήταν παρθένα. Αυτό που ξέρουμε ήταν ότι αντιστέκεται στους άντρες και δεν έχει σχέσεις μαζί τους. ʽΟπως όλες οι λεσβίες.

Η Αθηνά είναι δικιά μας. Η Αθήνα είναι δική μας.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails