Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

29 Δεκεμβρίου 2013

Το λένε «αλλαγή ενέργειας» κι επιβάλλεται.

Διάβασα ένα άρθρο του φίλου Δήμου στο ΤVXS κι έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Δεν θέλω ν’ αρχίσω πάλι να βρίζω και να χτυπιέμαι, θα τα πω απλά και σύντομα χαζός δεν είναι ο Δήμος κι ελπίζω ότι θα καταλάβει αν ποτέ το διαβάσει.

Λοιπόν αγαπητοί μου, το ζητούμενο είναι η αλλαγή χρήσης ενέργειας. Υποχρεωτικά πρέπει να περάσουμε σε πιο φιλικές για το περιβάλλον χρήσεις κι ως εκ τούτου το πετρέλαιο απορρίπτεται πλέον. Το πρόβλημα ήταν πως αν έλεγαν ότι πρέπει να πετάξουμε τους παλιούς βρωμερούς καυστήρες πετρελαίου αντικαθιστώντας τους με καθαρότερες πηγές ενέργειας ουδείς πλην ίσως ελαχίστων δεν θα το έκανε είτε με δικαιολογία την έλλειψη χρημάτων είτε από απλή αδιαφορία και βόλεψη στο υπάρχον σύστημα. Η λύσεις ήταν είτε να εξαφανιστεί το πετρέλαιο είτε να γίνει πανάκριβο ώστε να συμφέρει η αλλαγή των λεβητοστασίων αντί της χρήσης πετρελαίου.

Φυσικά ήταν αναμενόενο ότι το πρόβλημα δεν θα λυνόταν από την μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος για ένα τέτοιο εγχείρημα και σε αυτόν τον ενδιάμεσο χρόνο θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτό της κάπνας από ξυλόσομπες και τζάκια καθότι λύση προσωρινή. Πολλοί, πάρα πολλοί έχουν ήδη αλλάξει πηγές ενέργειας. Άλλοι φυσικό αέριο άλλοι πέλετς, άλλοι ηλεκτρικό και πολλές ακόμα λύσεις έχουν ήδη εγκατασταθεί ώστε μελλοντικά να μην έχουμε τα ντουμάνια που είχαμε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από την καύση πετρελαίου.

Βέβαια υπάρχει και η λύση που προτείνει ο Δήμος, τσάμπα ρεύμα, φτηνό πετρέλαιο συν επιδοτήσεις για μέρος της κοινωνίας (άνεργοι, ανάπηροι, συνταξιούχοι και σε εκείνους που δε χρησιμοποιούν πετρέλαιο) συν κοινωνικές παροχές για την προστασία ανέργων και φτωχών, μόνο που δεν μας λέει ο Δήμος που θα βρεθούν τα χρήματα για όλα αυτά όταν μιλάμε για τουλάχιστον τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας!

όχι Δήμο!!! Η λύση είναι η αλλαγή ενέργειας και όχι ένα κράτος πατερούλης όπου οι μισοί θα εργάζονται για να κάθονται άνετα οι άλλοι μισοί. Αν Δήμε ισχύσουν τα όσα λες τότε σε 20 χρόνια θα είμαστε πάλι ένα κράτος τεμπέληδων, αναξιοπαθούντων πολύτεκνων ανάπηρων άνεργων φτωχών και συνταξιούχων που ζούμε από κοινωνικές παροχές με… δανεικά! Αν Δήμε ακολουθήσουμε τα όσα λες τότε σε μια δυο δεκαετίες θα ξαναπτωχευσουμε εις βάρος και πάλι των παιδιών μας. Οπότε Δήμε όπως καταλαβαίνεις, άστο καλύτερα. Είναι προτιμότερο να περάσουμε δύσκολα εμείς τώρα (φταίμε άλλωστε) και να εξασφαλίσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας παρά να κάνουμε κι εμείς ό,τι οι πατεράδες μας, καλοπέραση τώρα εις βάρος των παιδιών μας αύριο.

2 σχόλια:

  1. Δε γίνεται αυτό που λες...
    Για να γίνει αλλαγή χρήσης ενέργειας πρέπει να έχουμε και την κρατική καλή θέληση. Ας πούμε για παράδειγμα ότι εγώ αλλάζω τον καυστήρα και βάζω αερίου, ΑΝ υποστηρίζει η περιοχή που μένω Φ.Α. που θα ξέρω εγώ σε 1-2 χρόνια ανάλογα τις καύλες της κυβέρνησης πόσο θα πάει το αέριο; Παραδείγματα υπάρχουν πολλά για τέτοιου είδους χειρισμούς,ή έστω ότι βάζω πέλλετ μου πούν ύστερα ότι είναι ρυπογόνες και βάλουν ένα "καπελάκι" υπέρ ΑΠΕ! Για ρεύμα δε συζητάω που το'χουν κάνει τραμπολίνο και σε λίγο το να έχεις και οικιακά φ/β εντός σχεδίου πόλης θα είναι ποινικό αδίκημα.
    Εγώ δεν έβλεπα ένα κράτος πατερούλη ούτε θέλω τέτοιο, έβλεπα ένα κράτος νταβατζή κομματικό που βόλευε τις δικές του πουτάνες είτε δημοσιοϋπαλληλικά είτε ιδιωτικά και άφηνε τους υπόλοιπους να "σφάζονται" για να ανταπεξέλθουν τον ανταγωνισμό,και τώρα η μόνη αλλαγή που έχει γίνει έιναι αυτό το κράτος να κάνει ένα του κώλου ξεκαθάρισμα ξεκινόντας από τις "πουτάνες". Αν υπήρχε έστω η παραμικρή θέληση ουσιαστικής αλλαγής η "κάθαρση" έπρεπε να έχει γίνει από ψηλά στα χαμηλά. Το αντίθετο με κάνει χαχύποπτο.
    Δε ξέρω αν ο σύριζα τα αλλάξει όλα αυτά προς το καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι σε πολλά που λένε λαϊκίζουν, δε μπορούν και διαφορετικά άλλωστε αφού ο κόσμος είναι και λίγο βλάκας και θέλει υπόθετο.Αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτοί εδώ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, ακόμα και με ευρωπαϊκες πιέσεις.
    Το πλάτιασα λιγάκι αλλά αυτά είναι η ουσία για μένα.
    Καλές γιορτές να έχεις σου εύχομαι μεγάλε και καλά να μας έρθει ο νέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ίσχυε αυτό που γράφεις τα ξύλα τώρα θα στοίχιζαν 2.000 το κυβικό!

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails