Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Ιανουαρίου 2012

20.000 βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Αιγαίο !!!!

Με αφορμή τις επικείμενες βολές του στρατού στη Βόρια Χίο, αλλά και τις βολές που συνεχίζονται να γίνονται σε όλα τα νησιά μας, η Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεση της με την περιβαλλοντική ζημία και τον κίνδυνο που σημειώνεται από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά μας από τη χρήση βαρέων πυροβόλων όπλων και πραγματικά πυρά. Αναφερόμαστε σε βολές με πραγματικά πυρά στις παραλίες ή στη στεριά, ακόμα  και σε περιοχές Νατούρα, με συνεχείς κρότους και πίδακες νερού στα ανοιχτά των νησιών μας.  Αναφερόμαστε σε περιοχές που πλήττονται τα ήδη υποβαθμισμένα αλιευτικά πεδία κοντά σε παραλίες που σε λίγες μέρες θα αποτελούν τουριστικά θέρετρα. Πολλοί σημαντικές επίσης είναι οι συνέπειες από τον διασκορπισμό βαρέων μέταλλων και άλλων τοξικών ουσιών, οι οποίες αναπόφευκτα θα βιοσυσσωρευθούν στην τροφική αλυσίδα, επιβαρύνοντας τα θαλάσσια είδη και κατά συνέπεια την υγεία των τοπικών κοινωνιών που θα αποτελέσουν του καταναλωτές των ιχθυαλιευμάτων. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν σύμφωνα και με αναφορά του Ινστιτούτου θαλάσσιας Βιολογίας «Αρχιπέλαγος» έχουν υπάρξει καταγγελίες για τη χρήση από το ΓΕΝ 20.000 βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, σε ασκήσεις στο Αιγαίο. Τα βλήματα αυτά αποτελούσαν δωρεά του αμερικάνικου στρατού, τα οποία σύμφωνα με δήλωση του ΓΕΝ τα χρησιμοποίησαν αγνοώντας την τεράστια επικινδυνότητα του υλικού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα σε στιγμές μεγάλης οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα, μια περίοδο όπου  ένα παγκόσμιο δίκτυο οργανώσεων και ατόμων αντιδρά στη διαρκή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και να απαιτεί την άμεση και δραστική μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται προς την ενίσχυση της πολεμικής βιομηχανίας. Ενδεικτικά για το 2010, οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών: 1,141 τρις ευρώ, αυξημένες κατά 1.3 % από το 2009, ενώ στην Ελλάδα το 2010 οι στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 7,062 δις ευρώ. Και όλα αυτά σε μια περίοδο υψηλής οικονομικής κρίσης που πλήττονται βαθιά πολλές ομάδες της κοινωνίας μας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ζητήσει τη μείωση των στρατιωτικών εξοπλιστικών δαπανών κατά 3/4 και επανατροφοδότηση των κονδυλίων στην παιδεία, την έρευνα, τον πολιτισμό και στο δημόσιο έλλειμμα.

Για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους , το δόγμα “αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο” όχι μόνο δεν απέτρεψε συρράξεις, αλλά οδήγησε την ανθρωπότητα σε ολέθριες συνέπειες, άλλες άμεσες (μαζικοί θάνατοι, ολοκαυτώματα) και ακόμα περισσότερες έμμεσες, που δυστυχώς τα οδυνηρά αποτελέσματα έρχονται συνήθως με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμα περισσότερο, το δίδαγμα “η βία γεννάει βία”, χρειάζεται να εντυπωθεί ως οδηγός αποτροπής ολοένα και περισσότερο καταστροφικών επαναλήψεων και να οδηγηθούμε στην εμπέδωση μιας κουλτούρας μη βίας, μιας πολιτικής πρόληψης και όχι καταστολής, με σημαντικό κοινωνικό όφελος και ελάχιστο οικονομικό κόστος (πόσο μάλλον στη σημερινή συγκυρία). Μπορεί, κατά τον αντίλογο, η μη βία να μην έχει μονομερή εφαρμογή, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να αναπαράγεις αυτούσια τα τερατώδη λάθη του παρελθόντος, αλλά να δημιουργήσεις αντίδοτα και προϋποθέσεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Η Μαρία Μπογή, συντονίστρια των Οικολόγων Πράσινων  Χίου, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δε μπορούμε να δεχόμαστε άλλο την αντίληψη ότι εκεί που αρχίζει ο στρατός, τελειώνει η λογική. Οι προστατευόμενες περιοχές οφείλουν να είναι προστατευόμενες περιοχές. Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για να σταματήσει να βομβαρδίζεται από την ίδια μας τη χώρα το περιβάλλον και η ανάπτυξη της περιοχής τους αλλά στεκόμαστε και αντίθετοι στα δαπανηρά εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας άλλων κρατών. Γιατί σε τελική ανάλυση τι να το κάνεις να είσαι καλός πελάτης των οπλικών αγορών και υπηρεσιών, όταν δεν έχεις την παραμικρή αυτεξουσιότητα, μια και η ουσιαστική τεχνογνωσία τους είναι αυστηρά ελεγχόμενη αλλού;»

———————————–

Προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση  απειλεί με καταστροφή το θαλάσσιο οικοσύστημα

του Γιάννη Κουτελίδα -

Μεγάλη οικονομική ζημιά για τους αλιείς Χίου και Ψαρών

Με εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή και γενική υποβάθμιση απειλούνται για άλλη μια φορά τα ήδη επιβαρυμένα αλιευτικά πεδία στη ΒΔ Χίο. Αυτή τη φορά, η προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση από χερσαίες μονάδες του στρατού με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Μελανιούς, μεταξύ 24 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις της 96 ΑΣΔΕΝ προς τους κατοίκους του νησιού, «αποκλειστικά και μόνο σε θαλάσσιο χώρο» (!).

Το γεγονός αυτό προσβάλει κάθε έννοια περιβαλλοντικής διαχείρισης και ακυρώνει τις εξαγγελίες της στρατιωτικής ηγεσίας περί διασφάλισης του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, κατά τη διεξαγωγή ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» υπογραμμίζει ότι η στρατιωτική άσκηση όπως σχεδιάζεται να γίνει σε μη χαρακτηρισμένο πεδίο βολής (χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και σχετικές άδειες) και αποκλειστικά στο θαλάσσιο χώρο αντίκειται στην ελληνική, την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες δεσμεύεται η Ελλάδα για την προστασία των θαλάσσιων ειδών και οικοτόπων. Επίσης, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας, των παραγωγικών οικοσυστημάτων της παράκτιας ζώνης, της δημόσιας υγείας, καθώς και της διασφάλισης της βιωσιμότητας της αλιείας.

Η χρήση βαρέων όπλων και οι βολές από ξηρά προς την παράκτια ζώνη με τη χρήση πραγματικών πυρών σε ευαίσθητα οικοσυστήματα προκαλούν ανυπολόγιστες συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Ο διασκορπισμός τοξικών ουσιών και βαρέων μέταλλων, που εμπεριέχονται ακόμα και στα λεγόμενα «καθαρά» συμβατικά πυρομαχικά, βιοσυσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα και επιβαρύνουν έμμεσα την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των θαλάσσιων οργανισμών.

Την έντονη αντίθεση τους εκφράζουν σε όλους τους τόνους τόσο οι αλιείς του νησιού, όσο και ο Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου, καθώς απειλούνται με καταστροφή ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα και το παραγωγικότερο αλιευτικό πεδίο μεταξύ Χίου & Ψαρών, το οποίο αποτελεί και σημαντική πηγή για την τοπική οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο προηγούμενο αντίστοιχο πεδίο βολής που χρησιμοποιείτο επί χρόνια στο νότιο τμήμα της Χίου, παρατηρείται έως σήμερα ολική καταστροφή της θαλάσσιας ζωής και εξαφάνιση των ιχθυαποθεμάτων. Κι όλα αυτά, σε μία περίοδο όπου καταγράφεται κατακόρυφη μείωση και υποβάθμιση των ιχθυαποθεμάτων στο Αιγαίο και διευρύνεται η απόγνωση των επαγγελματιών του αλιευτικού κλάδου.

Η αδράνεια που επιδεικνύει επί χρόνια το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο θέμα της χωροθέτησης και δημιουργίας σύγχρονου πεδίου βολής στη Χίο, το οποίο θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, τους περιβαλλοντικούς όρους και θα συμβάλει ταυτόχρονα στην εκπαίδευση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται την απειλή της δημόσιας ασφάλειας και την ολική καταστροφή σπάνιων οικοσυστημάτων.

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ως όφειλε, ζήτησε επίσημα από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία την ματαίωση της συγκεκριμένης άσκησης, δηλώνοντας ρητά ότι θα στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία που προβλέπονται από την εθνική, ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις.

Lesvosnews.net

23 Ιανουαρίου 2012

Η "απάντηση" του Ντίνου Χριστιανόπουλου στην βράβευσή του‏

«Ούτε θα εμφανιστώ ούτε θα απλώσω το χέρι για να το πάρω. Δεν θέλω ούτε τα βραβεία ούτε τα λεφτά τους».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Θεσσαλονικιός ποιητής, Ντίνος Χριστιανόπουλος τη διάκρισή του με το μεγάλο βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού, παραπέμποντας σε παλιότερο κείμενό του με τον τίτλο «Εναντίον».
Ο 81χρονος λογοτέχνης απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του.
To 1977 ο Ντίνος Χριστιανόπουλος δημοσιεύει στο περιοδικό "Διαγώνιος" το κείμενο με τίτλο "Εναντίον"...

"Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται....


Είμαι εναντίον των βραβείων γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου -και κάποτε πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά - και κάποτε πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από την ζωή μας...

Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων, σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και την δίψα μας για λεφτά΄ ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.

Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Πότε μου δεν πάτησα σε υπουργείο, και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορεία, που με γδέρνει.

Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους΄ όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες - όλες το ίδιο σκατό....

Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι,τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.

Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο΄ φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετούμε το τσιγάρο μας στο δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα".

19 Ιανουαρίου 2012

παρανόμως αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια

Εξηγήσεις από την Ελλάδα θα ζητήσει η Κομισιόν σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, καθώς αυτή η πρακτική προσκρούει σε κοινοτική οδηγία η οποία απαγορεύει την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων.

Το ζήτημα ανακινήθηκε ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή προς την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ για θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας κυρία Βίβιαν Ρέντινγκ στην οποία γνωστοποίησε ότι στους απολυτήριους τίτλους που απονέμουν τα Γυμνάσια και Λύκεια στην Ελλάδα περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή ή της μαθήτριας.

Ο κ. Χουντής ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ανεξάρτητων αρχών στην Ελλάδα, που εναντιώνονται στην αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και ζήτησε το σεβασμό της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και την εφαρμογή της Οδηγίας 95/46 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Κομισιόν «θεωρεί παράνομη την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους» και θα ζητήσει από την Ελλάδα «να αλλάξει την πρακτική της αναγραφής του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, αφού κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τις διατάξεις της Οδηγίας 95/46/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»».

Πιο αναλυτικά, στην απάντησή της εξ' ονόματος της Κομισιόν, η αρμόδια Επίτροπος κ. Ρέντινγκ, αναφέρει ότι η Οδηγία 95/46 προβλέπει ότι «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή». Επισημαίνει μάλιστα ότι «αυτή η απαγόρευση οφείλεται στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη φύση των εν λόγω δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι «θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Επίσης, στην απάντησή της η κυρία Ρέντινγκ τονίζει ότι «το άρθρο 8 παράγραφος 4 επιτρέπει στα κράτη μέλη, «όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος», να θεσπίσουν και άλλες παρεκκλίσεις εφόσον παρέχονται οι «δέουσες εγγυήσεις» (...) συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι «κατάλληλα, συναφή προς το θέμα και όχι υπερβολικά σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία»».

Και καταλήγει: «Θα έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να καταστούν σαφείς οι λόγοι στους οποίους βασίζεται η επεξεργασία δεδομένων θρησκευτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των απολυτηρίων τίτλων σπουδών, καθώς και να διευκρινιστεί ποιες εγγυήσεις παρέχονται από την εθνική νομοθεσία».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χουντής σημείωσε ότι η απάντηση της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής και κατηγορηματική, η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών «είναι παράνομη και πρέπει να απαγορευτεί».

Μάλιστα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι προκαλεί εντύπωση η «επιλεκτική νομιμοφροσύνη» της. Όπως επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «από τη μια, σαν «εισαγγελέας υπεράσπισης του Μνημονίου», κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, στους άνεργους και τους χαμηλόμισθους, και απαιτεί να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όσα ζητά η Κομισιόν και η Τρόικα για τη φτωχοποίηση της Ελλάδας και για τις συνταγές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, και από την άλλη ενώ γνωρίζει άριστα την Οδηγία για τις θρησκευτικές διακρίσεις αφού υπήρξε Επίτροπος της ΕΕ, «ξεχνά» να εφαρμόσει την Κοινοτική Νομοθεσία προφανώς για μην υπάρξει «βλάσφημη» και προκαλέσει έτσι τη «θεία οργή» της εκκλησίας».

ΤΟ ΒΗΜΑ

17 Ιανουαρίου 2012

Εκ της αλληλογραφίας

Έλαβα το παρακάτω κείμενο και το δημοσιεύω ώστε να γελάσουν λίγο και οι αναγνώστες μιας κι εγώ διαβάζοντάς το  έχω λυθεί στα γέλια. Να κάνω όμως και δυο σχόλια πριν:
1. άμα ο άνθρωπος είναι μαλάκας δεν υπάρχει γιατρειά. Μαλάκας θα πεθάνει.
2. Προς τους οικολόγους Ελλάδος που στην έδρα τους θα γίνει η συγκέντρωση: Αμα καταφέρετε και μαζέψετε όλους τους εν ελλάδι μαλάκες έχετε την κυβέρνηση στο τσεπάκι. Είναι πολλοί!!!




ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΣ. ΤΕΤΑΡΤΗ 18-1-12, 6 ΜΜ, ΚΑΠΟΔΟΣΤΡΙΟΥ 28 - ΠΑΤΗΣΙΩΝ 32, ΑΘΗΝΑ

Πολίτες τῆς Ἑλλάδος,
Ἐπειδὴ, προϊόντος τοῦ χρόνου, οἱ ἐπικυρίαρχοι καὶ ἐπιβήτορες τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τῆς Ἑλλάδος, συνεχίζουν τὸ ἐγκληματικὸ καὶ καταστρεπτικὸ των ἔργο, ἐνῶ οἱ ἑκατοντᾶδες τῶν πολιτικῶν κινήσεων καὶ ὁμάδων καὶ οἱ μυριᾶδες τῶν ἀνεντάχτων πολιτῶν, συνεχίζουν νὰ ἀντιδροῦν κατὰ τῶν κατακτητῶν, σχεδὸν μεμονωμένως, σᾶς καλοῦμε, γιὰ μία ἀκόμη φορὰ, σὲ μία νέα συνάντησι, μὲ στόχο τήν συνένωσι, τὴν συνάσπισι, τὴν συνέργεια ὅσον τὸ δυνατὸν περισσοτέρων πολιτικῶν ὁμάδων - κινήσεων.
Ἤδη κάποιες προηγούμενες προσπάθειες ἔχουν ὡριμάσει καὶ ἔχουν προχωρήσει σὲ ἱκανοποιητικὸ βαθμὸ κάποιες συνενωτικὲς διαδικασίες. Δυστυχῶς ὅμως, δὲν ἔχει προκύψει ἀκόμη ἕνας ἰσχυρὸς πολιτικός φορέας, ὁ ὁποῖος νὰ ἔχη γίνη εὐρέως γνωστὸς καὶ νὰ συγκεντρώνη τὴν ἀποδοχὴ μεγάλου μέρους τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ. Πολλές μικρὲς ὁμάδες ἀσκοῦν κάποια "έπιτυχῆ" πολιτικὴ δραστηριότητα, ἀλλὰ ἡ άπήχησις τῶν δράσεων αὐτῶν δὲν εἶναι ἰκανὲς νὰ προσελκύσουν τὴν ἀποδοχὴ μεγάλης πλειοψηφίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.
Μία "δυναμικὴ", άντίστοιχος αὐτῆς τὴν ὁποίαν ἐπροξένησε ἡ δημιουργία τῆς "ΣΠΙΘΑΣ" πρὸ ἑνὸς ἔτους, καὶ ἡ ὁποῖα ἐξησθένησε μὲ τὸν καιρὸ, δὲν φαίνεται νὰ προκύπτει ἀπὸ τὶς οἱεσδήποτε μεμονωμένες, ἐπιτυχεῖς, δραστήριες, πολιτικὲς ὁμᾶδες. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ πολλῶν ὁμάδων καὶ πολιτῶν.
Σᾶς προσκαλῶ σὲ μία ἀκόμη συνενωτικὴ προσπάθεια, τὴν προσεχῆ Τετάρτη, 18-1-2012, στὸν φιλόξενο χῶρο τῶν Οίκολόγων Ἑλλάδος, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 28 ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 32 ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10682, Τηλέφωνο: 2113001700.
Θὰ τεθοῦν τὰ "κριτήρια" τῆς συμπράξεως καὶ θὰ ζητηθῆ νὰ ἀποφασίσουν ποίοι ἐπιθυμοῦν νὰ προχωρήσουν στὴν συνένωσι, ἐπὶ τῆ βάσει τῶν κριτηρίων αὐτῶν, ὥστε νὰ συσταθῆ ἕνας "ἰσχυρὸς" πολιτικὸς σχηματισμὸς ("κόμμα",καθ' ὅσον ἔτσι τὸ ἀναγνωρίζει ὁ Ἄρειος Πᾶγος), ὁ ὁποῖος θὰ πρέπη νὰ ἀρχίση νὰ προετοιμάζεται γιὰ τὶς προσεχεῖς βουλευτικὲς. Ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς πρέπει νὰ άρχίση νὰ ἐνημερώνεται γιὰ τὸν τρόπο μὲ τὸν ὁποῖον (εἰρηνικῶς) θὰ ἀντιμετωπίση τὴν ΧΟΥΝΤΑ τῶν παγκοσμιοποητῶν.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗ ΕΥΡΕΩΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΥΠΑΡΞΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΩΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.
Ἐκτιμῶ ὅτι θὰ πρέπη αὐτὴ ἡ συνάντησις αὐτὴ νὰ εἶναι καθοριστικὴ: ὅσοι ἐπιθυμοῦν νὰ συμπράξουν θὰ πρέπη νὰ προχωρήσουν στὴν δημιουργία τοῦ φορέως. Οἱ διαφωνοῦντες θὰ πρέπη νὰ "παρακαφθοῦν". ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΗ Η ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ἐπειδὴ λοιπὸν ἕνας Κοῦκος (Δεσμὸς Ἑλλήνων, ΕΑΜ β', Ε.ΛΑ.Σ., ΕΠΑΜ, Ἐλπίδα Πολιτῶν, ΚΑΝΕΝΑ, Κόμμα Εθνικῆς Σωτηρίας, Νέα Ἑλλάδα, Πατριωτικὸ Μέτωπο, ΣΠΙΘΑ, Σιωπηλή πλειοψηφία, Σύνδεσμος Ἐθνικὴς Σωτηρίας, Φιλικὴ Ἐταιρεία 2010, ... ) ΔΕΝ φέρνει τὴν ἄνοιξι, ἐλᾶτε, ὅσοι συμφωνεῖτε, τὴν

Τετάρτη, 18-1-2012, 6:00 μμ,
στὸν φιλόξενο χῶρο τῶν Οίκολόγων Ἑλλάδος,
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 28 ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 32
ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10682, Τηλέφωνο: 2113001700.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
Προτεινόμενα κριτήρια
(Κλήρωσις – Ἀνακλητότητα – Περιοδικότητα - Διαφάνεια)

  1. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την υπερχρέωση και λεηλασία της χώρας, απονέμοντας πραγματική δικαιοσύνη και εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και από ένορκους λαϊκούς Δικαστές (Καταναγκαστικὰ ἔργα, δήμευσις περιουσιῶν!).
  2. Η ανιδιοτελἠς συμμετοχή στόν πολιτικό βίο.
  3. Η χάραξη και εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας με πρώτο μέτρο τη διαγραφή του απεχθούς, έπαχθούς καἰ ειδεχθούς δημοσίου χρέους. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
  4. Η ακύρωση της Δανειακής Συμβάσεως, των Μνημονίων, του Μεσοπροθέσμου και όλων των αντιλαϊκών ανεφαρμόστων ‘εφαρμοστικών’ μέτρων, (χαράτσια, φόροι ακινήτων κ.α.) που ελήφθησαν κατ’επιταγήν της “τρόϊκας”.
  5. Η διεκδίκηση - απαίτηση της άμεσης εξοφλήσεως των γερμανικών πολεμικών οφειλών προς τη Χώρα μας.
  6. Η αξιοποίηση της γεωπολιτικής μας θέσεως με αναθεώρηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με άμεση διεκδίκηση των δικαιωμάτων που παρέχει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και με την συμφέρουσα και αποτελεσματική εκμετάλλευση του υπογείου και υποθαλασσίου πλούτου της χώρας.
  7. Η σύγκλιση Εθνοσυνελεύσεως για την επεξεργασία νέου Συντάγματος, που θα υποβληθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα στον Ελληνικό Λαό και η θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων μετά από συλλογή επαρκούς αριθμού υπογραφών Ελλήνων πολιτών, καθώς και
  8. Η προοπτική της εξόδου απο την ζώνη του Ευρὠ και τήν επιστροφή στην Δραχμή (κλείσιμο συνόρων, επαναφορά δασμῶν, έλεγχος κεφαλαίων, .....) ;;;;
Μελετῆστε καὶ τὴν "μεθοδολογία" τὴν ὁποῖαν προτείνω, γιὰ τὴν ἀπαλλαγὴ ἀπὸ τοὺς τροϊκανοὺς καὶ τὴν ΧΟΥΝΤΑ (καὶ βελτιῶστε την).
Κατὰ τὴν ἀνάγνωσὶ της, ἐπιστρατεύστε ΜΟΝΟΝ τὴν λογικὴ καὶ τὴν προσοχὴ σας, "ἀποβἀλλοντας" γιὰ λίγο τὶς γνῶσεις σας περὶ λειτουργίας τοῦ (ὑπάρχοντος) πολιτικοῦ συστήματος:
http://www.oikoumenismos.gr
http://www.astron.gr/politikos_vios.html

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails