Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

2 Δεκεμβρίου 2012

Κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας – ζήτω η τρόικα!!!

Επιτέλους! άργησαν αλλά επιτέλους το απαίτησαν. Επιτέλους διότι το θέμα είχε μπει στο τραπέζι αρχής εξ αρχής από το πρώτο μνημόνιο αλλά ζητήθηκε στο τέλος για ευνόητους λόγους!!!! Κι έτσι μένει μόνο ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας για του χρόνου.

Και βέβαια μούγκα οι… αναρχικοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως μούγκα και με τους παπάδες και με τους μπάτσους και με τους καραβανάδες για να μην πούμε για την κολλεγια με τα κοπρόσκυλα υπάλληλους του δημοσίου, για να μην πούμε για την στήριξη να μην απολυθούν οι παιδεραστές από τα σχολία τα τσιράκια τους από την βουλή κλπ κλπ! Οι… “αναρχικοί του ΣΥΡΙΖΑ”!!! 

Καταλάβατε τώρα ποιοι μας το έπαιζαν αναρχικοί μέχρι χθες;  

 

Την κατάργηση του υποχρεωτικού της στρατιωτικής θητείας εισηγείται εμμέσως η τρόικα, ως μέσο περαιτέρω συρρίκνωσης των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας.

Κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας εισηγείται εμμέσως η τρόικα

Η πρόταση της τρόικας εμπεριέχεται στο προσχέδιο του Μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, με ημερομηνία σύνταξής του, την 27η Νοεμβρίου.

Στο σχετικό χωρίο αναφέρεται:

Ως τμήμα του προγράμματος οικονομικής εφαρμογής, υπήρξαν σημαντικές περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες (χωρίς να επηρεάζουν την αμυντική ικανότητα) όπως και σε άλλες κατηγορίες δαπανών.

Οι στρατιωτικές δαπάνες μειώθηκαν ήδη από το 2010 στο 2,2% του ΑΕΠ, τοποθετώντας έτσι το 2012 την Ελλάδα στην τρίτη θέση ανάμεσα στα 27 μέλη της ΕΕ ως προς τις συνολικές αμυντικές δαπάνες.

Περαιτέρω μειώσεις μισής μονάδας του ΑΕΠ προωθήθηκαν το 2011 και υιοθετούνται περαιτέρω στα πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2013 – 2016.

Στην η έκθεση της, η τρόικα σημειώνει ότι οι συχνές αναφορές του Τύπου στις υψηλές αμυντικές δαπάνες –ιδιαίτερα για μία χώρα που αντιμετωπίζει οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες- πλέον δεν ερείδεται στα στατιστικά στοιχεία, από το 2010 κι έπειτα.

Και καταλήγει με μία παράγραφο που περιλαμβάνει την έμμεση εισήγηση για κατάργηση της υποχρεωτικής θηττείας:

Οι λειτουργικές αμυντικές δαπάνες και οι μισθοί και οι συντάξεις για τις ένοπλες δυνάμεις αναμένεται επίσης να αποκλιμακωθούν κατά 62% και 41% αντίστοιχα μεταξύ 2009 και 2016, λόγω των αποφάσεων που υιοθετήθηκαν με τα προηγούμενα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, τις επιπρόσθετες περικοπές που περιελήφθησαν στο δεύτερο πρόγραμμα και τις νέες μειώσεις που έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο 2013 – 2016.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί αύξηση της χρήσης των ηλεκτριονικών προμηθειών και κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

ethnos.gr

9 σχόλια:

  1. μα ο συριζα ειναι απο τα πλεον συστημικα κομματα.
    υπαρχει καποιος με στοιχειωδη λογικη που να πιστευει το αντιθετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι... συστημικοί - οργανωμένοι αναρχικοί! Αυτό που κάποτε εμείς το είχαμε σαν ανέκδοτο "οργανωμένος αναρχικός" ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πρόταση κυβέρνησης. Τέτοια ανέκδοτα! θέλω να δω τον Τσίπρα σε σύναξη καραβανάδων να γλύφει εκεί που (δήθεν) έφτυνε προασπίζοντας το βυζάντιο. οκ με τους παπάδες τον είδαμε και τον απολαύσαμε τώρα θέλω και καραβανάδες!

      Διαγραφή
  2. Αναρωτήσου. Προτιμάς κληρωτούς η μισθοφόρους; Αναρωτήσου ποιές οι διαφορές. Για το τι θα διαδεχτεί την υπάρχουσα κατασταση αναρωτήσου. Αλλά στον νεφελώδη κόσμο που ζεις θα πείς γεματος αναρχική ελαφρότητα. Δεν προτιμάς κανέναν στρατό. Φίλε Περαστικά σου. Πάντα θα βλέπεις αυτά που θέλεις να βλέπεις. Βούτυρο στο ψωμί κάποιων η τόσο μα τόσο προβλέψιμη αναρχία. Προβλέψιμο και αναρχία συμβιβάζονται; OXI. Μήπως λοιπόν δεν είσαι και τόσο ανάρχας; Δύο λέξεις. Στρατιώτης και Μάνα. Σκέψου πάνω στον συνδυασμό τους και θα βρείς τον πιό βιώσιμα εφικτό ξανατονίζω εφικτό (σε αυτόν τον κόσμο όχι στον δικό σου τον νεφελώδη) εγγυητή ειρήνης. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΒΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ρε ηλίθιε, εσένα περίμενα για να αναρωτηθώ, βλακόμετρο. Προτιμώ μόνο εθελοντές για φύλαξη συνόρων να πάτε εσείς οι φασίστες που σας αρέσουν οι σκοπιές να φυλάτε εθελοντικά τα σύνορα και να μας λέτε πότε κατεβαίνουν τα τρυγόνια αφού για οτιδήποτε άλλο είστε άχρηστοι.
      ΥΓ. ωραίος συνειρμός ρε βλάκα, στρατιώτης και μάνα ε; οκ καταλάβαμε πως γεννήθηκες...

      Διαγραφή
  3. Σκέψου λίγο ρε γιωτά. Σκέψου και θα καταλάβεις πως εσύ είσαι που φέρεσε φασιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. έτσι ήταν το ελλαδιστάν, ο κάθε ανεγκέφαλος ζητούσε από τους άλλους να σκεφτούν (αφού αυτός δεν μπορεί) αρκεί το συμπέρασμα να καλύπτει την βλακεία του ανεγκέφαλου. όχι βλάκα, δεν θα σου πω αυτό που θέλεις ν' ακούσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑ-ΚΑΠΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ 'ΜΑΛΑΚΑ'...!

    ΠΑΤΡΙΣ, ΛΑΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο 'ΚΟΚΚΙΝΟΣ' ΣΤΡΑΤΟΣ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μουνί της μάνας σου
      που φεγγοβολά την νύχτα
      πακιστανός τα γάμαγε
      και τ' άνοιγε την τρύπα

      Διαγραφή
    2. Και σένα καθήκι το μουνί της μάνας σου γαμούσαν αβέρτα οι δύο 'αρχιχασάπακλες' ο Στάλιν και ο Μάο και την κατάλληλη στιγμή σε ξεγλίστρισε κάτω από το ψωριασμένο αιδίο της η 'αναρχομπολσεβίκα', όπως το και το μουνί της μάνας των λαθροεισερχόμενων δολοφονικών συντροφάκων σου 'κωλοαλβανών' το γάμαγε αβέρτα ο 'ερυθροφασίστας' πατερούλης σου και συνάμα 'αιμοσταγής δολοφόνος' Χότζα και μετέπειτα ο συντροφάκος του ο Αλία. Σπέρμα όλων αυτών είσαι και συ, ΚΩΛΟΑΝΘΕΛΛΗΝΑ_.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails