Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Αυγούστου 2012

Γι αυτό λαμόγια σας γράφω στ’ αρχίδια μου!

‘Οταν θα διαβάζετε αυτό εγώ θα παρ-ακολουθώ τις μέλισσες που απηυδισμένες κι αυτές εξαφανίζονται μυστηριωδώς και σωστά διότι δεν είμαστε άξιοι να τρυγάμε το μέλι ΤΟΥΣ που είναι αποτέλεσμα εργασίας και κόπου λέξεων άγνωστων στο ελληναριό! Μέχρι τότε ελπίζω το μόνο που να έχετε να φάτε να είναι σκατά, ραγιάδες! Α και να μην ξεχάσω! Βάζω στοίχημα πως μέχρι να γυρίσω θα έχετε ξαμοληθεί να κυνηγάτε μελαμψους και μαύρους διότι ως γνωστό για τους ελληναράδες φταίνε πάντα οι… άλλοι!   

Βασικά, να ’χουν την υγειά τους οι άνθρωποι. Μόνο που πια η κατάσταση έχει γίνει κλαυσίγελως. Ακόμα και συμβολικά, η χώρα είναι άρρωστη, κλινήρης, δεν μπορεί να αντιδράσει. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάει στις Βρυξέλλες, τον υπουργό αντικαταστάτη του δεν τον δέχονται γιατί εκεί πηγαίνουν αρχηγοί κρατών μόνο. Δεν το ήξεραν. Θα πάει ο σεβάσμιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για να τους πει τις ηρωικές αναμνήσεις του από τον πόλεμο. Εντωμεταξύ ψάχνουμε για άλλον υπουργό Οικονομικών και άλλον Ναυτιλίας. Μετά από 6 μήνες προεκλογική περίοδο, δύο εκλογές, διερευνητικές εντολές, η χώρα δεν μπορεί να φτιάξει μια κυβέρνηση. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ότι αρρώστησαν. Είναι ότι και πριν αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ούτε εθνικής σωτηρίας, ούτε εθνικής ενότητας, ούτε εθνική Ελλάδος. Με δυο λόγια, δεν είναι η κυβέρνηση που θα κάνει τη δουλειά που πρέπει. Και αυτό το κατάλαβαν όλοι αμέσως.

Ακόμα κι αυτοί που απαρτίζουν αυτό το χαμηλού επιπέδου πολιτικό σύστημα, δεν είναι τόσο ανόητοι να πιστεύουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν τις παρωχημένες δομές, να αντιμετωπίσουν τα χρόνια προβλήματα, να σώσουν τη χώρα. Όταν σχηματίζουν μια κυβέρνηση σαν κι αυτή που είδαμε πριν λίγες μέρες, στην ουσία κάνουν μια παραδοχή, μια δήλωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους: Τίποτα δεν μπορεί και δεν θέλουμε να αλλάξει.

Για κάποιο λόγο, το πολιτικό σύστημα εκτιμά ότι η αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη και η όξυνση της κρίσης που μεταφέρεται από χώρα σε χώρα, το ευνοεί. Μια γενικότερη αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική θα χαλαρώσει τους ρυθμούς μείωσης των ελλειμμάτων, θα τυπώσει χρήμα, θα προσφέρει χρονικά περιθώρια. Ελπίζοντας σ’ αυτή την αλλαγή, έκαναν μια κυβέρνηση που θα «διαπραγματευτεί τα μνημόνια», όπως απαιτεί η κυρίαρχη απαίτηση, και θα επιστρέψει με λίγες χάντρες για να καθησυχάσει τους ιθαγενείς. Κατώτατους μισθούς, εργασιακές συμβάσεις και άλλα τέτοια που ακούγονται ωραία, αλλά είναι ανέφικτα αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Κι έτσι θα καθυστερήσει κι άλλο τις δομικές αλλαγές.

Η προσπάθεια όχι μόνο είναι μάταιη, αλλά όπως κάθε καθυστέρηση θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πιο χαλαροί ρυθμοί δημοσιονομικής προσαρμογής από την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτοι. Αλλά το πρόβλημα παραμένει, τις αλλαγές εμείς θα τις κάνουμε. Όσο τις καθυστερούμε δεν είναι καλύτερα, είναι χειρότερα. Το φθινόπωρο θα έρθει η κατάρρευση.

Αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έμοιαζαν με τους δικούς μας ή, έστω, αν είχαν χιούμορ, θα έλεγαν βάλτε ό,τι κατώτατο μισθό θέλετε. Ό,τι αυξήσεις επιθυμείτε. Γιατί 1.300 και 1.400, που λένε οι «φίλοι του λαού»; Γιατί τόσο ολιγαρκείς; Ακόμα παραπάνω. Και η ανεργία θα πήγαινε στο 50%. Εδώ μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και η ανεργία μεγάλωσε. Στην πραγματικότητα, όλη αυτή η συζήτηση είναι ακόμα μία κοροϊδία. Δυστυχώς οι νόμοι «δεν κόβουν τους μισθούς», όπως λένε οι λαϊκοί ηγέτες της Αριστεράς και στριφογυρίζει ο Μαρξ στον τάφο του.

Η πραγματικότητα τους κόβει. 1,8 - 2 εκατομμύρια ήταν οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα. Οι 700.000 προστέθηκαν στους ανέργους, 1,12 έφτασαν. Άλλοι 500.000 εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 4, 5 και 6 μήνες. Και οι υπόλοιποι, όσοι έχουν απομείνει, έχουν μειώσει τους μισθούς τους ήδη αρκετές φορές. Συζητάνε δηλαδή για μισθούς που δεν έχει κανείς να τους πληρώσει. 260.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει στην 3ετία, άλλες 65.000 περιμένουν ότι θα βάλουν λουκέτο μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο τέλος του 2012, αν δεν έχουμε κάνει κάτι, ο ένας στους δύο θα είναι άνεργος.

Ο ιδιωτικός τομέας κατέρρευσε. Αυτή ήταν η βασική επιλογή του πολιτικού συστήματος. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης προστάτευσαν το πελατειακό κράτος. Ο ελληνικός παρασιτισμός, συμφέροντα οχυρωμένα μέσα και στις παρυφές του κράτους, υπερασπίστηκαν με αδιαλλαξία τα προνόμια και τα έσοδά τους. Η λεηλασία του κράτους στο όνομα του λαού συνεχίζεται πάντα. Και ο λογαριασμός μεταφέρθηκε να τον πληρώσει η υπόλοιπη κοινωνία. Η αντίθεση, Έλληνες εναντίον Ευρώπης, «λαός» εναντίον Μέρκελ, εφευρέθηκε για να κρύψει την πραγματική αντίθεση: αυτούς που δεν ήθελαν να χάσουν τίποτα απ’ όσα κέρδιζαν στο παρελθόν και αυτούς που τα έχασαν όλα.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα μαγαζιά βάζουν λουκέτο, οι άνθρωποι μένουν άνεργοι, γιατί τα ευνοημένα στρώματα αρνούνται λυσσαλέα να χάσουν το παραμικρό. Και αφού το κατάφεραν, οι θύτες θρηνούν τώρα μαζί με τα θύματα και καταγγέλλουν τους ξένους και τα μνημόνια.

Αν πεις σε έναν Ευρωπαίο για τα μνημόνια, θα σε κοιτάξει με απορία. Και με κάποια καχυποψία. Γιατί δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν ξέρεις. Άρα έχεις συμφέρον να προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις. Και θα σου πει μερικές περίεργες λέξεις. Άγνωστες λέξεις. Ας πούμε, σαν κι αυτές: Ηλεκτρονική παρακολούθηση εκτέλεσης προϋπολογισμού. Κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για νοσοκομεία. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών. Εκκαθάριση μητρώου ασφαλισμένων. Εθνικό Ληξιαρχείο. Διασύνδεση των 4 μητρώων του πολίτη, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμό Δημοτολογίου, Αστ. Ταυτότητα. Ηλεκτρονική πολεοδομία. Δημόσιο περιουσιολόγιο. Κτηματολόγιο. Ενιαία Αρχή πληρωμών. Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες. Απογραφή νοσοκομειακών αποθηκών. Αξιολόγηση Δημόσιου Τομέα. Πόσες είναι αυτές οι περίεργες άγνωστες λέξεις; 15; Θα συνεχίσει έτσι μέχρι τις 70 περίπου. Αυτές τις άγνωστες λέξεις τα κόμματα που υποσχέθηκαν τα πάντα στις πρόσφατες εκλογές, λησμόνησαν να τις υποσχεθούν. Τα μέσα ενημέρωσης που καταγγέλλουν κάθε βράδυ στις 8 την αποτυχία του ανάλγητου Μνημονίου δεν τις αναφέρουν. Απεργίες δεν γίνονται ποτέ για αυτές.

Αυτά όμως είναι τα μέτρα που μειώνουν τη γραφειοκρατία, που αντιμετωπίζουν τη διαφθορά, που καταπολεμούν τη διαπλοκή, που μάχονται τη λεηλασία και τη σπατάλη. Αυτά είναι που μειώνουν τα ελλείμματα. Απέκρουσαν την εφαρμογή τους, έκαναν απεργίες, απείλησαν τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, έκαψαν εφορίες και τελωνεία, έκαναν σαμποτάζ στα ηλεκτρονικά συστήματα, έβαλαν στο πρόγραμμα 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές, έδιωξαν τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, δήλωσαν περήφανα και «αριστερά» δεν χρειαζόμαστε ξένους φωστήρες, ξέρουμε εμείς. Και αφού δεν αλλάζει τίποτα, πληρώνει τώρα η κοινωνία το βαρύ φόρο. Τίποτα δεν θ’ αλλάξει αν δεν αποκαλυφθεί το παιχνίδι αυτό, αν η Ελλάδα της καθυστέρησης και της συναλλαγής εξακολουθεί ακόμα να εξαπατά τα θύματά της.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται τίποτα ελπιδοφόρο στον ορίζοντα. Ασθενής κυβέρνηση άρρωστης χώρας. Η μόνη ειλικρινής δήλωση αυτών των ημερών ήταν του υφυπουργού Αθλητισμού: ο ΟΠΑΠ πρέπει να μείνει κρατικός γιατί είναι η αγελάδα που βγάζει γάλα, πολύ γάλα. Γι’ αυτό γίνονται εκλογές σ’ αυτή τη χώρα. Για ν’ αλλάξει ο ταμίας στον ΟΠΑΠ.

16 σχόλια:

  1. τι δουλεια κανεις ρε φιλε,δεν εχεις και πολυ αδικο αλλα προσπαθω να δω απο ποια οπτικη γωνια βλεπεις την κατασταση.α επισης καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα ένας που βλέπει υπό γωνία… Λυπάμαι που έχεις περιορισμένο οπτικό πεδίο (πρίσμα ή παρωπίδες;) και μάλλον δεν θα καταλάβεις την απάντηση. Κάνω όλες τις δουλειές και συνεχώς μαθαίνω κι άλλες! Αδιανόητο για εσένα έτσι; Κι εξοργιστικό αφού έτσι δεν μπορείς ούτε ταμπέλα να μου βάλεις. Λυπάμαι αλλά δικαίως θα υποφέρεις μέχρι να μπορέσεις να δεις σφαιρικά κι όχι υπό γωνία αλλά τότε θα μπορέσεις κι εσύ να κάνεις παραπάνω από μια δουλειά στην ζωή σου. Διότι μια δουλειά κάνουν μόνο οι μηχανές και όχι οι άνθρωποι. Σκέψου το…
      ΥΓ. καλησπέρα.

      Διαγραφή
  2. θα σου απαντησω οχι γιατι εχω ορεξη για κουβεντα αλλα γιατι παρολη την ευρεια και σφαιρικη οπως λες οπτικη σου γωνια,σε αντιθεση με την περιορισμενη δικη μου,βγαζεις πολυ ευκολα συμπερασματα.μαλλον ειναι αδιανοητο ΓΙΑ ΣΕΝΑ οτι ειμαι 44 χρονων και αφου μ εβαλες στη διαδικασια να μετρησω τις δουλειες που εχω κανει τις εβγαλα αισιως περιπου 25(εικοσιπεντε.επισης να σου πω,ετσι για την ιστορια κι οχι γιατι πιστευω οτι μου προσθετει αξια, οτι εχω κι ενα πτυχιο πανεπιστημιου,δυσκολου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πανεπιστημιου,οχι αγορασμενο εις την αλλοδαπην.δεν ηταν ο σκοπος μου να σου βαλω ταμπελα και δεν το εκανα.ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ ΤΑΜΠΕΛΑ;επισης οι μαντικες σου ικανοτητες ειναι αριστες,απο που ξερεις οτι θα υποφερω ρε φιλαρακι και μαλιστα δικαιως΄;σκεψου το...ΦΙΛΙΚΑ,χαιρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα νευράκια βλέπω; Μάλλον όντως υποφέρεις τελικά. Μια διευκρίνηση μόνο θέλω. Όταν λες "δύσκολο Ελληνικό πανεπιστήμιο" εννοείς κάποιο από αυτά που είναι τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη ή κάποιο από τα υπόλοιπα που δεν αναφέρονται καν στην λίστα; Διότι "σφαιρική οπτική γωνία" μονο ένας απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου θα μπορούσε να φανταστεί. Σε όλα τα υπόλοιπα πανεπιστήμια οι σφαίρες δεν έχουν γωνίες. Χαχαχαχα χαλάρωσε και σκέψου νηφαλια, αν μπορείς...

      Διαγραφή
  3. α,φιλαρακι και λιγοτερη αλαζονεια δεν θα σ εβλαπτε.μπορεις να περιφρονεις τους παντες και φυσικα και μενα απο τον αναρχικο κυνικο θρονο σου αλλα μην πιστευεις οτι αυτο σε καθιστα ανωτερο.σκεψου το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και δευτερο σχόλιο καπάκι; Χαχαχαχα πολλά νεύρα λέμε!ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά γενικώς δεν πιστευω τίποτα. Η πίστη είναι για τους ηλίθιους. Και προπαντός, χαλάρωσε και απόλαυσέ το...

      Διαγραφή
  4. και ψυχολογος εξ αποστασεως ο πανθειστης.μονο τα νουμερα του τζοκερ τον δυσκολευουν λιγο,αλλα που θα παει..ακου λοιπον.πιο χαλαρος δεν γινεται,τη βγαζω ΖΑΧΑΡΗ με μολις δεκαπεντε ωρες μισθωτης σκλαβιας την εβδομαδα.εχω πιει,αλητεψει,διαβασει,ταξιδεψει για τρεις ζωες.δεν χρωσταω ουτε ΕΝΑ ευρω.δεν εχω βαλει μεσο,βυσμα,τσατσιλικι ποτε και για κανενα λογο,αν μπορεις να ισχυριστεις το ιδιο μπραβο σου,αν οχι γρηγορα στον καθρεφτη σου για ροχαλα.κατα τ αλλα καλα,το αυτο επιθυμω και για σενα,παω να παρω τα ηρεμιστικα μου...α,παιζει καθολου το σεναριο να σε χαρτζιλικωνει ακομα το σοι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και μερικες φορες οπως απεδειξε κι ο συντροφος κορκονεας,οι σφαιρες οντως εχουν γωνιες.χαχαχα χαλαρωσε χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι δυο προτασεις στο τελευταιο σχολιο ειναι ασχετες μεταξυ τους.προς αποφυγη παρεξηγησεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλεγα πως θα χρειαστεί να γράψω κανα δυο σχόλια ακόμα αλλά είσαι απόλυτα προβλέψιμος και διαχειρήσιμος οπότε δεν χρειάζεται. Κοίτα λοιπόν να δεις τι μου είπες συνοπτικά:

    1.Είσαι ετών 44 (μικρότερός μου) κι έχεις τελειώσει κι ένα πανεπιστήμιο της πλάκας κάπου στα 24 το νωρίτερο αλλά έχεις κάνει 25 δουλειές! Ένας απλός υπολογισμός μας λέει ότι άλλαζες δουλειά κάθε 9,6 μήνες.

    2.Δουλεύεις μόνο δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα (όσο δουλεύω εγώ την ημέρα) αλλά την βγάζεις ΖΑΧΑΡΗ!

    3.Αν και άλλαζες δουλειά δυο φορές τον χρόνο παρόλα αυτά μπόρεσες οικονομικά κι έχεις πιεί έχεις ταξιδέψει έχεις διαβάσει κι έχεις αλητέψει για... τρείς ζωές!

    4.Αν και τελείωσες πανεπιστήμιο αγνοείς ότι η σφαίρα δεν έχει γωνίες

    5.Κι όλα αυτά τα έκανες χωρίς να δανειστείς ούτε ένα Ευρώ και χωρίς κανενός είδους καριέρα ή σκληρής δουλειάς!

    6.και αντί να ντρέπεσαι για όλα αυτά εσύ αντίθετα καμαρώνεις κιόλας!

    Είσαι ο ορισμός του λαμόγιου ανώνυμε! Είσαι αυτό ακριβώς που εννοώ όταν λέω πως «σας γράφω στ’ αρχίδια μου» είσαι το κλασσικό ελληνικό λαμόγιο, ένα σαράκι που ζει αρπάζοντας εις βάρος των άλλων. Είσαι ακριβώς αυτό που σιχαίνομαι!

    ΥΓ. Μην απαντήσεις! Δεν θέλω να σε ακούσω και ούτε είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. ΛΑΜΟΓΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειναι απλο ρε κοροιδο.ειμαι γατα.σου αφιερωνω το ΄΄αμα το λεει η σουφρα σου΄΄ του ζορζ πιλαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και μη δουλευεις τοσο πολυ,ποιος χρειαζεται τοση υπεραξια βλακειας που παραγεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγώ κάνω 2-2 τα σχόλια, αλλά δεν σε ψήνω, για να μού κάνεις τον επιθρύλιο, ντεμέκ να με παρουσιάσεις ώς το αυτογνωσιότερο αυτοάστυλο ανιάτων, παρα-ντεμέκ το εύγε το ίδιο.

    Ευγέσθενος δα, ο Ανιάτης ! χεχεχεχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν με ψήνεις με τίποτα! Θα υποστείς δημοσίευση ανευ σχολιασμού!

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails