Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

19 Μαΐου 2012

Αλαφιασμένα κοτόπουλα!

Ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι όταν ήμουν μικρός να μπαίνω στο κοτέτσι και να προγκάω τις κότες κάνοντας χάζι το αλάφιασμά τους και τον πλήρη πανικό που επικρατούσε και πάντα αδιαφορούσα για τις σφαλιάρες που μου έριχνε μετά η μάνα μου ουρλιάζοντας πως τις φοβίζω και θα σταματήσουν να κάνουν αυγά και θα πεθάνουμε όλοι από την πείνα (κι ίσως είναι αλήθεια αφού μεγάλωσα από το κοτέτσι και μερικά μαρτίνια). Ούτε καν βέβαια μου περνουσε τότε από το μυαλό πως θα ερχόταν μια μέρα που στην θέση των κοτόπουλων θα έβλεπα τους ανθρώπους να βολοδέρνουν αλαφιασμένοι σαν προγκιγμένα κοτόπουλα με πλήρη πανικό στο κρανίο αλλά αυτό μέχρι την ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων. Από τότε ήξερα και περίμενα πως θα έρθει αυτή η μέρα που στο κοτέτσι του ελλαδιστάν θα επικρατήσει πανικός και να που ήρθε. Μια δεκαετία μετά λοιπόν και στο κοτέτσι επικρατεί το χάος μόνο που αυτή την φορά η μάνα μου δεν μπορεί να κάνει τίποτα! το αντίθετο μάλλον! Τούτη την φορά είμαι εγώ που βρίζω την μάνα μου επειδή περίμενε την κότα με τα χρυσά αυγά τάχα μου πως θα μας σώσει αλλά φευ! Τα χρυσά αυγά έγιναν χρυσή αυγή κι αντί σωτηρίας επήλθε σκότος και ως γνωστό όπως οι κότες στο σκοτάδι είναι παντελώς ανήμπορες έτσι και οι άνθρωποι όταν πέφτει σκοτάδι φοβούνται, μάλλον επειδή στερούνται της βασικής αίσθησης της όρασης. Κι έτσι μέσα στην μαυρη μας την τύφλα στραφήκαμε ξανά στα κοκόρια που καθήμενα ψηλότερα μας δίνουν την εντύπωση ότι ίσως και να βλέπουν. Οποία παραπλάνηση όμως…!

Κάπου εκεί μέσα στο σκοτεινό κοτέτσι ανάμεσα στα παλιότερα αλλά ξεπουπουλιασμένα πια κοκόρια κάθεται κι ένας κόκορας λυράτος νέος κι όμορφος που λαλάει δυνατά πολύ και είναι όμορφος και πλουμιστός και νέος και όλες οι κότες τον θέλουν αρχηγό να τις βγάλει από το σκοτάδι στο φως αλλά ωιμέ! Οι άμοιρες οι κότες μέσα στον πανιοκό τους ξεχνούν πως το εν λόγω κοκοράκι δεν έχει ιδέα από ζωή! Μεγάλωσε από τα γεννοφάσκια του μέσα σ’ ένα κομματικό γραφείο, φοίτησε ως αιώνιος φοιτητής σε ελληνικό πολυτεχνείο απ’ όπου και αποφοίτησε μόνο όταν πήρε εγκριση αποφοίτησης απο την κομματική οργάνωση για ν’ αναλάβει αμέσως μετά αρχηγός του κόμματος που τόοοσα χρόνια τον συντηρούσε ούτως ώστε να επιστρέψει με τον τρόπο αυτόν τα έξοδα στο κόμμα. Αλλά και όσο καιρό σπούδαζε μην νομίζετε, τον περισσότερο καιρό αντί να διαβάζει έκανε καταλήψεις και αντί να ερευνά την επιστήμη έκανε αφισοκολλήσεις για το κόμμα! Για δουλειά ούτε λόγος. Κι αυτός όπως και τ’ άλλα τα γέρικα και ξεπουπουλιασμένα πια κοκόρια δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. Δεν έχει ούτε ένα ένσημο του ΙΚΑ, δεν ξέρει τι θα πει φάμπρικα οικοδομή μεροκάματο και νυχτοκάματο, ας είναι καλά το κόμμα.

κι όμως! τ’ αλαφιασμένα κοτόπουλα τον θέλουν αρχηγό και σωτήρα. Να τους πει αυτός ο άεργος, ο κομματο-θρεμμένος, ο μοσχαναθρεμένος πως θα φτιάξουμε τα πράγματα! Ωιμέ κι αλί και τρις αλί! Τα παλιά κοκόρια ψόφησαν και πια δεν σας κάνουν τα χατήρια και γι αυτό θ’ αλλάξετε κόκορα και θα βρείτε έναν στα ίδια χάλια των παλιότερων! Οι κότες στο κοτέτσι παραμένουν ηλίθιες!   

κι εγώ; τι ρόλο παίζω εγώ μέσα σ’ όλον αυτό τον συμφερτό; Όπως έχω ξαναπεί εγώ ανήκω σ’ εκείνο το 35% που ΔΕΝ εκπροσωπούμαστε στην βουλή αρνούμενοι την υποταγή σ’ έναν οποιοδήποτε κόκορα. Δεν αλλάζω τον παλιό κόκορα μ’ έναν νεότερο της ίδιας κλάσης. Να λείπει το βύσσινο να λείπει και το καλαμπόκι! Αν μπορούσα να έχω γνώμη, αν δεν μου στερούσαν την ψήφο θα ήθελα πολλά που κατά καιρούς τα έχω γράψει εδώ σ’ αυτό το προσωπικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο αλλά γνώμης δεν δικαιούμαι παρ’ εκτός αν η γνώμη μου είναι αυτή των άλλων. Ως ψηφοφόρος έχω να διαλέξω μεταξύ μιας ποικιλίας κοπράνων που άλλο βρωμάει περισσότερο κι άλλο λιγότερο για το ποιά σκατά θα φάω αλλά όποια και να διαλέξω το γεγονός είναι πως θα φάω σκατά. Σαφώς οι κότες θα επιλέξουν να φάνε τα σκατά που βρωμάνε λιγότερο αλλά και πάλι σκατά θα φάνε. Σαφώς και πάλι θα υπάρξουν κότες που θα φάνε τα σκατά εκείνα που βρωμάνε περισσότερο (το συνηθίζουν πολλές κότες) αλλά και αυτοί σκατά θα φάνε όπως και οι άλλες κότες που τρώνε όσα βρωμούν λιγότερο.  Αυτό οι κότες το λένε.. “ελευθερία επιλογής” χαχαχαχαχα! Ευτυχώς όμως έχω άλλη γνώμη άλλη θεώρηση των πραγμάτων δεν είμαι κοπροφάγος, δεν είμαι καν κότα και γι αυτό και δεν βρίσκομαι αυτό τον καιρό σε κατάσταση πανικού να φτερουγίζω στο κοτέτσι αλαφιασμένος μαζί με τις άλλες κότες!

Βέβαια για εκείνο το 35% δεν συζητάει κανένα κοκόρι και καμιά αλαφιασμένη κότα. Μας αγνοούν; κάνουν ότι μας αγνοούν; Δεν θέλουν να μας ξέρουν; θέλουν να ξεχάσουν την ύπαρξή μας; Δεν ξέρω. Υποψιάζομαι πως μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει αλλά αυτό που δεν ξέρουν είναι πως κάθε φορά που πρόγκαγα τις κότες στο τέλος τις έπιανα μία μία και με δακτυλοσκόπηση έβλεπα πια είχε αυγό και της το έππαιρνα ευκαιρίας δοθείσης. Ε λοιπόν έτσι θα γίνει και τώρα. Στο τέλος θα φάτε τέτοιο κωλοδάχτυλο όλοι σας από εκείνο το 35% που και ο κώλος σας θα τσούζει και θα χάσετε τ’ αυγά και τα πασχάλια.

Αφού θέλετε να μείνει η χώρα ως έχει, κοτέτσι κι απλώς ν’ αλλάξετε κοκόρι τότε… τα καλύτερα έπονται! Συνεχίστε να μας αγνοείτε όπως με αγνοούσαν οι κότες στο κοτέτσι μέχρι να έρθει ή σειρά τους για… κωλονοσκόπηση.  

Και δυο θέματα εκτός. 1. Σήμερα πληροφορήθηκα πως πέθανε ένας αξιόλογος άνθρωπος και άξιος συνομιλητής. Ο Σπύρος Σγούρος άνθρωπος άξιος μας άφησε χρόνους. Αντίο Σπύρο. Θα θυμάμαι τα όσα συζητήσουμε μέχρι μόλις πριν μερικές μέρες κι έδειχνες τόσο μα τόσο δυνατός! Αντίο.

2. Ένας άλλος καλός φίλος που έκανε την χώρα μας λίγο καλύτερη απελαύνεται επειδή δεν είναι έλληνας κι ας έχει ζήσει την μισή ζωή του κι όλα του τα παραγωγικά χρόνια εδώ. Ας έκανε οικογένεια κι ας μεγάλωσε τα παιδιά του εδω, οι ελληναράδες συνεχίζουν να τον θεωρούν ξένο και τον Διώχνουν. Μιλάω για τον Νικο Άγκο. Νίκο σε χαιρετώ εκ του μακρόθεν κι αν τελικά καταφέρουν και σε διώξουν εκεί που θα πας κράτα λίγο χώρο και για μένα, παίρνουμε σειρά αν όχι λόγω ιθαγένειας λόγω χρώματος σίγουρα.  

10 σχόλια:

  1. Δε θα συμφωνήσω. Δε θα μηδενίσω τα πάντα ώστε να μιλήσω για σκατά. Πολιτικές επιλογές είναι και όταν κάποιοι μας καλούσαν να πολεμήσουμε, δεν ακούγαμε ή βολευόμασταν ή αδιαφορούσαμε ή νομίζαμε ότι συμφωνούσαμε. Σήμερα, βλέπουμε, κρίνουμε κι αποφασίζουμε. Στραβά υπάρχουν πολλά.

    Μιλάς για ένσημα. Ο Τσίπρας δήλωσε ότι δούλεψε περίπου 10 χρόνια (2-4 έτη είναι Πρόεδρος της ΚΟ). Ο Σμαράς δεν ξέρω αν εργάστηκε, ο ΓΑΠ όχι βέβαια ούτε ο Μάνος (νομίζω) με την Ντόρα, η Αλέκα ήταν στέλεχος από τη χούντα ακόμα, στην παρανομία και μετά επαγγελματικό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ξέρουν ή ότι είναι τεμπέληδες. Θέμα πολιτικής επιλογής είναι αυτό που ζούμε. Επιλέγουμε όχι ταυτόσημα, αλλά τα πλησιέστερα σε εμάς για να μην έχουμε άλλοθι.

    Οι μη εκπροσωπημένοι στη Βουλή, ας χαίρομαι εκείνους που έβγαλαν τέτοιο νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, ανέκαθεν τους κυνικούς για μηδενισμό τους κατηγορούσαν αλλά η ιστορία πάντα τους δικαιώνει. Αν λοιπόν θεωρήσεις το 35% ίσο με μηδέν τότε σωστά διαφωνείς και λες για μηδενισμό. Αν όμως δεν μηδενίσεις το 35% τότε δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς αφού ήδη αραδιάζεις την αεργία πολλών και πλείστων κομματαρχών. Το ότι προσπαθούν πάση δυνάμη ν’ αναγκάσουν εκβιαστικά την συμμετοχή δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω ότι ναι, πολλοί θα ενδώσουν και τελικά θα φάνε τα σκατά. Βέβαια αυτού του είδους την κοπροφαγία εσύ ίσως να την θεωρείς σαν «πλησιέστερα» αλλά εγώ πάλι την θεωρώ σαν περιορισμό επιλογών. Διότι τι πα να πεί «πλησιέστερα»; «Πλησιέστερα» ήταν και το Ζάλογγο! Δεν είμαι ακραίος, ποτέ δεν ήμουν και δεν μπορώ να δεχτώ ακραίες λύσεις όπως για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να δεχτώ πως για τον εκλογικό νόμο φταίει αυτός που τον έφτιαξε κι όχι οι ψηφοφόροι του. Δεν δέχομαι το «λιγότερο κακό», θέλω το καλό. Και δεν περιορίζομαι. Ευτυχώς δεν περιορίζομαι από τίποτα κι από κανέναν.

      Διαγραφή
    2. Κάτσε λίγο γιατι με μπέρδεψες. Ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του νόμου; Οι βουλευτές εννοείς; Γιατί ο λαός δεν ψήφισε το νόμο. Το πλησιέστερα πήγαινε στις ατομικές ιδεολογικές αρχές. Δεν είναι δυνατόν να ταυτιζόμαστε 100% με ένα κόμμα (δε νομίζω να είμαι ο μόνος δηλαδή). Επιλέγουμε κόμματα με τα οποία συμφωνούμε σε ορισμένα βασικά ζητήματα -υποκειμενικά- και παραβλέπουμε εκείνα που θεωρούμε δευτερύοντα -με τ΄ροπο υποκειμενικό και πάλι.
      Το 35% είναι εκείνοι που δεν εκπροσωπούνται; Εκείνοι που δεν εκπροσωπούνται -εξαιτίας του νόμου που στήριξαν ένα-δύο κόμματα- είναι λιγότερο από 20%. Την αποχή μην τη θέσεις μέσα γιατί είτε απείχε αντικειμενικά από τη χώρα (μία ερμηνεία) ή τον τόπο όπου έχουν τα δικαιώματά τους (1,5 ερμηνεία, είναι ένα σοβαρό, αλλά μικρό ποσοστό) ή αρνήθηκαν να εκπροσωπηθούν αποποιούμενοι τα δικαιώματά τους (δεύτερη ερμηνεία, που προσωπικά την αρνούμαι κι έχω γράψει σχετικά). Σχετικά δε το -20% των μη εκπροσωπούμενων, δεν κατανοώ γιατί πρέπει να τρέμουν όλα τα κόμματα (πχ το ΚΚΕ ή ο ΛΑΟΣ δεν υπερψήφισαν αυτό το νόμο, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ);

      Διαγραφή
    3. Γιατί μπερδεύτηκες; Ας τα πάρουμε με την σειρά.
      Τα μέλη-φίλοι-οπαδοί ενός κόμματος εκλέγουν καταρχήν το κόμμα και κατά δεύτερον τους βουλευτές. Οι βουλευτές που εκλέγονται έχουν ως πρώτο μέλημα το κόμμα (για την αυτοδυναμία) ώστε να κυβερνούν ανενόχλητοι για 4 χρόνια. Εκλέκτορες κι εκλεγμένοι έχουν ως κύριο μέλημα την παραμονή στην εξουσία για όσο το δυνατόν περισσότερες τετραετίες. Εύκολα συμπεραίνουμε πως βασικό ζητούμενο εκλεκτόρων κι εκλεγμένων θα είναι ένας εκλογικός νόμος που όσο το δυνατόν θα επιτρέπει αυτή ακριβώς την παραμονή στην εξουσία για όσο το δυνατό μακρύτερο χρονικό διάστημα. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η εξουσία διότι αν ήταν κυβέρνηση (εκπρόσωποι αντί αντιπρόσωποι) χωρίς εξουσία τότε μάλλον θα τους κυνηγούσε η αστυνομία για να κυβερνήσουν όπως γινόταν πολύ παλιά. Συνεπώς οποιοδήποτε κόμμα το πρώτο πράγμα που θα «φτιάξει» θα είναι ένας εκλογικός νόμος στα μέτρα του, όπως ακριβώς γίνεται και είναι όχι μόνο γνωστό αλλά κυρίως ζητούμενο των εκλεκτόρων κι ως εκ τούτου εμμέσως πλην σαφώς οι ψηφοφόροι-ο λαός ψηφίζουν και τον εκλογικό νόμο. Αν δε με ρωτήσεις υπό ποια έννοια και με ποιόν τρόπο οι εκλέκτορες εξουσιάζουν θα σου απαντήσω μονολεκτικά: ρουσφέτι.
      Κουβάρι δεύτερο. {Αυτό το κουβάρι για να ξεμπερδευτεί σηκώνει πολλή κουβέντα αλλά ελλείψη χρόνου θα το πάω επιγραμματικά . Δώσε βάση κι ανάλυσέ το διότι προκύπτει δυναμική αφαίρεση.} Βεβαίως δεν είσαι ο μόνος που δεν ταυτίζεται 100% μ’ ένα κόμμα και σαφέστατα η ιεράρχηση προτεραιοτήτων είναι υποκειμενική, αντίστοιχα όμως κάποιοι ταυτίζονται 100% (κομματόσκυλα) και κάποιοι άλλοι όπου διαφωνούν σωπαίνουν (λαμόγια). Αποτέλεσμα τούτων είναι η εξασφάλιση του απρόσωπου κομματικού μηχανισμού αφού έτσι του δίνεται η πολυτέλεια να πατάει ένα πόδι σε κάθε βάρκα είτε λόγω υποκειμενικότητας προτεραιοτήτων είτε λόγω πειθήνιων κομματόσκυλων είτε λόγω… λαμογιακής ομερτά. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται νομίζω εύκολα κατανοητό και το βιώνουμε. Περνούν οι θέσεις του κόμματος έτσι όπως αυτές συμφέρουν το κόμμα και μόνο το κόμμα.
      Κουβάρι τρίτο. Εκείνοι που δεν εκπροσωπούνται είναι πάνω από 35% και δεν δικαιούμαστε ν’ αφαιρέσουμε κανέναν διότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι. Αυτό δε που γράφεις γι αυτούς που «αρνήθηκαν να εκπροσωπηθούν» ακόμα δεν το καταλαβαίνω εκτός αν δεχτώ το μη χείρον ως βέλτιστο άσε δε που δεν μιλάμε για εκπροσώπηση αλλά για αντιπροσώπευση. Αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχουμε. . Συνυπολόγισε και πως οι περισσότεροι από αυτούς ακόμα κι αν ψηφίζουν μικρά κόμματα δεν το κάνουν επειδή τα κόμματα τους εκφράζουν αλλά ελλείψη άλλης επιλογής, εκβιαστική ψήφος δηλαδή και θα δεις την πραγματικότητα όπως περίπου την βλέπω εγώ.

      Διαγραφή
    4. Στο πρώτο και το δεύτερο συμφωνούμε κοντολογίς. Ίσως σε κάποια σημεία να γινόμουν και πιο επιθετικός από εσένα ή πιο ειρωνικός. Για το 35% (συμφωνώ επί της αρχής) και είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, σε όποια περιπέτεια κι αν μπούμε ως έθνος με κόμματα που ίσως δε μπορούν να συνεργαστούν. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί πρέπει να την πληρώσουν και κόμματα που δε συμμετείχαν στην ψήφιση του νόμου...

      Διαγραφή
    5. οι καιροί ου μενετοί και δεν θέλω να γίνω παραπάνω εριστικός και ειρωνικός απ' όσο εκ φύσεως είμαι. :) Πίεση χρόνου, ΄για κανα μήνα ακόμα πνίγομαι στην δουλειά και γι αυτό παρέλειψα ν' απαντήσω· οπότε τι να καταλάβεις; Απαντώ λοιπόν. Μήπως επειδή αυτά τα κόμματα αδυνατούν-απέτυχαν να δώσουν καλύτερη εναλλακτική; {Για να έχουμε απλή αναλογική που λές πρέπει να έχουμε και την ανάλογη πολιτική δομή πράγμα που δεν έχουμε. Άπλή αναλογική με αθηνοκεντρικό κράτος σημαίνει του κουτρούλη ο γάμος!}

      Διαγραφή
  2. Το "τα πλησιέστερα σε εμάς" είναι ίδιο με το "διαλέγω το λιγότερο βρομερό".
    Κλείτωρα είμαι κι εγώ μέσα στο 35%.
    Πιστεύω οτι το κείμενό σου εκφράζει απόλυτα, απλά και κατανοητά τις σκέψεις μου (και όχι μόνο τις δικές μου).
    Ταυτίζομαι με την τελευταία πρόταση του κυρίως κειμένου (πριν τα Υ.Γ).
    Ένας τίμιος και ηθικός αρχηγός χρειάζεται, είναι τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρόβλημα είναι πως οι τίμιοι και οι ηθικοί δεν ενδιαφέρονται για αρχηγιλίκια. Αλλιώς δεν θα ήταν τίμιοι και ηθικοί. Γενικά είμαι της γνώμης πως οι άξιοι δεν γίνεται να είναι υποψήφιοι αλλά προτεινόμενοι.

      Διαγραφή
  3. Τα μνημόνια επιβάλλονται από τα πάνω και ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ από τα κάτω. Θεωρώ αφέλεια να πιστεύουμε ότι αυτό που δεν ανέτρεψαν οι "αγανακτισμένοι" (ξεβολεμένοι) τα δύο τελευταία χρόνια, θα το κάνει για λογαριασμό τους ένας εξουσιαστικός πολιτικός σχηματισμός.
    Εκλογική απεργία, λοιπόν, πρώτα από όλα για την αξιοπρέπειά μας.

    Θ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντως θα έχει ενδιαφέρον αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θέλω να δω τα ΜΑΤ να βαράνε με εντολή Τσίπρα. Ίσως τότε καταλάβουν τα ζώα πως η εξουσία είναι ίδια όποιος και αν την ασκεί.

      Διαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails