Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

10 Φεβρουαρίου 2012

Σφάξε, Τόμσεν, σφάξε!

του Γιώργου Νικολόπουλου

Απαράβατη αρχή στο νέο Μνημόνιο ήταν λέει «η προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας». Γι’ αυτό και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο Υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος έμοιαζε σαν να παρακαλάει τη γενιά του να κόψουν κι εκείνοι κάτι. Επιτέλους! «300 δισεκατομμύρια πήραμε σε δανεικά τα τελευταία 38 χρόνια» ήταν σαν να λεγε, «δεν πρέπει να αφήσουμε κάτι και για τα παιδιά μας; Θα τα φάμε όλα εμείς;»
Μόνοι τους φυσικά δεν θα το έκαναν. Ποτέ. Γιατί η περιθρύλητη «Γενιά του Πολυτεχνείου», είναι κακομαθημένη μέχρι το κόκκαλο. Με πατεράδες αγράμματους αλλά ολιγαρκείς, με το σύστημα χρεοκοπημένο μετά τη Χούντα, και με έναν μύθο-φλέβα χρυσού, οι πέντε χρόνια πάνω κάτω σημερινοί εξηντάρηδες τα ήθελαν όλα. Και τα πήραν όλα. Δεν χορταίνουν, όσο κι αν τρώνε 38 χρόνια τώρα. Γαντζωμένοι στην καρέκλα, αντιστέκονται ακόμη. Είναι τυχαίο που ο εξηντάρης Σαμαράς παραμένει ο νεότερος βουλευτής στην Ιστορία, «Πα-τέρας του Έθνους» από το μακρινό 1977; Αν ψάχνεις poster boy για τους ιερείς του συστήματος της Μεταπολίτευσης τον έχεις βρει. Ο Παπανδρέου; 60 κι αυτός φέτος. Ο Παπαδήμος; 64. Η Τρέμη; 60. Ο Τσίμας; 59. Ο Πρετεντέρης 58 και ούτω καθεξής, η λίστα είναι ατελείωτη. Ανοίγεις δηλαδή την τηλεόραση σου καθημερινά στο πρώτο δελτίο της χώρας και ακούς τους τρεις βασικούς πολιτικούς παίχτες και τους τρεις κύριους πολιτικούς σχολιαστές και όλοι μα όλοι να έχουν ακριβώς την ίδια οπτική. Προϊόντα της ίδιας γενιάς, με τις ίδιες ιερές αγελάδες (της γενιά τους) και τις ίδιες ψευδαισθήσεις. Καρμπόν του καρμπόν ω καρμπόν! Δεν σε ξενίζει;  
Εμένα ας πούμε με ξενίζουν άλλα. Δεν με ενοχλεί που το Μνημόνιο κόβει τόσο μισθούς και συντάξεις, με ενοχλεί που δεν τους κόβει πολύ περισσότερο. Δεν με ενοχλεί που απολύει 15 χιλιάδες υπαλλήλους. Με ενοχλεί που δεν απολύει 150 χιλιάδες. Αν ο πατέρας μου παίρνει 3 χιλιάδες σύνταξη από τα 53 ως στρατιωτικός ιατρός ενώ δουλεύει ακόμη, δεν με ενοχλεί που του κόβουν τώρα 500 ευρώ. Με ενοχλεί πρώτον που την έπαιρνε τόσα χρόνια ενώ δούλευε και δεύτερον που δεν του την κόβουν, τώρα έστω, κατά 50%. 
Το Μνημόνιο για εμάς τα παιδιά σας τους τριαντάρηδες δεν είναι κακό επειδή σας τα κόβει. Ως προς αυτό είναι καλό αλλά λίγο. Έπρεπε να σας κόψει πολύ περισσότερα. Όσα δεν σας κόβει η Τρόικα, όσα εξακολουθείτε να τρώτε 40 χρόνια μετά, για όσο θα τα τρώτε, τα χρεώνετε σε εμάς. Τα δανείζεστε από εμάς. 
Το μόνο πρόβλημα σε αυτό που λέει ο Βενιζέλος είναι πως κόβει για να προστατέψει «το μέλλον των παιδιών μας». Και το παρόν; Τα παιδιά σας που μέχρι 25 χρόνων είμαστε οι μισοί άνεργοι, και μέχρι 35 ένας στους τέσσερις; Εμείς τι θα απογίνουμε; Η Χαμένη Γενιά; Για αυτό σου λέω, σφάξε Τόμσεν, σφάξε! Δεν με λυπηθήκατε όταν τα τρώγατε, δεν σας λυπάμαι ούτε εγώ πια. Δεν ξέρω αν ο δρόμος προς την ενηλικίωση περνάει από την πατροκτονία. Ξέρω όμως αυτό: όσο δεν μας ζητάτε κάθε μέρα συγγνώμη, όσο δεν αλλάζετε έστω και τώρα, σκατά γονείς μας είσαστε

Protagon

6 σχόλια:

  1. Απλοϊκό και ισοπεδωτικό.
    Από την αρχή μέχρι τη μέση αναπαράγει κοινοτυπίες τύπου "αγανακτισμένων".
    Από τη μέση και κάτω είναι σαν να ακούς τον Πάγκαλο.

    Θ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά καλά... Το θέμα είναι ότι έχουμε δώσει μία εσχατολογική διάσταση στη χρεοκοπία. Καλύτερα χρεοκοπημένος παρά υπόδουλος με άδεια τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Θ.Λ. πιο απλοΙκό και πιο ισοπεδωτικό από τον στρουθοκαμιλισμο που κυριαρχεί δεν είναι πάντως.

    @ Δείμο, υπόδουλος αλλά με γεμάτη τσέπη είμαι εδώ και 20 χρόνια, σκέτο υπόδουλος δε είμαι απο το 100 π.χ.χ. κι όσο για την εσαχοτολογική διάσταση της χρεοκοπίας δεν θέλω να το σχολιάσω. Διότι αν μας κόψουν το ρευστό θα φάμε ο ένας τον άλλο και δεν αστειέυμομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επί του τελευταίου, αγαπητέ, έχω διαφορετική άποψη. Χρεοκοπημένοι είμαστε ούτως ή άλλως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://odromos.wordpress.com/2012/02/15/%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%ad%ce%b6%ce%b7%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H Ellada panta mpourdelo htan, akoma kai prin thn idrysh ths to 1830.
    Thymithite ta dyo agglika daneia sth mesh ths epanastashs, tis naumaxies Miaoulh enantion Kanarh, to mpaxalo otan o Imprahm apovivastike sto Moria k.lp.
    Proteinw to vivlio tou Rafahlidh "Istoria kwmikotragiki tou neoellhnikou kratous", den ta leei ola, alla auta pou grafei ta exei diastaurwsei.
    Dystyxws akoma sto mesaiwniko Elladistan isxyei h "logiki" o neos na douleuei gia ton palio... H Ellas ena aperanto stratopedo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails