Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

4 Φεβρουαρίου 2012

Η κοινωνία φωνάζει πως σύντομα θα τρώνε παπάδες…

Βγήκε κι ο τραγόπαπας να κάνει... πολιτική ενημέρωση δήθεν αλλά η αλήθεια είναι άλλη, για όσους από εμάς διαβάζουμε κι ανάμεσα από τις γραμμές ο Ιερώνυμος είπε με λίγα λόγια τα εξής: "Έχει πέσει πείνα και οι παπάδες κινδυνεύουμε να μας φάει ο κόσμος ζωντανούς, ήδη οι πεινασμένοι αποψιλώνουν τον χρυσό από τις εκκλησίες και πια ούτε τα χρυσά μας κοσμήματα σταυρούς και πετραχήλια δεν μπορούμε να φορέσουμε χωρίς φόβο. Κάνε κάτι κύριε πρωθυπουργέ η κοινωνία φωνάζει πως σύντομα θα τρώνε παπάδες" Να και δύο γεγονότα που επαληθεύουν ό,τι λέω. ΠΑΝΙΚΟΣ!!!!!

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην επιστολή του ο κ. Ιερώνυμος ασκεί κριτική στις «αποτυχημένες συνταγές» και στις «προκλητικές αξιώσεις σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας» εκ μέρους ξένων δυνάμεων και υπογραμμίζει ότι οι Ελληνες «δεν βρίσκουν απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους», αν και όχι με το ύφος που χρησιμοποίησε σε ανάλογες επιστολές πρόσφατα, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων - φαινόμενο κατοχικών εποχών - παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. «Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους», πρόσθέτει.

Ενόψει της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί, σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο, κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης και επαφίεται στην ευαισθησία, στο φιλότιμο και στον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι ζητούνται «ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας». Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Ιερώνυμος ασκεί δριμύτατη κριτική για τα νέα μέτρα, τονίζοντας ότι «δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας. Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία. Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας. Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αφήνει αιχμές για τις αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς να εισακουσθεί ο ελληνικός λαός. «Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προκλητικά. Δυστυχώς, σήμερα, οι Ελληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό», καταλήγει

ΤΟ ΒΗΜΑ

 

Κλείδωσαν τους ιερείς και τους πιστούς στην αίθουσα του συσσιτίου, ώστε ανενόχλητοι να κλέψουν τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή του Μπεντεβή Ηρακλείου.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη προχθές μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όταν ιερείς και πιστοί μετέβησαν σε ημιυπόγεια αίθουσα του ναού για να πιουν καφέ.

Οπως δήλωσε ο πατήρ Ιωάννης Νικόλαου, κάποια στιγμή χρειάστηκε να βγει από την αίθουσα η νεωκόρος και τότε αντιλήφθηκε ότι τους είχαν κλειδώσει. «Μέσα σε πέντε λεπτά η διάρρηξη είχε γίνει.

Ο δράστης είχε σπάσει το τζάμι της εικόνας, είχε πάρει τα τάματα και είχε εξαφανιστεί» είπε ο ιερέας. Οπως ανέφερε, υπάρχουν υποψίες για τον δράστη.

Ο επίτροπος της εκκλησίας αντιλήφθηκε να περιφέρεται στον περίβολο ένας άνδρας περίπου 40 ετών, τον οποίο δεν είχαν ξαναδεί.

ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Η βασική αρχή του λαϊκισμού είναι ο πατερναλισμός. Ο λαϊκιστής μιλά εξ ονόματος του λαού χωρίς καν να έχει οριστεί με κάποια διαδικασία από τον ίδιο το λαό... Τα υπόλοιπα σχολια περιττά (όσο και να συμφωνώ με τον Ιερώνυμο, δεν του δίνω κανένα δικαίωμα να ομιλεί εξ ονόματος του λαού,κανένα δικαίωμα να πολιτικολογεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θράσος που έχει ο αλήτης ο Ιερόδουλος.

    Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην μειωθεί η αξία της ακίνητης περιουσίας που κατέχει παρανόμως η βρωμερή ελλαδική εκκλησία. Επίσης, φοβάται όχι μόνο για την εφαρμογή του 1:5, που όμως δεν έχει εφαρμοστεί για τους διεστραμμένους ρασοφόρους, αλλά και για την μείωση στους μισθούς των ράθυμων πισογλέντηδων.

    Ας μην ξεχνάμε τι βρέθηκε στο σπίτι ενός άλλου "φιλάνθρωπου" τραγόπαπας με κοινωνικές ευαισθησίες.
    http://xairete.blogspot.com/2008/10/blog-post_2864.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails