Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Ιουνίου 2011

Η θέση της Ελλάδας στον 21ο αιώνα

Καταρχήν και πριν μπω στο θέμα να διευκρινίσω κάτι. Ο λόγος που γράφω το παρόν όπως και το προηγούμενο δεν είναι για να εκθέσω απλώς τις απόψεις μου. Αυτές τις έχω έτσι κι αλλιώς και τουλάχιστον μέχρι χθες δεν είχα κανέναν λόγο να τις δημοσιεύσω ευρύτερα αφού έτσι κι αλλιώς μπροστά μας θα τα βρούμε αργά ή γρήγορα. Αυτό που μ’ έκανε ν’ αλλάξω γνώμη και να δημοσιεύσω είναι οι αγανακτισμένοι. Όχι αυτοί της πλατείας Συντάγματος (αυτοί όπως έχω πει είναι ξεβολεμένα πρόβατα που μόνο σκούζουν) αλλά όλοι διότι κακά τα ψέματα, όλοι λίγο πολύ έχουμε αγανακτήσει ο καθένας για τους δικούς του λόγους (κι εγώ έχω αγανακτήσει με τους… αγανακτισμένους) και κύριος λόγος αυτής της αγανάκτησης είναι πως δεν ξέρουμε δεν έχουμε ιδέα για το τι μέλλει γενέσθαι. Το θέμα δηλαδή δεν είναι η αγανάκτηση αλλά η άγνοια και είδα πολλούς γνωστούς μου τον τελευταίο καιρό να «χτυπιούνται» αδίκως (πράγμα που ειλικρινά με στεναχώρησε πολύ), χαμένοι μέσα σε αυτή την άγνοια και αν για κάτι θα έπρεπε να αγανακτήσουμε θα ήταν γι αυτήν ακριβώς την άγνοιά μας. Όμως γι αυτήν φταίμε κυρίως εμείς που έχουμε εκχωρήσει το μέλλον μας χωρίς καν να γνωρίζουμε για τι πράγμα μιλάμε. Νομίζω λοιπόν πως αν ξεπεράσουμε την άγνοια θα ηρεμήσουμε κάπως και θα μπορέσουμε να δούμε το μέλλον και να το διαμορφώσουμε με αριθμητή τα παιδιά μας και κοινό παρανομαστή το όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον. Εκτός αν ο σκοπός μας δεν είναι το ευ ζην οπότε μην συνεχίσετε την ανάγνωση παρακάτω, δεν χρειάζεται. Αν σκοπός δεν είναι το ευ ζην τότε κατεβείτε Σύνταγμα να φασκελώνετε το τίποτα με βάρκα την ελπίδα. Προσωπικά σκοπεύω να εργαστώ για και στο μέλλον γιατί ξέρω συνειδητά πως η ελπίδα των παιδιών μου είμαι εγώ. Επί του θέματος λοιπόν και χωρίς περιστροφές και λόγια περιττά:

Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. καλείται να παίξει τρεις ρόλους εκ των οποίων ο τρίτος είναι προαιρετικός υπό την έννοια πως αν θέλουμε και μας αρέσει έχει καλώς αλλιώς έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Οι άλλοι δύο είναι υποχρεωτικοί (ορθώς κατά την γνώμη μου) και ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Ο πρώτος ρόλος ο οποίος αφορά ως επί το πλείστο την ηπειρωτική ενδοχώρα είναι αυτός του διαμετακομιστικού κέντρου μεταναστών και τον χρεωθήκαμε (ορθώς) λόγω της γεωγραφικής μας θέσης. Εδώ θα γίνεται η «διαλογή» των μεταναστών και όσοι «εγκρίνονται» θα περνούν στα «ενδότερα» της Ε.Ε. με ελληνικά διαβατήρια. Μπορεί να σας φαίνεται «κάπως» αυτό αλλά εγώ το βρίσκω σωστό. Διότι κατά πρώτον είναι αδύνατον να σταματήσει η μετανάστευση (τα πάντα ρει) αλλά μπορεί όμως να ελεγχτεί. Συνεπώς αν είμαστε έξυπνοι μπορούμε αυτό να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας και μιλώ για όφελος απ’ όλες τις απόψεις. Διότι θα έχουμε ανθρώπινο δυναμικό παραγωγικότατο που θέλει να εργαστεί και να δουλέψει και κυρίως διότι όλοι αυτοί οι μετανάστες είναι ο ανθός, ό,τι καλύτερο έχουν οι χώρες απ’ όπου προέρχονται. Διότι κακά τα ψέματα, αν πέρναγαν καλά στην πατρίδα τους δεν θα έφευγαν και αφού οι πατρίδες τους είναι συνήθως θεοκρατικά και δικτατορικά καθεστώτα αυτοί που δεν περνούν εκεί καλά είναι αυτοί που ψάχνονται οι έξυπνοι οι δημοκρατικοί οι φιλελεύθεροι που δεν αντέχουν τα εκεί καθεστώτα και είτε φεύγουν είτε τους διώχνουν. Οι μουζαχεντίν οι ταλιμπάν οι θεοκράτες και οι φασίστες και όσοι γενικότερα παραμένουν εκεί και περνούν καλά εκεί είναι οι αχρείοι που προσωπικά δεν τους θέλω με τίποτα εδώ. Αντίθετα θέλω αυτόν που δεν του αρέσει το θεοκρατικό καθεστώς και προτιμά να φύγει από το σπίτι του παρά να υποστεί την βαρβαρότητα της πατρίδας του. Αυτοί λοιπόν είναι τα ελεύθερα (ή τα πιο ελεύθερα) μυαλά και αυτούς ναι τους θέλω και όχι μόνο τους θέλω αλλά κρίνω πως τους χρειαζόμαστε κιόλας.

Αν λοιπόν είμαστε έξυπνοι τότε θα τους παραχωρήσουμε γη από αυτή που έχει μείνει εγκαταλειμμένη και χέρσα σ’ ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο αλλά και από την κλεμμένη της «εκκλησιαστικής περιουσίας», θα τους παραχωρήσουμε τους εγκαταλειμμένους αγρούς και τα χιλιάδες εγκαταλειμμένα χωριά υπό τον όρο πως θα είναι νομοταγείς και πως θα ασχοληθούν αποκλειστικά με βιολογικές καλλιέργειες και αφού εντός πενταετίας αποδείξουν πως είναι νομοταγείς, πως δεν είναι εγκληματίες και δεν δημιουργούν πρόβλημα στην κοινωνία τότε να έχουν δικαίωμα να φέρουν εδώ και τις οικογένειές τους και στα δέκα χρόνια να παίρνουν ελληνική υπηκοότητα και διαβατήριο οπότε αν θέλουν ας πάνε σε άλλο κράτος της Ε.Ε. οπότε η γη θα δοθεί με την σειρά της στον επόμενο ή ας μείνουν εδώ αναλαμβάνοντας να βοηθήσουν και τον επόμενο μετανάστη που ήρθε. Έτσι και η ελληνική εγκαταλειμμένη επαρχία θα ζωντανέψει και η παραγωγική δύναμη της χώρας θ’ ανέβει κατακόρυφα κι αυτοί θα ζήσουν καλά κι εμείς καλύτερα. Όσοι δε από αυτούς είτε εγκληματήσουν είτε γενικά παρανομήσουν να γίνονται πακέτο και να επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν. Με λίγα λόγια ας εκμεταλλευτούμε την φυσική επιλογή ώστε να πάρουμε από όλες αυτές τις χώρες τον ανθό τους όπως έκαναν μ’ εμάς τόσα και τόσα χρόνια οι Ευρωπαίοι.

Αν πάλι είμαστε ηλίθιοι (που δεν θα μας επιτραπεί και ορθά) τότε θα συνεχίσουμε να τους έχουμε σαν παράνομους και μαζεμένους στα αστικά κέντρα πένητες κι εξαθλιωμένους να ανεβάζουν την εγκληματικότητα μην έχοντας άλλη επιλογή κι εμείς οι ηλίθιοι να κλαίμε την μοίρα μας που όμως εμείς δημιουργήσαμε. Πλην όμως σ’ αυτή την περίπτωση θα απομονωθούμε και θα εκπέσουμε σε χώρα φάντασμα κι επειδή αυτό είναι ανεπίτρεπτο σε μια ένωση όπως η Ευρωπαϊκή, ξεχάστε το.

Ο δεύτερος ρόλος που θα παίξει η Ελλάδα εντός της Ε.Ε. και που αφορά περισσότερο τα παράλια και τα νησιά μας είναι αυτός του τουριστικού θέρετρου για τους βορειοευρωπαίους (και όχι μόνο αλλά κυρίως). Γι αυτούς τα ελληνικά νησιά Αιγαίου και Ιονίου είναι επίγειος παράδεισος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε βαθμό που τους τα συστήνουν μέχρι και οι γιατροί τους. Οι χιλιάδες βραχονησίδες λοιπόν θα πουληθούν ή θα νοικιαστούν, τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν πάνω τους και κατά εκατομμύρια θα συρρέουν από τον βορά για να κάνουν εδώ τις διακοπές τους. Ανεκτίμητα τα μεγάλα και τα μικρά μας νησιά γι αυτούς θα γίνουν μια έξοδο από την ρουτίνα της καθημερινότητάς τους εδώ θα μαζεύουν ήλιο και θάλασσα και θ’ αφήνουν ζεστά κολλαριστά ευρώ και για μια ακόμα φορά αν φερθούμε έξυπνα μαζί με τον ήλιο θα τους πουλάμε και αρχαίο πολιτισμό και μνημεία και κουλτούρα που ναι μεν δεν είναι δική μας αλλά είναι πολύ αρχαία για να περάσει απαρατήρητη και πιστέψτε με ευχαρίστως την χρυσοπληρώνουν. Αν πάλι θελήσουμε να παραμείνουμε ηλίθιοι (που δεν θα μας επιτραπεί) θα μείνουμε να παραπονιόμαστε πως είμαστε τα γκαρσόνια των ευρωπαίων (αλήθεια, γιατί δεν ισχύει ο ίδιος «υποτιμητικός» όρος και για τον γερμανό εργάτη που έφτιαξε την μερσεντές για να βολτάρουμε εμείς;) και θα τρέχουμε να βρούμε την «μοναδική» αλήθεια μας σε μοναστήρια και θαύματα προκαλώντας οίκτο και γέλωτες σ’ όποιον έχει ίχνος έστω παιδείας. Επειδή εγώ λοιπόν είμαι τύπος που προτιμώ να περηφανεύομαι για τον πολιτισμό που κάποτε υπήρχε εδώ από το να εκλιπαρώ απατεώνες παπάδες και θαυματουργές εικόνες για άλλη μια φορά συμφωνώ να γίνουμε τουριστικό θέρετρο της Ε.Ε. όπως και θα γίνει.

Ο τρίτος ρόλος που μας αναλογεί είναι αυτός της παραγωγής ενέργειας από εναλλακτικές πηγές και των βιοκαλλιεργειών. Προαιρετικός ο ρόλος, αν θέλουμε τον αποδεχόμαστε αλλά μας συμφέρει διότι και πλούσιοι είμαστε σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας και παγκόσμια φυσική τράπεζα χλωρίδας οπότε δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να αρνηθούμε κάτι τέτοιο. Τουναντίον μάλιστα θεωρώ πως πρέπει υποχρεωτικά να τον εκμεταλλευτούμε και αυτόν αφού μόνο προς τον συμφέρον μας είναι και κατ’ επέκταση και προς το συμφέρων των άλλων. Αν πάλι αρνηθούμε περιμένουν τρίβοντας τα χέρια τους χώρες όπως η Ιταλία η Γαλλία και η Ισπανία για να τον αναλάβουν. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω επί τούτου.

14 σχόλια:

  1. επίση Μπορουμε να παιξουμε τον Ρολο του Τροφοδοτη σε ηλιακή ενεργεια της Ευρωπης .. Τωρα που θα κλεισουν και τα Πυρηνικά στη Γερμανια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αλλά θέλει δουλειά και θέληση. Εδώ τον τουρισμό δε σιάχνουμε, που είναι βασικό προϊόν μας τα τελευταία 40 χρόνια και βάζουμε τουρίστες να βράζουν σε πανάκριβες παράγκες με ελενίτ για στέγη. Και με τις αρπαχτές που γίνανε τον τελευταίο χρόνο με τα φωτοβολταϊκά (ήδη άκουσα για κάποιες υπαναχωρήσεις της ΔΕΗ από συμβόλαια) με τι εμπιστοσύνη θα επενδύσει ο Έλληνας; Με πορδές δε βάφονται αυγά (ή και να βάφονται, σκατά θα μυρίζουν). Άμα είναι να λειτουργήσουμε με την κλασσική ελληνική λογική της αρπαχτής, πάμε καλύτερα από τώρα για Αουστράλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο στην τουριστική ανάπτυξη μου τα χαλάς :)
    Ναι στην τουριστική ανάπτυξη αλλά όχι όπως το προτείνεις. Δεν θέλω τίποτα να πουληθεί και ούτε η εκμετάλλευση να γίνεται από ξένα τουριστικά γραφεία και ξενοδοχειακές μονάδες που στην ουσία δεν θα αφήνουν κέρδος στην Ελλάδα (δες το παράδειγμα της Χερσονήσου στην Κρήτη). Μπορεί να γίνει η επένδυση από την ίδια την Ελλάδα και οι υπάλληλοι να επιμορφωθούν ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου (κάτι για το οποίο παραπονιούνται όλοι οι βορειοευρωπαίοι, ενώ μας συγκρίνουν ως πολύ χειρότερους από τους βασικούς μας ανταγωνιστές τους Τούρκους που σημειωτέον είναι και φθηνότεροι). Αυτό που λες το είδα και στην Κύπρο και πίστεψε με δεν θέλει να το ζήσει σοβαρός άνθρωπος.
    Κατά τ' άλλα άψογος αλλά ποιος ακούει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιπτάμενε φίλε μου αν η δουλειά γίνει από την Ελλάδα τότε την κατσαμε την βάρκα! Συντεχνία θα καταντήσει και ο τουρισμος σαν την ΔΕΗ ένα πράγμα. Δες τι γράφει πριν ο Εβαν Τ κι έχει δίκιο αλλά ουτε όρεξη για δουλειά έχουμε ούτε θέληση ούτε από επιμόρφωση καταλαβαίνουμε! Από κει και πέρα τις δικλείδες ασφαλείας να τις έχουν οι νόμοι.
    ΥΓ η Χερσόνησος στην Κρήτη δίνει δουλειά σ' όλο τον νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και κάτι άλλο. Αυτά που λέω ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ! έχει αποφασιστεί. Μόνος τρόπος να μην γίνουν είναι να φύγουμε από την Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΛΕΙΤΩΡ
    Χωρίς προσφώνηση για δε μου κάθετε.
    Σε «ανακάλυψα» από τις θέσεις σου για το Μακεδονικό και μου άρεσες (σαν άποψη).
    Στα θρησκευτικά τα ίδια λέω και εγώ
    (χωρίς να σε έχω διαβάσει),
    Και στα υπόλοιπα όμως –όπως ΚΑΙ στις παραπάνω απόψεις- συμφωνώ μαζί σου.
    Ελπίζω να χαίρομαι και στο μέλλον τις επισκέψεις
    στο ιστολόγιο σου.
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН
    Που σημαίνει
    МОРЕ= Θαλασσινό
    СОКОЛ= Γεράκι στα Μακεδόνικα
    από ένα όμορφο τραγούδι
    СОЛУН= Θεσσαλονίκη.
    Αν κάτι θελήσεις γύρω από τα Μακεδονικά στη διάθεση σου.
    Επικοινωνία μέσω http://abecedar.blogspot.com/
    όπου και υπογράφω κάποια άρθρα.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε Μακεδόνα καλώς ήρθες. Ευτυχώς που δεν σου κάθησε η προσφώνηση διότι εμένα οι προσφωνήσεις μου κάθονται στο στομάχι :) Θα ήθελα ν' ακούσω το τραγούδι που αναφέρεις, πάντα μ' αρεσει να μελετώ τραγούδια των λαών άλλωστε αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά όλοι οι άνθρωποι ανεξάρτητα φυλής θρησκείας χρώματος κλπ αλλά πέρα απο αυτό έχω μια διαφωνία, όχι για το τραγούδι βέβαια αλλά για την καθομιλουμένη κι εξηγούμαι. Αν ψάξεις στο μπλογκ μου θα διαπιστώσεις πως τις πόλεις τις ονομάζω όπως ονομάζονται στους διεθνής χάρτες κι έτσι για παράδειγμα την Ινσταμπούλ δεν την λέω ποτέ Κωνσταντινούπολη διότι η Κωνσταντινούπολη έπαψε να υπάρχει εδώ κι αιώνες και η πόλη αυτή ονομάζεται Ινσταμπούλ. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί ονομάζεις την Θεσσαλονίκη СОЛУН (ούτε πως προφέρεται δεν ξέρω) κι όχι Θεσσαλονίκη και θα ήθελα αν γίνεται να μου εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό τ' όνομα που λες στα Μακεδονικά. Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικά αυτά που γράφεις! Πάντως κράτα και καμιά πισινή, γιατι εδώ είναι Ελλαδιστάν και τους έχω ικανούς τους Νεοελλημπάν να βγούν απο την ΕΕ για να μην χαλάσουν τα τριτοκοσμικά συμφέροντα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν βγούμε απο την ΕΕ τότε θα χάσουμε το μισό (τουλάχιστον) Αιγαίο και την μισή Θράκη, μέρος της Ηπείρου και μέρος της επαρχίας Μακεδονίας και ίσως γίνει κι εμφύλιος οπότε δεν συμφερει. Αν παρα ταυτα βγούμε ε... κακό του κεφαλιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κλείτωρ γεια σου .
    Τώρα είδα το σχόλιο σου και με χαρά να σου λύσω κάποιες απορίες. Πρώτα από όλα για το τραγούδι. Ένα από τα εκατοντάδες τραγούδια μας λέει « Το γεράκι της Θάλασσας πέταξε και ήπιε νερό από το Βαρδάρι (ποτάμι Αξιός) κλπ,κλπ.»
    Море сокол пие" Македонскa народнa
    http://www.youtube.com/watch?v=3UG4n7aGRak
    Επειδή το τραγούδι μου αρέσει-όπως και η θάλασσα- υιοθέτησα το Море сокол σαν ψευδώνυμο.
    Το СОЛУН είναι η Μακεδόνικη ονομασία της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ σωστή την προσέγγιση σου στην χρήση των ονομάτων των πόλεων. Μόνο που εγώ δεν μιλάω για τις πόλεις των άλλων πχ της Γάζας η της Βαρκελώνης, μιλώ όχι σαν παρατηρητής αλλά είμαι «δέσμιος» της κληρονομιάς της οικογένειας μου, της περιοχής μου και των ανθρώπων της. Η αναφορά μου-αλλά και άλλων Μακεδόνων- στο СОЛУН, στο LERIN (Φλώρινα)στο KUKUSH(Κιλκίς) γίνετε σαν ελάχιστη προσπάθεια τιμής και μνήμης Ονομάτων πόλεων, περιοχών και ανθρώπων οι οποίοι εδώ και 98 χρόνια υφίστανται πολιτικές εξελληνισμού με πρώτη και καλύτερη την αλλαγή των ονομάτων.
    Παρόλο που τα παραπάνω σου τα γράφω από καρδιάς να ξέρης πως προσωπικά χρησιμοποιώ και το Θεσσαλονίκη κάλλιστα δεν με ζορίζει καθόλου άλλωστε είναι η πόλη που ζω που δουλεύω που μεγάλωσαν τα παιδιά μου είναι ο τόπος μου, όπως και χιλιάδων άλλων συμπολιτών. Άρα το СОЛУН μάλλον προσπαθεί να τονίσει πως μέσα στα 2-2,5 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που ζουν και παλεύουν στην Ελληνική Μακεδονία υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν κόντρα στους καιρούς να κρατήσουν κουλτούρα , γλώσσα, έθιμα και ιστορία ενός λαού που εμείς λέμε ότι υπάρχει ενώ Κράτος και Θεσμοί μας θεωρούν ¨ανύπαρκτους¨.
    Συγνώμη για το εύρος του σχολίου και σε ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο σου.
    Να είσαι καλά.
    Море сокол από την Θεσσαλονίκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Море сокол, όμορφη μελωδία το τραγούδι κι ωραίοι στίχοι. Ευχαριστώ. Επί του θέματος: Πάντα κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχουν πόλεις άλλων και πόλεις δικές μας. Μόνο πόλεις ανθρώπων υπάρχουν. Ίσως το παράδειγμά μου με την Ιστανμπούλ να πηγαίνει βαθειά μέσα στον χρόνο αποκόπτοντας την ιστορία αν όμως χρησιμοποιήσω για παράδειγμα πόλεις της Αλβανίας ή και της Μακεδονίας ίσως γίνω πιο κατανοητός. Προσωπικά σε καταλαβαίνω απόλυτα, είναι φρικτό να σε κυνηγούν επειδή μιλάς άλλη γλώσσα έχεις άλλη θρησκεία άλλο χρώμα άλλη φυλή και λοιπές τέτοιες αηδίες. Κατανοώ τον πόνο σας και πίστεψέ με, όσο μπορώ σας στηρίζω ή μάλλον για να ακριβολογώ στηρίζω το δίκιο σας πλην όμως θα ήθελα να με βοηθήσετε κι εσείς. Από το να ονομάζετε την Θεσσαλονίκη СОЛУН το βρίσκω σωστότερο να την λέτε Θεσσαλονίκη και να δώσετε το βάρος σας όλο τιμώντας τους προγόνους σας τα μέγιστα, στο δικαίωμα που έχετε να διδάσκεστε την γλώσσα σας τον πολιτισμό σας και την ιστορία σας σε δικά σας σχολεία με δικούς σας δασκάλους και δικά σας βιβλία αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν εθνικιστικές εκτροπές διότι κακά τα ψέματα έχετε κι εσείς πολλούς εθνικιστές στην πατρίδα σας που πρέπει να τους περιορίσετε όπως κι εμείς άλλωστε τους δικούς μας ώστε να ζήσουμε αρμονικά μεταξύ μας. Αλλά είναι πρόβλημα, πως θα συνεννοηθούμε όταν εσείς λέτε την Θεσσαλονίκη СОЛУН εμείς την Ινσταμπούλ Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι την Σάμο Sisam και πάει λέγοντας; Καταλαβαίνεις φίλε πως δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ έτσι! Δεν λέω πως τα παιδιά σας στα δικά σας σχολεία δεν πρέπει να μαθαίνουν τ’ όνομα СОЛУН αλλά να το μαθαίνουν ως έχει, ως ιστορική ονομασία δηλαδή της πόλης στα μακεδονικά αλλά όταν μιλάμε μεταξύ μας όταν φτιάχνουμε σύγχρονους χάρτες να την ονομάζετε όπως λέγεται σήμερα ήτοι Θεσσαλονίκη όπως κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αναγράφουμε την Μακεδονία ως Μακεδονία κι όχι αυτά τα γελοία FYROM Σκόπια κλπ. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός και ξέρω πως αν συμφωνήσεις μαζί μου κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς προδότης από τους εθνικιστές συμπατριώτες σου όπως αντίστοιχα χαρακτηρίζομαι εγώ από τους εθνικιστές έλληνες αλλά είναι δίκαιο αυτό που λέω και δεν πα να με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Δεν απεμπολώ το δίκαιο για χατίρι κανενός εθνικιστή φασίστα και αν το κάναμε όλοι αυτό δεν θα είχαμε να συζητάμε τώρα τέτοια θέματα μόνο θα χαιρόμασταν ό ένας τον πολιτισμό την μουσική την κουλτούρα τα ήθη και τα έθιμα του άλλου και θα ήταν τα γλέντια που θα μας ένωναν αντί να μας χωρίζουν.
    ΥΓ. μην μου ζητάς συγνώμη ούτε για τον χρόνο μου ούτε για τον χώρο μου. Εγώ τέτοιες συζητήσεις θέλω στο μπλογκ μου μεταξύ ανθρώπων σκεπτόμενων κι εν πολλοίς νομίζω πως τα έχω καταφέρει (αν και πάντα παρουσιάζονται σκουπίδια, λίγα όμως)

    Φιλικά, Κλείτωρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Κλείτωρα
    Αν η μελωδία του τραγουδιού σου άρεσε να είσαι σίγουρος πως αν το χορέψουμε στην πλατεία ενός χωριού μαζί με δεκάδες άλλους φίλους , θα συγκινηθείς. Εύχομαι να συμβεί και αν έρθεις προς τα εδώ ΟΡΙΣΤΕ.
    ‘Έγραψες πως :
    «..κακά τα ψέματα έχετε κι εσείς πολλούς εθνικιστές στην πατρίδα σας..» και
    «..προδότης από τους εθνικιστές συμπατριώτες σου..»
    Επειδή τώρα βρισκόμαστε και μιλάμε δεν παρεξηγώ αυτά που έγραψες αλλά να ξέρης τουλάχιστον για μένα – και πολλούς άλλους- δεν ισχύουν. Εμείς που δηλώνουμε Εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες όχι μόνο έχουμε ΜΙΑ μόνο πατρίδα την Ελλάδα, αλλά και όταν ζητάμε την αναγνώριση μας σαν Εθνικά Μακεδονική κοινότητα η μειονότητα ΔΕΝ δηλώνουμε καμιά πατρίδα σαν Μητέρα Πατρίδα. Στη Θράκη οι Τούρκοι συμπατριώτες μας δηλώνουν την Τουρκία σαν Μητέρα Πατρίδα, στην Κορυτσά οι Εθνικά Έλληνες Αλβανοί πολίτες δηλώνουν την Ελλάδα σαν Μητέρα πατρίδα. Οι Εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας είτε μέσα από τον πολιτικό τους φορέα (Ουράνιο Τόξο) είτε μεμονωμένα και ανεξάρτητα (όπως εγώ πχ) δεν Δηλώνουμε καμιά πατρίδα σαν Μητέρα Πατρίδα. Εδώ ζούμε, εδώ εργαζόμαστε η μοίρα μας είναι δεμένη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων ,η Πατρίδα μας είναι η Ελλάδα Κλείτωρα. Δεν θα βρεις Κλείτωρα καμιά γραπτή ή προφορική μαρτυρία-δήλωση για Μητέρα Πατρίδα. Άρα πατρίδα μας η Ελλάδα από την οποία ζητάμε ΣΕΒΑΣΜΟ –στα πλαίσια των διεθνών και ευρωπαϊκών κανόνων- στην Ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους μας. Ζητάμε Σεβασμό στα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ότι ζητά η Ελλάδα από την Τουρκία και από την Αλβανία σαν στάνταρ για τις εκεί Εθνικές Μειονότητες. Αν επισκεφθείς το ιστολόγιο που γράφω http://abecedar.blogspot.com/ θα δεις πως χρόνια παλεύουμε για αυτά με την βοήθεια και την συνδρομή Ελλήνων δημοκρατών. Αυτά που σου έγραψα παραπάνω θα τα δεις γραμμένα από μένα και άλλους μήνες και χρόνια πριν. Δες πως καταδικάζουμε τους αρχαιόπληκτους, τους αγαλματολάγνους αλλά και τους Ελλαδέμπορους. Αυτά τα περί πρακτόρων, αποσχιστών, Σόρων και τα μύρια όσα προσάπτουν οι Έλληνες Εθνικιστές σε εμάς τους Μακεδόνες ακτιβιστές έχουν ένα και μόνο στόχο. Να μην προβληματιστεί ο Ελληνικός Λαός. Να ακυρώσουν το λόγο μας. Ποιος τώρα να ακούει πράκτορες; Μας βαφτίζουν «ανύπαρκτους» και καθάρισαν. Και ο λαός τους πιστεύει. Και θεωρεί ανύπαρκτους και 5-6 χιλιάδες Εθνικά Μακεδόνες αλλά και καμιά εκατοστή χιλιάδες Τούρκους στη Θράκη.
    Ανοίγουμε όμως συζήτηση για άλλο θέμα από αυτό της ανάρτησης και συγνώμη από τους επισκέπτες σου. Ο οικονομικός παράδεισος της Πατρίδας μας κατέρρευσε και όλοι μας μείναμε άφωνοι από την πλάνη και την απάτη που μας τάιζαν οι ηγεσίες τόσα χρόνια. Να δεις Κλείτωρα τι έχει να γίνει όταν καταρρεύσει ο Εθνικιστικός – Θρησκευτικός Μύθος….
    Να είσαι καλά.
    Φιλικά
    Море сокол από την Θεσσαλονίκη…
    Για να δεις πως δεν είναι πρόβλημα το όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, θα τύχει θα το επιδιώξω και θα μάθω και τους χορούς σας αφού μου αρέσουν τα τραγούδια σας. Άλλωστε θα είναι κρίμα να έχω χορέψει αφρικάνικα αμερικάνικα κινέζικα ρώσικα κλπ αλλά όχι μακεδονικά που είναι δίπλα. Κατά τ’ άλλα μάλλον δεν έγινα κατανοητός και παρεξηγήθηκα (λίγο). Ακόμα και να δηλώνατε μητέρα πατρίδα προσωπικά μου είναι αδιάφορο. Το μοναδικό πράγμα που ενδιαφέρει εμένα είναι να ζούμε ειρηνικά και καθόλου μα καθόλου η καταγωγή του καθένα. Είδα και το μπλογκ σας διάβασα αρκετά και μόνο εθνικιστές ή φασίστες δεν είστε αυτό είναι σίγουρο αλλά όμως δεν μιλούσα για εσάς αλλά συνολικά. Άλλωστε κανένας λαός δεν αποτελείτε από μόνο προοδευτικούς ή μόνο φασίστες παντού υπάρχουν όλων των λογιών οι άνθρωποι έτσι δεν είναι; Γενικά μιλούσα λοιπόν και ίσως αυτό να ήταν λάθος μου. Απολογούμαι. Και για να το πω μια ακόμα φορά για να ξεκαθαρίζουμε: Ναι, έχετε κάθε δικαίωμα σεβασμού και αναγνώρισης από το ελληνικό κρατος και προσωπικά σέβομαι και θα στηρίξω αυτό το δικαίωμά σας όσο περισσότερο μπορώ.
    Μην ζητάς συγνώμη από τους επισκέπτες μου. Δεν χρειάζεται για το μέλλον μιλάμε επίσης. Ευτυχώς λοιπόν που το ψέμα των εκλεγμένων και των εκλεκτόρων τους κατέρρευσε και ναι φίλε τα καλύτερα έπονται όταν επιτέλους ξελασπώσουμε και από το παραμύθι του εθνικοθρησκευτικού δηλητηρίου. Συνεχίζουμε!
    Χαιρετίσματα στην όμορφη СОЛУН! (για να δεις πως ούτε εγώ έχω πρόβλημα και το θεωρώ απλώς θέμα συνεννόησης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Κλείτωρα
    http://www.youtube.com/watch?v=jR9jQbiEwbk
    αυτό μου βγήκε διαβάζοντας το σχόλιο σου.
    Όταν ανέβης Θες/νικη απλά γράψε πότε,
    τα υπόλοιπα από κοντά.
    Για ότι χρειαστείς abecedar@rocketmail.com.
    Να είσαι καλά , να μας φτιάχνεις με αναρτήσεις σαν αυτήν της 27/06.
    Φιλικά
    Море сокол .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails