Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

5 Φεβρουαρίου 2011

Είσαι στο πάρκο; Πρόστιµο!

 

Με τριάντα έξι ψήφους υπέρ και δώδεκα κατά το συµβούλιο της Νέας Υόρκης ψήφισε χθες την εφαρµογή αντικαπνιστικών µέτρων στα δηµοτικά πάρκα και τις παραλίες της πόλης, επτά χρόνια µετά την απαγόρευση του καπνίσµατος σε µπαρ και εστιατόρια. Η απαγόρευση, που θα τεθεί σε εφαρµογή τρεις µήνες αφότου υπογραφεί απότον δήµαρχο της Νέας ΥόρκηςΜάικλ Μπλούµπεργκ, αφορά τα 1.700 πάρκα της πόλης, τα 23χιλιόµετρα παραλίας και χώρους πεζών, µεταξύ των οποίων και η Τάιµς Σκουέαρ. «Αυτό το καλοκαίρι οι Νεοϋορκέζοι που επισκέπτονται τις παραλίες και τα πάρκα για να πάρουν φρέσκο αέρα θα έχουν τη δυνατότητα να αναπνεύσουν ακόµα πιο καθαρό αέρα και να κάθονται σε απαλλαγµένες από αποτσίγαρα παραλίες», τονίζει ο δήµαρχος της πόλης, που αναµένεται να υπογράψει την επέκταση της καπνοαπαγόρευσης µέσα στις επόµενες 30 ηµέρες. Αντιδράσεις ωστόσο δενέλειψαν ούτε από τους τοπικούς αξιωµατούχους, µε τον δηµοτικό σύµβουλο Ντάνιελ Χάλοραν να υποστηρίζει πως, αν περάσουν τα νέα µέτρα, το επόµενο βήµα είναι η απαγόρευση του καπνίσµατος στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των πολιτών. Για όσους αντισταθούν στο γράµµα του νόµου προβλέπεται πρόστιµο ύψους εκατό δολαρίων, ανάλογο µικρότερων παραπτωµάτων όπως η επαιτεία. Η Νέα Υόρκη πάντως δεν πρωτοτυπεί: η απαγόρευση του καπνίσµατος στα πάρκα εφαρµόζεται ήδη σε Λος Αντζελες και Σικάγο.

TA NEA

Καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο ανώτατων αξιωματούχων του Μαλάουι, οι οποίοι διαφωνούν για το κατά πόσο ένας νέος νόμος που απαγορεύει τη ρύπανση του αέρα καλύπτει και τα ανθρώπινα αέρια.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Τσαπόντα επιμένει ότι ο νόμος απαγορεύει και το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους.
«Πηγαίνετε στην τουαλέτα αν θέλετε να την αμολήσετε» είπε στο ραδιοσταθμό Capital Radio.
Διαφορετική γνώμη έχει ο γενικός εισαγγελέας Άντονι Καμάρα, ο οποίος δεν δίνει τόσο ευρεία ερμηνεία στη νομοθεσία: «Δεν καταλαβαίνω πώς ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να ερμηνεύει τη διάταξη έτσι ώστε να ποινικοποιεί το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους» δήλωσε.
Σύμφωνα με το BBC, ο επίμαχος νόμος, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει: «Οποιοσδήποτε επιβαρύνει την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε μέρος, έτσι ώστε να την καθιστά επιβλαβή για την υγεία ανθρώπων που βρίσκονται σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις, σε γειτονιές, και κατά τη διάβαση από δημόσιους χώρους, είναι ένοχος πταίσματος».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απόφοιτος της Νομικής, επιμένει ότι το πέρδεσθαι συνιστά επιβλαβή ρύπανση. Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα εφαρμόζεται ο νόμος, απάντησε ότι αυτό θα γίνεται όπως και στη περίπτωση της ούρησης σε δημόσιους χώρους.
«Είσαστε ευτυχείς να βλέπετε ανθρώπους να πέρδονται;» διερωτήθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. Να θυμίσω μόνο ότι το κάπνισμα στο αυτοκίνητο απαγορεύεται και σε άλλες χώρες (ανεξάρτητα από τον ανήλικο ή όχι που επιβαίνει) επειδή συνδέεται με τροχαία ατυχήματα, όπως και η χρήση κινητού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αποδεικνύεται προφητική η αρχαία αντεργκράουντ κασέτα του Άσιμου, εκείνη που είχε τον τίτλο "Κλάστε ελευθέρως".
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι. Και το χειρότερο είναι ότι όλες τις ανοησίες τους τις ακολουθούμε και εμείς κατά γράμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήτωσαν τα κοχίμπα !

    - Συγκεντρωθέντες, εν τη πόλει Κιναιδεία,
    ένιοι άρχοντες αίρετοί τε καί υπάκουοι υπήκοοι
    υποτακτικοί των, χατζηναιμεναλλανεοέλληνες,
    απεφάνθησαν περί του καπνίσματος
    καί των βλαβερών συνεπειών τούτου,
    διά την δημοσίαν υγείαν.

    Πρώτος εκ εξ αυτών, των συνελθόντων,
    όμίλησεν, ο ταγός δόκτωρ Βλακόβιος ‘Ανοητίδης
    (μέγας έγκριτος επιστήμων πνευμονολόγος),
    περί υποδιαιστέρων πολιτών β΄ κατηγορίας,
    οίτινες εκ του καπνού λαμβάνουσι αιθάλην
    καί βλαπτικήν ετέραν ουσίαν, προ πάντων,
    νικοτίνη αποκαλουμένη, εις τους πνεύμονάς των.

    Πάντες του πλήθους οι πολίται,
    συναπεδέχθησαν καί συνομολόγησαν
    (διά μίαν είσέτι φοράν)
    την προσβολήν των χρηστών σιγαρέτων,
    ήτοι τών καπνιστών,
    ώς πολιτών β’ κατηγορίας!

    Αλλ’ εξ αυτών, των Κιναιδοπολιτών,
    ούδείς μνείαν εποιήσατο,
    διά τους φονείς εαυτών τε καί αλλήλων
    υπό -ληστών, απατεώνων, τροφονοθευτών,
    τοκογλυφών, κλεπτών, εμποροπορνοβοσκών,
    φορέων έιτζ, σχιζοφρενών καί ανωμάλων
    υπανθρώπων- άρρενας τε καί θήλεις
    α΄ κατηγορίας, χρήστας πούρων Αβάνας,
    εν τη πόλει Κιναιδεία.

    Τοιουτοτρόπως ή αλλέως εσαεί,
    ο κυρίαρχος μη ποιμνιοποιημένος νεοέλλην
    πολίτης, β΄ κατηγορίας, θα άδει:

    Η ζωή μου όλη, είναι ένα τσιγάρο
    που δεν το γουστάρω, κι όμως το φουμάρω!!!

    Άναψε το τσιγάρο, δός μου φωτιά
    έχω μεγάλο ντέρτι, μέσ’ την καρδιά .-


    ‘Ιάσωνας Μαστουρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails