Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Ιανουαρίου 2011

Τσιγάρο, ποτό, μουσική, χορός και όμορφα κορίτσια!

Έτσι μάλιστα! Τώρα είναι πιο πραγματικός νόμος και όχι αυτοκρατορικό βυζαντινό διάταγμα όπως πριν! Έτσι ο καθένας ανάλογα τα γούστα του θα επιλέγει και που θα πάει να διασκεδάσει και να πιεί το ποτό του καπνίζοντας ή μη. Βέβαια θα υπάρξουν τώρα κάποιοι μη καπνίζοντες που θα διαμαρτυρηθούν για την… υγεία τους αλλά θα είναι για γέλια διότι απλώς μπορούν να μην πάνε σε μαγαζί καπνιζόντων και αν και πάλι έχουν πρόβλημα ε ας φτιάξουν μια γυάλα κι ας μπουν μέσα να ησυχάσουν και αυτοί κι εμείς.

Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου.

Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσει τον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.
Ο φόρος θα επιβάλλεται µε βάση τα τετραγωνικά µέτρα που καταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή 400 τ.µ. –και όχι µε βάση τον τζίρο των καταστηµάτων, για να αποφευχθούν περιπτώσεις συναλλαγής µε τους ελεγκτικούς µηχανισµούς που θα αναλάβουν την τήρηση του νόµου. Κάθε κέντρο διασκέδασης που θα εντάσσεται στη ρύθµιση για τη λήψη της ειδικής άδειας µε την οποία θα επιτρέπεται το κάπνισµα, θα καταβάλλει τον αναλογούντα φόρο σε µηνιαία βάση και ανεξάρτητα από τις ώρες ή τις ηµέρες λειτουργίας του.
Σύµφωνα µε τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα απαγορεύεται το κάπνισµα σε:
Εστιατόρια, ταβέρνες, καταστήµατα γρήγορου φαγητού.
Κινηµατογράφους, θέατρα, ξενοδοχεία, αίθουσες παιχνιδιών.
Αίθουσες εκδηλώσεων κάθε µορφής.

TA NEA

9 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως διαφωνώ. Η αδυναμία να ελέγχουν και η επιθυμία να τα πάνε καλά με τους σκυλάδες, έφερε τις πρόωρες εκπτώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ποιόν να πρωτο-ελέγχουν; Αν ήθελαν έλεγχο θα έπρεπε να γίνει η χώρα μια τεράστια φυλακή, όλοι μέσα θα είμασταν. Και δεν είναι μόνο οι σκυλάδες που καπνίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε διαφωνώ σε αυτό που λες... Κι εγώ καπνιστής είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ένας καλός νόμος πρέπει να καλύπτει πραγματικές ανάγκες μιας κοινωνίας και όχι να δημιουργεί πλασματικές καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το άσχημο βέβαια είναι οτι οι μαγαζάτορες θα έχουν ένα ακόμα άλλοθι για τις τσιμπημένες τιμές που θα μας παρουσιάσουν μετά το τσιγαρόσημο. Καλό πεντάευρω θα πάει ο καφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό θα ρυθμιστεί μεταξύ πελατών και καταστηματαρχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζήτωσαν τα κοχίμπα !

    - Συγκεντρωθέντες, εν τη πόλει Κιναιδεία,
    ένιοι άρχοντες αίρετοί τε καί υπάκουοι υπήκοοι
    υποτακτικοί των,χατζηναιμεναλλανεοέλληνες,
    απεφάνθησαν περί του καπνίσματος
    καί των βλαβερών συνεπειών τούτου,
    διά την δημοσίαν υγείαν.

    Πρώτος εκ εξ αυτών, των συνελθόντων,
    όμίλησεν, ο ταγός δόκτωρ Βλακόβιος ‘Ανοητίδης
    (μέγας έγκριτος επιστήμων πνευμονολόγος),
    περί υποδιαιστέρων πολιτών β΄ κατηγορίας,
    οίτινες εκ του καπνού λαμβάνουσι αιθάλην
    καί βλαπτικήν ετέραν ουσίαν, προ πάντων,
    νικοτίνη αποκαλουμένη, εις τους πνεύμονάς των.

    Πάντες του πλήθους οι πολίται,
    συναπεδέχθησαν καί συνομολόγησαν
    (διά μίαν είσέτι φοράν)
    την προσβολήν των χρηστών σιγαρέτων,
    ήτοι τών καπνιστών,
    ώς πολιτών β’ κατηγορίας!

    Αλλ’ εξ αυτών, των Κιναιδοπολιτών,
    ούδείς μνείαν εποιήσατο,
    διά τους φονείς εαυτών τε καί αλλήλων
    υπό -ληστών, απατεώνων, τροφονοθευτών,
    τοκογλυφών, κλεπτών, εμποροπορνοβοσκών,
    φορέων έιτζ, σχιζοφρενών καί ανωμάλων
    υπανθρώπων- άρρενας τε καί θήλεις
    α΄ κατηγορίας, χρήστας πούρων Αβάνας,
    εν τη πόλει Κιναιδεία.

    Τοιουτοτρόπως ή αλλέως εσαεί,
    ο κυρίαρχος μη ποιμνιοποιημένος νεοέλλην
    πολίτης, β΄ κατηγορίας, θα άδει:

    Η ζωή μου όλη, είναι ένα τσιγάρο
    που δεν το γουστάρω, κι όμως το φουμάρω!!!

    Άναψε το τσιγάρο, δός μου φωτιά
    έχω μεγάλο ντέρτι, μέσ’ την καρδιά .-


    ‘Ιάσωνας Μαστουρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικά αυτό αποσύρθηκε σαν πρόταση! (για καλή τύχη των μη καπνιστών, και όσων καπνιστών σκέφτονται πέρα από την πάρτη τους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μάλλον για κακή τύχη των μη καπνιστών ('οσων σκέφτονται μόνο την πάρτη τους) αποσύρθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails