Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

13 Νοεμβρίου 2010

Ο πρώτος μου υπολογιστής

Amstrad CPC 6128 με πράσινη οθόνη-χρονολογία:1985

CPC6128 (1985-1990)

The CPC6128 features 128 kB RAM and an internal 3-inch floppy disc drive. Aside from various hardware and firmware improvements, one of the CPC6128's most prominent features is the compatibility with the CP/M+ operating system that rendered it attractive for business uses.

The CPC6128 was released in August 1985 and initially only sold in the USA. Imported and distributed by Indescomp, Inc. of Chicago, it was the first Amstrad product to be sold in the United States, a market that at the time was traditionally hostile towards European computer manufacturers.[5] By the end of 1985, it arrived in Europe and replaced the CPC664 in the CPC model line-up. Initial suggested retail prices for the CPC6128 were USD699.00/GBP299.00/DM1598.00 with a green screen and USD799.00/GBP399.00/DM2098.00 with a colour monitor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amstrad_CPC#CPC6128_.281985-1990.29

Amstrad_CPC_6128

και η δισκέττα του…

Compact_Floppy

6 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρος, Κλείτωρ, πως θα ήσουν ευτυχισμένος με τον Amstrad CPC 6128.

    Εμένα ο πρώτος μου ήταν ένας TI99/A, με τη θηριώδη μνήμη των ...16 ΚΒ. Οθόνη δεν διέθετε κι έπρεπε να τον συνδέεις με την τηλεόραση. Ούτε μέσο αποθήκευσης (δισκέτα) είχε αλλά μπορούσες να τον συνδέεις με το ...κασετόφωνο του σπιτιού και να σώζεις τα αρχεία σειριακά στην κασέτα. Πρωτόγονες καταστάσεις. Μετά ήρθε ο Amstrad CPC6128 και σώθηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. lol κι εμένα!!! Αλλά με έγχρωμη οθόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να ήταν συγκίνηση. Δυστυχώς δεν ήταν. Η ανάρτηση έγινε ως επανάληψη διαπίστωσης. Κάνω τις ίδιες με τότε εργασίες αλλά τις κάνω αφάνταστα γρηγορότερα απίστευτα ευκολότερα και σαφώς ασφαλέστερα αλλά εγώ δεν δουλεύω λιγότερο. Τουναντίον εργάζομαι περισσότερο που σημαίνει πως παράγω χιλιάδες φορές περισσότερο απ’ ό,τι παρήγαγε ο παππούς μου αλλά εργάζομαι τις ίδιες ώρες. Συνεπώς το πλεόνασμα παραγωγής δεν το καρπώνομαι εγώ παρά μόνο ένα ελάχιστο μέρος του κι αυτό έμμεσα ως καταναλωτής. Το συμπέρασμα είναι πως δεν με συμφέρει το πράγμα έτσι όπως εξελίσσεται. Αν είναι να μπω σε ανταγωνισμό παραγωγής με την μηχανή… άσε καλύτερα να λέιπει το βύσσινο. Για μένα σκοπός είναι να δουλεύουν οι μηχανές για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για τις μηχανές όπως τείνει να γίνει.
    Δεν είναι λοιπόν πως ήμουν ευτυχισμένος απλώς είχα την ελπίδα πως θα κερδίσω ελεύθερο χρόνο. Φρούδα ελπίδα δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. fg
    Ειδα ξανά το ποστ τυχαία και πάλι συγκίνηση!!
    Μακάρι να δούλευα τις ίδιες ώρες με τον Παπού μου Κλείτωρ, στο καινούργιo Pc στο σπίτι μου και το iMac στο γραφείο...
    Κάποτε πιστεύαμε ότι η μηχανές θα κάνουν όλες τις δουλειές και εμείς θα ζούμε αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλλά στον βωμό του κέρδους θυσιάσαμε τις ζωές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails