Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

15 Οκτωβρίου 2010

Ξαναβάζουν τα τασάκια

Γενική ανυπακοή. Μ’ αρέσει. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά βαρέθηκα το μένος των αντικαπνιστών. Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως χωρίς καμιά συνεννόηση μεταξύ τους όλοι οι καπνιστές ρωτούν πριν μπουν σε μαγαζί αν επιτρέπεται το κάπνισμα ή αν έχει χώρο καπνιζόντων. Στην άρνηση των καταστηματαρχών απλώς φεύγουν και φυσικά μαζί τους φεύγουν και τα ευρουδάκια από το κατάστημα. Αντίθετα τα μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα είναι φίσκα στον κόσμο και το φαινόμενο είναι μαζικό.

Λοιπόν, όποιον τον ενοχλεί ο καπνός να κάτσει σπίτι του ή στο πεζοδρόμιο ή ας μπεί σε γυάλα, πρόβλημά του. Πληρωμένη απάντηση αφού το θέλανε κάποιοι να το τραβήξουν μέχρι τ’ άκρα….

Οι εστιάτορες δηλώνουν ότι από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα τοποθετήσουν και πάλι τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια, επικαλούμενοι τη δραματική πτώση του τζίρου που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

«Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε, γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».

Ξαναβάζουν τα τασάκια στα τραπέζια οι εστιάτορες | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

11 σχόλια:

  1. Σας αρέσει δεν σας αρέσει ο νόμος θα εφαρμοστεί. Όλη η Ευρώπη τον εφαρμόζει ενώ η Κατινίτσα Ελλάδα "επαναστατεί" γιατί της κόψαν το τσιγαράκι ση καφετέρια. Χαρά στο πράγμα ρε θεριακλήδες. Τότε και γω ο αντικαπβιστής θα απαιτήσω από τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν περισσότερες εισφορές οι καπνιστές διοτι όταν ο καρκίνος τους κτυπά την πόρτα καλούμαι να πληρώνω ΚΑΙ ΕΓΩ τα νοσήλειά τους.
    Ως εδώ και μη παρέκει. Να καπνίσετε σπίτι σας όσο θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμώ τον ΣΚΑΙ σας γαμώ πούστηδες Αμερικάνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε ανώνυμε αντικαπνιστή, κινδυνεύεις, σε βεβαιώνω να πάθεις καρκίνο επειδή είσαι γεμάτος ενοχές, επειδή δεν μπορείς να έχεις ειλικρινή σχέση με την γυναίκα σου, με τα παιδιά σου, με τους συνεργάτες σου. Επειδή είσαι ζηλόφθων και άπληστος. Επειδή το μυαλόσου έχει μονοδρομηθει απο απο εξουσιαστικά κέντρα, που σε βεβαιώνω, καθόλου δεν σε αγαπάνε.
    Προτείνω να κάνεις μια λίστα και να ιεραρχήσεις τις αιτίες επιθυμίας θανάτου, που μια περίπτωση είναι ο καρκίνος και να βάλεις το κάπνισμα στην θέση 100.
    Και θα ζητήσω να πληρώνεις περισσότερα ασφάλιστρα, γιατί ζείς σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ γουστάρω όταν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

    Σκοπεύω μάλιστα να πάρω ένα Hummer, να περνάω με κόκκινο και όποιον πάρει ο χάρος. Δεν θα αφήσω το Κράτος να καταπιέζει την ελευθερία μου για την ανάγκη που έχω να πηγαίνω γρήγορα στον προορισμό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα των άκρων. Χάθηκε το μέτρο που μας διδάσκει η φύση γύρω μας. Ή θα επιβάλλεται πλήρης υπακοή ή πλήρης ανυπακοή. Η σκέψη του να υπάρχουν μεγαζιά για να επιλέγουμε ανάλογα το γούστο μας δεν περνάει από κανενώς το μυαλό;
    Ελληνάκι, να το πάρεις το χάμερ και να πας στην πίστα να το τρέξεις όπως κι εγώ να πάρω τον καπνό μου και να πάω σε μπαρ για καπνίζοντες. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό; Γιατί επιλέγετε ολοκληρωτικά μέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεταφέρω τη θέση μου όπως την έγραψα και στο protagon σε σχετικό άρθρο.

    Τι θα λέγατε αν συγκρίναμε το κάπνισμα με τη δημόσια αποβολή περιττών αερίων; Υγιεινό και ασφαλές (ακόμα κι αν δεχτούμε ότι το κάπνισμα ενοχλεί μόνο ως καπνός και μυρωδιά), πρωτόγονο δεν το λες και όλοι το κάνουν στα μουλωχτά. Αλλά είναι θέμα ταμπού. Γιατί; Πως θα σας φαινόταν αυτό;
    http://www.kewego.com/video/iLyROoaftvfZ.html
    Το "πτύειν" δημοσίως;
    http://www.bmj.com/content/311/7021/1685.extract
    Θα θυμόσαστε τα spittoon στο Lucky Luke ίσως. Βλέπετε φαντάζομαι την αναλογία με τα τασάκια και τις γόπες. Κάπως έτσι πρέπει να ξεκίνησαν τα πράγματα. Αρχικά έφτυναν οπουδήποτε, μέσα-έξω, μετά έβαλαν τα spittoons και τέλος κόπηκε λόγω αηδίας (στην πλειονότητα) αυτό το ωραίο παραδοσιακό έθιμο.
    Συμφωνώ ότι έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας διακριτών χώρων. Αλλά θα συμφωνήσετε ότι το μέτρο αυτό έγινε παρωδία πριν από χρόνια που δοκιμάστηκε πρώτη φορά (χωρίς διαχωριστικά!), αλλά και πέρυσι με το Νόμο Αβραμόπουλου. Οι ίδιοι καταστηματάρχες που δεν εφάρμοσαν τα αυτονόητα τώρα διαμαρτύρονται. Οι ίδιοι καπνιστές-θαμώνες που δε σεβάστηκαν πέρυσι ακόμα και τα ελάχιστα (~3%) μικρά μπαρ που αποφάσισαν, για κάποιο μυστήριο λόγο, να επιλέξουν την αποκλειστικότητα για "μη καπνίζοντες". Ήταν παράλογη λοιπόν αυτή η κίνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πτυελοδοχεία.

    ναι ήταν παράλογη η κίνηση διότι αντί να κυνηγήσει όσους δεν σέβονται τα μπαρ που επέλεξαν να είναι μη καπνιζόντων επέλεξε να τους κυνηγήσει όλους ανεξαιρέτως. Αντι να επιβάλλει στους λίγους παραβάτες επιβάλλει στο γενικό σύνολο. Εντελώς ολοκληρωτικός νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε στέκεσαι όμως στην ουσία: ότι η μόνη δίκαιη λύση ήταν αυτή των διακριτών χώρων. Μια λύση που οι ίδιοι επχειρηματίες τώρα παρακαλάνε να επανέλθει όταν φρόντιζαν νωρίτερα να την υποδαυλίζουν. Γιατί και το αντίστροφο (κάπνισμα παντού) πάλι ολοκληρωτισμός είναι. Απλά οι καπνιστές δεν το βλέπουν έτσι γιατί το θεωρούν κεκτημένο, όπως τόσα άλλα πράγματα σε αυτή τη χώρα (π.χ. τις παρεμβάσεις της επικρατούσας θρησκείας στο δημόσιο βίο).

    Υ.Γ. Αναφέρθηκα στον αγγλικό όρο spittoon λόγω της αναφοράς στο Lucky Luke.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και των διακριτών χώρων είναι δίκαια λύση και η επιλογή μαγαζιών είναι επίσης δίκαιο. Αδικο είναι μόνο όταν δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής. Όσο για το ¨κεκτημένο" των καπνιστών το θεωρώ ανέκαθεν επίσης βλακώδες και ποτέ δεν συμφώνησα με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μιλᾶμε γιὰ ἑστιατόρια, ὅπου συνήθως πᾶνε οἰκογενειακῶς. Πῶς φαντάζεστε τοὺς διακρίτους χώρους;
    Οἱ γονῆς στὴν μία μεριά, τὰ παιδιὰ στὴν ἄλλη;

    Ἀριστοκλῆς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μιλάς για βλάκες γονείς; Ειναι οι ίδιοι που πάνε εκδρομή τρέχοντας με 250 στην εθνική οδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails