Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

15 Σεπτεμβρίου 2010

Νενίκησά Σε, Ναζωραίε (το ξαναλέω)

Δεν ξέρω αν ο παπάς με απειλεί έμμεσα ή άμεσα αυτό είναι άλλων δουλειά να το κρίνουν. Αυτό που ξέρω είναι πως ο παπάς με απειλεί με εξόντωση αν δεν υποκύψω στον θεό του. Είτε λέει θα αρρωστήσω είτε θα πάθω τροχαίο είτε θα με πυροβολήσουν (ο θεός θα με πυροβολήσει άραγε;) πάντως δεν την γλυτώνω αν ξεστομίσω λέει τις απαγορευμένες λέξεις. Αν για παράδειγμα, πω "Νενίκησά Σε, Ναζωραίε" θα με τιμωρήσει ο θεός και θα πεθάνω λίαν συντόμως. Αν υποστηρίξω πως ο χριστιανισμός είναι μια εγκληματική θρησκεία που επιβλήθηκε με σφαγές και δηώσεις τότε πάλι θα πεθάνω. Όταν συμπεράνω πως η καινή τους διαθήκη είναι μια ιστορία με ψυχοπαθολογικές προεκτάσεις τότε θα πάθω τροχαίο και αν φασκελώσω παπά θα πάθω έμφραγμα. Όλα αυτά τα ωραία και τ’ αγαπησιάρικα τα λέει ποιος άλλος… ο φασιστο-μητροπολίτης Καλαβρύτων ο πρώην χωροφύλακας ο κομμουνιστοφάγος. Αγνοεί ο καραγκιόζης παπα-χωροφύλακας πως κανείς νόμος δεν αναγνωρίζει τέτοια δικαιώματα σε κανέναν «θεό» πόσο μάλλον στον χριστιανικό που κουβαλάει πίσω του σφαγές αιώνων; Βέβαια δεν τ’ αγνοεί. Όλοι μας γνωρίζουμε πως κανείς θεός δεν μπορεί να πυροβολήσει, κανείς θεός δεν προκαλεί τροχαία και πως οι αρρώστιες θα στέλνουν πάντα τους ανθρώπους στον θάνατο είτε αυτοί είναι χριστιανοί είτε όχι. Διότι μην μου πει ο παπάς πως οι ευσεβείς χριστιανοί δεν αρρωσταίνουν ή δεν παθαίνουν ατυχήματα! Γιατί όμως τα λέει; Αναρωτιέμαι μήπως πίσω από αυτές τις απειλές κρύβεται κάτι άλλο. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να είμαι ιδιαίτερα προσεχτικός όταν οδηγάω μήπως κάποιος καλόγερος (από αυτούς με τα τζιπ και τις μερσεντές ντε) πέσει πάνω μου κατόπιν… θεϊκής εντολής και με στείλει στον αγύριστο επειδή σιχαίνομαι τον θεό του και την θρησκεία του; Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να προσέχω τι αγοράζω και τρώω μήπως μου βάλει κανας σπλαχνικός παππάς ποντικοφάρμακο στην τυρόπιτα ώστε μετά να αναφωνήσει «τον τιμώρησε ο θεός»; Αναρωτιέμαι μήπως «ο θεός επέμβει τιμωριτικά» σε μένα για να ικανοποιήσει τα πληγωμένα παιδιά του τον παπα-χωροφύλακα δηλαδή και το σινάφι του; Οι χριστιανικές ραδιουργίες και οι βυζαντινισμοί είναι γνωστοί στην ιστορία. Ατυχήματα, δηλητήρια, ξαφνικοί θάνατοι και λοιπά «ωραία» κοσμούν αξιοκρατικά την ιστορία του χριστιανισμού. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος μπορεί να μας προστατέψει από τους «πληγωμένους χριστιανούς». Μήπως θα έπρεπε να καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα ώστε σε περίπτωση που κάτι πάθω να ξέρουν ποιόν και τι να ψάξουν για να εξιχνιαστεί η «θεϊκή μου τιμωρία»; Διαβάστε απειλές και βγάλτε συμπέρασμα, ειδικά οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να προσέχουν αφού αναφέρονται ρητά ως δίκαια εξοντωμένοι από τον θεό της… αγάπης και πράσινα άλογα.

ΥΓ. Παπά, μην τ’ αλλάξεις πάλι το κείμενο όπως συνηθίζεις. Το έχω φωτογραφίσει.

ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ Ο ΘΕΟΣ;

______Ασφαλώς όχι! Ο Θεός είναι Πατέρας στοργικός, ο Οποίος υπομένει, συγχωρεί, ευλογεί τα πλάσματά Του! Παρά ταύτα δεν ανέχεται την μεγαλαυχία του ανθρώπου! Δεν ανέχεται τον εγωϊστή άνθρωπο, ο οποίος κυριεύεεται από τον εωσφορικό εγωϊσμό και τότε ισοπεδώνει τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο το Θεό!

______Τότε επεμβαίνει και τιμωρεί παιδαγωγικά. Παρεμβαίνει δηλ. για να διδαξει και να ποδηγετήσει! Έτσι βλέπουμε τον Κύριο της δόξης να επεμβαίνει στη Βαβέλ και να μπλέκει τις γλώσσες των ανθρώπων, ώστε να μη μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους! Ήθελαν, βλέπετε, να φτιάξουν ένα μεγάλο Πύργο, για να φθάσουν στο ........Θεό!

_______Επεμβαίνει στην Ερυθρά θάλασσα και καταποντίζει τα στρατεύματα του Φαραώ, που καταδίωκαν τόν Μωϋσή καί τό Λαό του. Επεμβαίνει στα Σόδομα και Γόμμορα, που οι άνθρωποι ήσαν φιλήδονες στο επακρον καί ακρατείς! Σαν τα αχαλίνωτα άλογα! Μεταξύ ἄλλων ἠσαν και ομοφυλόφιλοι! Δεν τολμούσε ένα ὡραίο αγόρι νά περάσει από τόν τόπο τους. Συγκροτούσαν σειρά ποιός πρώτος θα ασελγούσε επάνω του! Αγανακτισμένος ο Θεός από τήν κτηνώδη συμπεριφορά ἀποφασίζει να ρίξει απ΄τον ουρανό φωτιά και θειάφι καί με τον τρόπο αυτό κατακαίει και καταστρέφει εκ θεμελίων δύο ολόκληρες πόλεις! Ο Λώτ, ευλαβούμενος τόν Θεό, έλαβε τη θεϊκή εντολή νά πάρει την οικογἐνειά του και νά φύγει, ώστε να σωθούν απ τήν οργή Του. ΑΛΛΑ δεν έπρεπε νά στρέψουν πίσω τους για να δούν τι γινόταν. Παρά ταύτα η γυναίκα του Λώτ, υποκύπτουσα στην γυναικεία περιέργεια, παραβιάζει την εντολή του Θεού και γυρίζει πίσω της να δεί τί συμβαίνει. Και τότε γίνεται στήλη άλατος!

_________ Στον κατακλυσμό του Νώε ο Θεός καταστρέφει τήν κτίση όλη, επειδή _οι άνθρωποι ήσαν ασεβέστατοι και δεν λογάριαζαν τον Θεό! Και άλλα τέτοια περιστατικά αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη από τά οποία φαίνεται ότι ο Θεός ενίοτε επεμβαίνει παιδαγωγικά (καί όχι εκδικητικά, τιμωριτικά). Ιδιαιτέρως εμεί;ς που ζούμε στην εποχή της Καινής Διαθήκης, βιώνουμε πλέον την περίοδο της Χάριτος!

________Αλλά τούτο μολ' όλα ταύτα δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να σηκώνει το κεφάλι του και να περιφρονεί ή να καταφρονεί τό Θεό. Κάποιος καλός ερευνητής λοιπόν έψαξε το σημείο αυτό και συγκέντρωσε αρκετά εύλογα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων, τα οποία φανερώνουν την τιμωριτική επέμβαση του Θεού στη ζωή ανθρώπων. Ανθρώπων , οι οποίοι με διαφορον τρόπο ο καθένας τους θέλησε να επαναλάβει τό του Ιουλιανού του Παραβάτη: "Νενίκησά Σε, Ναζωραίε", υψώνοντάς τό είδωλό τους πάνω από τόν Θρόνο του Θεού! Καί τότε ο Θεός έκαμε εμφανή την τιμωριτική παρουσία Του! Ετιμώρησε παραδειγματικά τους παραβάτες και μεγαλαύχους αυτούς ανθρώπους! Έκαμε δηλ. καθώς ήταν επιβεβλημένο από την αξιοπρέπειά Του! Επενέβη τιμωριτικά για να ικανοποιήσει τα πληγωμένα παιδιά Του, εμέ δηλ. και σε, αγαπητέ αναγνώστη και φίλε. Ας προσέχουμε, λοιπόν, διότι ο Θεός δεν κοροϊδεύεται!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Κυριακή 29.08. 2010

**************
__________ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Ο Θάνατος είναι ένα ßέßαιο γεγονός στη ζωή µας, αλλά η Αγία Γραφή µιλάει για αιώνιο θάνατο. Αυτά που θα διαßάσεις ίσως να έχουν αντίκτυπο σε σένα...... Πολύ ενδιαφέρον, διάßασε το µέχρι το τέλος......
Γράφει στην Αγία Γραφή (Γαλάτας 6:7):
'Μὴ πλανᾶσθε θεὸς οὐ µυκτηρίζεται_, ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, τοῦτο καὶ θερίσει'.
Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που κορόϊδεψαν (µυκτήρισαν) τον Κύριο:
John Lennon (Τραγουδιστής):
Λίγα χρόνια πριν, στη συνέντευξη που έδωσε σε ένα Αµερικανικό Περιοδικό, είπε:
'Ο Χριστιανισµός θα τελειώσει, θα εξαφανιστεί.Είναι πέραν αµφισßήτησης
και γιαυτό είµαι ßέßαιος.
Ο Ιησούς ήταν εντάξει, αλλά τα θέµατα του ήταν τόσο απλά, σήµερα εµείς είµαστε διασηµότεροι απ' Αυτόν.' (1966)..
Ο Lennon, αφότου είπε ότι οι Beatles ήταν διασηµότεροι από τον Ιησού Χριστό, πυροßολήθηκε 6 φορές..
Tancredo Neves (Πρόεδρος της Βραζιλίας ):
Στην προεκλογική του εκστρατεία, είπε ότι εάν µάζευε 500.000 ψήφους από το κόµµα του, ούτε ο Θεός ο ίδιος δε θα τον καθαιρούσε από την προεδρία του.
Σίγουρα πήρε τους ψήφους του, αλλά αρρώστησε µια µέρα πριν γίνει Πρόεδρος και πέθανε.
Cazuza (Ετεροφυλόφιλος Βραζιλιάνος συνθέτης,
τραγουδιστής και ποιητής):
Σε ένα σόου στο Canecio ( Rio de Janeiro ), όταν κάπνιζε το τσιγάρο του, φύσηξε τον καπνό ψηλά στον αέρα και είπε: 'Θεέ, αυτό είναι για σένα.'
Πέθανε σε ηλικία 32 ετών από ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ µε φρικιαστικό τρόπο.
Ο άνδρας που έφτιαξε τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ

Έπειτα από την κατασκευή του Τιτανικού, ένας δηµοσιογράφος ρώτησε πόσο ασφαλής θα µπορούσε να είναι ο Τιτανικός. Με ένα ειρωνικό τρόπο είπε:
'Ούτε ο Θεός ο ίδιος δε µπορεί να τον ßουλιάξει'
Το αποτέλεσµα:
Πιστεύω πως ξέρετε όλοι τι απέγινε ο Τιτανικός
Marilyn Monroe (Ηθοποιός)
Ο Billy Graham την επισκέφτηκε σε µια παρουσίαση ενός σόου. Της είπε ότι το Πνεύµα του Θεού τον έστειλε να της κηρύξει.
Αφού άκουσε λοιπόν αυτά που ο Πάστορας είχε να της πει, του απάντησε:
'Δε χρειάζοµαι το δικό σου Ιησού.'
Μια ßδοµάδα αργότερα, ßρέθηκε νεκρή στο διαµέρισµα της
Bon Scott (Τραγουδιστής)
Ο πρώην τραγουδιστής των AC/DC. Σε ένα από τα τραγούδια του το 1979 τραγούδησε:
'Μη µε σταµατάς, θα πάρω την κατηφόρα, τη λεωφόρο της κόλασης.'
Στις 19 Φεßρουαρίου του1980, πνίγηκε με τόν ίδιο του τον εμετό.
Campinas (το 2005)
Στην Campinas της Βραζιλίας µια οµάδα από φίλες, µεθυσµένες, πήγαν να πάρουν µια φίλη τους......
Η µητέρα της κοπέλας συνόδεψε την κόρη της στο αµάξι και ήταν τόσο ανήσυχη µε το γεγονός ότι ήταν µεθυσµένες οι άλλες φίλες της και συµßούλεψε την κόρη της κρατώντας της το χέρι - ήταν ήδη καθισµένη µέσα στο αµάξι:
'Κόρη µου, πήγαινε µαζί µε το Θεό και ο Θεός θα σε προστατέψει.'
Η απάντηση της ήταν: 'Μόνο όταν αυτός (ο Θεός) ταξιδέψει στο πορτ-µπαγκαζ, γιατί εδώ µέσα......είναι ήδη γεµάτο.'
Ώρες αργότερα, τα νέα έφτασαν. Έγινε ένα τραγικό δυστύχηµα στο οποίο όλες σκοτώθηκαν.
Το αµάξι έγινε αγνώριστο και δε ξεχώριζες τι µάρκα ήταν, αλλά η έκπληξη ήταν ότι το πορτ-µπαγκαζ είχε παραµείνει άθικτο.
Η τροχαία είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το πορτ-µπαγκάζ να µείνει άθικτο! Προς έκπληξη τους µέσα στο πορτ-µπαγκάζ υπήρχε µια καρτέλα µε αυγά εκ των οποίων κανένα δεν είχε σπάσει.

Christine Hewitt (Δηµοσιογράφος και Παρουσιάστρια)
είπε ότι η Βίßλος (ο Λόγος του Θεού) ήταν το χειρότερο ßιßλίο που γράφτηκε ποτέ.
Τον Ιούνιο του 2006 ßρέθηκε καµμένη και δύσκολα αναγνωρίστηκε σε τροχαίο µε τη µηχανή της.

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: ΩΦΕΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ

8 σχόλια:

  1. Ο Χριστόδουλος, είχε καταφερθεί εναντίον των ROLLING STONES, λέγοντας τους χασικλήδες. Προφανώς ήθελε να πει "πρεζόνια". Τώρα , παρά την ασκητική του ζωή, (καλά σίγουρα δεν ζούσε σαν ασκητής, αλλά ούτε σαν ροκ σταρ) τον τρώει το σκουλήκι, ενώ οι στόουνς ζουν, βασιλεύουν και καλοπερνάνε, και σε πολύ λίγα χρόνια ξεπεράσουν τα χρόνια του
    Ο Ταλιμπανέστατος ξέχασε τον ΚΕΡΤ ΚΟΜΠΕΗΝ, που μικρός είχε γεμίσει το χωριό του με γκράφιτι "Ο Θεός είναι γκέι". Α ναι. Άλλο δείγμα της θρησκείας της αγάπης και της συγχώρεσης είναι οι πικετοφορίες που διοργανώνουν φανατικοί στα μνημόσυνα του Ντίο (R.J Dio , πρώην Black Sabbath, Rainbow, solo ). H xήρα του συστήνει αυτοσυγκράτησει, αλλά που θα πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε πάει καλά ο κόσμος εδώ και αρκετό καιρό μου φαίνεται με τόσους παλαβούς να κυκλοφορούν ελεύθεροι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου ΚΛΕΙΤΩΡ είμαστε πολύ μικροί όλοι μας να ξεστομίζουμε παρομοίου είδους εκφράσεις σαν την έκφραση που έβαλες για τίτλο στο κείμενο. Ακόμη και ο Ιουλιανός ο παραβάτης εκάμφθη!!!
    Ευτυχώς ο Θεός φαντάζομαι και ελπίζω αυτά να μας τα λογιζει ως παιδικές ανοησίες και να μη μας παίρνει ιδιαίτερα σοβαρά.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου har, επειδή δεν τσιμπάω σε ψυχο-εκφοβισμούς και θεϊκές απειλές, να ξέρεις πως στον τίτλο το έγραψα ευγενικά. Η αλήθεια όπως πραγματικά έχει είναι πως τον έχω χεσμένο τον θεό και αυτόν και όλους τους άλλους συμπαντικούς ή μή, μαζί με τ' αγγελάκια τους τους διαβόλους και τους τριβόλους όλους.
    ΥΓ. Νενίκησά Σε, Ναζωραίε (το ξαναλέω και η πλάκα είναι πως δεν μπορείς ν' ανάψεις φωτιά να με ψήσεις ζωντανό στην πλατεία. Πάνε εκείνα τα ωραία χρόνια... ε har;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίμα ο ανθρωπάκος... χρειάζεται άμεσα νευροψυχιατρική μέριμνα. Ντροπή στους οικείους του που τον αφήνουν αβοήθητο στη κατάσταση που βρίσκεται. Ας του κάνει κάποιος χριστιανός λοβοτομή, τόσους και τόσους έχει λοβοτομήσει ο ίδιος με την πολυετή του "πνευματική" καθοδήγηση...
    Το δεύτερο κομμάτι με τα θανατικά είναι ένα chain mail του συρμού και επιστρατεύτηκε από τον ιερομπασκινομπλόγκερο, δίπλα στις ωφέλιμες και διδακτικές παλιά και την κενή διαφρίκες του. Τέτοια θεοπνευστία πιά, δεν την αντέχει ο οργανισμός μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέσ τα χρυσόστομε!!!! Πές τα κι ας πέσουν και οι πολιαίλεοι!! χαχα!! Όλο το σύστημα των παπαδαριών είναι σάπιο σαν και της εβραϊκής θρησκείας. Τρομοκρατούν για να έχουν τα πρόβατα στο "μαντρί"
    Γιατί άλλωστε ο χριστός τους παρομοίαζε τους "πιστούς του" με πρόβατα;;

    Τυχαίο;;;
    Δε νομίζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πέρασε μια μέρα κι ακόμα να πεθάνω. Κάτσε να το ξαναπώ μήπως ο θεός είχε δουλειά και δεν άκουσε...
    Ναζωραίε κουκου που 'σαι καλέ; Ακούς; Νενίκησά Σε, Ναζωραίε!

    Μπα, τίποτα, καμιά απάντηση...μάλλον λιποθύμησε από τις πολλές τις φάπες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλοντας να συμπληρώσω κάτι στα γραφόμενα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων... Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ, ΕΙΜΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, στα 33 του πέθανε με φρικτό θάνατο, τη σταύρωση...είδες για να βλαστημάει τι παθαίνει?χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails