Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

17 Απριλίου 2010

Θα χλευαστείτε από τα ίδια τα παιδιά σας!!!

Συγνώμη ζητά ο κ. Τριφύλλης και τον τιμά αυτό. Τον τιμά διότι συνειδητοποίησε πως η γενιά του έπαιξε (κι έχασε) πάνω στο μέλλον των παιδιών της. Όμως κ. Τριφύλλη τι να την κάνω την συγγνώμη σας; Άχρηστη μου είναι. Η συγγνώμη σας κύριε Τριφύλλη δεν αλλάζει την κατάσταση για την οποία η γενιά σας είναι υπεύθυνη. Τίποτα δεν αλλάζει η συγγνώμη σας και γι αυτό λέει η ρήση πως “από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο”.

Αντί λοιπόν της ανούσιας συγγνώμης σας καλό θα ήταν έστω τώρα την ύστατη στιγμή, να αναλάβετε τις ευθύνες σας!

Από την μεταπολίτευση και μετά κυβερνήσατε φτιάχνοντας κλίκες. Κλίκες κομματικές, κλίκες συνδικαλιστικές, κλίκες εκπαιδευτικών, κλίκες εμπόρων, κλίκες τραπεζιτών, κλίκες παπάδων, κλίκες δικαστικών, κλίκες σωμάτων ασφαλείας, κλίκες δημοσίων υπαλλήλων, κλίκες αγροτών, κλικες, κλίκες, κλίκες. Όποιον άξιζε όποιον εργαζόταν όποιον εξυπνότερο από εσας τον πετάγατε στα σκουπίδα και τον στέλνατε μετανάστη προκειμένου να είστε καλά εσείς και οι κλίκες σας! Οι άχρηστοι, οι βλάκες, οι ηλίθιοι, οι παπαγαλίζοντες, οι πιθηκίζοντες, οι υποτελείς, οι υποταγμένοι, ήταν κατ’ εσάς οι πρέποντες να έχουν λόγο και να κυβερνήσουν. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπως την καταντήσατε μόνο τα σκατά και οι φελλοί που επιπλέουν κρίνονται άξιοι.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας διότι μόνο έτσι πλέον η γενιά σας θα μπορέσει να συμπορευτεί μα τους νεότερους. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και βρείτε λύση!

Η γενιά σας είναι που (κακώς) ακόμα κυβερνάει, λύσεις όμως ακόμα υπάρχουν. Μειώστε στο ελάχιστο δυνατό το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων, σταματήστε την πληρωμή απο το δημόσιο των άεργων παπάδων που πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα απολύτως! Σταματήστε να επιχορηγείτε μοναστήρια και καλόγερους για να κάθονται και να λιβανίζουν τα γένια τους. Φορολογήστε σκληρά την εκκλησιαστική περιουσία και εν ανάγκη προχωρήστε σε δήμευση αυτής.

Πάψτε πια με τους ανεξέλεγκτους εξοπλισμούς και αντί να αγοράζετε όπλα δώστε τα χρήματα στην παιδεία. Φτιάξτε τα πανεπιστήμια και το σύστημα παιδείας επιτέλους όπως πρέπει να είναι ένα σύστημα παιδείας που σέβεται τον εαυτό του και δεν υπάρχει μόνο για να γελάει ο υπόλοιπος κόσμος.

Εξαλείψτε την κατάρα των λόμπυ και των μεσαζόντων που πνίγουν την όποια αξιοκρατία. Κλείστε στην φυλακή όλους τους απατεώνες που τρείς δεκαετίες τώρα λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο. Τους ξέρετε ποιοι είναι! Όλοι τους ξέρουμε. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς (ω γενιά του πολυτεχνείου) κρυφό καμάρι.

Δώστε επιτέλους σαν το κύκνειο άσμα σας ένα πράγμα, χώρο σε αυτόν τον τόπο να αναπτυχθεί. Αφήστε την εναλλακτική ενέργεια να γίνει ζητούμενο και την οικολογική αγροτική πολιτική κάντε την σημαία.

Και αφού κάνετε αυτά αποσυρθείτε οι σημερινοί εξηντάρηδες κι αφήστε τόπο στους νέους. Αν έτσι κάνετε τότε θα έχετε τον απαραίτητο σεβασμό ώστε και κατόπιν ο λόγος σας να ακούγεται συμβουλευτικός. Αλλιώς μείνετε στην βόλεψή σας θυσιάζοντας τον μέλλον των παιδιών σας αλλά μην τυχόν και αύριο παραπονεθείτε όταν οι επόμενες γενιές και η ιστορία σας χλευάσει. Η γενιά σας έχασε, ξεπούλησε, την αξιοπρέπειά της (όπως σωστά παραδέχεστε επί των σημείων) και αν θέλετε έστω την αποδοχή των εγγονιών σας προχωρήστε τώρα σε όλα όσα θα έπρεπε να έχετε κάνει εδω και δεκαετίες και μετά αποσυρθείτε.

Την σκέτη ξερή σας συγνώμη δεν την δέχομαι και δεν μου χρειάζεται. Αλλιώς θα υποστείτε (και δικαίως) τον χειρότερο χλευασμό που έχει υποστεί ποτέ γενιά ελλήνων. Και το χειρότερο, θα χλευαστείτε από τα ίδια τα παιδιά σας!!! 

 

Του Αντώνη Τριφύλλη atrif@otenet.gr

Τα εγγόνια μας και τα παιδιά μας θα ζήσουν μέρες δύσκολες. Λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων γενεών θα τα ταλαιπωρήσουν για χρόνια. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη. Πριν από αυτό να εξηγήσω γιατί ζητώ συγγνώμη. Λοιπόν ζητώ συγγνώμη, όχι για να με συγχωρήσουν, αλλά για να κατανοήσουν και να αποφύγουν τα λάθη της γενιάς μου.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί δικαιολόγησα πότε τη μία και πότε την άλλη πλευρά στην ανοησία και στο έγκλημα του Εμφυλίου, που διέπραξαν οι δικοί μας γονείς. Μόνοι εμείς στην Ευρώπη, φανατισμένοι και ιδεοληπτικοί, πήραμε τα όπλα και σφαχτήκαμε μεταξύ μας. Δεν αντιληφθήκαμε την πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τους ισχυρούς και παίξαμε το παιχνίδι της επιθυμίας.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί αν και οι νικητές του Εμφυλίου ήσαν στην πλευρά της δημοκρατικής εξέλιξης της κοινωνίας, παρέδωσαν την πραγματική εξουσία σε ανθρώπους μικρόνοες, εγκληματικούς και εξίσου αντιδημοκρατικούς με την άλλη πλευρά.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μέσα από τις ενοχές για τα ανομήματα των νικητών του Εμφυλίου παραδώσαμε την ιδεολογία της δημοκρατίας στην ανάγκη κατευνασμού των ενοχών μας, ενστερνιζόμενοι τα χειρότερα στοιχεία της ιδεολογίας των ηττημένων. Κρατισμό, ανορθολογισμό και περιφρόνηση της διαχείρισης των κοινών. Μια κακοφορμισμένη δημοκρατία εγκαταστάθηκε στη χώρα. Που οδήγησε στη χούντα.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί ανεχθήκαμε τη χούντα τόσα χρόνια και ό,τι πιο αντιαισθητικό, παράλογο και χαζό αναδύθηκε στην εξουσία μαζί της, που οδήγησε στην τραγωδία του ελληνισμού το καλοκαίρι του ΄74. Ζητώ συγγνώμη, γιατί στη μεταπολίτευση, και πάλι μέσα από τις ενοχές και την ιδεοληψία μας, διαλύσαμε την εκπαίδευση, χλευάσαμε τη γνώση, επιβάλαμε την αναξιοκρατία και ανεχθήκαμε στο όνομα της δημοκρατίας κάθε λογής ανομία.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί για να συντηρήσουμε το καθεστώς που περιέγραψα δανειστήκαμε αλόγιστα. Οχι για να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα, αλλά για να «τακτοποιήσουμε» τους δικούς μας, να αυτοϊκανοποιηθούμε με τις αντιλήψεις περί περιούσιου λαού, να χλευάσουμε την παραγωγική εργασία, να ενστερνισθούμε την άποψη ότι ο «αέρας» είναι που παράγει πλούτο, και να παραστήσουμε τους έξυπνους, την ώρα που άλλες χώρες έφτυναν αίμα για να προχωρήσουν και να προοδεύσουν.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μια σωστή μας πράξη, την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, την «αξιοποιήσαμε» όχι για να διορθώσουμε τα προηγούμενα λάθη μας, αλλά για να τα κατοχυρώσουμε και να τα επεκτείνουμε και σε όσους τομείς είχαν μείνει αλώβητοι.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί μπήκαμε στην ΟΝΕ με χαρά και ελπίδα, χωρίς να υπολογίσουμε την αδυναμία μας να διαχειριστούμε τα δημόσια και τα ιδιωτικά πράγματα με σωφροσύνη και διορατικότητα, στρατηγικό σχεδιασμό και σύμπνοια, ώστε μια ευλογία να μην εξελιχθεί σε εφιάλτη.
Ζητώ συγγνώμη, γιατί δεν επιβάλαμε στα Πανεπιστήμια την προδικτατορική άποψη των ηττημένων «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», και επιτρέψαμε την επικράτηση της άποψης «δίκιο είναι η επιθυμία του φοιτητή για εύκολη απόκτηση πτυχίου». Και επιτρέψαμε στην ηγεσία των ΑΕΙ να ανεχθεί την ανομία των καταλήψεων, την παρανομία της δημιουργίας φυτωρίου εγκληματικών σχημάτων και την απουσία των φοιτητών από τις παραδόσεις και την ακαδημαϊκή ζωή. Και κυρίως τη λογική της ήσσονος προσπάθειας.
Ζητώ συγγνώμη που ανεχθήκαμε λογής πολιτικών να διαχειρίζονται τα δανεικά και τα χρήματα του φορολογουμένου για προσωπική ή κομματική προβολή, για σπατάλη σε έργα και «έργα» βιτρίνας και για καταστρατήγηση των προϋπολογισμών στο Κράτος, στις ΔΕΚΟ και στους Δήμους.
Ζητώ, τέλος, συγγνώμη, γιατί με τη συμπεριφορά, την πράξη και τον λόγο μας δώσαμε την πεποίθηση ότι τα πράγματα είναι εύκολα, τα δικαιούστε όλα έτοιμα και ότι όποιος μοχθεί είναι απόβλητος. Ετσι, τώρα που η ψευδαίσθηση τελείωσε, είστε απροετοίμαστοι. Και έτσι θα υποφέρετε διπλά. Και τώρα που τελειώνει το όνειρο και θα βρεθείτε γυμνοί στην αδυσώπητη πραγματικότητα, δεν έχουμε και πάλι καμία πρόταση να κάνουμε για το πώς να σταθείτε όρθιοι και δυνατοί για να τα ξαναφτιάξετε όλα από την αρχή, όχι για σας, αλλά για τα παιδιά σας. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο «συγγνώμη».
Οσο για εμάς, τώρα που αποχωρούμε με τα γνωστά «ταρατατζούμ», « δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα».

TA NEA

3 σχόλια:

  1. φίλε μου τα γράφω στο blog μου πολύ καιρό αλλά δεν με άκουγε κανείς, και ακόμη δεν έχετε δει τίποτα θα δείτε πολλά ακόμη. θεωρώ τους ΕΛΛΗΝΕΣ τον τελευταίο λαό της γης και είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bill κι εσύ και άλλοι πολλοί τα γράφουμε και τα λέμε. Πολλοί αλλά όχι οι περισσότεροι!

    @Δείμε το θυμάμαι και αυτό και πολλά άλλα καλούδια που κατα καιρούς έχεις γράψει για το πως έχουν τα πράγματα και για το τι πρέπει ν' αλλάξει. Το θέμα είναι πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails