Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

26 Μαρτίου 2010

Ζήτω το έθνος – Στρατοκαύλοι όλων των χωρών ενωθείτε!

 

Η εικόνα σοκάρει, προκαλεί αηδία, αλλά και οργή. Στελέχη και έφεδροι των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) παρελαύνουν στην οδό Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως:

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ».

«Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

«Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Το θέμα ανέδειξε η “Ελευθεροτυπία” και ο συνάδελφος Γιάννης Αγγελίδης, που βρισκόταν εκεί. Ο ίδιος τράβηξε και το video που αναδημοσιεύουμε – και μπορείτε επίσης να το δείτε στο www.enet.gr, το επίσημο site της “Ελευθεροτυπίας”.

Από το πρωί, έχει γίνει χαμός στο Facebook – από σχόλια και διαμαρτυρίες πολιτών, ενώ φτιάχτηκε ΚΑΙ group με τίτλο «Κύριε Βενιζέλε, τα μάθατε τα νέα;». Βρείτε το εδώ:

http://www.facebook.com/group.php?gid=102780813095868&ref=share

Μέχρι στιγμής, ο υπουργός Άμυνας κάνει την ΠΑΠΙΑ, αν και ήδη έχει δεχθεί δεκάδες e-mails διαμαρτυρίας και γνωρίζει το περιστατικό.

Αν είναι να επιλέξει κάποια υπεκφυγή του τύπου «διατάξαμε ΕΔΕ» ή «θα γίνει έρευνα», καλύτερα να μην το κάνει καθόλου.

Είναι εύκολο, πανεύκολο για τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας να μάθει αμέσως ποιος ήταν ο επικεφαλής του τμήματος των ΟΥΚ που παρέλασε προχθές και να τον ξηλώσει, αυτόν και τους λεβέντες ΟΥΚάφρους του, με τις στεντόριες φωνές.

ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΤΩΡΑ.

 

25 σχόλια:

  1. Tο στρατόκαυλοι πολύ αφοριστικό και αψυχολόγητο. Δεν περίμενα απο άνθρωπο σκεπτόμενο που απολαμβάνει τα αγαθά της ειρήνης... τέτοιο αφορισμό, όταν κάποιοι ξενυχτούν στη σκοπιά ή βολοδέρνουν στη θάλασσα και στον αέρα, για να συμποσιάζεσαι με φιλέταιρους. Κρίμα !!
    Ο κόσμος όπως γνωρίζεις, δεν είναι ούτε όμορφος ούτε ηθικός, πολλώ δε μάλλον, αγγελικά πλασμένος.
    Αν τους ξηλώσουν να δούμε ποιός θα μας φυλάξει απο ουτσεκάδες και σία....
    Μην περπατάς στα 4 μας κυκλώσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σου απαντάει ο Άσιμος τραγουδιστά.
    Εγώ θα σου πω μόνο πως προτιμώ να περπατώ στα 4 από το να σέρνομαι σαν το σκουλίκι κυκλώνοντας τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι μπήκαν μερικοί τύποι του ΠΑ.ΜΕ στις παρελάσεις τις 25ης Μαρτίου και λέγαν τα δικά τους συνθήματα, δεν βλέπω να σας αγγίζει και να διαμαρτύρεστε, κύριε Κλείτωρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ήμουν εκεί και δεν άκουσα ούτε είδα αλλά εννοείς πως οι του ΠΑ.ΜΕ φώναζαν συνθήματα του είδους "γδαρτε τους πακιστανούς";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εννοώ πως οι του ΠΑ.ΜΕ χωρίς να έχουν δικαίωμα να παρελαύνουν, μπήκαν μέσα στις παρελάσεις, βλέπε Πειραιά , και άρχισαν να κάνουν τα δικά τους, λες και είμαστε αναγκασμένοι να τους βλέπουμε και να τους ακούμε ακόμα και την 25η Μαρτίου. Όπως ενοχλητικό είναι να ακούς αυτά τα συνθήματα, το ίδιο ενοχλητικο είναι να κάνουν ντου και μέσα στις παρελάσεις. Αλλά αυτό το θέμα δεν είδα να το θίγεται καθόλου, κύριε Κλίτωρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οχι μόνο ντου πρέπει όλοι να κάνουμε αλλά να καταργηθούν εντελώς οι παρελάσεις, έτσι πρέπει. Αποφευγεις όμως να μου πεις τι συθήματα φώναζαν οι του ΠΑ.ΜΕ. κύριε ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι η ίδια η πράξη είναι ένα σύνθημα. Μην κοιτάς μόνο τα λόγια, ας κοιτάξουμε και τις πράξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αποφευγεις να απαντήσεις. Και ποιός σου είπε εσένα πως οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα ακόμα και να σταματήσουν μια παρέλαση; Ποιός είναι ανώτερος ο στρατός ή ο πολίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ώστε οι ...στρατευμένοι μας φυλάνε από τους "κακούς";
    Mήπως και οι μπάτσοι μας φυλάνε από τους ...εγκληματίες;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!!!!!!


    Πάντως στην επόμενη παρέλαση λέω να (ξανα)κάψω κανένα γαλανόλευκο κωλόπανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σιγά μην δώσω λεφτά να αγοράσω το κουρελόπανο για να το κάψω.... πφφφ κάψτο και για μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περί των "ξενύχτηδων στη σκοπιά", ή περί των "βολοδερνόντων στη θάλασσα", που δήθεν μας διασφαλίζουν το "αγαθό της ειρήνης", ας αφήσουμε καλύτερα να μιλήσει (ή, καλύτερα, να απομυθοποιήσει) κάποιος που γνωρίζει τα πράγματα "από μέσα":

    ΟI MYΘΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ:
    Ο ναύαρχος ε.α. Αντώνιος Αντωνιάδης ξεσκεπάζει τις εθνικές μας αυταπάτες σε Αιγαίο και ελληνοτουρκικά
    (εδώ: http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=434)

    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε κάθε μαλάκα πατριώτη

    (Και για να προλάβω κάθε μικροτσούτσουνο στρατόκαβλο που θα σκεφτεί ότι δεν πήγα φαντάρος, ξεκαθαρίζω ότι στα δύο χρόνια της θητείας μου έχω ξενυχτήσει πολλές νύχτες στη σκοπιά, χωρίς ποτέ να καταλάβω τί ήταν αυτό που υποτίθετο ότι "φύλαγα").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα, φίλε Κλείτωρα!
    Σε επίσημη παρέλαση να φωνάζουν έτσι;
    Και οι άλλοι, αντί να εναντιωθούν, τα έβαλαν με το ΠΑΜΕ, λες και έχουν διαφορετικά συμφέροντα ή αναμοχλεύουν πάθη σας τους εθνικιστές!
    Πού πάμε ρε…. Πού πάμε….;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεφτίλες πατριώτες... http://www.youtube.com/watch?v=TLLXCXLXPQ4&feature=player_embedded
    Δικαιόπολις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραιότατα. Σήμερα έμαθες το μάθημά σου φίλε Κλείτωρ. Το ότι οι φραπέδες και τα ξενύχτια μου στη σκοπιά είχαν ως αποτέλεσμα να απολαμβάνεις εσύ τώρα τα αγαθά της ειρήνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. προς γιεγιε:
    "Ώστε οι ...στρατευμένοι μας φυλάνε από τους "κακούς";
    Mήπως και οι μπάτσοι μας φυλάνε από τους ...εγκληματίες;" γιατί εσύ τι νομίζεις ότι φυλάνε οι μπατσοι? τα αφεντικά τους φυλάνε, και σκοτωνουν πολιτες στο δρομο.. εε κανουν κι αλλες δουλειες διαχειριζονται τις πιατσες, προστατευουν την διακινηση ναρκωτικων, τι αλλο να κανουν τα παληκαρια?... αντε ξυπνάτε πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιεςγιές να σε δω να καις το κολόπανο μπροστά στους Ο.Υ.Κ.άδες, εκεί θα φανεί η μαγκιά σου.Και άμα έχεις και ακόμα πιο .... πήγαινε στην Τουρκία και κάψε και εκεί μια Τούρκικη σημαία μπροστά στους αντίστοιχους τούρκους Ο.Υ.Κ.άδες. Άντε να σε δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @γιατί ανώνυμε τι θα του κάνουν του γιεγιε οι ουκάδες αμα τον δουν να καίει την σημαία; Δική του είναι την αγόρασε και θα την κάνει ότι θέλει. Και σώβρακο άμα θέλει την κάνει.

    @Kameleon μην μου πεις πως όταν φύλαγες σκοπιά το μυαλό σου ήταν μην περάσει ο τουρκικός στρατός και δεν τον δεις!!! Έχω κάνει κι εγώ φαντάρος φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εννοείται Κλείτωρ! Αφού να φανταστείς ζητούσα από τους ανωτέρους να κάνω 24ωρες σκοπιές! Δεν μπορούσα χωρίς σκοπιά. Για αυτό κι όσο ήμουν φαντάρος δεν περνούσε μύγα λέμε από τα σύνορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σου ρε φασίστα Κλείτωρ!! Έγινες και εσύ φασιστόμουτρο που διαγράφεις και αναρτήσεις!Δεν το περίμενα από σένα τον αναρχικό!

    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...μάλλον πρέπει να αλλάξεις το logo σου και το moto σου! Να χαίρεσαι την ελευθερία σου ΦΑΣΙΣΤΟΑΝΑΡΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. gt oi tourkoi, alvanoi, makedones theloun to kako tis elladas

    ta teleytaia 85 xronia to synthima tis tourkias einai eirini sto ekswteriko gia na yparxei eirini sto eswteriko

    gt exoume sto kefali mas synexeia oti oi alloi theloun to kako mas?

    y.g. patriwtis=autos pou agapaei ton topo kai den thewrei oti einai kaliteros apo tous ypoloipous. ethnikistis=autos pou agapaei to ethnos tou(fantasiopliktos,akou ekei ethnos)kai thwrei oti to ethnos tou einai kalitero apo ta alla(stin fantasia tou pali)

    sorry gia ta greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για το περιστατικό με τα συνθήματα των ΟΥΚ, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί τόσος θόρυβος, τι περιμένατε να τραγουδάνε “Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ …”;
    Επίλεκτο σώμα είναι και η συγκρότηση και η εκπαίδευσή του “επιβάλει” αν μη τι άλλο την ύπαρξη “εχθρού”, είναι μέρος της ψυχολογικής “ντόπας” που είναι απαραίτητη.
    Το ζήτημα είναι αν θέλουμε το στρατό την αστυνομία κ.λ.π. Είμαστε τόσο ώριμοι σαν οντότητες για να ζούμε σε κοινωνίες που τα σώματα ασφαλείας να είναι άχρηστα; Έχουμε μήπως όλοι ενστερνιστεί τέτοιες αξίες που να μπορούμε να ζούμε ειρηνικά και με σεβασμό ο ένας για τον άλλο;
    Μήπως μπορεί κάποιος από όσους με εξαιρετική ευκολία χαρακτηρίζουν του άλλους στατόκαυλους να μας πουν τι θα συμβεί στην κοινωνία αν “εν μία νυκτί” καταργούσαμε τον στρατό και την αστυνομία;
    Λυπάμαι που σκεπτόμενοι άνθρωποι δεν βλέπουν τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Ανώνυμε η ύπαρξη και η σωστή λειτουργία δηλαδή του στρατιωτικού ή του αστυνομικού σώματος σε ένα κράτος προϋποθέτει φανατισμό? Νομίζω ότι μπερδεύουμε τα πράγματα.
    Και μάλιστα εκτός από απαραίτητο είναι και αυτονόητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Kameleon

    Δεν μίλησα για φανατισμό, με τον οποίο γενικά είμαι κάθετα αντίθετος.
    Το αυτονόητο αφορούσε την ύπαρξη του στρατού και της αστυνομίας γενικώς μιάς και απο κάποια αναρτημένα σχόλια μου φάνηκε ότι αμφισβητήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το σχίλιο που διέγραψα όχι μόνο απειλούσε την δημοκρατία αλλά και όσους την πρεσβευουν. 'Εχω ξαναπεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες, συζητάω τα πάντα διαπραγματευομαι τα πάντα πλην της δημοκρατίας. Εμένα δεν με πειράζει αν με βρίζεις ανώνυμε, τιμή μου κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails