Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

1 Μαρτίου 2010

1η Μαρτίου, 2010… 24 ώρες χωρίς εμάς

20338_1252575871915_1155085357_30644626_2680987_n Εμείς οι μετανάστριες και μετανάστες στην Ελλάδα, άνθρωποι με διαφορετικές καταγωγές, γλώσσες, θρησκείες, χρώμα δέρματος και πολιτικών «πιστεύω» ,  όπως και τα παιδιά μας, είτε γεννήθηκαν εδώ είτε όχι, γνωρίζουμε τη συνεισφορά όλων μας  σ' αυτή τη χώρα…   Την ίδια ώρα, εισπράττουμε άδικα σχόλια από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, που στόχο έχουν το στιγματισμό, ή και την ενοχοποίηση των μεταναστών και των παιδιών τους. Θα θέλαμε να αντιστρέψουμε αυτή την διαδικασία, που τελευταία τείνει να εξαπλωθεί και να «δηλητηριάσει» μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Μια διαδικασία, που χρησιμοποιείται με υποτιμητικό τρόπο, βάση μιας ενορχηστρωμένης πολιτικής προσπάθειας.

Αρνούμαστε τα (επιβαλλόμενα) στερεότυπα, που μας παρουσιάζουν να απειλούμε την κοινωνική συνοχή και τη εθνική φυσιογνωμία της χώρας που μας φιλοξενεί. Αρνούμαστε την απαξίωση της συνεισφοράς των μεταναστών χθες, σήμερα και αύριο, στην Ελλάδα. Γι'αυτό, εξαρτάται από μας να αναδείξουμε, και να ξαναδείξουμε σε όλους τους Έλληνες συμπολίτες μας, τη σπουδαιότητα που έχει η ύπαρξη και εργασία  των μεταναστών γι'αυτή τη χώρα!
Οι μετανάστες και τα παιδιά τους, έχουν επανειλημμένα προβεί σε διαμαρτυρίες, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και για να διεκδικήσουν ισονομία και ίσες ευκαιρίες ζωής, εργασίας και μόρφωσης. Πολλές φορές αυτές οι προσπάθειες  αντιμετωπίστηκαν με ασέβεια και αποστροφή. Με διώξεις και εντατικοποίηση της αδικίας και των διακρίσεων.  Συμφωνούμε, λοιπόν, στο ότι όπως "ο καταναλωτισμός είναι η μηχανή της ανάπτυξης, έτσι και η δίκαιη αγανάκτηση είναι η δική μας κινητήριος δύναμη" !!!
Εμείς οι μετανάστες και τα παιδιά μας, γνωρίζουμε, ως πολίτες αυτής της χώρας, το πόσο συνεισφέρουμε, πόσο πλούτο παράγουμε γι'αυτήν, και πόσο τελικά μας αποδίδεται πίσω, είτε σε μορφή εισοδήματος, είτε σε μορφή κοινωνικών υπηρεσιών.

Ένας τρόπος να το δείξουμε είναι και αυτός…: 1η Μαρτίου 201024 ώρες χωρίς εμάς…   Μια διεθνής καμπάνια ανάδειξης της αξίας και του πλούτου που αποτελούν οι μετανάστες σε όλη την Ευρώπη. Ξεκίνησε από πρωτοβουλίες μεταναστών στην Γαλλία, την Ιταλία και τείνει να εξαπλωθεί παντού. Στην Ελλάδα θα το προσπαθήσουμε για πρώτη φορά την 1η Μαρτίου, αποφασίζοντας να μην συμμετέχουμε στην καθημερινότητα της χώρας.

Απέχουμε από κάθε συναλλαγή και από τις δουλειές μας. Για 24 ώρες, ας μη δουλέψουμε σε εταιρείες, οικοδομές, χωράφια, ας απέχουμε από παρακολούθηση μαθημάτων, νοσοκομεία, ας μην αγοράσουμε πράγματα, ας μην καταναλώσουμε, ας μην πουλήσουμε τίποτα...

Με την απουσία μας, να κάνουμε αισθητή …την παρουσία μας!

6 σχόλια:

  1. ΑναμοχλευτήςΜαρτίου 01, 2010 11:47 π.μ.

    Μπα... Δεν είναι αποτελεσματικές τέτοιες κινήσεις.

    Πιο ουσιαστική ήταν η παρουσία τους στο μεγάλο πλιάτσικο του Δεκέμβρη του 08, και στην... ειρηνική διαμαρτυρία για το δήθεν «Κοράνι» στη χαρτοπετσέτα.

    Κλείτορα, εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο μποϋκοτάζ της αφιλόξενης χώρας μας και, φυσικά, σ' ανώτερα και χειρότερα γι αυτήν, αφού τ' αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι είναι ευκολότερο να ακούγονται τα αρνητικά από τα θετικά.
    Εγώ πάλι απεργός γαρ την σήμερον και άρτι αφιχθείς εκ των πατρώων και μητρώων εδαφών αναλογίζομαι, φταίει άραγε το κοράνιον ή το σχολείον; Δυστυχώς η Ελλάς δεν έχει ανάγκη μποϋκοτάζ. Γνωρίζει άριστα να μποϋκοτάρει τον εαυτό της γι αυτό και γι αυτήν δεν υπάρχουν χειρότερα και συνεπώς τι μένει....; Ό,τι δεν μπορεί να πάει παρακάτω ή μένει εκεί και χάνεται ή ανεβαίνει. Τότε το δικαίωμα στην ζωή προηγείται αυτού στην δοξασία και τότε η δοξασία χάνεται όσο η ζωή ευημερεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε καλά όλα αυτά και γνωστή η συμμετοχή μου σε όλα αυτά ως αλληλέγγυος,
    αλλά όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας χτες, έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία:
    Ήταν, λέει, τα γενέθλια του Μωάμεθ. Χτες.
    Και επί τη ευκαιρία, ένα ευάριθμο μπουλούκι πρασινοντυμένων μουτζαχεντίν (σαν τους δικούς μας τους Πασόκους έμοιαζαν -ντάλε κουάλε σου λέω), είπαν να οργανώσουν μια πορεία όπου εφώναζαν κάτι μυστήρια μαγντί και τέτοια (δεν κατέχω τη γλώσα),
    και μου φαίνεται ότι έπεισαν κάμποσους ημεδαπούς που έτυχε να περνανε από το κέντρο εκείνη την ώρα, ότι
    "βρε άμα είναι να ζούμε τέτοιες αισθητικές πανδαισίες, όχι μια μέρα χωρίς αυτούς, χίλιεςμέρες χωρίς αυτούς αντέχουμε..."

    Κάπως έτσι μου εφάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα; Έχει γενέθλια ο μοάμεθ σήμερα; Συγκινήθηκα τώρα… Κρίμα να μην συμπίπτουν με τα γενέθλια του τζέσουα να είχαμε μια ολοκληρωμένη φιέστα.
    Σήμερα έλεγα να μην δουλέψω αλλά τελικά δουλεύω και με το παραπάνω αφού μέχρι που είδα αλλοδαπούς μετανάστες να ζητούν δουλειά! Αν ξεκολλήσουν εδώ είμαι να βοηθήσω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κίνηση μου άρεσε πάρα πολύ. Ωστόσο, θα ήθελα να ξέρω τι αντίχτυπο είχε και τι συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντιχτυπο ελάχιστο συμμετοχή ανεπαίσθητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails