Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Ιανουαρίου 2010

Μείναμε με τα εμβόλια στο χέρι

Είδαν λοιπόν την οικονομική κρίση οι φαρμακευτικές και έλαβαν τα μέτρα τους μη την πατήσουν όπως οι άλλες πολυεθνικές. Εφεύραν μια φοβερή και τρομερή επιδημία, τρομοκράτησαν, πήραν τις παραγγελίες τους και πληρώστε τώρα ηλίθιοι.

Έτσι είναι, το πιο ακριβοπληρωμένο “προϊόν” ανά τους αιώνες είναι ο φόβος.

Εμβόλια να... φάνε και οι κότες διαθέτει πλέον η χώρα. Μετά την άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού να εμβολιαστεί διαθέτουμε ένα «χρυσό απόθεμα» ακόμη και για τα δισέγγονά μας. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν, αφού οι παρτίδες που έχουμε παραγγείλει και πληρώσει στο μεγαλύτερο μέρος, λήγουν το 2011.

Εως τότε όμως οι 3,3 εκατ. δόσεις -ήτοι πάνω από 23 εκατ. ευρώ- θα... σκονίζονται στα ψυγεία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) στη Βάρη και στα ράφια των νοσοκομείων. Ολα αυτά εάν δεν υποχρεωθούμε να παραλάβουμε και τις υπόλοιπες 12,5 εκατ. δόσεις που ο Δ. Αβραμόπουλος είχε σπεύσει να παραγγείλει λίγο πριν από τις εκλογές.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να διασώσει μερικά εκατομμύρια ευρώ ακυρώνοντας μέρος αυτής της παραγγελίας. Πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο, αφού οι φαρμακευτικές εταιρείες προτιμούν το stock να ανήκει σε... μας παρά σε εκείνες.

Ελευθεροτυπία

8 σχόλια:

  1. Ε μα και εσείς δεν ημπορούσατε να ενισχύσετε την προσπάθειαν;

    Τώρα που το σκέφτομαι, τόσο η Ελλάδα όσο και η Σουηδία, έχουν αγοράσει δόσεις για το σύνολο του πληθυσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως το ζήτημα οι εφημερίδες το έχουν ξεσκίσει. Πολύ λίγα άρθρα ασχολούνται σοβαρά με το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοειται οτι και η Σουηδια και η Ελλαδα εκαναν βλακειες, οπως και αλλοι εταιροι, επειδη ακουσαν τους Αμερικανους και τις φαρμακοβιομηχανιες που θελουν,τι αλλο, παρα να πουλησουν;
    Ας τα δουνε τωρα και ας μη ξανακανουν τα ιδια και του χρονου που ολο και καποια αλλη μορφη... γριππης θα μας πλασαρουν οι φαρμακοβιομηχανοι, σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @polsemannen, με την διαφορά πως η Σουηδία έχει να τα πληρώσει. Πάλι περί βλακείας πρόκειται αλλά και να πάρουμε δάνειο για να πληρώσουμε εμβόλια άχρηστα είναι δυο φορές βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείμε, από ελάχιστοι έως καθόλου όσοι ασχολούνται πραγματικά. Όσο σκέφτομαι πως θα πληρώνω όλη μου την ζωή για εμβόλιο που δεν χρειάστηκε… σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω και φυσικά πούλησαν-κέρδισαν και τα ΜΜΕ από αυτή την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Elva, τα ίδια θα κάνουν και του χρόνου, τα ίδια έκαναν πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κάποια συνεδρία της Βουλής, όταν είχε πρωτοεκλεγεί ο Σημίτης, έκανε ξαφνικά ένα μαγικό και παρουσίασε ένα χρεώγραφο από το 1897 ή κάτι τέτοιο, και δήλωσε:
    "Εκείνο το δάνειο του 1897 (ή κάτι τέτοιο), μόλις σήμερα το ξοφλήσαμε".

    Σε κάποια μελλοντική συνεδρία της Βουλής, κάποιος μελλοντικός πρόεδρας θα βγάλει από την τσέπη του ένα εμβόλιο, θα το κουνήσει επιδεικτικά και θα πει:
    "Αυτό είναι ένα εμβόλιο εκείνης της παρτίδας άχρηστων και επικίνδυνων εμβολίων που είχε παραγγείλει ο Αβραμόπουλος -ξέρετε: Αυτός που το όνομά του το έχουμε δώσει σε δρόμους, πλατείες και στάδια... Ε, λοιπόν, μόλις σήμερα ξεπληρώσαμε πλήρως τη μεγαλοφυή του επιλογή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @πρκλς, από τέτοια... μαγικά έχουμε χορτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails