Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

6 Οκτωβρίου 2009

Αφήστε το βουλευτιλίκι, γιατί ερχόμαστε σαν λύκοι*

Η ώρα σας πλησιάζει κουφάλες λαοπλάνοι κοτζαμπάσηδες και κεχαγιάδες. Κάθε φορά όλο και περισσότεροι σας φτύνουν κι εσείς νομίζετε πως βρέχει.

Η ΑΠΟΧΗ, λοιπόν, σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο σε αυτές τις εκλογές. Τέτοια άνοδο, που κατέστησε σχεδόν παντοδύναμο το ΠΑΣΟΚ, πάντα βάσει των συσχετισμών που δημιουργεί ο εκλογικός νόμος. Έτσι λοιπόν η ΑΠΟΧΗ, έφτασε στο 29,1%, ή αλλιώς, 2.900.000 άτομα αποφάσισαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Κάποιοι, έπραξαν αυτό, αναλογιζόμενοι πως οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Κάποιοι άλλοι, επειδή σιχάθηκαν τους πολιτικούς και τις εκλογές γενικότερα. Κάποιοι τρίτοι, επειδή δεν βρίσκουν το κόμμα επιλογής που να τους καλύπτει. Το ζήτημα είναι πως ο ένας στους τρεις, που θα συναντάτε από σήμερα έξω στο δρόμο, απείχε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Επίσης, ο δεύτερος από τους τρεις, έχει επιλέξει ΠΑΣΟΚ.

Σε απόλυτους αριθμούς επί συνόλου εκλογικού σώματος, (των εγγεγραμμένων), οι μόνοι που είδαν αύξηση των ποσοστών τους, ήταν το ΠΑΣΟΚ (2,8%), το ΛΑΟΣ (1,1%), τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής (1,1%) και φυσικά η επιλογής της ΑΠΟΧΗΣ που αύξησε κατά 3,2% το ποσοστό της.

ΠΟΣΟΣΤΑ-2009-ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο γράφημα που βλέπετε παραπάνω, παρουσιάζονται, τα ποσοστά επί συνόλου εκλογικού σώματος, την αποδοχή δηλαδή που έχει η κάθε πολιτική πράξη είτε εκφράστηκε με την επιλογή κάποιου κόμματος, είτε με την απόφαση για ΑΠΟΧΗ.

Από το 2004 και μετά, η ΑΠΟΧΗ, βλέπουμε ότι συγκεντρώνει μια συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή, έχοντας φτάσει σήμερα να αποτελεί την δεύτερη δύναμη, μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ, και αφήνοντας πολύ πίσω τη Νέα Δημοκρατία, που πλέον, είναι κατά πολύ λιγότεροι από ένας στους τέσσερις. Βλέπουμε επίσης, πως το ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τόσο πολύ κόσμο, ώστε αυτό που πέτυχε να θεωρείται και τόσο μεγάλη εκλογική νίκη. Η αποδοχή δεν αυξήθηκε καθόλου σχεδόν από το ποσοστό του 2004, και είναι μειωμένη κατά 2 μονάδες περίπου από το ποσοστό των εκλογών του 2000. Αυτό που διαφοροποίησε τα “εκλογικά ποσοστά” ήταν η μεγάλη άνοδος της ΑΠΟΧΗΣ και φυσικά των κομμάτων που έμειναν εκτός βουλής, που λόγω και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, αύξησαν κατά 1,1% το ποσοστό τους, βοηθώντας έτσι το όποιο κόμμα ήταν πρώτο

DentNEWS.net

*παράφραση από το γνωστό δημοτικό κλέφτικο τραγούδι “ΚΑΤΩ ΣΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ” όπου ο στίχος έχει, “γρήγορα τ’ αρματολίκι γιατί ερχόμαστε σαν λύκοι” απευθυνόμενο τότε προς όλους τους προεστούς, τους Οθωμανούς και τους προσκυνημένους ραγιάδες.

10 σχόλια:

  1. Το κακό με την αποχή είναι ότι και μόνο 25% του εκλογικού σώματος να ψηφίσει, πάλι βγαίνει κυβέρνηση. Αφού λοιπόν οι κοτσαμπάσηδες μπορούν να εκλεγούν κι έτσι, χέστηκαν για την αποχή και τους απέχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγησία δεν είναι έτσι. Όταν ήδη ένας στους τρεις δεν συμμετέχει στον βόθρο τότε σε πρώτη φάση οι κυβερνήσεις θα πέφτουν έυκολότερα απ' όσο θ' ανεβαίνουν. Σε δευτερη φάση θα οδηγηθούν σε συγκυβερνήσεις και σε τρίτη φάση θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Το πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή η τρίτη φάση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί σε 100 χρόνια μπορεί και αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον. Εγώ προσωπικά αν είχα πολιτικά ταλέντα, θα είχα φτιάξει ήδη κόμμα "Αποχής" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεδομένου ότι τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει (προς το καλύτερο) με το ΠΑΣΟΚ, αναμένω ότι η αποχή θα φτάσει στις επόμενες εκλογές (δηλ. αυτές που θα γίνουν σε δύο το πολύ χρόνια) το 50%.
    Γιατί τί άλλο θα μείνει να ψηφίσει κανείς; Τους γραφικούς του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ;
    Τους πουτσοκουλτουριάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ (ένα σύνθημα του γαλλικού Μάη, που τους ταιριάζει απόλυτα έλεγε: "η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα -όσο λιγότερη έχει κάποιος, τόσο περισσότερο την απλώνει");
    Τους οικολoγοπράσινους, που προθυμοποιήθηκαν να συνεργαστούν με το "πρώτο" κόμμα (δηλ. το πρώτο που θα μας γ@μήσει);

    Αποχή τέτοιου ποσοστού θα σημαίνει και απώλεια των ψευδαισθήσεων, μεγάλη αγανάκτηση, και, αν το πράγμα εξελιχθεί σωστά, κανέναν σωτήριο εμφύλιο.
    Δεν χρειάζεται να περιμένουμε παθητικά να φτάσει η αποχή το 75%, που οι πολιτικάντηδες έχουν καθορίσει αυθαίρετα ως "νόμιμο" όριο κοινωνικής (μας) αποδοχής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σίγουρο είναι ό,τι στο 30% που επέλεξε να μην ψηφίσει (δικαίωμα δημοκρατικότατο κατά την άποψή μου) δεν θα βρω γλυψιματίες, κομματόσκυλα, υποψηφίους διορίσμενους, αναρριχόμενους πολιτικάντιδες και φανατικούς που σίγουρα θα βρω σε όλα ποσοστά όλων των κομμάτων. Το δεν συμμετέχω δεν σημαίνει συμφωνώ με όποια εξουσία, σημαίνει δεν συμφωνώ με το όλο Σύστημα και την ελευθερία της διαφωνίας μου την ξεπληρώνω μέσα από τους ανάλογους φόρους του κράτους που μου αναλογούν. Κοινώς το πληρώνω το φαγητό αλλά το επιστρέφω να το φάει ο μάγειρας (τέτοιο που' ναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ελληνάκι, θα ήταν το πρώτο κόμμα που θα ζητούσε να μην το ψηφίσει κανείς; Χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Διόδοτε, όταν η αποχή φτάσει 50% θ’ αντιδράσουν με την εξής γνωστό τρόπο που μπορώ να στον περιγράψω με εξαιρετική ακρίβεια. Οι αγγλοαμερικάνοι θα καλέσουν μερικούς δικούς τους και θα τους χρήσουν κυβερνήτες διαθέτοντας πακτωλό χρημάτων και αλλάζοντας ονόματα και σύμβολα. Μπορώ με σχετική ακρίβεια να υποθέσω και ποιοι θα είναι αυτοί αν θες. Σ’ εκείνο το σημείο θα παιχτούν πολλά τότε αλλά εμφύλιο ευτυχώς δεν βλέπω. Ο έλληνας έχει βαρεθεί τους εμφύλιους πολέμους. Δεν τους θέλει. Τους φοβάται και θα ψηφίζει τρεις γενιές ακόμα Παπανδρέου αν χρειαστεί, προκειμένου να τους αποφύγει. Είναι μεγάλο το θέμα και δεν μπορώ να το αναπτύξω σε ένα σχόλιο αλλά παίζουν ρόλο τόσο οι τότε παγκόσμιες συνθήκες όσο και εκείνοι που θα εμφανιστούν απαιτώντας ταυτόχρονα με τους δοσίλογους των μεγάλων δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @simple man,σίγουρα δεν θα βρεις τέτοιους στο 30% αφού αν ήταν τέτοιοι θα ψήφιζαν ήδη. Όσο για το… φαγητό, ναι έτσι ακριβώς μόνο που οι επιστροφές απαιτείται να φαγωθούν από τον μάγειρα και πρέπει να είναι τόσες πολλές που ο μάγειρας να πλαντάξει και να σκάσει σαν το γουρούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν μιλώ για εμφύλιο, δεν εννοώ τύπου βουνών και "αντάρτικου". Εννοώ οδοφράγματα, που θα διαρκέσουν τόσο, ώστε να φέρουν πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση. Ίσως να μην καταστραφεί το Κράτος (ώστε να δικαιολογηθεί ξένη επέμβαση) αλλά, τουλάχιστον, οι συμμορίες που το έστησαν να φοβηθούν αρκετά.
    Βέβαια αυτά είναι προς το παρόν ευσεβείς πόθοι, που προϋποθέτουν μια εξαγριωμένη νέα γενιά, η οποία θα μεγαλώσει χωρίς αυταπάτες, θεμελιώνοντας ιδεολογικά την εκλογική αποχή και παίρνοντας τον νόμο στα χέρια της.
    Είθε τα παιδιά μας να προλάβουν να τα κάνουν όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδερφια, βαλτε και το δικό μας Ιστολόγιο στη λίστα των φιλικών σας.

    http://cretanpatriot.blogspot.com/

    "BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ"

    E-mail: cretan.patriot@gmail.com


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails