Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

21 Οκτωβρίου 2009

Κατέστρεψαν Βελανιδιά 1600 ετών!!!

Είμαι έξω φρενών. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην κάνω κακό. Τα πράγματα έχουν πλέον ξεφύγει από κάθε λογική και νοιώθω πως μ’ εγκαταλείπει και η δική μου και αυτό είναι πολύ άσχημο.
Διάβασα σήμερα στο μπλογκ της ομάδας Παυσανίας πως μια από τις τελευταίες στην Αττική βελανιδιές θανατώθηκε επειδή ενοχλούσε τα… κεραμίδια της παρακείμενης παναγίας.
Αντιγράφω καταρχήν την καταγγελία και παρακάτω θα σας πω.
Κείμενο Ευρύνοος
Στην περιοχή Εννέα πύργοι στα Καλύβια Θορικού Αττικής, υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας Μεσοσπορίτισσας.. η οποία είναι του 12ου αιώνα και είναι χαρακτηρισμένο Βυζαντινό μνημείο.. Απέναντι στην εκκλησία βρίσκεται ένας κορμός βελανιδιάς, ακέφαλος πλέον.. "κάποιοι" φρόντισαν να της στερήσουν την Ζωή.. δυστυχώς η Παιδεία έχει λείψει πλέον στις μέρες μας.. αυτό το Ιερό Δένδρο χρονολογείται απο το 400 μ.χ βέβαια ακόμη και το ταμπελάκι που το έγραφε, οι ίδιοι "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί..
δέν γνώριζαν όμως ότι "κάποιοι άλλοι" είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες απο παλαιότερες εξορμήσεις τους.. είχα φωτογραφήσει το Ιερό Δένδρο εγώ ο ίδιος.. εδώ βλέπουμε τον ναό της Παναγίας πρίν απο περίπου 7-8 χρόνια υπο την σκιά της Βελανιδιάς..

κι εδώ η πανέμορφη Βελανιδιά όταν ήταν ζωντανή.. πρίν απο λίγα μόλις χρόνια.. και ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάντε ένα κλίκ ΕΔΩ να δείτε απο το επίσημο site του Δήμου Καλυβίων στην φωτό, τις φυλλωσιές της, να σκιάζουν την εκκλησία.. πόσο να φωνάξει κανείς; ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑ.. ΔΕΝΔΡΟ 1600 ΕΤΩΝ!!! φτάσαμε στην σύγχρονη εποχή των "πολιτισμένων" βαρβάρων και καταστρέφουμε, ότι η Φύση φρόντιζε τόσους αιώνες!! ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ? πρέπει να γίνει κάτι.. είναι κρίμα αυτό να περάσει ατιμώρητο.. μία ψυχή γηραιότατη με παρουσία 1600 ετών πάνω στην Γή μας.. έχει ζήσει όσα δέν μπορούμε κάν να φανταστούμε εμείς οι άνθρωποι..
δέν το βλέπω να απαγορεύονται τα "σκυλιά".. ζούν και βασιλεύουν.. άλλο "ωραίο"..



ναί.. μην ξεχάσουμε να "διασκεδάσουμε".. αυτό είναι πιά το μόνο που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος ε; η διασκέδαση; το πανηγύρι; ο χαβαλές; ε λοιπόν όχι.. κάποιοι δέν αρκούνται σε αυτά μόνο.. http://paysanias.blogspot.com/ αυτό δέν θα περάσει έτσι.. θα ξεκινήσουμε έρευνα και άμεσα καταγγελίες.. οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν..
 
 συγνώμη Κυρά μου.. το δάκρυ μου δικό σου.. δέν ξέρουν τί κάνουν οι άνθρωποι πλέον..
οι πέτρες έχουν περισσότερη αξία απο τις ψυχές σήμερα..

Αυτή λοιπόν η ιερή βελανιδιά των 1600 ετών μπορούσε να ζήσει άλλα 3500 χρόνια τουλάχιστον. Κάτω από αυτή την βελανιδιά χιλιάδες χρόνια μαζευόντουσαν οι γεωργοί και οι αγρότες μια δυό φορές τον χρόνο στην σπορά και στον θερισμό και δόξαζαν την μάνα γη για όσα μας προσφέρει. Στην σκιά αυτής της βελανιδιάς υπήρχε βωμός της Δήμητρας μέχρι που οι εγκληματίες τον κουκούλωσαν χτίζοντας απάνω του το έκτρωμα της χριστιανικής παναγίας στην προσπάθειά τους να ξεχαστεί η ζωοδότρα δύναμη της γης. Έμεινε όμως η βελανιδιά φυσικό μνημείο ιερό δέντρο που όμως με την ζωή του δημιουργούσε προβλήματα. Τι είδους προβλήματα; Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι μη φοβούμενοι πια τις πυρές των ιεροεξεταστών του χριστιανισμού άρχισαν πάλι δειλά δειλά να μαζεύονται κάτω από αυτό το ιερό δέντρο δοξάζοντας την ομορφιά της φύσης. Κανείς απ’ όσους μαζεύονταν εκεί δεν ενδιαφερόταν για την παρακείμενη εκκλησία. Αδιαφορούσαν σαν να μην υπάρχει και όλη τους η χαρά εστιαζόταν στο ιερό αυτό δέντρο. Οι παππάδες παραπονιόντουσαν πως πάει εκεί ο κόσμος αλλά δεν μπαίνει στην εκκλησία να ανάψει ένα κερί να αφήσει μερικά ευρώ. Θύμωναν οι παπάδες που όλοι αδιαφορούσαν για τον θεός τους και γλεντούσαν τραγουδούσαν και χόρευαν κάτω από αυτή την βελανιδιά τραγουδώντας τα κάλλη της και την ιερότητά της. Πολλές φορές πήγαιναν οι παπάδες εκεί όποτε έβλεπαν κόσμο μαζεμένο και τους έδιωχναν με την παρατήρηση πως δεν είναι σωστό να περιφρονούν την παναγία για χάρη μιας βελανιδιάς. Θύμωναν ξεθύμωναν ο κόσμος τα ίδια, μαζευόταν στην βελανιδιά από κάτω και γλεντούσε αδιαφορώντας για την παναγία δίπλα. Μέχρι που οι παπάδες δεν άντεξαν άλλο αυτή την περιφρόνηση της παναγίας τους και με δικαιολογία πως τα κλαριά της βελανιδιάς με τον αέρα χαλούσαν τα… κεραμίδια έπιασαν και την έκοψαν. Θανάτωσαν μια θεά, ένα φυσικό μνημείο 1600 ετών επειδή λέει με τον αέρα τους χάλαγε τα κεραμίδια. Λες και τους είπε κανείς να πάνε κάτω από την βελανιδιά να στήσουν εκκλησία. Αλλά βλέπετε έπρεπε να θαφτεί και ο βωμός και τώρα με τον θάνατο και της βελανιδιάς ολοκλήρωσαν το σιχαμερό υβριστικό έργο τους. Σίγουρα τώρα θα κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια τα καθάρματα. Σκοτώνουν τους δικούς μου θεούς για να υπάρχει μόνο ο δικός τους ο ανύπαρκτος. Δεν φτάνει που κατέκαψαν τα δάση τώρα κυνηγάνε και τα δέντρα τα μοναχικά μέχρι που να μην μείνει κανένα. Η βελανιδιά αυτή ήταν παιδί μιας άλλης που ζούσε στις πλαγιές του Λύκαιου όρους όπου υπήρχε μέχρι τον τέταρτο μ.χ.χ. το μεγαλύτερο και ιερότερο δάσος με βελανιδιές ώσπου το κατέκαψαν οι χριστιανοί τον τέταρτο αιώνα για να αποδείξουν λέει πως δεν είναι ιερό το δάσος και πως δεν κατοικούν εκεί θεοί. Από τότε μέχρι σήμερα οι πλαγιές του Λύκαιου είναι γυμνές και μόνο σκόρπια ανά την επικράτεια υπάρχουν κάποιοι απόγονοι εκείνων των δέντρων από βελανίδια που με πόνο ψυχής διέσωσαν κάποιοι ευσεβείς τότε.
Την παναγία σας και τον χριστό σας καθάρματα.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ: Κατέστρεψαν Βελανιδιά 1600 ετών!!!

11 σχόλια:

  1. O επιλογος σου εκφραζει τα συναισθηματα πολλων για το εγκλημα που περιγραφεις! Ποτε επιτελους θα σταματησουν να καταστρεφουν τη φυση καποιοι ασυνειδητοι; θα χαρω να μαθω οτι...εστω και για μια φορα οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν! Ζουμε σε μια χωρα που δεν εχει πια πολιτισμο, οτι ειχε το εδωσε, φαινεται...

    Τη καλησπερα μου απο Σουηδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μιλήσω για κρεμάλες στο σύνταγμα ή θα με πουν φανατισμένο; Άσε δε μιλάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψόφος ρε, ψόφος κακός να τους βρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κανάλια θα το δείξουν καθόλου ή θα βγάλουν το σκασμό ώς συνήθως και θα σκύψουν για μία ακόμα φορά στους εγκληματίες παπάδες και θα τα πιούν μέχρι σταγόνας?????
    Κρέμασμα θέλουν τα καθάρματα και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε ακόμα.
    ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θυμάστε στην εβραϊκή μυθολογία ο ιδρυτής της θρησκείας τους Γιαχσούς είχε καταραστεί μια συκιά γιατί δεν είχε καρπούς την εποχή που κανονικά δεν έχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα που δεν κράτησαν ένα κλωνάρι...για να κρεμαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λυπηρά ναι αλλά όχι της ανάπτυξης. Δεν φταίει η ανάπτυξη αυτή εμείς την ορίζουμε κι εμείς είμαστε που φταίμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το γαμώ το χριστό τους πιστεύω πως είναι "ο καταλληλότερος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails