Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

25 Σεπτεμβρίου 2009

Παναγιά η Βοήθεια

Σε «Παναγιά η Βοήθεια» μετονόμασαν Πανεπιστημιακό νοσοκομείο!

Αναβιώνει ο χριστιανικός Μεσαίωνας στην Πάτρα

Μόνο στην πνιγμένη στη διαφθορά, την υπανάπτυξη και τη θεοκρατία νεοελλάδα της Ρωμιοσύνης θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση για μετονομασία ενός Πανεπιστημιακού νοσοκομείου σε... “Παναγιά η βοήθεια”! Συνέβη προ ημερών στην Πάτρα.

Στο από 7-8-09 δελτίο τύπου, που υπογράφεται από τον μητροπολίτη Πατρών αναφέρεται: «Μετά πολλής χαράς διαβάσαμε δημοσιευμένη στήν Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τ. δεύτερο, α.φ. 1579, 31-7-09) την απόφαση γιά την επωνυμία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, “Παναγιά η Βοήθεια”... Οι αγώνες όλων μας εδικαιώθησαν και δια τούτο εκφράζομε την βαθειά μας ικανοποίηση για την απόφαση περί της ονομασίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Πατρών, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας καί Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο και τους υφυπουργούς Εσωτερικών κ. Χρίστο Ζώη καί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαο Λέγκα και ευχαριστούμε θερμώς... Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον εξοχώτατο υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο και επαινούμε καί συγχαίρουμε τον διοικητή του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγιά η βοήθεια” κ. Γαβριήλ Λιατσή...».

Δεν είναι βέβαια ο υπουργός Υγείας, οι υφυπουργοί που υπέγραψαν, ή ο διοικητής του νοσοκομείου μόνοι υπεύθυνοι για αυτή την μεσαιωνικού τύπου απόφαση. Ως σχέδιο νόμου είχε περάσει πρώτα από τη Βουλή, όπου την ενέκριναν οι "εθνοπατέρες" κι ύστερα προω-θήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου την προσυπόγραψε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κανένας εξ αυτών δεν αντέδρασε. Και γιατί να αντιδράσει; Οι πολιτικοί επιχειρούν να συλλάβουν το σφυγμό του οχλοποιμνίου και να αλιεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους, κατά προτεραιότητα από την τεράστια ευσεβή «δεξαμενή», η οποία πάντα αρέσκεται σε τέτοιου είδους θεάρεστες πράξεις.

Εντύπωση επί πλέον δεν προκαλεί η στάση μόνον των απλών Ρωμιών, αλλά κι όλου του επιστημονικού προσωπικού κι ιδιαίτερα των πανεπιστημιακών καθηγητών, οι οποίοι διέρχονται καθημερινά κάτω από τα μεγάλα μπλέ φωτεινά γράμματα, χωρίς να δείχνουν -προφανώς- ότι ενοχλούνται.

Στο νοσοκομείο υπάρχει και σχετικός ναός “Παναγιά η Βοήθεια”, όπου προσκομίζουν τακτικά τις ανάλογες θαυ- ματουργές εικόνες, κόκκαλα από πτώματα αγίων κ.λπ. κι εκτελούν «πανηγύρεις» κι όλες τις γνωστές πρακτικές χρι-στιανικού ταλιμπανισμού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο!

[ Επισημαίνεται, ότι η έννοια του πανεπιστημιακού Ασύλου γεννήθηκε, αφού σταμάτησαν οι διώξεις των επιστημόνων και οι πυρές της Ιεράς Εξέτασης, προκειμένου να διασφαλισθεί η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών από οποιεσδήποτε επεμβάσεις της Εκκλησίας και όχι μόνον.  Το μετά την Επανάσταση του ’21 δημιουργηθέν νεοελληνικό κρατίδιο όμως, δεν απαλλάχτηκε ποτέ από τον έλεγχο της Εκκλησίας, η οποία έως και σήμερα ελέγχει πλήρως την Παιδεία -θεσμοθετημένα- μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (πρωτοτυπία της Ρωμιοσύνης), που υπακούει πάντα αναντίρρητα στα κελεύσματα της Ιεράς Συνόδου. Οι σύγχρονοι Ρωμιοί δεν έχουν αντιληφθεί, ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά πραγματικό πανεπιστημιακό Άσυλο, γιατί παραβιάζεται νομίμως από την Εκκλησία, έχουν δε ταυτίσει (άλλη πρωτοτυπία) το Άσυλο με την επέμβαση ή μή της Αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους - βλ. Γεμίσαμε Αλάριχους κατεδαφιστές της Παιδείας.]

                                                            *   *   *

Ο άγιος Ανδρέας μεταφέρων χιαστί σταυρό αποτελεί τον επίσημο λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών (βλ. “Ένα γιαουρτάκι δεν βλάπτει μερικές φορές...”)  Oύτε εκεί αντιδρά κανείς, ούτε οι καθηγητές, οι οποίοι ήδη βέβαια αποτελούν διαπλεκόμενα γρανάζια του Ρωμιοσυνιστικού κατεστημένου (βλ. Οι εξαρτώμενοι καθηγητές και οι φοιτητοπατέρες, που βγάζουν πρύτανι!), αλλά -δυστυχώς- ούτε οι φοιτητές.

Aυτό το Σαββατοκύριακο διοργα-νώνεται επίσης στην Κλειτορία Αχαΐας πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο “O όσιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος”. Ένας αμόρφωτος, πρώην εκδοροσφαγέας γουρουνιών, ο Παπουλάκος, αποτελεί πρότυπο επιστήμονα για τη σύγχρονη Ρωμιοσύνη. (Βλ. Τελευταίοι σε όλα! Νεορωμιοί - νεοέλληνες: Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου).

* * *

Το επόμενο βήμα θα είναι να ξεκινήσει η Ρωμιοσύνη της Αχαΐας νέους αγώνες υπό την ιερή πάντα καθοδήγηση του μητροπολίτη της, ώστε να μετονομασθούν επί τέλους τα πάντα στην Πάτρα με χριστιανικά ονόματα, αρχής γενησομένης από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο -άργησαν- έπρεπε ήδη να έχουν μετονομάσει σε... Αγιοάνδρειο Πανεπιστήμιο!

Γιάννης Λάζαρης

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Δ.Χ.,

για την αποστολή των φωτογραφιών.

25.9.2009

Ελεύθερη Έρευνα

17 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Κλείτωρ! Φοβερή η δουλειά σου στο photoshop! Στην αρχή πήγα να σε πιστέψω αλλά μετά κατάλαβα πόσο πλακατζής είσαι βρε! Χαχα, να'σαι καλά, γέλασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ δεν δούλεψα κανένα photoshop αναδημοσίευση κάνω αλλά όντως κι εγώ έχω πέσει κάτω από το γέλιο. Άντερο δεν μου έμεινε :))) φαντάζομαι να πηγαίνουν κάποιον στο εν λόγω νοσοκομείο και να βλέπει πρωτο και καλύτερο το "παναγιά η βοήθεια" αχαχαχαχαχαχαχα τα επόμενα βήματα θα είναι να βάλουν εξπρές νεκροφόρες απο το νοσοκομείο στο νεκροταφείο "γαβριήλ ο γρήγορος" και να ονομάσουν το νεκροταφείο "ο παράδεισος" αχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βοήθεια γείτονες! (Τους έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη).

    Μην λησμονούμε και τον Δημητράκη του ΑΠΘ. (Alter ego του Αριστοτέλους).

    ΥΓ.

    Δόξα και τιμή στον Προμηθέα πυροφόρο, έμβλημα του ΕΜΠ.
    (Καλά πως γλύτωσε αυτό από τον Άγιο Φανούρη; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδύνατο να συμβαίνει. Έχεις παίξει με το Photoshop και μας δουλεύεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή και αίσχος για τους δήθεν καθηγητές που συμμετέχουν στο συνέδριο..
    Παρακαλώ να σκίσουν τα πτυχία τους οι υπόδουλοι των ιουδαίων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kameleon, είναι αναδημοσίευση από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ, που δεν γράφει λαλακίες.

    Ρίξε μιά ματιά κι εδώ, άν δεν πιστεύεις:
    http://www.kentri.gr/index.php/med/615--------l--r-.html

    Ο αβοήθητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Κλειτωρ και καλως σε βρηκα!

    Δεν καταλαβαινω γιατι φαινεται περιεργο σε μερικους οτι οι περισσοτεροι Ελληνες δεν έχουν ακομα καταλαβει σε τι Μεσαιωνα μας εχουν στειλει οι κυβερνησεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ (και ποιος ξερει τι ακομα μας περιμενει), ουτε πανεπιστημιακό Άσυλο, δεν υπαρχει ουτε τιποτα, ενα μπαχαλο,...αλλα, καποιοι διαλεγουν να βλεπουν τα πραγματα οπως ειναι, ενω αλλοι κλεινουν τα ματια...Μετα τα βαζουν με τους Ταλιμπαν,κα που ειναι ''πισω'', δε βλεπουμε, λεω εγω, τα δικα μας, εγχωρια, χάλια...

    Χαιρετισμους απο Σουηδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άει σιχτήρ. Νόμιζα ότι ήταν αληθινό και σιάχτηκα Σαββατιάτικα!! Το τραγικό μάλλον είναι ότι το θεώρησα πολύ πιθανό να συμβαίναι πραγματικά παρά να ήταν μούφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχαχαχα σας την έσκασα. είναι όντως αλήθεια όσο και αν δεν μπορείτε να την πιστέψετε. χαχαχαχαχα νομίζατε πως αυτά γίνονται μόνο σε ταινίες ε; Πάρτε λίγο ελλαδιστάν γι να 'χετε!

    Elva κάνε μια σπονδή και για μένα στην ωραία Σουηδία! Καλώς ήλθες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αβοήθητος & Κλείτωρ
    To σχόλιο μου ήταν καθαρά ειρωνικό. Δυστυχώς από την αρχή γνωρίζω ότι πρόκειται για αλήθεια, απλά αρνούμαι να το δεχτώ!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έπρεπε να το δω και σε άλλες σελίδες στο Δίκτυο
    για να το πιστέψω.

    Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Τους εμπνευστές της ιδέας; Αυτούς που την έθεσαν ως θέμα στη Βουλή; Αυτούς που την ψήφισαν και την υπέγραψαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έπρεπε να το δω με τα μάτια μου για να το πιστέψω.

    Σήμερα, περνώντας τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το είδα μπροστά μου. Είναι ξερασματικό :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ώστε δεν το πιστεύατε ω άπιστοι; Δεν πιστευετε πως στο ελλαδιστάν γίνονται ακόμα θαύματα; Ο επιστήμων όσιος παπουλάκος θα κάνει κι άλλα θαυματα μέχρι να πειστεί και ο τελευταίος αχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξέχασες ότι και το τοπικό Πανεπιστήμιο ονομάζεται άγιος Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν το ξέχασα, καθόλου δεν το ξέχασα, απλώς δεν υπάρχει μεταβολή γι αυτό δεν αναφέρθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι, θέλω να σας βεβαιώσω ότι η επιγραφή είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μόνο που όσοι γνωρίζουμε το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως επίσης ότι κύριο μέλημα του προσωπικού είναι κατά 90% ο συνδικαλισμός και κατά 10% η βοήθεια στους πάσχοντες, η επιγραφή στην πραγματικότητα λέει «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΕΙΑ». Όμως λόγω περικοπών στο κονδύλι που είχε προβλεφθή αρχικά (κάποιος τσέπωσε το χρήμα, ως συνήθως), δεν υπήρχαν λεφτά για τρία γράμματα παρά μόνο για ένα κι έτσι του «μου» έγινε «η», πράγμα που καταλήγει η επιγραφή να μην έχει νόημα.

    Ανάλογο υπάρχει και στην πολιτική σχετικά με το δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», όπου από ελλειπή γνώση της ελληνικής γλώσσας του επινοητή της φράσης ή από παραδρομή, το άρθρο θηλ. γένους εκλήφθηκε ως διαζευκτικό:
    «Σοσιαλισμός: Η βαρβαρότητα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails