Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

22 Μαΐου 2009

η στάχτη και η κατά φύση χρήσεις αυτής

Η απομάκρυνση των ανθρώπων από την μάνα φύση και ο οικειοθελής εγκλεισμός τους μέσα στις τεράστιες παρά φύση μεγαλουπόλεις επέφερε πολλές αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής όσο και στον τρόπο σκέψης. Εκ πρώτης όψεως τούτες οι αλλαγές φαίνεται να περιορίζονται σε πράγματα και καταστάσεις που αφορούν την απολαβή εκ μέρους των ανθρώπων όλων εκείνων που η φύση του προσφέρει αλλά όντας διαβιών εντός των μεγαλουπόλεων τα έχει είτε απολέσει είτε ξεχάσει. Είναι κατά την γνώμη μου φυσικό αλλάζοντας ο τρόπος ζωής να αλλάζουν οι συνήθειες και οι συμπεριφορές αλλά αυτό που θεωρώ λανθασμένο είναι αυτή η αλλαγή να επιφέρει και χάσιμο της γνώσης που υπήρχε πριν. Διότι αυτή η γνώση έστω και αν δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα πια παραμένει ωστόσο ο κρίκος της σύνδεσης αλλά και της ένδειξης της πορείας που ακολουθήθηκε διαχρονικά και μέχρι του παρόντος σημείου και ως τέτοια θα πρέπει να φυλάσσεται και να μεταδίδεται προκειμένου να αποφευχθούν συμπτώματα που η έλλειψη αυτού του κρίκου τα καθιστά από τραγικά εως γελοία καλύπτοντας όλο το φάσμα αυτού που ονομάζουμε ημιμάθεια.

Αφορμής δοθείσης λοιπόν είχα χθες μια συζήτηση με τον Μάριο Βερέττα περί… στάχτης. Συζητούσαμε για την περίπτωση ορισμένων γραφικών ημίτρελλων που κυκλοφορούν με ένα βαζάκι στάχτης, αποκαΐδια τάχα μου κάπoiου πτώματος το οποίο οι εν λόγω διεστραμμένοι (διότι περί διαστροφής πρόκειται) περιφέρουν ως τα «άγια των αγίων τους» προσκυνώντας το και τιμώντας το ως να επρόκειτο για κάτι το ουσιώδες αναγκαίο. Πάνω στην συζήτηση λοιπόν μου ζήτησε ο Μάριος μιας κι εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα όχι στην μεγαλούπολη αλλά σε φυσικό περιβάλλον, να του αναφέρω τις παραδοσιακές χρήσεις της στάχτης αφού ως γνωστόν σε μια φυσική διαβίωση τίποτα δεν πάει χαμένο και σκουπίδια δεν υπάρχουν. Είναι γεγονός πως παλιότερα όταν ακόμα οι άνθρωποι ζούσαν εντός του φυσικού τους περιβάλλοντος είχαν (και σε πολλά μέρη έχουν ακόμα) μεγάλες ποσότητες στάχτης συνήθως από την καύση της εστίας. Μιλάμε για βουνά στάχτης που κάθε κοινότητα παρήγαγε.

Στην αρχή μου φάνηκε παράδοξο, μα για στάχτες θα μιλάμε τώρα; Κι όμως μου υπέδειξε πως αυτή η άγνοια είναι ίσως η αιτία της διαστροφής της πραγματικότητας και μ’ έβαλε να αραδιάζω τις χρήσεις της στάχτης γελώντας τρανταχτά σε κάθε μία από αυτές. Διότι πράγματι είναι πολλές και μόνο η… σταχτολατρεία δεν είναι ανάμεσα σε αυτές. Διότι τι ποιο διαστροφικό τι ποιο εμετικό, τι ποιο αφύσικο από τον να λατρεύει ένας άνθρωπος την στάχτη και μάλιστα από ένα λείψανο; Εντάξει λατρεύουν και οι χριστιανοί τα λείψανα και τα κόκκαλα αλλά αυτών η θρησκεία είναι έτσι και αλλιώς διεστραμμένη και κατοχυρωμένη ως τέτοια αλλά άνθρωποι που θέλουν να λέγονται ελεύθεροι και λογικοί δεν είναι δυνατόν να λατρεύουν στάχτες ακόμα και αν αυτές είναι αποτέλεσμα καύσης του γονιού τους του ίδιου. Μιαρά πράγματα που μόνο μιαρά μυαλά μπορούν να σκεφτούν και συνήθως τέτοια μυαλά είναι καταρχήν αποκομμένα από το φυσικό περιβάλλον με αποτέλεσμα όπως ανέφερα και παραπάνω να οδηγούνται λόγω ακριβώς αυτής της αποκοπής τους, στην διαστροφή.

“Βάλτα ρε κάτω και γράψτα να μάθει ο κόσμος σε τι χρησιμεύει στην πραγματικότητα η στάχτη μπας και ξεκολλήσουν οι ηλίθιοι” ήταν η προτροπή του Μάριου κι έτσι αποφάσισα να το κάνω.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητό μου ημερολόγιο, το σημερινό θέμα έχει τίτλο: «η στάχτη και η κατά φύση χρήσεις αυτής»

1. Αλισίβα. Μακράν το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ποτέ ο άνθρωπος. Καθαρίζει λευκαίνει και απολυμαίνει σε βάθος. Κάνει τα πιάτα σας να τρίζουν από καθαριότητα και όχι μόνο τα πιάτα. Καθαρίζει τα πάντα. Ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Βράστε την στάχτη με νερό και τρίψτε με αυτό οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Καθαρίζει ακόμα και τις σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα. Απίστευτη καθαριότητα και υγιεινή.

2. την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή μουσταλευριάς αλλά και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα. Η νοστιμότερη και υγιεινότερη μουσταλευριά εμπεριέχει στην συνταγή ικανή ποσότητα στάχτης. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που της δίνει καθαρίζει και το άντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Στάχτη επίσης χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ψωμιού. Κάνει την διαφορά.

3. Ρίξτε την στον κήπο σας. Αφρατεύει το χώμα ταΐζει τα φυτά και περιορίζει αισθητά την ύπαρξη και αναπαραγωγή όλων των βλαπτικών εντόμων και ζιζανίων. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη.

4. διώχνει τις ενοχλητικές μυρμηγκοφωλιές χωρίς να σκοτώνει τα μυρμήγκια. Ρίξτε στην είσοδο της μυρμηγκοφωλιάς που εμφανίστηκε σε λάθος σημείο μερικές χούφτες στάχτη. Τα μυρμήγκια δεν μπορούν ούτε να την περάσουν ούτε να την μεταφέρουν με αποτέλεσμα να μεταφέρουν την είσοδο της φωλιάς τους αλλού. Εκεί που δεν θα σας ενοχλεί.

5. σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του κελαριού σας. Τυχόν κατσαρίδες και παρόμοια απεχθή έντομα καθώς και ποντίκια και άλλα τρωκτικά θα μετοικήσουν όσο πιο μακριά γίνεται και δεν θα ξαναεμφανιστούν όσο υπάρχει στάχτη.

6 . Έπιασε το παιδί σας ψείρες στο σχολείο; Γέμισε ο σκύλος σας τσιμπούρια και ψύλλους; Πιάσατε μουνόψειρες; Στάχτη! Το καλύτερο αντιπαρασιτικό. Ίσως για μερικές ώρες το παιδί σας και ο σκύλος σας να φαντάζουν σαν γέροι αλλά τα παράσιτα απλώς θα εξαφανιστούν. Ανακατέψτε την στάχτη με ξύδι μέχρι που να γίνει πηχτή λάσπη και αλείψτε το τριχωτό.

7. σας βγήκε το κρασί θολό στο γιοματάρι; Έχει το νερό της πηγής κυπρίνους; Γέμισε άλατα το πηγαδίσιο; Περάστε τα μέσα από στάχτη να φιλτραριστούν. Θα εκπλαγείτε με την διάυγεια και την καθαρότητα που τους δίνει χωρίς να τα επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο.

8. Κιτρίνισαν τα δόντια σας και το ‘χετε μαράζι; Τρίψτε τα με στάχτη. Σαν του μωρού θα γίνουνε.

9. Μαζεύετε τα χειμωνιάτικα ρούχα γιατί ήρθε καλοκαίρι αλλά σας ανησυχεί ο σκόρος; Πασπαλίστε τα με στάχτη και ξεχάστε τον σκόρο. Μετά καθαρίζουν με ένα απλό τίναγμα και έχουν μια γυαλάδα άλλο πράγμα. Βάλτε και λίγο λεβάντα στην κασέλα και ησυχάστε για χρόνια και χρόνια ακόμα και αν την κασέλα την ανοίξει το εγγόνι σας μετά πενήντα χρόνια τα ρούχα θα είναι άθικτα.

10. Λεκιαστήκατε την ώρα που τρώγατε; Βάλτε πάνω λίγο στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τρίψτε τον λεκέ με ψίχα ψωμιού. Πάει ο λεκές ως δια μαγείας.

11. την φτιάχνουμε και σαπούνι αλλά η συνταγή περιττεύει αφού κανείς σας δεν θα κάτσει να φτιάξει σαπούνι

12. Χτυπήσατε; Ματώσατε; Διαλύστε λίγο πράσινο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένετε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνετε μετά. Είναι απίστευτη η ταχύτητα επούλωσης.

13. Κορίτσια! Αν θέλετε να μην… γεράσετε ποτέ (λέμε τώρα) να λούζεστε με ξυδόνερο και να μπανιαρίζεστε με αλισίβα. Σας υπόσχομαι πως δεν θα χρειαστείτε ποτέ λίφτινγκ.

14. είστε στην κατασκήνωση και δεν έχετε που να διατηρήσετε τα φρέσκα φρούτα; Σκάψτε έναν λάκκο γεμίστε τον με στάχτη και τοποθετήστε τα φρούτα έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο και αφήστε τα. Διατηρούνται έως δύο χρόνια εντελώς μα εντελώς ανέπαφα όπως την στιγμή που τα βάλατε.

15. θέλετε να διατηρήσετε την πυτιά που πήζετε τυρί; Βάλτε την μέσα σε ένα κέρατο απογεμίστε το με στάχτη σφραγίστε με λάσπη και κρεμάστε το σε ένα δέντρο. Η πυτιά δεν θα χαλάσει ποτέ!

16. Παλιά οι σιδηρουργοί για να σκληραίνει το σίδερο το έσβηναν μέσα σε ένα μίγμα από αίμα και στάχτη. Ήταν το πρώτο είδος ατσαλιού.

17. Στο μουνούχισμα (ευνουχισμός) των γουρουνιών και των τράγων μετά την αφαίρεση των όρχεων καλύπτουμε την πληγή με στάχτη για να μην μολυνθεί αλλά και να επουλωθεί γρηγορότερα.

Αυτά τα λίγα γνωρίζω για τις χρήσεις της στάχτης. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρχουν και άλλες που εγώ δεν γνωρίζω οπότε με ευχαρίστηση περιμένω να μου τις πείτε. Το γεγονός είναι ένα. Μην αφήνετε να σας ρίχνουν την στάχτη στα μάτια. Είναι το μοναδικό επώδυνο που προκαλεί και το χρησιμοποιούν οι αγύρτες για να τυφλώνουν τον κόσμο. Όποιος πραγματικά θέλει να λατρέψει την στάχτη δεν έχει παρά να εφαρμόσει τις προαναφερθείσες χρήσεις. Θεωρείστε το ως ιεροπραξία και αφήστε την διαστροφή για όσους δεν έχουν ιδέα τι εστί μάνα φύση.

ΥΣ τα πολύ παλιά τα χρόνια όσοι είχαν βαρύ πένθος ή πήγαιναν ικέτες στον βωμό αλείφονταν με στάχτη ως ένδειξη πένθους και καθαρμού. Το γιατί μάλλον το έχετε ήδη καταλάβει από τις συνταγές που σας έδωσα παραπάνω.

18 σχόλια:

  1. ..ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ - ΧΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ - ΜΕΡΙΚΟΙ "ΓΡΑΦΙΚΟΙ" ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΚΑΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΛΙΟΥ... ΝΑ ΣΙΓΟΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑΧΤ΄ΝΑ ΓΕΝ΄ ΣΤΑΧΤ΄ ΝΑ ΓΕΝ΄..-
    Υ.Γ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΑΝΤΙΚΑ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΚΑΜΜΙΣΟ;;ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ!!,Π.ΣΞΝ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως οι σταχτολάτρες πιάσαν μουνόψειρες και γι' αυτό η λατρεία;;;;

    ANTITHESI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια πρόσθετη χρήση της στάχτης κατά την αρχαιότητα ήταν βέβαια ο "ραφανισμός" (βλ. Πλάτωνος Πολιτεία b3, 28) όπου εις τον πρωκτόν του ενδιαφερομένου εισάγετο ρεπάνι (χοντρό) πασπαλισμένο με στάχτη. Εάν μάλιστα ήτο στάχτη ενδόξου προγόνου, τότε την αναμιγνύαν με στάχτη δαφνόφυλλου (Αριστοτέλους Πολιτικά 345c,II)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxaxaxa αυτό δεν το ήξερα! Και γιατί βάζανε τα ραπανάκια στον πρωκτό τους και μάλιστα πασπαλισμένα με στάχτη;;; χαχαχαχαχαχα αυτό το προτείνω στους διεστραμένους, ραπανάκι στον κώλο με στάχτη δαιμονογιάννη ανάμικτη με στάχτη δαφνόφυλλου. για να πιάσει τόπο χαχαχαχαχα αλλά γιατί το κάνανε ρε δεν μου λες, ήταν κάτι σαν... ευλογία ας πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. antithesi, δεν νομίζω. Αυτούς ούτε οι μουνόψειρες δεν τους πλησιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ραφανισμός = η δια της ραφανίδος τιμωρία του επ' ατοφώρω συλληφθέντος μοιχού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μάλλον θα τους περίσσευαν τα ραπανάκια χαχαχαχαχα
    αν ίσχυε αυτό σήμερα όλοι με ένα ραπανάκι στο κώλο θα ήταν. Που να βρεθούν τόσα ραπανάκια δηλαδή; χαχαχαχαχα ενταξ' στάχτη έχομεν μπόλικη και... τιμημένη και απ' ότι καταλαβαίνω την έβαζαν για να μην γλυστράει το ραπανάκι και βγει να μείνει εκεί να του καίει τον πρωκτό. χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όσους δεν ξέρουν τη χρήση της στάχτης, σού έχω μια αποστομωτική απάντηση από την περιφραγμένη "αγορά" (από εδώ:http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=5&t=5538&st=0&sk=t&sd=a&start=60)

    "Η άγνοια είναι ευτυχία και σπονδή στους ευτυχισμένους που αγνοούν τα παρασκήνια!"
    Βλ. Ρασσιάς (Κρεσφόντης)

    Μή μου πείς ότι αποστομώθηκες!!!

    ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πράγματι, πάω να κάνω σπονδή στην άγνοιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή η περιφραγμένη αγορά είναι σωστός θησαυρός μαλακίας. Αναρωτιέμαι, αν στα φανερά λένε τέτοιες μαλακίες, που μπορούν τόσο εύκολα να στραφούν εναντίον τους, φαντάσου τί θα λένε στα μουλωχτά…
    Θα ανθολογήσω μερικές (http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=5&p=58395#p58395):

    «Η βυζαντινή σημαία...
    και να μην γελάμε και καθόλου,
    υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θεσσαλονίκη.
    οι προγονολάτρες είναι φασίστες-DNA...
    ανίατη περίπτωση» (Ιάσονας (Στέλιος Ζαγκανάς)

    Ενώ η λατρεία μιας βυζαντινής στάχτης δεν είναι προγονολατρεία.

    «ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΚΕΦΙ!
    Ο ΜΠΑΞΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ Ε!
    ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!» (ΟΛΓΑ-ΦΟΙΒΗ ΒΑΤΙΣΤΑ)

    Όχι, δεν έχει από όλα ο μπαξές. Λείπει το βασικότερο, η στάχτη του Δαιμονογιάννη…
    (Α! Και το τριέσπερο.)

    «Για να μη μας περνούν και για μαλ.......» (ateman-Nίκος Πρανδέκας)
    Όοοχι, με τίποτα. Πώς σάς πέρασε κάτι τέτοιο από τον νου;

    «ΟΙ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ» (ανακοίνωση ΥΣΕΕ Γραμματεία)
    Όχι, ειδικά όταν περιλαμβάνουν ιερές στάχτες και ιερά λείψανα κάθε είδους.

    «Πάντως πέρα από τις φαιδρότητες και μαλακιούλες που ψελλίζουν είναι ολοφάνερο οτι ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕ που δεν πέσαμε στον λάκο με τα σκατά.» (ΑΡΣΙΝΟΗ)
    Όχι, σας προστατεύει η στάχτη του Δαιμονογιάννη. Τόσο που ακόμα και μέσα στα σκατά που είστε δεν το έχετε καταλάβει. Καλό τριέσπερο.

    «ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΝΑ... ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ!» (Βλ. Ρασσιάς (Κρεσφόντης)
    Όσο και να προσπαθούν, εμείς και μόνο εμείς έχουμε την εύνοια της ιερής στάχτης.

    «Το ΥΣΕΕ που μόλις έκοψε και τους τελευταίους δεσμούς με το παράλογο και το φαύλο» (Κώστας Κεχαγιάς)
    Ώστε ομολογείτε ότι είχατε και τέτοιους δεσμούς!!! Ενώ τώρα με την ιερή στάχτη σάς ήρθε η φώτιση και ξεμπλέξατε. Αν με μια απλή στάχτη είχατε τέτοια θεαματικά αποτελέσματα, φαντάσου τί θα καταφέρνατε με κανένα αγιολείψανο.
    Λοιπόν ηλίθιοι, στη Σαλαμίνα υπάρχουν ακόμα πεταμένα κόκκαλα από τους σκαμμένους και εγκαταλειμμένους τάφους των Σαλαμινομάχων. Τρεχάτε να πάρετε όσα μπορείτε, μην σας προλάβουν τα αδέσποτα σκυλιά . Και τότε ούτε η άγια στάχτη του Δαιμονογιάννη δεν σας σώζει. Ενώ αν τα καταφέρετε και φτιάξετε κανένα γαμάτο οστεοφυλάκιο , τύφλα να’ χουν οι "Ε".

    ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ Η ΔΑΙΜΟΝΟΓΙΑΝΝΙΣΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξυπνάκηδες, επειδή κάποιοι είχαν και έχουν το έθιμο της καύσης των νεκρών, και επειδή αυτοί σέβονται τους νεκρούς τους, μήπως θα μπορούσατε να προσφέρετε εσείς τη δική σας (αν δεν σας θάψουν με τα ραπανάκια προσδοκώντας ανάσταση νεκρών κλπ.) να δοκιμάσουμε τις κατά φύσην χρήσεις που προτείνετε;

    Να πάτε να δείτε και την έκθεση BODIES να χαρείτε με τους όμοιους σας.

    Ηλίας ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και κάποιοι άλλοι έχουν έθιμο την ταφή των νεκρών και επειδή σέβονται τα πτώματα πάνε και τα γλύφουν. Μήπως να πήγαινες κι εσύ να γλείψεις κανα πτώμα ή σου αρκούν οι στάχτες; Βάζεις και ραπανάκι στην σταχτη ή την γλύφεις σκέτη;
    Άσε ρε πονηρίδη που μπήκες να μας την πεις με ονοματεπώνυμο, άντε παιδί μου να γλείψεις την στάχτη και όποιος θέλει να τιμήσει τους προγόνους του τιμά την μνήμη τους όχι τα λείψανά τους. Λειψανολάτρη νεκρόφιλε. Το παίζετε κι Έλληνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτός από μπουμπούνας είσαι και αγράμματος.

    Η τέφρα του Ηλία Πετρόπουλου έχει σκορπιστει πριν λίγα χρόνια στους υπόνομους του Παρισιού -κατόπιν δικής του επιθυμίας!

    Δικαίωμά σου να μη σέβεσαι και να μην τιμάς τους νεκρούς, το παρακάνεις όμως με τις προκλήσεις.

    Πόση ποσότητα βλακείας απελευθερώνεται στη λεγόμενη "μπλογκόσφαιρα" καθημερινώς.

    Άσε το πληκτρολόγιο και πιάσε και κανένα βιβλίο αγράμματε σαχλαμαράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πανίβλακα ανώνυμε πόση άραγε διαστροφή μπορεί να χωρέσει στο μυαλό σου; Ο Πετρόπουλος (που τολμάς να μιαίνεις την μνήμη του αναφέροντάς τον) θέλησε η στάχτη του να σκορπιστεί και μάλιστα στους υπονόμους ώστε να δείξει μετά θάνατον την πραγματική αξία ενός νεκρού σώματος. Θεωρούσε ορθότατα τα υπολείμματα του νεκρού σώματος ως μιαρά γιατί όντως ένα πτώμα μόνο μίασμα είναι. Αντίθετα κάποιοι σαν εσενα θεωρούν τα πτώματα ιερά τα βαλσαμώνουν ή και κλείνουν τις στάχτες σε μπουκαλάκια για να τις προσκυνούν οι πιστοί αντί να τις σκορπίσουν στους υπονόμους ή όπου αλλού. Κάτσε λοιπόν και γλύφε στάχτες, πήγαινε αν θες και στους υπονόμους του Παρισιού να γλύφεις τα σκατά μήπως και πετύχεις κανα μόριο στάχτης του Πετρόπουλου. Κάτι διαστροφές σαν τις δικές σου ήθελε να αποφύγει οπότε φάε σκατά. Ήξερε αυτός τι έκανε.

    Τιμώ την μνήμη όσων κρίνω πως αξίζουν τέτοιας τιμής. Την ΜΝΗΜΗ και τα ΕΡΓΑ τους τιμώ όχι τα λείψανα και τις στάχτες διεστραμμένε νεκρόφιλε. Χεσμένες λοιπόν τις έχω τις στάχτες σας, αυτό έμαθα εγώ από τον Πετρόπουλο και απειλές (ούτε έμμεσες) δεν σηκώνω. Το ξέρω πως σας πονάει η μπλογκόσφαιρα. Πονάει πολύ κάτι καθάρματα σαν και του λόγου σου ή σαν εκείνον τον ομοϊδεάτη σου τον Λιακόπουλο και τον άλλο διεστραμμένο τον Καρατζαφύρερ. Πονάει αλλά τι να κάνουμε…; Πάνε οι εποχές που καίγατε όποιον σας πόναγαν τα λόγια του. Τράβα λοιπόν να γλύψεις τις στάχτες του αγίου σου μαζί με τους πιστούς σου και άσε τις… παραινέσεις γλοιώδες υποκείμενο. Ούτε το θάρρος του ονόματός σου δεν έχεις πια ξεφτιλισμένε λειψανέμπορε. Ανώνυμο σίχαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ θέλω να φτιάξω σαπούνι και θέλω τη συνταγή
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγώ που πλέον δεν έχω γιαγιά, μπορώ να βασιστώ στις γνώσεις σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ραφανιδωσις, ηταν ενα βασανιστηριο-διαπομπευση στην Αρχαια Ελλαδα για τους μιχους........αλλο βασανιστηριο-διαπομπευση ηταν ο παρατιλμος, τους τραβουσαν τις κωλοτριχες με την ταναλια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails