Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

18 Φεβρουαρίου 2009

Δόξα τον Καρνάβαλο!

                          untitled

Βρε πανικός που τους έχει πιάσει. Βούκινο γίνανε οι απάνθρωποι και ευτυχώς σου λέω ημερολογιάκι μου που δεν μπορούν πια ν’ ανάψουν φωτιές να μας κάψουν.

Βρε παπαδαριό! Είμαι ένας από αυτούς που θέλω να πάω να πλαισιώσω το άρμα, είμαι δηλαδή ένας καρναβαλιστής κατ' εσάς "αγόμενος και φερόμενος από κάθε είδους πάθος και αναισχυντία, ασέμνως ενδεδυμένος ή και ημίγυμνος (με μια ψολάρα ΝΑ;), με μια νταμιτζάνα μαυροδάφνη στο χέρι, με απουσία κάθε ηθικού φραγμού στο πλαίσιο ενός διονυσιακού και σεξιστικού ξεφαντώματος και παραληρήματος".

Είμαι δηλαδή ω παπαδαριό ένας φυσιολογικός άνθρωπος που εορτάζει τον αιώνιο κύκλο της μάνας γης, εσάς τι σας κόφτει ρε και ζορίζεστε; Βρε ανόητοι των μοναστηριών που έχετε αρνηθεί τον άνθρωπο, βρε αόμματοι ομφαλοσκόποι, τις σας ενδιαφέρει εσάς πως και τι γιορτάζω εγώ; Βρε ανάπηροι νεκρολάγνοι, γιατί να σας ρωτήσω για τον Εφραίμ και το σούργελο που πάθατε; Εσείς είστε οι ληστές αλλά σας φταίνε οι καρναβαλιστές ε; Θέλετε και δήλωση υποταγής από τον δήμο σαν δεν ντρεπόσαστε σκοταδιστές! Αλλιώς τι; Αν δεν δηλώσει ο δήμος την πίστη του στον Εφραίμ, αν δεν φιλήσει τις κατουρημένες σας ποδιές, τι ακριβώς θα κάνετε δηλαδή; Θα βγείτε στον άμβωνα να διατάξετε το ποίμνιο να μην ξαναψηφίσουν τον δήμαρχο; Ε και; Κανείς δεν είναι για πάντα δήμαρχος έτσι κι αλλιώς. Μόνο ο Καρνάβαλος είναι αιώνιος και αυτός θα τα πει όλα, του Εφραίμ συμπεριλαμβανομένου και μαζευτείτε γιατί του χρόνου θα έχουν είκοσι άρματα, ένα για κάθε μοναστήρι και από ένα για κάθε μητροπολίτη, είναι τρελοί αυτοί οι Πατρινοί…!

Γι αυτό λοιπόν δικαστείτε εσείς με τα... ρασαντέλ σας και αφήστε εμένα ήσυχο να χορέψω και να τραγου-δήσω οργιάζοντας όπως η μάνα φύση γύρω μου. Δεν ξέρω φαιοφορούντες αν έγινα κατανοητός αλλά δεν σας δίνω έτσι κι αλλιώς το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς για μένα. Ούτε σε σας δίνω το δικαίωμα ούτε στον θεό σας και αν έχει πρόβλημα ας έρθει να μου το πει. Εγώ θα γιορτάζω ότι μου αρέσει, όποτε μου αρέσει και όπως μου αρέσει, στα πλαίσια των ανθρώπινων νόμων. Που ο Εφραίμ είναι υπόλογος αυτών των νόμων! Στα μάτια δε του κόσμου έχει ήδη καταδικαστεί και ως εκ τούτου εσείς όλοι μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπως ο Εφραίμ μας πούλησε τα… ψάρια του γλυκού νερού για μέγαρα και παλάτια.

                         patras_carnival2008

Το είδαμε και το ήθος και το έθος σας και δεν το έχω σε καμιά εκτίμηση. Κρατήστε το για τα μοναστήρια σας. Εγώ θα πάω να γιορτάσω τον Καρνάβαλο και μα τον Δία θέλω να δω τον Ρουσόπουλο που κάνει καντάδα στον Εφραίμ. Θα πέσει πολύ γέλιο. Ξέρω ξέρω..., είμαι ένας καταραμένος που του αρέσει να γελάει και να τραγου-δάει και που δεν μπορέσατε αιώνες τώρα να του κόψετε το γέλιο, αλλά δεν φταίω εγώ ρασοφόροι μου. Οι γελοίοι φταίνε που με κάνουν όχι μόνο να γελάω αλλά και να σαρκάζω και μαντέψτε ποίοι είναι οι γελοίοι...

Εξώδικο στο Δήμο Πατρέων και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πατρών απέστειλαν τα μέλη του συλλόγου «Άγιος Μάρκος Ευγενικός» ζητώντας να αποσυρθεί από το φετινό καρναβάλι το άρμα που εμφανίζει τον Εφραίμ. Ανάλογη επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στον Δήμο και από 20 Μονές του Αγίου Όρους.

Το αίτημα συζητείται σήμερα στο δικαστήριο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αίτηση «ακόμα και εάν δεν αποσυρθεί το εν λόγω άρμα από την παρέλαση της Αποκριάς, τότε ο Δήμος Πατρέων θα πρέπει να διακηρύξει εγγράφως ότι εκτιμά το ήθος και το έργο που έχει επιτελέσει ο ηγούμενος Εφραίμ και ιδίως στην περιφέρεια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου».

Ωστόσο, οι καλλιτέχνες του καρναβαλιού δε δείχνουν να πτοούνται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργαστήρι ετοιμάζεται ακόμα ένα άρμα με τον Εφραίμ στο οποίο κάνει καντάδα ο πρώην υπουργός κ.Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια αίτηση του Συλλόγου «Άγιος Μάρκος Ευγενικός» αναφέρεται ότι «στο περιβάλλον αυτού του άρματος θα περιφέρονται πλείστοι όσοι καρναβαλιστές, αγόμενοι και φερόμενοι από κάθε είδους πάθος και αναισχυντία, ασέμνως ενδεδυμένοι ή και ημίγυμνοι, με μπουκάλια μαυροδάφνης στο χέρι, με απουσία κάθε ηθικού φραγμού στο πλαίσιο ενός είδους διονυσιακού και σεξιστικού ξεφαντώματος και παραληρήματος»…

Πρώτο ΘΕΜΑ

10 σχόλια:

  1. ..ΤΣ,ΤΣ,ΤΣΚ!!.ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΨΥΧΕΙ ΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΧΟΥΝΤΕΣ - ΟΙ ΤΑ ΜΕΛΑΝΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ (ΝΤΕ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ ΠΑΡΑΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΝΤΕΣ, ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ - ΟΙ ΒΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΙΣΕΤΙ ΦΟΡΑΝ ΔΙΑ-ΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ. ΕΑΣΩΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΙΝ.!! ΕΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΩΝΕΙΤΕ. Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή πίσω έχ΄ η αχλάδα τη νουρά, ξέρεις αν και τι απόφαση έβγαλε το σεπτόν δικαστήριον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν, Δόξα τώ Φαλλώ, τώ κρατίστω.
    Και μια αποκριάτικη ευχή προς τα διάφορα εφραιμοειδή: βοήθειά σας (ο Φαλλός…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρόμοιες επιστολές στείλανε κι εδώ, στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Αγιάσου, όπου γίνονται τα μεγαλύτερα καρναβάλια της Λέσβου.

    Απ' ότι έμαθα, χάψανε τις φοβέρες των ρασοφόρων... οι χέστηδες, και δεν θα αναφέρουν λέξη για τον Εφραίμ.

    Μη μασάτε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ΚΑΙ ΤΙ (ΟΜ) - ΦΑΛΛΟΣ ΚΡΑΤΙΣΤΟΣ!! ΜΕ (Ν)ΟΥΡΑ!.
    ΕΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΩΝΕΙΤΕ. Π.ΣΞΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως η κεφαλή της ορθοδόξου εκκλησίας δεν έχει το θάροος να βάλειευθέως κατά του θεσμού. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιεί, ως συνήθως, διάφορα φερέφωνα που τάχα μου θίγονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α και στην Λέσβο τα ίδια; Και στην Ξάνθη επίσης μέσω του μητροπολίτη τους. Βλέπω οργανωμένες προσπάθειες αιώνων και ακόμα συνεχίζονται ατελέσφορες όντας. Μα γιατί δεν επεμβαίνει ο θεός ο πανάγαθος να ρίξει φωτιά να μας κάψει; Μήπως επειδή εμπίπτει στον αντιτρομοκρατικό περί ταλιμπάν; :))
    Στην Πάτρα πάντως η... απαίτηση απορρίφθηκε και δικαστικώς από όσο έμαθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oλόκληροι άντρες (λέμε τώρα) να φοράνε μακρυά μαύρα φορέματα (ράσα) και ψηλά μαύρα καπέλα, χρειάζονται σάτιρα στα Καρναβάλια;

    Καρναβάλια είναι από μόνοι τους,
    οι τερψίπρωκτοι!

    Μαρία Λούπου
    www.freeinquiry.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σόδομα και Γόμορρα, σας λέω, "με μπουκάλια μαυροδάφνης στο χέρι" θα παρελάσουν οι αμαρτωλοί! Να έπιναν τουλάχιστον ουΐσκυ ή κονιάκ, πάει κι έρχεται, αλλά μαυροδάφνη; Σόδομα και Γόμορρα οι άθεοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είσθε παλαιόπαις που αμφισβητεί το εκ του ομφαλού εκπορευόμενον άκτιστον φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails