Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

9 Ιανουαρίου 2009

Χούντα είναι, θα περάσει

 

 

Μετά τις κρατικές προβοκάτσιες άρχισαν και τα όργανα σιγά σιγά. Καλό θα ήταν να είμαστε έτοιμοι για μεγάλο πανηγύρι. Μπήκαν στο σπίτι της σαν κοινοί διαρήκτες έκαναν την δουλειά τους κι έφυγαν ανενόχλητοι. Ποιός να τους ενοχλήσει άλλωστε αφού αυτοί είναι η εξουσία και σε τι διαφέρει η ελληνική αστυνομία του 2009 από εκείνη του 1967; Σε τίποτα απολύτως. Τίποτα γι αυτούς δεν άλλαξε. Ότι τους αρέσει κάνουν και λογαριασμό δεν δίνουν.

Απανωτά ήταν τα σοκ που υπέστη η δικηγόρος κ. Σταυρούλα Γιαννακοπούλου όταν έφτασε στο κατώφλι του διαμερίσματός της -στην περιοχή της Νεάπολης στα όρια με τον Λυκαβηττό- τα ξημερώματα (περίπου 2.30-3) της Δευτέρας προς Τρίτη.

Η ίδια βρισκόταν εκτός Αθηνών και, όπως καταγγέλλει, όταν επέστρεψε βρήκε την πόρτα της εισόδου με ίχνη παραβίασης και ξεκλείδωτη. Ολα τα δωμάτια ήταν ανάστατα, αφού συρτάρια, βιβλία, και ντουλάπια είχαν μετακινηθεί και ψαχθεί.

Νόμισε -όπως είπε στο «Εθνος»- ότι είχε γίνει διάρρηξη και γι αυτό έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο Α.Τ. Εξαρχείων. Εκεί, όμως την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οπως καταγγέλλει η «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας», αλλά και η ίδια στο «Εθνος», το παραπάνω σκηνικό στο σπίτι της -που έγινε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και λίγες ώρες μετά το συμβάν σε βάρος των αστυνομικών στα Εξάρχεια και τις κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν- «ήταν έργο της αστυνομίας».

«Οταν πήγα στο Α.Τ. Εξαρχείων» -αναφέρει η κ. Γιαννακοπούλου- «και είπα σε ποια οδό είχε γίνει, όπως... τουλάχιστον εγώ νόμιζα η διάρρηξη, τότε ήλθε ένας κύριος χωρίς στολή ο οποίος νευριασμένος και με επιτακτικό ύφος μου είπε ότι δεν ήταν διάρρηξη και να σηκωθώ να φύγω. Επειτα από αυτό σοκαρίστηκα και έβαλα τις φωνές. Ο ίδιος μου είπε να είσαι σίγουρη ότι ούτε πήραμε κάτι από το σπίτι σου ούτε αφήσαμε κάτι». Σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου:

Επί πολλές ώρες και ενώ η ίδια απουσίαζε, μπαινόβγαινε στο διαμέρισμά της μεγάλος αριθμός αγνώστων. Επειδή μάλιστα αυτοί ήταν πολλοί και έκαναν φασαρία, οι γείτονες -όπως της είπαν- νόμισαν ότι στο σπίτι της είχε κάποια... γιορτή!

Ωστόσο, κανένας από τους γείτονες (αν και πρόκειται για οικογενειακή πολυκατοικία) δεν κλήθηκε από την αστυνομία να είναι παρών ως μάρτυρας, αν και κάτι τέτοιο το προβλέπει ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Ούτε -όπως καταγγέλλει η Εναλλακτική Παρέμβαση καθώς και η κ. Γιαννακοπούλου- θυροκολλήθηκε στην πόρτα της έκθεση της έρευνας, κάτι το οποίο επίσης προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. «Θεωρώ», μας είπε η δικηγόρος, «ότι το περιστατικό στο διαμέρισμά μου σχετίζεται με την αποχαλίνωση των διωκτικών αρχών».

Επίσης η κ. Γιαννακοπούλου κάνει λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης» την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι η ίδια είναι μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων Αθήνας, μέλος της επιτροπής συνταγματικών δικαιωμάτων των δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, ενώ προσθέτει ότι ως δικηγόρος έχει υπερασπιστεί πολίτες που έχουν πέσει θύματα της κρατικής καταστολής.

Οπως εξήγησε στο «Εθνος» ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΔΣΑ, (ο οποίος και υπογράφει το δελτίο Τύπου-καταγγελία της Εναλλακτικής Παρέμβασης):

«Σύμφωνα με το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου ή του ιδιοκτήτη της κατοικίας που ερευνάται, θα πρέπει να προσκαλείται από την αστυνομία και να παρευρίσκεται ένας γείτονας ως μάρτυρας.

Η ίδια διάταξη επιβάλλει να προσκαλείται προηγουμένως ο ένοικος του διαμερίσματος που πρόκειται ερευνηθεί.

Παράλληλα, με το άρθρο 255 παρ. 3 της Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται υποχρέωση παράδοσης από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο της κατοικίας που έγινε αυτή. Στη προκειμένη περίπτωση», -τονίζει ο κ. Κ. Παπαδάκης- «παραβιάστηκαν τρία βασικά σημεία που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Παπαδάκη «η εν λόγω ενέργεια που δεν είναι η πρώτη αποτελεί ένα μήνυμα προς τους δικηγόρους οι οποίοι, εκπληρώνοντας τον κοινωνικό τους ρόλο, αναλαμβάνουν την υπεράσπιση διωκομένων για δήθεν τρομοκρατικές πράξεις, θύματα αστυνομικών σκευωριών και της κρατικής καταστολής».

Από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, γίνεται λόγος για «αναιτιολόγητη παράτυπη και παράνομη έρευνα», αλλά και για «προσπάθεια τρομοκράτησης», η οποία όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο «στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

ΕΘΝΟΣ

Εν τω μεταξύ και ο στρατός ετοιμάζεται για να μας πλακώσει στο ξύλο. Ήδη παράγγειλαν και τον κατάλληλο εξποπλισμό για το πρώτο στάδιο. Στο αμέσως επόμενο στάδιο θα κατέβουν και τα τανκς. Μήπως είναι καιρός να κάνουν κάτι και όσοι από εμάς ακόμα δεν ενεργοποιήθηκαν ή θα περιμένουμε να ανοίξει και η ΕΑΤ ΕΣΑ;

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε, οι υπηρεσίες του Γεν. Επιτελείου Στρατού προκηρύσσουν ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υλικών στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μη βαλλιστικές ασπίδες προστασίας προσώπου, γκλομπς, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χειροβομβίδες ουσιών ελέγχου πλήθους.

«Και το ερώτημα που μπαίνει είναι: Αυτά χρειάζεται η χώρα μας;», τόνισε ο κ. Αλαβάνος και συνέχισε: «Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Πρόκειται να μπει και ο στρατός στην αντιμετώπισης του κινήματος της νεολαίας, αντί να δώσουμε πολιτικές λύσεις, ώστε να μην επιτρέψουμε, αν θέλετε, όσους θέλουν να δώσουν μια στρατηγική έντασης και μια προβολή εκδηλώσεων βίας να έχουν αποτέλεσμα και τα παίρνει και ο στρατός για να τα χρησιμοποιήσει και η αστυνομία αυτά τα πράγματα;»

ΕΘΝΟΣ

Κι επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται έχουμε και τους στρατόκαυλους της τουρκίας να ονειρεύονται το Αιγαίο.

Επικίνδυνα τεντώνουν το σχοινί στο Αιγαίο οι στρατοκράτες της Αγκυρας. Χθες όχι μόνο έστειλαν και πάλι τουρκικά Φάντομ πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, αλλά έφτασαν στο ακραίο σημείο να καταγγείλουν ότι το σκάφος του Λιμενικού που ανήμερα των Θεοφανίων μετέφερε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας από τη Σάμο στο Αγαθονήσι «παραβίασε» τα τουρκικά χωρικά ύδατα!

ΕΘΝΟΣ

έτσι για να ξέρουμε ποίοι ετοιμάζονται να προδώσουν την χώρα για άλλη μια φορά.

4 σχόλια:

  1. Πράγματι, πώς να διαφέρει η αστυνομία του 2009 από αυτήν του 1967;
    Αφού και η δεξιά και η αριστερά της εξουσίας, παραμένουν ίδιες: στη δεξιά (συμπεριλαμβανομένου, εννοείται, του ΠΑΣΟΚ) δεν έχουν αλλάξει ούτε καν τα ονόματα των πολιτικών της, ενώ η αριστερά, όπως αποκαλούσε «προβοκάτορες» τους καταληψίες του Πολυτεχνείου του ’73 (βλ. «Πανσπουδαστική φύλλο 8, Νοέμβριος 1973 –υπάρχει σκαναρισμένο εδώ:
    http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=60) , έτσι ακριβώς αποκαλεί και τους σημερινούς εξεγερμένους νέους. Από την άλλη θαυμάσαμε και τον Ριζοσπάστη, που φιλοξένησε… συνέντευξη του φονιά Κορκονέα. Ενώ το ΚΚΕ έσπευσε ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ να υποστηρίξει τον αστυνομικό συνδικαλισμό με το επιχείρημα ότι οι μπάτσοι είναι και αυτοί…εργαζόμενοι.
    Ο δε ελληνικός λαός; Οι –καθόλου λίγοι- γονείς που επί χούντας ενέκριναν την βίαιη προσαγωγή των παιδιών τους στα αστυνομικά τμήματα και το …κούρεμά τους ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ, σήμερα έχουν μετεξελιχθεί στον σκατοπολτό των «νοικοκυραίων».

    Κρίμα που οι συμμορίες των αριστερών και των δεξιών δεν αλληλοεξοντώθηκαν πλήρως και οριστικώς στον συμμοριτοπόλεμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα, αν πω ότι ετοιμάζονται να πάρουν το στρατό από τα σύνορα και να τον ξαναβάλουν στις πόλεις, επειδή έχουν δεσμευτεί να μη δυσκολέψουν την προέλαση των γειτόνων μας, θα είμαι πολύ κακόπιστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχάσουμε να κάνουμε και μια εύφημο μνεία στα γνωστά ΚΝΑΤ, την αστυνομία της ...Επανάστασης. Μάλιστα στο σημερινό συλλαλητήριο άκουσα το από χρόνια ξεχασμένο: "Προσοχή! Κυκλοφορούν κνίτες με πολιτικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ - ΜΕΣΑ Σ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ - ΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ -ΛΕΕΙ-ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.ΘΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΓΙΟΥΡΟ-ΜΕΙΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ- ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ - ΠΑΛΙ ΛΕΕΙ- ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΤΟΠΟΛΤΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΥΣ. Π.ΣΝΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails