Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

7 Δεκεμβρίου 2008

Πρ. Παυλόπουλος: «Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά»

Ήτοι θα πάρουν προαγωγή και μετάθεση;

Ήταν ένα δύσκολο Σάββατο. Από το μεσημέρι ήδη φαινότανε πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα προτιμούσαν να κάθονται στα γραφεία τους και να βλέπουν τηλεόραση αντί να πρέπει να επιτηρούν τον κόσμο στους δρόμους της Αθήνας. Από νωρίς πολύ νωρίς η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη για να φτάσουμε την νύχτα όπου η κούραση οδήγησε σε μια ακόμη επίδειξη της εκπαιδευτικής ανεπάρκειας των αστυνομικών οργάνων για να δικαιούνται να φέρουν οπλισμό.

Εν ψυχρώ δολοφονία ήταν αυτή του ανήλικου έφηβου. Δείγμα μαγκιάς μια αστυνομίας ευθεία συνδεδεμένης με το χουντικό παρελθόν της. Τον τσάντισε ο πιτσιρικάς τον αστυνομικό κι αυτός τράβηξε το περίστροφο και τον εκτέλεσε ψυχρά μέσα στην μέση του δρόμου. Σαν το σκυλί.

Δεν ήτανε κουκουλοφόρος ο έφηβος. Δεν ήταν ο «γνωστός άγνωστος». Ήταν ένα παιδί που ένοιωθε την αστυνομική βία να τον πνίγει. Χωρίς κουκούλα και χωρίς μολότοφ. Και έκανε το λάθος να μιλήσει αντί να τα μαζέψει και να γυρίσει σπίτι του να «κοιτάει την δουλειά του». Έκανε το λάθος να βρίσει τα όργανα της τάξης και το πλήρωσε με την ζωή του. Διότι μόνο όποιος κοιτάει την δουλειά του δεν θα έχει πρόβλημα. Χούντα έχουμε ακόμα στα σώματα ασφαλείας. ΧΟΥΝΤΑ.

Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους την τυφλή κρατική βία.

 

Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από λίγο με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Εξάρχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος ξεκίνησε εκφράζοντας την οδήνη για το θάνατο του 15χρονου, υπό συνθήκες που ήδη διερευνώνται. «Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι συνέβη» δήλωσε ο υπουργός.

«Μέσα από την έρευνα θα αναδειχθεί η αλήθεια και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. «Είναι αδιανότηο να μην υπάρξει τιμωρία όταν πρόκειται για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής» ανέφερε. Μιλώντας για τη στάση της αστυνομίας, ο υπουργός Εσωτερικών είπε «η νοοτροπία της αστυνομίας σήμερα είναι διαφορετική. Είναι δίπλα στον πολίτη, προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Προτιμούμε μία αστυνομία αμυνόμενη, παρά την επίθεση και βλάβη εναντίον ανθρώπων».

Σε σχέση με τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το μεμονωμένο, όπως το χαρακτήρισε, περιστατικό, δε μπορεί να οδηγεί σε άλλες καταστάσεις που κάνουν ζημιά στο σύνολο και στους εργαζόμενους. «Τελικά, και οι ενέργειες αυτές στρέφονται κατά των δικαιωμάτων του ανθρώπου», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο υπουργός δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία καλύπτει τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας και τόνισε το έργο που επιτελούν σήμερα η αστυνομία και οι ανώτατοι αξιωματικοί.

kathimerini.gr

7 σχόλια:

  1. ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

    Παπάδες, μπάτσοι ,δικαστές πολιτικοί στρατιωτικοί
    Όλοι αυτοί είναι ένοχοι και στο ειδώλιο εμείς
    Για το πανικό αδίκημα που λέγεται ζωή
    Πολλή τεχνολογία και εμάς μας μαστίζει η ανεργία
    Ο πόθος για ελευθερία έγινε αμαρτία
    Δεν υπάρχει εκτόνωση μοναχά ναρκωτικά
    Την θέση των ιδανικών την πήραν τα λεφτά

    Το μέλλον είναι φέρετρο και ανάσα σταχτή
    Κατάντησε η ζωή σκατά κι ο θάνατος φίλος
    Γενιά του χάους …

    (Ένα παλιό τραγουδάκι σοφής νεανικής οργής, αυτής που τόσο υποκριτικά οι μπατσόφιλοι νεοέλληνες αποδίδουν στις ..."ορμόνες".
    Aπό εδώ:
    http://seletepunk.tripod.com/genia%20toy%20xaoys%20lyrics.htm)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "η νοοτροπία της αστυνομίας σήμερα είναι διαφορετική. Είναι δίπλα στον πολίτη, προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα"

    εδω΄γελά και ο κάθε πικραμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοί είναι οι ένοχοι όμως, που τους αξίζει η παραδειγματική τιμωρία;

    Μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας,
    Θα σας φάνε ζωντανούς,
    Κανίβαλοι, κανίβαλοι θα γίνουνε
    Κανίβαλοι, κανίβαλοι θα γίνουνε…»
    (Μουσικές Ταξιαρχίες, «Για τη γιορτή της μητέρας» 1982)

    Μόλις επέστρεψα από μια βόλτα στο κέντρο. Η Αθήνα απόψε είναι όμορφη και ερωτική σαν το προ τριετίας φλεγόμενο Παρίσι.
    Η σοφή οργή της νιότης ξεχειλίζει. Η οργή για όλα: για την αβεβαιότητα, την ζοφερή «προοπτική», την ακρωτηριασμένη εφηβεία, την παράνοια του νεοελληνικού σχολείου, τη μιζέρια των φροντιστηρίων, την απαξιωμένη εκπαίδευση, την μεθοδευμένη ανεργία, τα πτυχία-κουρέλια, την «ελαστική» απασχόληση, τους τριτοκοσμικούς μισθούς/κοροϊδία, την προκλητικότητα των τραπεζιτών, την απληστία των εμπόρων, την υποκρισία του φιλήσυχου μπατσόφιλου λαού που ανέχεται/βολεύεται με τις κυβερνήσεις-διαδόχους της χούντας. Οι οποίες χρησιμοποιούν τούς μπάτσους της χούντας.
    Η θεά Οργή.

    Οι στόχοι ήσαν οι ενδεδειγμένοι: τράπεζες της «επενδυτικής» τοκογλυφίας, υπουργεία της καλογερικής διαφθοράς, ξεπουλημένες πρώην δημόσιες επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν σαν εισπρακτικές εταιρείες καθώς και η πανηλίθια υποκριτική χριστουγεννιάτικη καρναβαλοδιακόσμηση της πόλης.

    Είδα φυσικά και τους γνωστούς 40-50 κουκουλοφόρους μπάτσους/προβοκάτορες, που έκαιγαν αυτοκίνητα στο άσχετο, ή «κατέβαζαν» βιτρίνες. Και αμέσως μετά τα προσκαλεσμένα βαποράκια/ρουφιάνους της αστυνομίας, που, υπό την προστασία των ΜΑΤ, έκλεβαν τα εκτεθειμένα εμπορεύματα (cd, η/υ κλπ.), τα οποία μετά θα πουλήσουν για να πάρουν τη δόση τους (από τους, εκτελωνιστές ηρωίνης, μπάτσους).
    Πάντως οι μπάτσοι γενικώς φαίνονταν να τα έχουν χάσει. Όσο για τους θρασύτατους σφουγγοκωλάριούς τους, τούς δημοσιογράφους, είναι μεγάλος ο πειρασμός να τους περιλούσεις με βενζίνη και μετά να τους απειλείς με έναν αναμμένο αναπτήρα για να δεις πώς κατουριούνται.
    Αθήνα, η πιο ερωτική πόλη του κόσμου. Μαθαίνω ότι τα ίδια γίνονται και στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα(!), στα Τρίκαλα, στα Ιωάννινα, στο Αγρίνιο…


    Πού ήσαστε βρε παιδιά τόσον καιρό! Θα ήθελα να σας πω ότι, αυτή θα είναι μια στιγμή για την οποία θα νιώθετε πάντα υπερήφανοι (το είπα ήδη σε μερικούς από εσάς, που αναρωτιόντουσαν τί γύρευε ένας σαραντάρης εκεί γύρω). Σάς το λέει ένας που ξέρει από αυτά…
    Αλλά προσέξτε: όταν και όποτε γυρίσετε σπίτι (γιατί κάποτε θα γυρίσετε) μην σας ξεγελάσουν ξανά! “Won’t get fooled again!”, (που έλεγαν και οι Who το 1970 σε εκείνον τόν πάντα επίκαιρο παιάνα των οδοφραγμάτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Προτιμούμε μία αστυνομία αμυνόμενη, παρά την επίθεση και βλάβη εναντίον ανθρώπων».
    Ο αξιότιμος κύριος υπουργός είναι σαφέστατος. Όποιο προβατάκι τολμήσει να βελάσει παράφωνα, θα εκτελείται επιτόπου και τα υπόλοιπα θα υφίστανται σκληρή τιμωρία: εν ονόματι της ζωής και της ακεραιότητας (που δεν αναγνωρίζονται στο πρώτο θύμα) θα αφήνονται οι γνωστοί ασυλούχοι πλιατσικολόγοι να λεηλατούν τις περιουσίες όλων. Επιτέλους, τα πρόβατα κάποια στιγμή πρέπει να μάθουν να ελέγχουν τα βελάσματά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "οι γνωστοί ασυλούχοι πλιατσικολόγοι" είναι προβοκάτορες μπάτσοι με κουκούλες. Αυτό είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται, ή ζουν αυτά τα πράγματα, εκτός από τις καριολίτσες τούς δημοσιογράφους (όλους ανεξαιρέτως), που "ενημερώνουν" τον κόσμο.

    Εχθές το βράδυ π.χ. εξελίχθηκε μια σκηνή που την βλέπω και την ξαναβλέπω επί είκοσι χρόνια, από φοιτητής: μπάτσοι με πολιτικά και με σιδηρογροθιές (οι οποίες στην εξωτερική μεριά έχουν κολλημένη μιά λεπίδα σαν κι αυτή που χρησιμοποιούν οι τζαμάδες) "κατέβασαν" βιτρίνα γνωστού καταστήματος Η/Υ και αμέσως μετά μια μεγάλη ομάδα από πρεζόνια και βαποράκια-ρουφιάνους των μπάτσων, που περίμενε επί τούτου, όρμησε μέσα και άρχισε το πλιάτσικο, υπό την προστασία κλοιού των ΜΑΤ. Με τα χρήματα από την πώληση των κλοπιμαίων θα αγοράσουν τη δόση τους από τους μπάτσους, οι οποίοι ως γνωστόν ελέγχουν τον εκτελωνισμό τών σκληρών ναρκωτικών στην Ελλάδα.

    Επίσης, σήμερα το πρωί, περιπτεράς στο κέντρο της Αθήνας όπου εργάζομαι, μού επιβεβαίωσε ότι εχθές το βράδυ, οι μπάτσοι έσπασαν ένα σερί από βιτρίνες στη Σταδίου και μετά άφηναν τους μετανάστες της Ομόνοιας να προμηθεύονται ό,τι ήθελαν, όπως παπούτσια, κινητά κλπ. (μια κοινωνική προσφορά της αστυνομίας...)

    Αυτά για να μην αναμασάμε το παραμυθάκι της αστυνομίας και των δημοσιογραφάκων, περί "κουκουλοφόρων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails