Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

4 Νοεμβρίου 2007

Αγαπητό μου ημερολόγιο

Η 28η Οκτωβρίου λοιπόν πέρασε για άλλη μια χρονιά. Και μαζί πέρασαν παρελαύνοντας και οι μαθητές και οι φαντάροι στους δρόμους. Οι στρατιώτες παρέλασαν για να μας δείξουν πόσο καλά ανδρείκελα κατασκευάζει το σύστημα και οι μαθητές παρέλασαν για να μας δείξουν την νέα εξελιγμένη γενιά ανδρείκελων που ετοιμάζεται.
Μάχιμος και άμαχος πληθυσμός έστρεψαν για άλλη μια φορά τα κεφάλια τους χαιρετώντας προς τις εξέδρες των “επισήμων” όπου κουραδόμαγκες στρατιωτικοί και ανεγκέφαλοι πολιτικοί έξυναν τ' αρχίδια τους με περίσσιο καμάρι για τα ζώα τους. Άιντε ζωντόβολα και του χρόνου να ξαναπαρελάσετε με το καλό ενώπιον των αφεντάδων σας. Μετά περάστε από την στρούγκα, κερνάμε σανό. Μόνο ένα θαύμα θα σας κάνει ανθρώπους.


Στο ΠΑΣΟΚ το ξεκατίνιασμα συνεχίζεται. Ο δεξιός σοσιαλιστής Βενιζέλος μάλλον χρειάζεται ένα θαύμα για να κερδίσει. Του προτείνω να πάει στο Μαϊάμι αφού είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Μην πάει στην Τήνο, άδικος κόπος. Η παναγία μετακόμισε στο Μαϊάμι. Ήδη όπως διαβάζω στην Ημερησία οι δυνάμεις ασφαλείας του ΠΑΣΟΚ άρχισαν τις συλλήψεις μελών της αντιπολίτευσης.


Ο Χριστόδουλος επέστρεψε καθέτως και αεροπορικώς με αεροπλάνο αποκλειστικά γι αυτόν. Θα οριζοντιωθεί και θα χωθεί στην γη που είναι κοινή για όλους δια παντός, σε λίγο καιρό που έρχεται το... τραίνο για τον παράδεισο. Εν' τω μεταξύ θα παίρνει χάπια της διαβολικής επιστήμης, χημειοθεραπεία θα κάνει για να φύγει σαν μάρτυρας. Λοιπόν εγώ θα σου δείξω την οδό της σωτηρίας για να μην πεθάνεις, Χριστόδουλε πήγαινε μια βόλτα εδώ. Άσε τους παλιογιατρούς να λένε, η ορθοδοξία βρίθει θαυμάτων, μόνο στον Γιαχβέ είναι η σωτηρία. Μετανόησε αμαρτωλέ και ο Γιαχβέ θα σε λυπηθεί.

Αμ εκείνοι οι άθλιοι που θέλουν να ονομάζονται μακεδόνες; Τι αθλιότητα είναι πάλι αυτή να ονομάζεται ο καθείς όπως του αρέσει και όπως του γουστάρει; Εμάς μας ρωτήσανε; Άντε άντε δηλαδή όπως του αρέσει του καθένα, χωρίς να ρωτήσει τους Έλληνες; Εκείνο το κάθαρμα ο Καντάφι φταίει που ονόμασε την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη χωρίς να ρωτήσει τους εδώ Τριπολιτσιώτες. Αθήνα στις ΗΠΑ, Τρίπολη στην Λιβύη Μακεδονία στα Σκόπια σε λίγο όλος ο πλανήτης θα έχει ελληνικά ονόματα. Μόνο οι Τούρκοι ακόμα δεν έχουν πόλη ή επαρχία με ελληνικό όνομα. Να τους πούμε να ονομάσουν την Ινσταμπούλ Κωνσταντινούπολη (ρωμαϊκό είναι τ' όνομα αλλά δεν πειράζει).

Αυτά είναι τα προβλήματα τα μεγάλα που πρέπει να μας απασχολούν.

Κατά τ' άλλα έχουμε κάτι μικροπροβληματάκια με το νερό αλλά δεν τρέχει τίποτα ζούμε και χωρίς αυτό. Σιγά δηλαδή μην ασχοληθούμε με το νερό και τους υδροφόρους ορίζοντες. Αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αρκεί να βγει ο Παπανδρέου, να ζήσει ο Χριστόδουλος, να μην ονομαστούν μακεδόνες οι βόρειοι γείτονες και να συνεχίσουμε να κάνουμε παρελάσεις. Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα αγαπητοί μου αυτά συζητάει ο κόσμος και όχι για το νερό.

Βγήκε ο πρωθυπουργός προχθές στην βουλή για το περιβάλλον και είπε ένα σωρό τίποτα. Μα τι είδους περιττολογία είναι αυτή που ζούμε; Ούτε ένα μέτρο δεν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην βουλή. Η όλη του ομιλία μπορεί να ειπωθεί με μια πρόταση: “την αγαπάμε πολύ την φύση, τι όμορφη που είναι”.

Το μέλλον ανοίγεται λαμπρό μπροστά μας. Τα σχολεία άρχισαν πάλι τις καταλήψεις. Μόλις τελειώσουν με τις καταλήψεις οι μαθητές θα αρχίσουν τις απεργίες οι καθηγητές. Όλοι δίκιο έχουν. Εγώ γίνεται να ζητήσω τους φόρους μου πίσω για τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά;

Αυτά αρκούν.

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails