Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

Τώρα που φορέσαμε όλοι μάσκες θα φανεί το πραγματικό πρόσωπο καθενός.

29 Ιουλίου 2007

ΙΣΚΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Τέλος Ιουλίου. Ο κόσμος συνεχίζει να καίγεται και το μνι συνεχίζει να χτενίζεται. Όλοι οι υπόλοιποι αυτό τον καιρό ξύνουμε τα... ίδια μας.
Οι τσοπάνηδες ως καλοί χριστιανοί χέστηκαν για τα δάση και βάζουν φωτιά για να έχουν πλούσια βοσκοτόπια, οι πυροσβέστες ορκισμένοι να υπηρετούν τον θεό της ερήμου, εκκενώνουν τα χωριά για να καούν μόνο τα σπίτια και να μην έχουν τύψεις συνείδησης πως άφησαν και τους ανθρώπους να καούν, οι δε παραθεριστές προσκυνητές στην χάρη της τον δεκαπενταύγουστο, πετάνε ότι έχουνε και δεν έχουνε έξω από τα ανοιχτά παράθυρα του πολυτελούς αυτοκινήτου που ακόμα χρωστάνε στην αγία τράπεζα. Πετάμε από νάιλον σακούλες γεμάτες διάφορα... απομεινάρια μας έως το αποτσίγαρο του νταλκά μας. Και συν όλα αυτά έχουμε και την ΔΕΗ τον μέγα μπουρλοτιέρη στον πόλεμο ενάντια στην φύση μας. Και ότι απομένει το χαρίζουμε στις χριστιανικές μονές Βατοπεδίου και λοιπών να τ' αποτελειώσει. Όπως και τότε.
Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει ο μέγας Καραμανλής που τα 'χει καλά με τον ύψιστο Πούτιν και θα μας στείλει ένα μεγάααααλο αερόπλανο να σβήσει τις φωτιές στα μπατζάκια μας.
Η πόλη εκκενώνεται λόγω διακοπών, η βουλή το ίδιο, τα χωριά εκκενώνονται λόγω πυρκαγιών και όλοι μαζεύονται στις παραλίες. Ναυάγια της ζωής.
Προτείνω γενική εκκένωση του πλανήτη. Πάμε για άλλους γαλαξίες... διότι σ' αυτόν τον πόλεμο που κηρύξαμε, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε θα εξαφανιστούμε από προσώπου γης. Αν δεν λατρέψουμε την μάνα γη... καήκαμε.

Γίνονται όμως και θαύματα τούτους τους χαλεπούς καιρούς.
Ο Γιαχβέ μετά το δώρο γης στα μοναστήρια και τις προσευχές του αρχιεπίσκοπου, έστειλε μέσω του αγγέλου του και του αη Φανούρη ένα φρέσκο ολοκαίνουργιο ήπαρ στον μακαριότατο κι έτσι τον ξαπόστειλε με διπλωματικό τρόπο από τον παράδεισο που τόσο επιθυμεί να πάει ο μακαριότατος. Αλλά φαίνεται πως ο Γιαχβέ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το που θα πάει ο μακαριότατος γι αυτό του έδωσε παράταση στο μαρτύριό του και τον παραδίδει και πάλι βορά στα χέρια των αιμοσταγών χειρούργων. Το μαρτύριο συνεχίζεται. Διότι αν δεν ήθελε να τον βασανίσει ο θεός θα του έφτιαχνε το ήπαρ καινούργιο ενώ τώρα θα του πετάξουν τ' άντερα έξω οι αθεόφοβοι.
Γι αυτό ο θεός αμέσως έστειλε ένα ολόφρεσκο ανθρώπινο συκώτι στους βασανιστές ενώ άλλοι κι άλλοι ζουν όλη τους την ζωή με ινσουλίνη και... πίστη και τρέχουν να κάνουν τάματα στην Παναγιά μπας και...
Αλλά και ο αρχιεπίσκοπος όμως... ε; με τι καρτερικότητα υπομένει το μαρτύριο του... άγιος άνθρωπος. Και πιό πολύ για μας προσευχότανε μην νομίζετε, για τον ντουνιά που καίγεται ήτανε οι προσευχές του. Γι αυτό στις προσευχές του ζητάει και άλλη γη για να την προστατέψει, να φτιάξει και ένα μεγαράκι... και όπως γνωρίζετε ΟΛΕΣ οι προσευχές του αρχιεπίσκοπου γίνονται πραγματικότητα. Άσχετα αν βασανίζεται ο άνθρωπος... για εμάς το κάνει. Για εμάς του πρήστηκε το συκώτι. Εμείς του το πρήξαμε.
Καλό κουράγιο και από μένα κύριε Χριστόδουλε. Εύχομαι από καρδιάς να γλυτώσετε αυτή την φορά τον... παράδεισο και να επιβιώσετε και πάλι των άθεων βασανιστών σας.
Άλλωστε δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για εσάς οι άνθρωποι απ' ότι για τους Δρυμούς.


Ακούστε όμως για τα ΠΑΝΑλληκάρια αν δεν τα 'χετε ακουστά, που δεν μπορείτε να τα γελάσετε με τα διαμάντια σας και τα θαύματά σας ούτε με τα λεφτά σας ούτε με τις φωτιές σας να τα κάνετε ζάφτι άφρονες εξουσιάζοντες και εξουσιαστές πρωθυπουργοί και πρόεδροι, αρχιμαντρίτες και ποιμενάρχες δίποδου ποιμνίου. Είναι εκεί, ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΔΑΣΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ που τώρα τα καίτε ΠΑΛΙ για να τους ξετρουπώσετε αλλά δεν...
Αυτά θα σας πατήσουν στο τέλος. Στο τέλος. Τα μεσάνυχτα και μέχρι την αυγή. Για να ξημερώσει. Κι εσείς και το ποίμνιο θα τριγυρνάτε κάτωχροι και κίτρινοι... τ' ακούς ΔΙΑ-ΜΑΝΤΟΥ-ΛΑ μ';
Διότι τα βουνά είναι καλότυχα, αλλά γι αυτό θα μολογήσω σε άλλο επεισόδιο.

Ουδέν άλλο προς το παρόν. Καλά μπάνια σε όλους.

3 σχόλια:

  1. Όταν βγαίνει ο Παπανδρέου (και όποιος άλλος) και δηλώνει ότι η κυβέρνηση έδιωξε τους ικανούς πυροσβέστες, συμπεραίνεται ότι αυτοί που παρέμειναν στην Πυροσβεστική είναι ανίκανοι. Γιατί να ενδιαφερθούν λοιπόν, ανίκανοι όντες, αφού αυτούς τους ίδιους θα παρακαλάει ο Παπανδρέου να τρέξουν, αν και όταν είναι αυτός στην κυβέρνηση και ανάψουν πάλι οι φωτιές? Και φυσικά θα ανάψουν όχι λόγω κυβέρνησης, αλλά λόγω καύσωνα το καλοκαίρι και μειωμένων βροχοπτώσεων το χειμώνα, λόγω σκουπιδότοπων στο δάσος και λόγω ψυχοπαθών εμπρηστών??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kleitwr euge gia to blog sou..

    xreiazetai polles tetoies prospa8eies gia na xipnisoun oi Ellhnes (o kosmos den paei pisw) siga siga..

    apo th mia to ekpaideutiko sistima, apo thn allh ta mme, kai apo thn par'allh h ekklhsia, pou parolo ton simantiko paragonta pou paizei sthn ellhniki oikogeneia kai sthn omoiogeneia mas (menw londino edw kai arketa xronia, kai edw h 8esmos oikogeneia exei katarreusei teleiws me ametrita epakolou8a) epirreazei ton kosmo me ton skotadismo pou exei ferei ta teleutaia 1700 xronia..

    ena apo ta pragmata pou 8elw na kanw otan vrw ligo xrono einai na arxisw kai egw ena antistoixo site me enimerwsh gia pragmata pou den provalloun sta elegxomena mme, giati exoume parei thn kathfora (pagkosmiws), iatrikes exelixeis pou exoun katapiestei enw 8a mporouse na eixe swthei polys kosmakhs ktl ktl...

    Kalo kalokairi,
    H

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Νίκο έχεις δίκιο, αναξιοκρατία επικρατεί και δυστυχώς δεν ευελπιστώ ν' αλλάξει αυτό.
    γραικοί παραμένουμε...

    ανώνυμε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Η εκλησσία πράγματι συγκεντρώνει τους ομογενείς αλλά το θέμα είναι γιατί. Οπωσδήποτε δεν τους συγκεντρώνει για το καλό τους αλλά για το... καλό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις. Διαβάζεις ένα διαδικτυακό προσωπικό ημερολόγιο του οποίου η ανάγνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική. Βαριέμαι τ' ανούσια μπλα μπλα και δαγκώνω όταν μου χαλάνε την ησυχία. Θα μπορούσα να έχω κλείσει τον σχολιασμό αλλά ακόμα νομίζω πως υπάρχουν κάποιοι που όντως έχουν κάτι να πουν κι εύχομαι να είσαι ένας από αυτούς αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες και γι αυτό σου λέω: Για να μην σε φάει η μαρμάγκα σκέψου δυο φορές πριν σχολιάσεις, σαν να δίνεις εξετάσεις. Αλλιώς άστο καλύτερα!

Αναγνώστες

Η Ιδιοφυΐα του Πλήθους

Υπάρχει αρκετή προδοσία, μίσος, βία, παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο για να προμηθεύσει οποιοδήποτε στρατό, οποιαδήποτε μέρα. Kαι οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του. Kαι οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη. Kαι οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό. Eκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη. Eκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.

Προσοχή στους κήρυκες, προσοχή στους γνώστες, προσοχή σε αυτούς που όλο διαβάζουν βιβλία, προσοχή σε αυτούς που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια, είτε είναι περήφανοι γι' αυτήν, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να επαινέσουν γιατί θέλουν επαίνους για αντάλλαγμα, προσοχή σε αυτούς που βιάζονται να κρίνουν, φοβούνται αυτά που δεν ξέρουν, προσοχή σε αυτούς που ψάχνουν συνεχώς πλήθη γιατί δεν είναι τίποτα μόνοι τους, προσοχή στο μέσο άνδρα και τη μέση γυναίκα, η αγάπη τους είναι μέτρια, ψάχνει το μέτριο. Αλλά υπάρχει ιδιοφυΐα στο μίσος τους, υπάρχει αρκετή ιδιοφυΐα στο μίσος τους για να σας σκοτώσει, να σκοτώσει τον καθένα. Δεν θέλουν μοναξιά, δεν καταλαβαίνουν τη μοναξιά, θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν οτιδήποτε διαφέρει από το δικό τους. Μη βρισκόμενοι σε θέση να δημιουργήσουν έργα τέχνης, δεν θα καταλάβουν την τέχνη, θα εξετάσουν την αποτυχία τους, ως δημιουργών, μόνο ως αποτυχία του κόσμου. Mη βρισκόμενοι σε θέση να αγαπήσουν πλήρως, θα πιστέψουν ότι και η αγάπη σας είναι ελλιπής και τότε θα σας μισήσουν και το μίσος τους, θα είναι τέλειο... Σαν ένα λαμπερό διαμάντι, σαν ένα μαχαίρι, σαν ένα βουνό, σαν μια τίγρη. Όπως το κώνειο. Η καλύτερη τέχνη τους...

Tσαρλς Μπουκόφσκι

Related Posts with Thumbnails